Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Presao ja. Posle 8.1 sedmica nikad vise.

Ama za sta ga koristis samo internet i muziku i po neki film ? tako to da i ja bi presao na windows 95 bez problema,idi probaj da radis neki administratorski posao odma bi se odkazao od 8.1 i bi rekao ****m ti windows 8 nikad vise

Ama za sta ga koristis samo internet i muziku i po neki film ? tako to da i ja bi presao na windows 95 bez problema,idi probaj da radis neki administratorski posao odma bi se odkazao od 8.1 i bi rekao ****m ti windows 8 nikad vise

Kao npr? Igram i igrice. Koristim dosta autocad, word, powerpoint, vegas pro, par ftp-ova...

Kao npr? Igram i igrice. Koristim dosta autocad, word, powerpoint, vegas pro, par ftp-ova...

Epa onda normalno da si zadovoljan idi programiraj na windows 8/1 pa da vidis sta ti je glavobolja,zato i nema dovolno devolopera za win 8/1 i tako ce da ostane svi cekaju windows 9

Epa onda normalno da si zadovoljan idi programiraj na windows 8/1 pa da vidis sta ti je glavobolja,zato i nema dovolno devolopera za win 8/1 i tako ce da ostane svi cekaju windows 9

Tvoj problem druze :D Za moje poslove je odlican :)

Zašto? Možeš normalno programirati u .NET Windows Forms ili WPF i na osmici, niko te ne tera na RT...

Zašto? Možeš normalno programirati u .NET Windows Forms ili WPF i na osmici, niko te ne tera na RT...

Moze ali vidi da nema dovolno devolopera za Win 8 niko se se smara sa windows 8.1 skoro svi svecki brendovi kako intel su rekli da je win 8.1 ne doraden OS

Moze ali vidi da nema dovolno devolopera za Win 8 niko se se smara sa windows 8.1 skoro svi svecki brendovi kako intel su rekli da je win 8.1 ne doraden OS

Ostavi bar link gdje su to rekli. Kakve logike da bi Intel to govorio i da jeste tako, jer ce opet i po njihovom dzepu.

Koristio sam Win 7 x64 dugi niz godina. Presao sam na 8.1 PRO x64 i snimio "startisback" kako bih izbegao metro.

Samo reci hvale za sada vec evo pola godine koristim OS. Ako nista drugo zbog brzine kojom se pali i gasi sistem bih ostao na njemu i nikada se ne bih vratio na sedmicu.

Мени 8.х не смета, подесио сам да одмах стартује десктоп, набацио геџете на које сам навикао и иконе које су ми потребне па и не гледам метро/старт дугме или нешто треће. Знам да се пар пута боље снашла од седмице, мислим и за драјвере и за инсталацију која није одмах прошла, седмица се није снашла а осмица прошла.

osmica je sasvim ok operativni sistem ovo poredjenje sa windows95 je smesno

Ko još programira metro aplikacije? Ljudi uglavnom ne žele ni da gledaju metro a još manje i da koriste takve aplikacije. Ima smisla jedino za Surface, ali opet i to niko neće da kupi.

windows8 nista ne fali u odnosu na windows7 ovo je ostalo cisto random kukanje na bilo kakavu promenu ... podseca me na linux scenu :)

Obicno kukaju oni koji nisu ni presli sa sedmice jer je tako "dobra", dodje mi da ih podavim kad tako neargumentovano kukaju.

Pa ja ne vidim zašto bih prešao sa sedmice na osmicu. Imam sedmicu na desktopu i osmicu na laptopu i jedino što sam dobio sa osmicom je da sam morao da se iscimam da pogasim sva Metro s*anja i dodam normalan start meni, a i Darkest Hour koji dosta igram mi lošije radi nego na sedmici.
Jedini razlog zbog kojeg držim osmicu na laptopu je to što je došla kao original uz njega, inače je ne bih nikada instalirao.

Pa ja ne vidim zašto bih prešao sa sedmice na osmicu. Imam sedmicu na desktopu i osmicu na laptopu i jedino što sam dobio sa osmicom je da sam morao da se iscimam da pogasim sva Metro s*anja i dodam normalan start meni, a i Darkest Hour koji dosta igram mi lošije radi nego na sedmici.
Jedini razlog zbog kojeg držim osmicu na laptopu je to što je došla kao original uz njega, inače je ne bih nikada instalirao.

Ne znam, ja sa ovim novim drajverima za grafu imam veci fps na 8.1 nego na 7. Sistem mi je brzi mnogo, metro i ne koristim, a ako ti fali start to se lako nadmojesti.

windows8 nista ne fali u odnosu na windows7 ovo je ostalo cisto random kukanje na bilo kakavu promenu ... podseca me na linux scenu :)

Obicno kukaju oni koji nisu ni presli sa sedmice jer je tako "dobra", dodje mi da ih podavim kad tako neargumentovano kukaju.

Sasvim je dovoljno ljudi probalo da zna, a i iz aviona se vidi sta ce da smeta.
Ja sam probao osmicu kad je izasla, i vrlo brzo je letela sa laptopa, jer je pravila razne probleme.
Sada sam stavio na nov racunar 8.1 da vidim sada kada je malo zreliji, i pravi probleme sa drajverima koji su nepotpisani,
automatski koje skine prijavi kao neispravne??! Start meni mora da se doda, jer jednostavno se mnogo vise vremena gubi ako se ide u Metro.
I takodje imam neobjasnjiv bug gde mi ne radi tastatura i mis u ovom novom Safe mode boot-u...za koji mi niko nije dao odgovor.

Tako da osmici svasta fali, i ljudi koji nece da menjaju, s razlogom nece. Meni kada sam probao Vistu nije bilo jasno zasto kukaju,
po meni je Vista bila dobra (ovde uzeti da sam je probao tek sa SP1). Prvo je bio dual boot sa XP, ali sam ubrzo video da mi XP uopste ne treba,
Vista mi je bila stabilnija, i doduse je delovala sporije u pocetku, ali je bila brza kada je nakrcata programima od XP i bila mi je stabilnija (UAC sam naravno iskljucio da me ne nervira).
Win 7 sam od prvog dana koristio, prvo upgrade sa Viste, a nakon toga sam cisto instalirao po prvi put 64-bit sistem,
i sada sam na 8.1 cisto iz dosade i radoznalosti, ima mnoge nedostatke, koje sedmica nema, i veoma cesto otkrivam kako me nervira regresija.

Ja sam probao osmicu kad je izasla, i vrlo brzo je letela sa laptopa, jer je pravila razne probleme.
Sada sam stavio na nov racunar 8.1 da vidim sada kada je malo zreliji, i pravi probleme sa drajverima koji su nepotpisani,
automatski koje skine prijavi kao neispravne??! Start meni mora da se doda, jer jednostavno se mnogo vise vremena gubi ako se ide u Metro.
I takodje imam neobjasnjiv bug gde mi ne radi tastatura i mis u ovom novom Safe mode boot-u...za koji mi niko nije dao odgovor.

Tako da osmici svasta fali, i ljudi koji nece da menjaju, s razlogom nece. Meni kada sam probao Vistu nije bilo jasno zasto kukaju,
po meni je Vista bila dobra (ovde uzeti da sam je probao tek sa SP1). Prvo je bio dual boot sa XP, ali sam ubrzo video da mi XP uopste ne treba,
Vista mi je bila stabilnija, i doduse je delovala sporije u pocetku, ali je bila brza kada je nakrcata programima od XP i bila mi je stabilnija (UAC sam naravno iskljucio da me ne nervira).
Win 7 sam od prvog dana koristio, prvo upgrade sa Viste, a nakon toga sam cisto instalirao po prvi put 64-bit sistem,
i sada sam na 8.1 cisto iz dosade i radoznalosti, ima mnoge nedostatke, koje sedmica nema, i veoma cesto otkrivam kako me nervira regresija.

Ja taj problem sa driverima nemam. Svi drajveri su mi ostali da rade nakom upgrade-a na 8.1 sa 8. Samo sam morao za grafu novi da skinem. Otisao na sajt ati-ja i skinuo ono sto automatski nadje i skine driver, to se odradilo i posle restarta sve u fullu radi. Cak mi je negde i veci fps nego kod sedmice.
Takodje da napomenem da nakon prelaska sa 8 na 8.1 svaki program i sve sto sam podesavao mi je ostalo netaknuto i u funkciji.

Ja taj problem sa driverima nemam. Svi drajveri su mi ostali da rade nakom upgrade-a na 8.1 sa 8. Samo sam morao za grafu novi da skinem. Otisao na sajt ati-ja i skinuo ono sto automatski nadje i skine driver, to se odradilo i posle restarta sve u fullu radi. Cak mi je negde i veci fps nego kod sedmice.
Takodje da napomenem da nakon prelaska sa 8 na 8.1 svaki program i sve sto sam podesavao mi je ostalo netaknuto i u funkciji.

Stampac HP P1006, skine sam drajver, a onda ga blokira jer nije digitalno potpisan!
Zatim sam ja isao na sajt, skinuo, pa je radilo. Na sedmici mi je odmah radio.
Nije da je neki napor, ali je poenta da automatika uopste ne radi svoj posao.

Sa zvucnom sam se maltretirao nedelju dana da namestim, nisam ni siguran da je namestena,
jer od tada nisam potpuno gasio struju na racunaru, pa mozda opet odlepi.

Stampac HP P1006, skine sam drajver, a onda ga blokira jer nije digitalno potpisan!
Zatim sam ja isao na sajt, skinuo, pa je radilo. Na sedmici mi je odmah radio.
Nije da je neki napor, ali je poenta da automatika uopste ne radi svoj posao.

Sa zvucnom sam se maltretirao nedelju dana da namestim, nisam ni siguran da je namestena,
jer od tada nisam potpuno gasio struju na racunaru, pa mozda opet odlepi.

Ja nisam imao problema, kazem ti, svi drajveri osim za grafu radili posle apgrejda. Plus sam kacio neki samsung gt-s5570 komsijin da odradim root+unlock da bude sim free, i neki pricaju da 8.1 ne radi lepo sa adb driverima, komp ih sam instalirao(par nekih komada) i sve proslo glatko.

Poenta price je da je sve individualna stvar, nekome sve radi nekome nista, to je uvek bilo. Npr tebi je radip win 7 odlicno nekom drugom nije. Tako da ne mozes na osnovu par slucaja da sudis o celom sistemu.

Ti si , bratac, advanced korisnik, koji tacno zna sta zeli od racunara i tu se sva prica oko
uporedjenja 7 vs 8/8.1 zavrsava. Ne vredi da pises dalje o problemima na `novim` windowsima, kada te ne razumeju.
Alt+F4 pa enter gasi masinu oma.

mislim sa drajverima problemi to je uvek bilo tako random ako trazis uvek ces da nadjes neki problem, najbitnije je da imas izlaz na net po default :)

Kako se lako zaboravljaju problemi sa svim OS ima kada izađu. Treba samo malo strpljenja i da se nauči nešto novo. Najveći krivci su proizvođači delova za kompjutere koji ne urade drajvere na vreme ili uopšte ih ne urade. Imao sam valjda sve M$ sisteme i nijedan nije prošao bez bar nekih problema ali su svi eventualno rešeni baš kada nova verzija izađe pa onda Jovo-nanovo. Pravimo neke mešavine sa prastarim i novim komponentama i onda hoćemo da sve radi iz prve !!! E pa, malo teže. Treba se poruditi malo, naučiti nešto i imati strpljenja. Nebi bilo novo da nije drugačije.
Meni je još i najbezbplnii bio prelaz sa 7mice na 8micu, ne računajući probu alfa i beta verzija.
Mnogo je lakše bilo za 7micu jer je proizašla iz Viste koju su ljudi stavljali na neke krševe od kompjutera pa nije ni čudo što je "davila".
Poslednj problem je što neki hoće da sve bude po njihovom ukusu a ne kapiraju da 99.9999 i više ljudi na svetu neznaju da taj uopšte postoji a kamoli da M$ napravi sistem baš za njih, optimisti.

Poslednja izmena od urednika:
Prelazak sa xp na w7 je bio manje iritantan nego prelazak sa w7 na w8. Svi vi koji koristite w8 se trudite da nabudžite da w8 bude funkcionalan kao w7. Niko od vas ne koristi w8 kakav-takav je. Da li je vredno truda, kada će microsoft i dalje da kreše i sakati windows po svom nahođenju i da će u budućnosti možda biti teže podesiti windows po svom ukusu?
Sad meni nije jasno, microsoft je dobio feedback o navikama svojih korisnika i napravio ovu katastrofu od w8. Kako je to moguće? Da li smo mi korisnici zaista *****i ili je microsoft pogrešno protumačio statistike koje je prikupio?
Koristim računare još od vremena kada windows nije ni postojao i pratio sam evoluciju korisničkog interfejsa. Sve do pojave w7 nisam morao preterano da budžim windows da bih ga prilagodio svojim potrebama. Na w7 moram da stavim classic shell jer mi je koncept pinovanja za taskbar pogrešan i usporava me.
Sa pojavom w8 stvari su se još više zakomplikovale da ne želim da trošim vreme ispravljajući krive Drine. Sledeći windows će verovatno biti još gori, što znači da moram da menjam platformu.
Ispod haube, promene su nedovoljne. Potpisani driveri su prava stvar, ali pokvareni potpisani driveri potpuno ruše taj koncept. File system treba da se unapredi, prava i privilegije korisnika i aplikacija nisu urađene kako treba, pa OS je i dalje šupalj. Nezamislivo je da je danas i dalje potrebno koristi antivirus. Jednostavno, prelazak na w8 nije vredan vremena, živaca i para. Koristio sam w8 neko vreme i to je pakao za moj rad. Probao sam i w8.1 na drugom laptopu i nije ništa bolji.

Па увек је тако и биће и даље тако. Многи овде не памте како је почео ХР, то је био ваљда најпљуванији ОС ... можда га Ме шије ... и није било некога да га је хвалио. Мало касније је већина укапирала да мора да се мало потруди да то среди, да ће неки SP да оправи ствар а да је за разлику од претходног w2k ово ипак млатимудијално оријентисан ОС. Пола деценије није било новог и сви су навикли. Виста је донела битне промене на које већина није била спремна а и дан данас читам ... ау, ала ми једе меморију, заузето 70% ... то ништа не ваља, а да ти исти не знају да то није bug него feature. Тешко је да се учи ново па је онда боље да се каже да је оно старо најбоље. Сваки следећи има неке предности али и промене које многи виде као мане. Питање је да ли ће тај метро да заживи, да ли ће мобилни и таблети да имају довољно корисника а онда ће да буде лако.
Можда кроз 5-6 или 10 година опет буду сличне теме .... како је очајан овај windows 14 а сећате се како је windows 8.1 био кул па онај леп Метро па онај брзи рад а ово сада ништа не ваља. ;)

Nazad
Vrh Dno