Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Upravo to, kucaj Configure Java u start meniju i u Security delu pomeri slajder na donji nivo. Posle toga će tražiti dozvolu kada hoćeš da pokreneš film.

Upravo to, kucaj Configure Java u start meniju i u Security delu pomeri slajder na donji nivo. Posle toga će tražiti dozvolu kada hoćeš da pokreneš film.

Da, stavi se na medium.
Isto to je bilo na SK forumu pre neki dan, pa sam objasnjavao.
Na kraju krajeva lepo pise u obavestenju da je zbog podesavanja.

+ za Win 8.1. Konacno i ja da postanem korisnik Windows-a 8.1 Pro. Cuo sam svakakve price kako je los, ali imam samo reci hvale, za sada.

Pozdrav,

Od skoro imam tablet sa WIN 8.1 i explorerom 11. Kako mogu da pozovem iz explorera HOME PAGE kada ne postoji ikonica za HOME PAGE?

Pozdrav,

Od skoro imam tablet sa WIN 8.1 i explorerom 11. Kako mogu da pozovem iz explorera HOME PAGE kada ne postoji ikonica za HOME PAGE?

To mozes da uradis tako sto ces da pinujes taj sajt u favorites, ili u new tab kad ti ponudi cesto posecivane.
Koliko ja vidim nema Home Page dugmeta.

Nemam na poslu win8.1 ali na win7 i IE11 ima home dugmeta a poziva se kombinacijom ALT+HOME pa probaj tako.

Kod mene ima ikonica gore desno, pored ikona sa opcijama itd... Win 8.1 IE 11.

Izvinite na spamovanju,uzeo sam lap top asus X552EA-SX052D ,na kome moze da bude dignut samo windows 8 ili windows 8.1
Jel moze neko da mi prosledi na PM neki torent za download ? S obzirom da sam stavio 7icu,ne znajuci da ne postoje drajveri za nju.

Izvinite na spamovanju,uzeo sam lap top asus X552EA-SX052D ,na kome moze da bude dignut samo windows 8 ili windows 8.1
Jel moze neko da mi prosledi na PM neki torent za download ? S obzirom da sam stavio 7icu,ne znajuci da ne postoje drajveri za nju.

Da li si probao drivere od 8/8.1 na 7-mici ?

To što ASUS daje drajvere samo za 8, ne znači da ne možeš skinuti drajvere od proizvođača za svaku komponentu koju ti sedmica ne prepozna.

@ Borab,kad sam pokusao da instaliram jedan,nije hteo,ispisao mi je neku gresku,ne mogu da se setim koju,posto lap top trenutno nije kod mene.
@HighONE - ne znam da nadjem drajvere za blutut,wifi i maticnu ,makar nisam uspeo juce ,a pokusao sam
@ ALL - ako je neko voljan da mi da proverenu verziju windowsa 8 ili 8.1,da pokusam njega da stavim :-D Posto nisam neki poznavalac racunara,pa mi sve to ide na pipkanje jako tesko :-D

Meni evo ni posle 4 meseca nema win 8.1 u storu niti mogu da ga instaliram trenutno sam na 8 pro i trebalo bi da moze ali meni jednostavno tu opciju ne nudi probao sam i direktno sa mic sajta ali samo me baci opet na store gde nema niceg, pokusao sam i sa promenom lokacije na US i sa restartom store pomocu cmd i nista ne pomaze. Svi updejti su instalirani ali izgleda nista ne vredi, ponekad kad upalim komp izadje mi ponudjeno da mi je dostupan 8.1 i da li zelim da ga instaliram i ja kliknem yes i opet me to baci u prodavnicu gde opet naravno nema niceg.

Meni evo ni posle 4 meseca nema win 8.1 u storu niti mogu da ga instaliram trenutno sam na 8 pro i trebalo bi da moze ali meni jednostavno tu opciju ne nudi probao sam i direktno sa mic sajta ali samo me baci opet na store gde nema niceg, pokusao sam i sa promenom lokacije na US i sa restartom store pomocu cmd i nista ne pomaze. Svi updejti su instalirani ali izgleda nista ne vredi, ponekad kad upalim komp izadje mi ponudjeno da mi je dostupan 8.1 i da li zelim da ga instaliram i ja kliknem yes i opet me to baci u prodavnicu gde opet naravno nema niceg.

Treba ti Windows nalog (online), drugo, ako ti je pirat zato nece.

Nakon upgrade-a računara i prelaska na win 8.1, komp mi ne pušta zvuk preko HDMI kabla. Ranije, na 4850 i win7 sve je radilo OK, sada mi u Playback devices ne nudi da prebacim zvuk na TV, tj za "Realtek HDMI Output" (2nd ATI HDMI Output) mi piše da je Not Connected - iako je TV povezan, i prenos videa radi...

Da li je problem do wina, ili do novog atija?

Poštovani forumaši molim za malu pomoć.
Na računaru imam instalirana dva operativna sistema, prvo je bio Win 7, pa sam kasnije instalirao Win 8.1. Prilikom podizanja sistema mogao sam da biram između ova dva operativna sistema u lepom grafičkom modu.
Zbog nekig e-banking aplikacija morao sam da preinstaliram Win 7 i sada kad se računar podiže, izbor operativnog sistema je u tekstualnom modu (crni ekran / bela slova).
Kako ovo da promenim i da vratil lepi grafički ekran.
Hvala unapred.

Na računaru imam instalirana dva operativna sistema, prvo je bio Win 7, pa sam kasnije instalirao Win 8.1. Prilikom podizanja sistema mogao sam da biram između ova dva operativna sistema u lepom grafičkom modu.
Zbog nekig e-banking aplikacija morao sam da preinstaliram Win 7 i sada kad se računar podiže, izbor operativnog sistema je u tekstualnom modu (crni ekran / bela slova).
Hvala unapred.

Ja msm da moras prvo da imas instaliran win 8(8.1) kao glavni sistem, pa tek onda drugi. Meni je drugi sistem linux, i kada palim komp ponudi mi u lepom grafickom modu, plave boje.

Ne shvatajte sve bukvalno.
Koliko je pa tesko potraziti?!!

Nemamo izgleda svi isti smisao za humor :d. Naravno da nije problem naći.

Stiže nam Update 1 uskoro, nećemo se tako lako rešiti metroa, sad ga guraju i na desktop. Pozitivno je jedino što će ovom prilikom aplikacije dobiti x za lakše zatvaranje. Što se starog Starta tiče, spominje se u kontekstu sa Windowsom 9. Da li to M$ priznaje da je pojeo g....?

Hvala unapred.
Podigni Win 8.1, startuj cmd kao admin i kucaj bcdboot c:\windows
Ovo bi trebalo da ti vrati novi boot loader

Nakon upgrade-a računara i prelaska na win 8.1, komp mi ne pušta zvuk preko HDMI kabla. Ranije, na 4850 i win7 sve je radilo OK, sada mi u Playback devices ne nudi da prebacim zvuk na TV, tj za "Realtek HDMI Output" (2nd ATI HDMI Output) mi piše da je Not Connected - iako je TV povezan, i prenos videa radi...

Da li je problem do wina, ili do novog atija?

Proveri da si instalirao drajver kako treba.
Problem je do drajvera najverovatnije.
Kod mene sve radi kako treba na konfiguraciji iz profila.

Par pitanja.

Koristio sam kratko windows 8 kada je izašao i nikako mi nije legao.

Evo juče me zezao nešto windows 7 i reših da dam ponovo šansu sada windows 8.1 pro priliku(u pitanju je "kupljena" verzija) , meni ovo sada izgleda super, radi kao sat.

Inače sam koristio uvek npr Chrome ali sada ga nisam ni instalirao, dopada mi se kako radi IE 11, skrol je super baš mi je legao. Sve drugo deluje brže od sedmice, stvarno se primećuje.

Metro mi uopšte ne smeta, ali za svaki slučaj gde se to podešava da butuje direktno na desktop , ili to tek sledi u nekoj verziji ?

Kako planiram skoro da uzimam windows phone 8 reših da se malo privikavam.

Još jedna stvar, da li postoje neke aplikacije za manipulaciju sa live tile, da npr još malo povećam tile i slično(veće od onog ponuđenog) , npr tile za vreme kao da sam negde video da je veći ili je druga aplikacija u pitanju ?

Untitled.png

Ono što me kopka , vidim ovo je 8.1 verzija koju imam, nije mi jasno kako na sve strane najavljuju izlazak 8.1 verzije ili sam nešto pobrkao.

Ovo što treba da izađe sada je 8.1 ili neka 8.1.1 verzija ?

Koliko znam 8.1 se najavljuje za telefone...

Metro mi uopšte ne smeta, ali za svaki slučaj gde se to podešava da butuje direktno na desktop , ili to tek sledi u nekoj verziji ?
Негде на подешавању таск бара или како се беше звало па имаш опцију да улази директ на десктоп или на метро. Ако не нађеш, могу касније да отворим 8.1 и погледам.

Nazad
Vrh Dno