Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Na w7 moram da stavim classic shell jer mi je koncept pinovanja za taskbar pogrešan i usporava me.
Вероватно је битније шта мисли већина него (боље научена) мањина. Ако ће 80% купаца да се одушеви метро фазоном ... јао, кликнем на екран и оно ради ... онда нама остаје да се мало прилагодимо. Мени се пиновање такође не свиђа и прво што урадим и на 7 и на 8.х је да га искључим и вратим quick launch. На 8.1 подесим да одмах иде на десктоп а не на метро и пола посла решено. Мада није да ми се не свиђају решења са временском прогнозом и још неким метро фазонима.
Ја сам пре Осмице променио платформу и о свему могу да пишем као посматрач а не као активан корисник. ;)

Hajde da sumiramo ovaj dio, ocigledno je da meni windows 8.1 odgovara jer sam ocigledno drugaciji tip korisnika, od ovih iznad koji imaju probleme sa sistemom. Dakle prije svega od windows 8.1 nisam ocekivao da ce biti nesto jednostavniji za rad od 7, ali meni to i ne predstavlja problem, jer se i ne bahcem posebno sa metrom, explorerom i ostalim, uglavnom za pokretanje ili trazenje fajlova i na sedmici i na osmici korisim adress bar jer nemam namjeru da listam ni po startu na sedmici, a isto tako i po metrou na osmici jer mi to stvarno nije potreba kad mogu u adress bar ukucati tri slova i imacu rezultat. Dakle da sumiram, posto na sedmici jedva da sam koristio start, tako i na osmici jedva koristim metro, jer imam jednostavnije nacine da dodjem do zeljenih programa, dokumenata i drugo.

Sledece, imam osjecaj, tacnije cini mi se da mi programi kao visual studio ili photoshop mnogo stabilnije rade na osmici, jer sjecam se da sam na sedmici morao povecavati scratch disk jer je stalno izbacivalo da je pun, e sad ne znam da li je do ps-a ili wina, ali na oba sam korisitio cc verziju. Zatim racunar se mnogo brze pali i gasi, i mnogo brzi je rad u win exploreru i osnovne operacije sto se toga tice.

Dakle imao sam i probleme sa drajverima za grafu dva dana nakon sto je sistem izasao, ali skroz u pocetku kad jos nisu bili ovi specijalni za win 8.1 na vidiku, i otkad sam te instalirao imam veci fps u igrama nego na sedmici. Dakle i to je neka prednost sedmice sto se tice drajvera (mislim sto se ticeo ovog dijela na nedostupnost nekih), ali boze moj to ce se srediti, i kao i uvijek bice nekih zapaski za koje treba odredjeno vrijeme da se nadomjesti, a to su drajveri u ovom slucaju.

Sve u svemu, sedmica po meni nikako ne moze biti bolji sistem od 8.1, jer je tu po meni jedina njena prednost u vizualnoj jednostavnosti i to samo zbog metra u 8.1, koji mozete, a i ne morate da koristite, ja koristim adress bar u start liniji i to od win viste i mnogo je brze i prakticnije. Mislim da ce win 8.1 jos mnogo da napreduje i da ce broj prednosti u odnosu na sedmicu prevagnuti.

Ja ovo ne lupetam i znam da se svaki put neko zakaci na nesto sto sam rekao pokusavajuci da me ispravi, a ja ni ne tvrdim da je ista od ovoga sto sam napisao tacno, a ovo iskljucivo govorim kao korisnik oba sistema, i prije nego sto sam presao na 8.1, imao sam velike predrasude o njemu i cinilo mi se nemogucim da ce taj sistem biti sistem koji cu primarno koristiti u odnosu na 7.

@calexx:
Pre je vazilo pravilo da ne vredi prelaziti na novi win dok ne izbace SP1. Izgleda da danas ne vazi to pravilo, cak i posle updejta na 8.1. Metro definitivno nece zaziveti, koliko god ga gurali.

Вероватно да би се исправило нешто што корисници који су многобројнији од бета тестера нађу још нешто а и да се види какав је одјек имало то ново. Како год, често после SP1 дође и SP2 а некад се стигне и до SP6 и сваки вероватно доноси нешто ново. Мада се све то у међувремену убаци редовним ажурирањем и врло брзо по изласку новог ОС је већина проблема решена. Можда је код нас проблем што многи из разних разлога искључе апдејт и праву промену примете тек када инсталирају SP1. ;)

Ја увек инсталирам нови ОС али поред старог и онда га трошим неко време док не прихватим да је ОК. Тако сам Висту држао на харду до скоро, кад год би ми Седмица негде брљала, ту је била Виста да исправи грешке. Са појавом Осмице сам морао да се решим једног али пошто сам у то време већ променио платформу, Windows ми је ту реда ради и да понекад понешто проверим па ми не би сметало да сада набацим и Windows 2000 ... за толико би користио.

Ti si , bratac, advanced korisnik, koji tacno zna sta zeli od racunara i tu se sva prica oko
uporedjenja 7 vs 8/8.1 zavrsava. Ne vredi da pises dalje o problemima na `novim` windowsima, kada te ne razumeju.
Alt+F4 pa enter gasi masinu oma.

Ja pricam o banalnim stvarima koje ne rade i komplikuju zivot u odnosu na sedmicu.
Naprednim korisnicima ne znaci skoro nista osmica, zato retko je ko koristi.
Ima gomila ljudi koji lete na novo, pa onda hvale da ti ne treba start meni, jer su oni ''napredni'' pa se snalaze sa naklepotinom od Modern UI (koji na telefonu nije los, i ostalim touch uredjajima).

Forsiranje potpisanih drajvera nije za napredne korisnike, nego za pocetnike koji ne znaju sta rade, pa da ne sj*** sistem.
Pri tome ni sistem za gasenje tog forsiranja, ne radi tacno kako treba (znam, jer mi je pravilo probleme).
Ne mozes da udjes u advanced boot...to na sedmici mi nikada nije pravilo problem.

I hvala na savetu, ali mi je mnogo blize dugme na kucistu, pa je jedan klik umeto tri.
Sto je cela filozofija Win 8 nad Win 7, treba da klikces vise nego sto bi inace.

Ja koristim metro, meni je bas do jaja. Samo klik na win dugme, tri slova i enter. Pokrenuo si bilo sta. Jos mi je i lep i ima nekih forica.

Ja ne znam odakle sada toliko oduševljenje tim kucanjem i pokretanjem programa korišćenjem pretrage? Ja to koristim oduvek na Win7, a koliko se sećam postojalo je još i na Vista-i.

Ja ne znam odakle sada toliko oduševljenje tim kucanjem i pokretanjem programa korišćenjem pretrage? Ja to koristim oduvek na Win7, a koliko se sećam postojalo je još i na Vista-i.

Ni meni nije jasno, kao da je otkrivena topla voda.

manite windows 8.1 uskoro stize windows 8.2 pa microsoft vise se sckoncentrirati na 8.2 bice vrateno i start meni ovo govori da je windows 8 najkatrostrofalni windows

Ja pricam o banalnim stvarima koje ne rade i komplikuju zivot u odnosu na sedmicu.
Naprednim korisnicima ne znaci skoro nista osmica, zato retko je ko koristi.
Ima gomila ljudi koji lete na novo, pa onda hvale da ti ne treba start meni, jer su oni ''napredni'' pa se snalaze sa naklepotinom od Modern UI (koji na telefonu nije los, i ostalim touch uredjajima).

Forsiranje potpisanih drajvera nije za napredne korisnike, nego za pocetnike koji ne znaju sta rade, pa da ne sj*** sistem.
Pri tome ni sistem za gasenje tog forsiranja, ne radi tacno kako treba (znam, jer mi je pravilo probleme).
Ne mozes da udjes u advanced boot...to na sedmici mi nikada nije pravilo problem.

I hvala na savetu, ali mi je mnogo blize dugme na kucistu, pa je jedan klik umeto tri.
Sto je cela filozofija Win 8 nad Win 7, treba da klikces vise nego sto bi inace.

U sustini razlike izmedju start menija i metroa nema ... pritisnes win dugme kucas sta ti treba lupis enter, ili pritisnes win dugme mis ti je verovatno vec nad nekom precicom levi klik po sred one velike precice i upalis aplikaciju itd. Ili instaliras startisback.
Nego eto, deluje drugacije i retardirano a to mnogima smeta.
Ali objektivno da kazemo da usporava sistem ili nesto slicno kao sto je bilo npr sa ranim unity shellom na linuxu pa da postoji neki argument. Ovako posto je sklonjen aero i sve je u 2d automatski su performanse vece, pa cak se ne gubi mnogo i ako se ostavi "bloatware metro" u pozadini da radi sa startisback, opet ce da radi brze nego vecini korisnika koji bi aero drzali po defaultu.

Sto se tice kernell time i performansi 8.1 defitivno je brzi nego sedmica. Nije mnogo ali je brzi.

Sa druge strane imamo metro aplikacije koje su katastrofa i zaista epski fejl.

I da, za vecinu korisnika ce se sve svoditi na to kako estetski izgleda i eventualno za one naprednije koliko je funkcionalan OS (valjda koriste LUI tu ne smeta metro he he he )...
a opet ispod svega toga je tu mnostvo finih promena u odnosu na sedmicu.

New features within Windows 8

User Account Control changes

Hyper-V on Client (almost the same as Server 2012 Hyper-V)

CHKDSK improvements with zero downtime (NTFS health)

Internet Explorer 10 with Enhanced Protected Mode

Virtual Network Switch

Powershell v3 In-Box, Powershell Intellisense, Powershell API Help- and Command Generator, New Powershell ISE

Virtual Fibre Channel

SMB 3.0 Attached Storage

Explorer VHD/ISO mount

Guest NUMA Direct

Direct Attached FC HBA

Dynamic Memory

64 TB Dynamic Virtual Disk

64 Logical CPU

VM 10-finger Touch

Extensible Virtual Switch

New Performance Tools

Fast and Fluid UI

Low Power Busses

VM NIC VMQ

VM NIC Teaming

OS BuilIn Smart Screen Filter (Has blocked >1.5B malware and >150M phishing attacks)

New Explorer with Ribbon

IIS 8.0

Do Not Track (DNT) capability

SmartScreen Filter protects third-party browsers

IE10 ASLR Support for none-ASLR aware AddIns

Secure Boot

New Task Manager

Powershell Web Interface

Trusted Boot

Windows to go

New MDT, WAIK, MDOP

Measured Boot

Offline Domain Join

WMI 2.0

Remote Attestation Service

New Activation Model

New App Certification

Remote Applications

Connected Standby

Virtual Smartcards

Windows RT (Windows on ARM)

BuiltIn USB 3.0 Support

Direct Access improvements

TPM 2.0

BuiltIn Bluetooth 4.0 Support

Branch Cache Improvements

UEFI 2.3.1

New Driver Model (WDM 1.2)

DaRT 8.0

Storage Spaces – Thin/Thick Provisioning

Hunderte neuer Powershell CMDLets (z.B. 162 für Hyper-V)

New VDI

New Windows Defender (Forefront Scan Engine)

New Firewall with Packet Filtering

Internet Explorer 10 64-Bit with 32-Bit Support

Fast Boot

PS ISE integrated CMD List

.Net Framework 4.5 SP1

Hybrid Shutdown

Improved, comprehensive Compiler Defenses (GS, ASLR, DEP, SAFESEH, SEHOP, Heap Spray, robust, etc.)

Async APIs (85% of WinRT APIs and included in .Net 4.5)

High Contrast Mode changes

Office 2013 RT (Word, Excel, PowerPoint, OneNote included in Windows RT edition)

Windows RT APIs and new Kernel Services

(e.g. Background Tasks, Suspended Apps)

Maintenance Tasks

Suspended Desktop Application (Windows RT)

Suspended Apps

Shared Kernel – Phone, Tablet, Notebook, PC

Offloaded File/Folder Operation (ODX Protocol)

New Application Model – Platform neutral (Intel/AMD/ARM)

Windows to go parse-through VM

Windows Store App Resource Protection

OPP Brokered API Isolation

Live Tiles

App Contracts – Secure App Data exchange (Search, Share, FilePicker, PlayTo)

Office 2013 Student (Windows RT)

RICH Touch Support

10-finger Touch Support

Secure Device Access – App Capabilities

Process Isolation – Low Integrity App container

VM 3D graphic support

Sidebar Removal

HTML 5 Support

Search throughout apps

New Windows 8 OS Switch Point via App Manifest

StartScreen Mouse- and Keyboard Support

File History

Windows Refresh / Reset

Windows 7 Backup included but deprecated

Optical Disk Power Management

Windows Store App Forward Compatibility

Flat Desktop Design and Improvements

Windows Store (Link to certified Desktop Apps possible)

Windows Store Apps using JavaScript and HTML

Device Encryption and Bitlocker

Windows Store Installer

Sideloading Installation

Windows Intune Support

WACK, WADK, WSDK, WDK

ACT 6.0

New Compatibility Assistant

New Windows Update – Less Reboots

Startup Application Diagnostics

Enhanced Cloud Integration – Linked Microsoft Account

Surface RT Ports for HDMI, USB, Bluetooth 4.0, SDCard

Convertible Devices Support

Support for almost infinite number of Hardware Formfactors

> 385 Shims

Automatic Compat. Mitigations (>7.500 Applications)

PowerShell Web Service Interface

Remote Attestation Service

Settings Roaming

Huge number of different Device-Formfactors

Web Setup (ESD)

No Installation without NX (DEP)

Silent (automatic) Activation

UEFI CSM Boot (Class 2)

Connected Account

Automatic Startup Repair UI

Assessment Execution Engine

Compression API

Data Deduplication API

App Packaging and Deployment

DirectComposition

Direct Manipulation

DirectXMath

Help API

iSCSI Software Target API

Operation Recorder

Steps Recorder Changes

SMB Management API

User Access Logging

User State Management API

Web Socket Protocol Component API

Windows Connection Manager

Windows Storage Management API

XAudio2

XInput

Event Tracing

IP Helper changes

MIB changes

Native Wifi changes

Network Management changes

UEFI CSM Boot (Class 2)

Connected Account

Automatic Startup Repair UI

Direct2D changes

DirectWrite changes

Printing changes

UI Automation changes

Windows Sockets changes

Software Input Panel

Assessment Execution Engine

Compression API

Data Deduplication API

Surface Pro with ultra thin digitizer

Start Button replaced by link to new Start-Screen

Technical Start Menu

Windows Style UI – New Start Screen

New features within Windows 8.1

Internet Explorer 11 with Enhanced Protected Mode ON by default

Internet Explorer 11 – automatic AddOn-Handling

IE11 with better touch performance, faster page load times and several other new features

Remote Business Data Removal (Selective Wipe)

Internet Explorer 11 antimalware solution integration

Windows Store in-place upgrade (Click-Click-Done)

3D Printing Support (built-in

Biometrics Support (built-in)

Biometrics liveliness Detection

Biometrics modern reader support (swipe, touch)

Biometrics usage with UAC, Windows Store, Modern UI Apps and more

Common fingerprint enrollment

Workplace Join

Work Folders

Open MDM for BYOD

Mobile Device Management

Web Application Proxy

RDS Enhancements - enhanced VDI

Wi-Fi Direct Printing

NFC Tap-to-pair Printing

Native Miracast Wireless Display

Broadband Tethering

Pervasive Device Encryption

Malware Resistance – Defender with network behavior monitoring and ActiveX support

Device Lockdown

Assigned Access

New Credential Theft Mitigations

New local Groups for hardening capabilities

Hundreds of new Win32 APIs

New Windows Surface 2 RT with new Keyboards

New Windows Surface 2 Pro with new Keyboards

Boot Performance improvements

Network performance improvements

Remote-Apps with faster reconnects and improved compression and multiple monitors support

Wider range of VPN clients

Apps can automatically trigger VPN connections

Embedded wireless radio

Windows To Go - Windows Store enabled by default

Touch to Buy with Biometrics

High DPI improvements

Dynamic DPI Changes

Per-Monitor DPI-Aware Applications

New GPOs (e.g. Start Screen)

New or improved Development Tools

New or improved Deployment and Management Tools

Text to Speak capabilities

In-app commerce support

Automatic App Updates

Hyper-V improvements

New Shims and Compatibility Modes

New Windows SwitchPoint for backward compatibility

Developers: New App Packaging

Developers: New scheduler API for Asynchronous Programming

Developers: Lots of new HTML and JavaScript controls

Developers: Lots of new XAML controls

Developers: New Device APIs (USB, Bluetooth, 3D Printing, Biometrics, Point of Service "POS", Human Interface "HID")

Developers: New DirectX 11.2 support with hundreds of new features

Developers: Enhanced support for in-app file management

Developers: New ways to capture and process media (playback controls, native support for Encrypted Media Extensions (EME) for HTML5 playback.

Developers: Removal of GetVersionEx()

Developers: New HTTP APIs

Developers: New Networking APIs

Developers: Latest authentication techniques support

New Windows Store

Better Mouse and Keyboard Options

Modern UI App Kiosk Mode

Enhanced Device Sync capabilities

Picture Slide Show on Lock Screen

New Touch Keyboard

Explorer SkyDrive integration

Redesigned Photo, Mail, Camera apps and more

Cloud connectivity enhancements (SkyDrive, etc.)

Improved All Apps List

Start Screen configuration by GPO

Start Screen Corporate Identity configuration

Improved Personalization

Variable, Continuous Size of Snap Views

Backgrounds with motions

Two more Live Tile sizes

Improved Search (Web, Bing, SkyDrive, Documents, Apps, etc.)

More colors and backgrounds for Start Screen

New Start Button

Boot to desktop

Modern UI Improvements – New Start Screen look and feel

mada je ocigledno najbolja ova new activation method he he he

Poslednja izmena:
Jedan od primera regresije je baš to kucanje tri slova i enter. Trebali su onda da ostave cmd prompt pa kucaj koliko hoćeš. Meni lično je quick launch nešto najbolje, jer štedi i prostor i vreme. Quick launch su sakrili ili izbacili, uveli retardirani taskbar sa pinovanjem da bi i to na kraju upropastili sa metro ekranom.
Dalje, tu postoje i neželjeni događaji dok koristiš w8, npr gurnes miša u neki ćošak i uzleti ti nešto što ti u tom trenutku uopšte ne treba.
Ne znam da li znate, prvi plan kada su pravili windows 1 pre 20+ godina je da se prozori ne preklapaju već da se slažu jedan pored ili ispod drugog.... Tiles. Posle su odustali od te ideje, ali je izgleda neko kopao po arhivi u microsoftu pa se setio da to nisu iskoristili. :)

Prelazak sa xp na w7 je bio manje iritantan nego prelazak sa w7 na w8. Svi vi koji koristite w8 se trudite da nabudžite da w8 bude funkcionalan kao w7. Niko od vas ne koristi w8 kakav-takav je. Da li je vredno truda, kada će microsoft i dalje da kreše i sakati windows po svom nahođenju i da će u budućnosti možda biti teže podesiti windows po svom ukusu?
Sad meni nije jasno, microsoft je dobio feedback o navikama svojih korisnika i napravio ovu katastrofu od w8. Kako je to moguće? Da li smo mi korisnici zaista *****i ili je microsoft pogrešno protumačio statistike koje je prikupio?
Koristim računare još od vremena kada windows nije ni postojao i pratio sam evoluciju korisničkog interfejsa. Sve do pojave w7 nisam morao preterano da budžim windows da bih ga prilagodio svojim potrebama. Na w7 moram da stavim classic shell jer mi je koncept pinovanja za taskbar pogrešan i usporava me.
Sa pojavom w8 stvari su se još više zakomplikovale da ne želim da trošim vreme ispravljajući krive Drine. Sledeći windows će verovatno biti još gori, što znači da moram da menjam platformu.
Ispod haube, promene su nedovoljne. Potpisani driveri su prava stvar, ali pokvareni potpisani driveri potpuno ruše taj koncept. File system treba da se unapredi, prava i privilegije korisnika i aplikacija nisu urađene kako treba, pa OS je i dalje šupalj. Nezamislivo je da je danas i dalje potrebno koristi antivirus. Jednostavno, prelazak na w8 nije vredan vremena, živaca i para. Koristio sam w8 neko vreme i to je pakao za moj rad. Probao sam i w8.1 na drugom laptopu i nije ništa bolji.
Nažalost, zbog kompatibilnosti unazad, takav rez se nikad neće napraviti... Jasno odvojen pristup sistemu i korisničkim folderima, potpuno definisane dozvole - nešto što Android dosta dobro radi.
Što se tiče drajvera, ne mogu da krivim Microsoft - proizvođači su uvek spori i ne žele da podržavaju stariji hardver. A što se tiče taskbara i pinovanja - meni je koncept sasvim dobar i završava mi posao. Quick Launch je dupliranje funkcionalnosti - znam da je nekom koristan, ali i dan danas možeš napraviti custom toolbar i srediti tako neke stvari. Trebalo je korisnicima samo ostaviti izbor... Napraviti možda nešto kao True Launch Bar, opciono...
Što se tiče Viste, ostala je nedovršena. Daću i primer - up to date sistem sa SP2 nije u stanju da primeni GPCSE - Group Policy Preferences, naravno morao bi to biti u stanju. Čak ni posle sveže instalacije - mora se forsirano instalirati patch za SP1 posle SP2 da bi novi preporučeni način primene domenskih polisa radio. Ne kažem da je loša - korisitio sam je dugo i znam da radi posao, ali da je nedovršena - jeste.
Što se tiče 8.1 - podnošljiv je. Nema ništa preterano novo - ali sistem radi.
A što se tiče desktopa - dwm je ostao, nikad tu ništa nije bilo 3D - jedino je dwm malo unapređen i teme podešene da manje troše resurse. Meni je ovakav izgled logičniji i bolji.
Novi start meni je promašaj - bar za mene. A mislim i da će Microsoft to indirektno priznati sa 9.

Poslednja izmena:
Da ponovim pitanje, posto po Google sam nasao da su drugi imali probleme uopsteno sa USB tastaturama/misevima na 8.1,
ali ne za moj izolovan slucaj.

Dakle, rade mi perfektno u OS i UEFI, kada restartujem u Startup Options, odjednom, mi ne rade, i ne postoji nacin da uradim ista (odnosno uradim ''safe'' boot i sl.).
Naravno ako restartujem i krenem u normalu rade mi, kao da se nista nije desilo. Samo na tom ekranu se iskljuce (posto ima iluminaciju, tacno vidim da se ni ne ukljuci).

Koristio sam i ja, al ovde mi nekako lepse :D

Da ponovim pitanje, posto po Google sam nasao da su drugi imali probleme uopsteno sa USB tastaturama/misevima na 8.1,
ali ne za moj izolovan slucaj.

Dakle, rade mi perfektno u OS i UEFI, kada restartujem u Startup Options, odjednom, mi ne rade, i ne postoji nacin da uradim ista (odnosno uradim ''safe'' boot i sl.).
Naravno ako restartujem i krenem u normalu rade mi, kao da se nista nije desilo. Samo na tom ekranu se iskljuce (posto ima iluminaciju, tacno vidim da se ni ne ukljuci).
Verovatno ti je isključena podrška za legacy USB u BIOSu.

moze da se namesti da win trazi ctrl+alt+del da bi ulogovao? ali da treba da se ukucaju i usernam i password
nasao sam za run/netplwiz pa pod advanced tabom se tu cekira require users to press ctrl+alt+del, ali opet prikaze usera, samo se ukuca pass

To možeš uraditi kroz grupnu polisu. Pokreni gpedit.msc, idi na Computer Configuration - Windows Settings - Security Settings - Local Policies - Security Options. Dve stvari kod interactive logon - Do not display last user name i Do not require CTRL-ALT-DEL.

Quick launch su sakrili ili izbacili, uveli retardirani taskbar sa pinovanjem da bi i to na kraju upropastili sa metro ekranom.
Прво што урадим на 7 или 8 је да искључим пиновање и вратим quick launch. Можда зато мени ниједан новији Windows не изгледа чудно. ;)

To možeš uraditi kroz grupnu polisu. Pokreni gpedit.msc, idi na Computer Configuration - Windows Settings - Security Settings - Local Policies - Security Options. Dve stvari kod interactive logon - Do not display last user name i Do not require CTRL-ALT-DEL.

nema toga na home verziji :)

Eh, da - ako ti je aktiviran Ultra Fast Boot, mislim da nema ništa od USB tastature i miša van Windowsa...

Imam jedan problem, koliko sam shvatio sa javom... Koristim IE 11 (mada se isto desava I na Chrome-u). Kada odem da pustim neki film na filmoviziji, krene da ucitava plugin (javu) I samo mi izbaci da je moj security blokirao njen rad, pokusavao da resetujem IE podesavanja, iskljucio antivirus (windows defender) I nista, I dalje je isto, pa ako neko moze da pomogne bio bih mu zahvalan, inace evo I screenshota...

Prilozi

• Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    336.1 KB · Pregleda: 134
Probaj java update.

Jok, ne vredi, pokusao uninstall, pa ponovo install I nece, isto mi prikazuje :/ kako da ja iskljucim bar dok gledam film taj moj security, mislim ako znas ti ili neko drugi...

Edit: Sredio sam problem u Java control panelu, sada sve funkcionise...

Poslednja izmena:
imam "problem"..naime, kupio sam multimedijalnu tastaturu ne baš prekvalitetnu, proizvođač je msindustrial..e sda sve je u redu s njom osim što mi escape taster radi samo kada stisnem alt uz njega tj prozor se uvek umanji, u igrama ne prikazuje pauzu, svi multimedijalni tasteri rade lepo i zadovoljan sam sem sa tim escape..da li mogu nekako to da popravim, ili kako da remapujem recimo escape na f12 ili neki drugi taster.? koji PORTABLE program može to da odradi?win mi je 8.1 pro x64

Poslednja izmena:
http://www.klm32.com/Products.html

Pa promeni mesta escape-u i f12. Lite verzija je freeware i mislim da će ti dati to da uradiš. Ako ne, nađi neku od onih paid verzija.

ALI, ako si skoro uzeo tu tastaturu (danas/juče) vrati je u radnju i zameni za drugu istu. Oko takvih stvari, posebno jeftinijih, u 90% slučajeva se vrši zamena na licu mesta.

Koristio sam Obly Tile da malo sredim ovaj start, pa mislim da bolje ovako izgleda nego onako sa osnovnim win metro stilom.

OblyTile.jpg

Imam jedan problem, koliko sam shvatio sa javom... Koristim IE 11 (mada se isto desava I na Chrome-u). Kada odem da pustim neki film na filmoviziji, krene da ucitava plugin (javu) I samo mi izbaci da je moj security blokirao njen rad, pokusavao da resetujem IE podesavanja, iskljucio antivirus (windows defender) I nista, I dalje je isto, pa ako neko moze da pomogne bio bih mu zahvalan, inace evo I screenshota...

Probaj da smanjis security level u konfiguraciji jave..

Nazad
Vrh Dno