Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Ima , našao sam :) desni klik na taskbar -properties-navigation-

@ Borab,kad sam pokusao da instaliram jedan,nije hteo,ispisao mi je neku gresku,ne mogu da se setim koju,posto lap top trenutno nije kod mene.
@HighONE - ne znam da nadjem drajvere za blutut,wifi i maticnu ,makar nisam uspeo juce ,a pokusao sam
@ ALL - ako je neko voljan da mi da proverenu verziju windowsa 8 ili 8.1,da pokusam njega da stavim :-D Posto nisam neki poznavalac racunara,pa mi sve to ide na pipkanje jako tesko :-D

Trebaju ti hardware id iz Control Panel-a, lako ćeš naći šta je u pitanju.

Jel vredi prelaziti sa win 8 na win 8.1? Najbitnija mi je stabilnost posto mi obicna osmica puca ponekad...

Jel vredi prelaziti sa win 8 na win 8.1? Najbitnija mi je stabilnost posto mi obicna osmica puca ponekad...
Po meni vredi, popravili su neke stvari a specijalno sa najnovijim Update-om za 8.1. Pazi samo na drajvere ima nekih promena za Video i štampače.

Imam dva pitanja za ovaj win, posto sam nov u istom.
1) Kako da instaliram drajvere za stampac HP LaserJet 1012? Drajvere sam skinuo, stoje mi u folderu, samo ne znam kako da ih koristim, ceo postupak mi treba.
2) Da li mogu postojati negativne implikacije logovanja u W8.1 ako koristim "izlecenu" verziju windowsa? Logovao bi se zbog skype-a i skydrive-a.

Imam dva pitanja za ovaj win, posto sam nov u istom.
1) Kako da instaliram drajvere za stampac HP LaserJet 1012? Drajvere sam skinuo, stoje mi u folderu, samo ne znam kako da ih koristim, ceo postupak mi treba.
2) Da li mogu postojati negativne implikacije logovanja u W8.1 ako koristim "izlecenu" verziju windowsa? Logovao bi se zbog skype-a i skydrive-a.

1) Pokreni .exe.
2) Ne znam, pogledaj po internetu, mozda ti blokiraju nalog, ali mozda i ne.

Nemam exe, da imam pokrenuo bih sam. U folderu gomila ne .exe fajlova. Koliko se secam kod W7, bila je fora sa dodavanjem novog uredjaja, ali za 8.1 nisam siguran

Otvoris Device Manager, nadjes printer ili Unknown Device, desni klik i Update Driver Software, izaberes "Browse my computer..." i nadjes .inf fajl u tom folderu.

Nemam exe, da imam pokrenuo bih sam. U folderu gomila ne .exe fajlova. Koliko se secam kod W7, bila je fora sa dodavanjem novog uredjaja, ali za 8.1 nisam siguran

Device Manager, nadji stampac gde je pa idi na manulenu instalaciju i izaberi gde su drajveri.
Takodje mozes da pokusas da li ce automatski da skine sa interneta Win, kad ga nadje.

Cisto za one koji nalete na slican problem. Skinu se drajveri za windows Vista x64, drajveri su u CAB fajlovima, stoga se ne pokrecu kao .exe.
I postupak je sledeci:
1) Device manager
2) Update Driver
3) Browse my computer for driver software
4) Let me pick from a list of device drivers on my computer
5) Printers
6) Have Disk
7) Browse
8) hpc1015w (select)
9) Control Panel->Devices and printers->Properties (od stampaca)->Print Test Page

Nahvaljena sedmica(tbh sa razlogom) je isto sto i vista (i dan danas je koristim na poslu, nista ne fali OSu, po meni je mnogo bolji OS i sigurniji od XPa nego ljude nerviralo sto je drajver podska na pocetku bila uzasna i sto je aero bio zahtevniji) kao sto ce i 9 biti isto sto i 8 samo ce se ljudi manje tripovati kada uklone trn iz oka zvani metro UI :)
Win98 je iz pocetka bio gori od 95 recimo, random bsod kad god hoces dok nije izasao SE koji je kao malo stabilizovao stvari :)

Poslednja izmena:
Nahvaljena sedmica(tbh sa razlogom) je isto sto i vista (i dan danas je koristim na poslu, nista ne fali OSu, po meni je mnogo bolji OS i sigurniji od XPa nego ljude nerviralo sto je drajver podska na pocetku bila uzasna i sto je aero bio zahtevniji) kao sto ce i 9 biti isto sto i 8 samo ce se ljudi manje tripovati kada uklone trn iz oka zvani metro UI :)
Win98 je iz pocetka bio gori od 95 recimo, random bsod kad god hoces dok nije izasao SE koji je kao malo stabilizovao stvari :)

Mislim da nema sanse da izbace metro. To je sustina osmice.

Fora je sto kazu da ce sedmica biti novi xp. Mada to vidim da je i sad tako, samo stariji kompovi imaju xp, iole noviji sedmica. A i napisali su kao da ce win 9 biti kao novi xp. Jesu to gluposti al tako pise. :D

Mislim da nema sanse da izbace metro. To je sustina osmice.

nece izbaciti metro nego ce ga integrisati u klasicni shell umesto da bude shizofrenicni skin preko istog :)
mislim da je najbitnije ovde rad u klasicnom okruzenju "metro" aplikacija.

Ja mislim win8 nije lepo prihvacen iz proste prirode korisnika (a i ljudi, uopste) da odbacuju sve sto je novo i sve sto zahteva promenu navika. Ni win7 nije docekan oberucke. Te, prezahtevan, komplikovan... Po meni je win8 solidan, nauce se precice, organizuje se lepo start i peglaj.

Meni je 8.1 odlican stvarno. Malo navikavanja i odlican.

Ma ok je Win 8.1, čim se ugase aktivni ćoškovi, forsira dizanje u klasičan desktop i doda start meni... al' zašto bih to radio kada već sve imam u Win7?

Nazad
Vrh Dno