Šta je novo?

SportsDirect / USC.co.uk (FAQ u prvom postu)

Možda i S, ja bih sebi uzeo M, na 187/85-90kg, a ovaj Airwalk je L.

Да ли је неко узимао оне кампри 3 у 1 јакне? Због величине, 178/80.

Naručio (između ostalog) 4 kofera na Hrvatsku. Živ nisam u kakvom će stanju stići i da li će stići. :-D

A sto bas narucujete preko Hrtvatske? Sta bi bilo kad bi se recimo stavila Bugarska ?

Ja narucujem u Hrvatsku zato sto rodbina zivi tamo, posle mi oni donesu paket kad dodju u posetu. Hrvatska je clanica EU i ne placa se carina i porez, a i postarina je manja. Kad bih narucivao ovde izaslo bi me najmanje 30% skuplje

Zdravo drugari,

evo žena mi šizi za pošiljku

rekao sam joj da je sve o.k. Ako može još neko da nešto napiše ........ da nam smiri strasti :D

Ja sam poručio u subotu danas mi piše ovo:

Departed Facility in GATWICK - UK
Sign up for shipment notificationsExternal Link / New Window
Tuesday, February 11, 2014 at 07:53
Origin Service Area: LEEDS - Notts, NG20 8RY - UK
Destination Service Area: ZAGREB - 21000 Novi Sad Serbi - CROATIA
1 Pieces

Tuesday, February 11, 2014 Location Time Pieces
3 Departed Facility in GATWICK - UK GATWICK - UK 07:53
1 Pieces

2 Processed at GATWICK - UK GATWICK - UK 06:53
1 Pieces

Saturday, February 08, 2014 Location Time Pieces
1 Shipment picked up LEEDS - UK 00:00

Šta znači to , hoće mi stići pošiljka ili se vraća ?

Jel stvarno veruješ da je koštala 137 evra! a acrilic, ja ga u startu eliminišem, a za te pare može i ovde slično da se kupi .

Jel ima jos neko taj trip da su ovi sa SD poceli da zabusavaju sa dostavom paketa? Kako koji paket porucim,sve duze traje isporuka... Btw sta mislite o onom usc.co.uk sajtu? Porucio sam nesto odatle u petak,ali jos uvek nisam dobio broj za pracenje posiljke na dhl kao na SD sto dobijam... Nije valjda da su prevaranti?

Došlo vreme da probam i ja da porucim, samo imam sitne nedoumice.

Card number - to mu je ovaj broj sa 16 cifara sto je preko cele kartice?
CVV / CVC number - to je ovaj broj donjem desnom uglu, na kartici pise validation code?
Issue number da ne diram?
A za Expiry date nisam siguran.

2014-01-08175959.jpg

Card number je taj kao sto si rekao...CVV/CVC number mislim da moze da bude na dva mesta ako ne gresim (zavisi od tipa kartice),kod mene je na poledjini kartici...Issue number ja nemam na mojoj kartici niti znam cemu sluzi...a expiry date je datum isteka tvoje kartice,trebalo bi da ti negde na kartici pise taj datum...

Verovatno glupo i 100 puta postavljeno pitanje, ali moram da pitam.

Da li smem da narucim robe za 50e + postarina, pa da ne nabasam na carinu i porez.
hvala na odgovoru

Postarina se ne racuna u cenu paketa,dakle paket neka bude 49.9 recimo,postarina je posebna stavka,ne mogu da ti carine i oporezuju postarinu :D

btw ima li neko da odgovori na moje malopredjasnje pitanje u vezi kasnjenja paketa i sajta usc? :)

Koju velicinu patika uzimati ako EU nosim 44,5-45? 10-10.5?
Mada sve to mnogo zavisi i kakav je kalup...

Ja sam poručio u subotu danas mi piše ovo:

Departed Facility in GATWICK - UK

Šta znači to , hoće mi stići pošiljka ili se vraća ?

Mislim da jos uvek ne mozes da znas. Sledeca info je kljucna, ili ga vracaju ili je otisao dalje. Ali je cudna putanja, do sada nisam video paket da ide preko Gatwick-a.

Jel ima jos neko taj trip da su ovi sa SD poceli da zabusavaju sa dostavom paketa? Kako koji paket porucim,sve duze traje isporuka... Btw sta mislite o onom usc.co.uk sajtu? Porucio sam nesto odatle u petak,ali jos uvek nisam dobio broj za pracenje posiljke na dhl kao na SD sto dobijam... Nije valjda da su prevaranti?

usc.co.uk ti je ista firma, tj. cerka-firma SD. Tako da ako zabusavaju na SD, ista prica je i tamo.

Poslednje glupo pitanje. Jel broj kartice treba da ukucam sa razmakom kao sto je na kartici, ili ne?

I meni je otišao preko getwicka, i to još rano jutros, od tad mu nema glasa. :-\

usc.co.uk ti je ista firma, tj. cerka-firma SD. Tako da ako zabusavaju na SD, ista prica je i tamo.

ahaaa,nisam znao to :) Znas kako,sa SD mi je oko 17h krenuo paket,ali na USC i dalje nikakvih informacija,niti mi dolazi kod za pracenje kod dhl-a,niti se menja status posiljke (stoji i dalje "ready to ship" ) apsolutno nista se ne desava,pa eto rekoh da pitam dal neko zna sta je u pitanju?!

Samo da se javim u vezi USC-a sto sam pitao,eto da znate i vi ako budete porucivali :) Naime,jutros sam im na facebook-u pisao i objasnio slucaj,odmah su mi poslali DHL broj za pracenje i paket mi je stigao u Beograd zajedno s onim sa SD-a,jedino ne znam u cemu je bila zackoljica pa nisam dobio broj za pracenje,ali dobro :) btw trasa putovanja mu je malo duza: od Glasgow-a,preko Edinburgha,East Midlands-a,Lajpciga,Budimpeste pa do Beograda :D

Postarina se ne racuna u cenu paketa,dakle paket neka bude 49.9 recimo,postarina je posebna stavka,ne mogu da ti carine i oporezuju postarinu :D
Prilicno sam siguran da ovo nije tacno, mozda ce neko moci da potvrdi. Carinska osnovica je vrednost robe + postarina

Prilicno sam siguran da ovo nije tacno, mozda ce neko moci da potvrdi. Carinska osnovica je vrednost robe + postarina
naprotiv, ovo sto si ti rekao nije tacno! Svi paketi koji se salju preko dhl express-a se ne carine ukoliko im vrednost samog paketa ne prelazi 49.99 eura bez postarine.
Ako porucis nesto 50+ eura vrednosti, onda ide carina (22%), pdv (20%) spediterksa usluga (4200 dinara) i to na vrednost paketa + postarina!
Govorim iz licnog iskustva sa preko 50 paketa koje sam primao u zagnjih par godina, koji su mi slati sa razlicitih strana sveta DHL EXPRESS-om.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno