Šta je novo?

LG G2

Uzmite šta ko pije, stigao mi telefon sa servisa... :D

Predao sam ga VIP-u 26.11 dakle od tada prošlo ravno 49 dana :D Za to vreme su me direktno slagali jedno 2, 3 puta ovi iz BEGRAMA a jedno 10 puta ovi iz MOBIS-a.

Ponavljam... 48 dana... Za operaciju koju su naplatili 900 dinara, ekran je 20700...

U zdravlju ga koristio i što pre hard case kupio ;)

Drugari treba mi savet hitno,
Narucio 24.12.2013 LG G2 u partnerskoj radnji Telenora(valda web shop), iskoristio vaucer i rekli mi da ce telefon stici na kucnu adresu uz ugovor koji treba da potpisem.
E pa jos uvek nije stigao, zvao, kukao, psovao...ali izgleda da ga nemaju u magacinu nigde!! Na kraju Januara mi istice vazenje vaucera, koliko sam razumeo.
Sta da radim? Sada da otkazujem narudzbu neide, nadam se da ce im stici isporuka pre kraja ovog meseca. Ceka li jos neko ovaj fon?

Inace, da sam odmah otisao u Zemun u Telenor sa vaucerom uzeo bi telefon, imali su jos jedan u radnji:mad:

Poslednja izmena:
evo mene kao još jednog vlasnika g2 32 :)
da ne ponavljam sve one priče o bateriji, ekranu...napomenuo bih samo neke problematične stvari, pa da vidimo ima li rešenja.

1.krckanje sa zadnje strane ipod dugmeta. nekad se čuje manje, nekad više.

2.problem sa fabričkim mejl klijentom. Prijavljuje često da mreža nije dostupna i čak kad sinhronizuje, neće uopšte da učita neke mejlove. I na wi-fi i na mobile data. Mislim da mi ovaj problem javlja samo za yahoo nalog.
Yahoo aplikacija takođe ima neke bagove kad se otvara mejl sa puno attachmenta, sad probavam neke druge aplikacije, pa može dobro doći svaka preporuka.
-i dalje ne mogu da skontam kako funkcioniše automatska sinhronizacija kad je uključena, na koliko vremena je odradi ponovo?

3.negde sam već čitao da neće da se nakači na mobile data, po gašenju sa wi-fi. I meni se događalo ovo.

4. U startu ima instaliranih gomilu nekih nepotrebnih aplikacija. Npr, već sam onemogućio Play igre i Life Square. Meni su totalno nekorisne, a ista sudbina će zadesiti i rečnik, voice mate,..,LG Smart World - ništa korisno za skinuti ovde, ne znam samo da li da bih dobio 50GB na Box-u moram da ga skinem preko ove aplikacije ili mogu i na GPlay?
Da li uopšte da idem na Box ili možda neki drugi Cloud servis?
-Slike-Picassa mi je takođe nepotrebna ako neću odmah da dižem fajlove na cloud, a totalno su nepraktični alati za korišćenje.
-šta mu dođe ova aplikacija RemoteCall Service?
-Polaris viewer, nisam u toku sa ovim, da li da možda odmah instaliram neki drugi pregledač za office? Da li ima neki koji može da edituje fajlove?

5. kamera je već ispričana priča, očekujemo svi 4.4

za sad toliko, hvala za sugestije :D

i zamolio bih da mi neko pošalje pp za iGo

Poslednja izmena:
Meni push za yahoo radi kako treba...fabrički.Možda nisi podesio dobro u opcijama.Auto sinc može da se podesi,naravno kako ti želiš.
BOX dobijaš 50gb pa nije loše da ga iskoristiš.Ali u startu će ti gmail sinkovati sa njegovim google+ nalogom.To možeš i da isključiš,mene je nerviralo.
Polaris je office program..dakle doc. obrada teksta.

ostalo...meni ne krcka ništa,ne greje se,kamera je sa ručnim fokusom prihvatljiva,data-wifi radi normalno...do duše moj je 16gb

A ako misliš na mrežu tipa neki operater...i ako je to Telenor onda je do njih...

Iskreno, moj prvi telefon koji evo i posle 2 meseca nisam dobio želju da ga makar rootujem. Nemam ništa od problema o kojima sam čitao, a imam 16gb verziju. Što se tiče
Box aplikacije, skinuo preko Google play store I dobio famoznih 50gb,mada mi je Dropbox bolji. Jedina primedba bila bi na kameru, sporo fokusira, a slike za mene zadovoljavajuće.

Ja samo da preporucim g flex rom od developera letschky(mislim da se tako zove):)
Za ceo dan nijedan bug,sve radi u fulu,kao i na stock,home screen je skaliran napokon kako treba,nije vise pomeren u levo.
Baterija mi je indenticna kao na stock romu.
uploadfromtaptalk1389656753118.jpg

Da, to sam video i razmišljao se da ga isprobam, ali opet moram da kažem, sa ovim telefonom sam dobio za mene dve najbitnije stvari: brzinu (da kažem da mi je prethodni telefon bio HTC Desire s sa 768 mb ram, onda vam je sve jasno kako sam se osećao sa G2) i autonomiju (trajanje baterije ne može niko da ospori).

Ako je nekome od znacaja, posto vidim da ima ljudi koji ne mogu da nadju telefon u telenoru, ima u Borci u poslovnici... Sinoc sam bio sa zenom da uzme sebi HTC i ima G2 izlozen... do duse ne znam da li ga imaju na stanje ali jedan stoji izlozen pa pretpostavljam da ga ima... u svakom slucaju nije tesko pozvati i pitati...

Našao sam već teme, hvala u svakom slučaju.:)

Samo još nikako da provalim da li vraćanje na stock resetuje status root checker-a, neki kažu da, neki kažu ne... I moram još da iščitam šta je šta, prethodni telefon nije imao ni root checker, ni zaključan bootloader.

obnavljam ugovor kod telenora, i dvoumim se da li uzeti g2 ili n5?
n5 me privlaci sa kvalitetnijim kucistem

Ja sam se odlučio za N5. Nije samo u kućištu, nego celokupnom iskustvu koje se dobija uz Nexus. G2 je super telefon, ali tu je mnogo sitnih stvari koje mi smetaju kod njega.

Ja sam se odlučio za N5. Nije samo u kućištu, nego celokupnom iskustvu koje se dobija uz Nexus. G2 je super telefon, ali tu je mnogo sitnih stvari koje mi smetaju kod njega.

:d

Ja sam se odlučio za G2. Nije samo u kućištu, nego celokupnom iskustvu koje se dobija uz G2. Nexus je super telefon, ali tu je mnogo sitnih stvari koje mi smetaju kod njega, npr prazan mi nekako, dugmici se drmuskaju ili screen bleeding, mozda vibracija koja se cuje kao gedora. Nesto te mora zahvatiti. Verovatno ce se to srediti posle par meseci kad izadju nove serije.

Opet na G2 mozes staviti neki custom ROM i dobiti Nexus sa boljom baterijom i kamerom.

Opet licna preferenca. Meni je bitna baterija, nekome nije.

Poslednja izmena:
Ne može nikad Custom AOSP ROM da se meri sa originalom. Nexus nije prazan, nego nije pretrpan šarenišom i bespotrebnim stvarima. Baterija nije problem, nikada nisam po ceo dan napolju da bi mi to bila bitna stvar, a Nexus 5 se puni izuzetno brzo dok sam kući, tako da to stvarno nije problem. Kamera i nije toliko drastično lošija na N5 u odnosu na G2. Naravno, lična preferenca uvek na kraju odlučuje.

Poslednja izmena:
Ne može nikad Custom AOSP ROM da se meri sa originalom.

Jesi nekad imao Nexus bas ono da ga koristis, ne secam se da si imao test, ako jesi, sorry nisam video? Stock AOSP je prazan, mora custom ROM, jer nema nikakva podesavanja. Uzeo N5 ili G2, svejedno cu morati na custom. Eto to mogu ovde na forumu da ti kazu na korisnici N4/N5. Vojkan, loznica, Gizmoid i tu par jos nekih. Onaj ko ima stock, taj nema ni root verovatno, nisu mu ni bitne opcije.

heheh počinjemoooo!!! :D
Ovo me podseća na ovakve snimke... http://www.youtube.com/watch?v=iqV0VTdVnQk

U ovom slučaju G2 je EVO! Čak i pored malog štucanja na sred staze ušio je svemoćni 911... :D

Prosto svako uzima što mu se sviđa ali realno.A ne sa komentarima škripi mu maska,pa svako normalan recimo uzima zaštitu za telafon.Da li će i onda škripati???

Koristim G2 nesto vise od mesec dana i nakon eksperimentisanja sa raznim custom KitKat romovima (MAHDI je po meni najbolji za G2) ipak sam se vratio na stock.

Zvuk je mnogo bolji (glasniji, cistiji), odlican je stock mail klijent sa kalendarom, default SMS aplikacija mi bolje lezi od Hangouts-a, video player takodje odlican (iako imam kupljen MX Player pro) i naravno fenomenalni QuickMemo.

Pre G2 sam posedovao Nexus4 nesto vise od godinu dana (od kako se pojavio, a pre njega i9250) tako da sam veoma dobro upoznat sa stock Android iskustvom. Jedino sto mi nedostaje u poredjenju sa Nexusom su klasicni navbar dugmici i naravno Immersive mode koji ocekujem sa 4.4 update-om u narednih mesec, dva :) Sve u svemu LG je napravio odlican posao sa ovim modelom.:guitar:

EDIT: Ne znam samo kako sam zaboravio da navedem "Wireless Storage" opciju preko koje ostvarujem duplo vece brzine WiFi transfera u poredjenju sa recimo ES File Explorerom :)

Poslednja izmena:
Jesi nekad imao Nexus bas ono da ga koristis, ne secam se da si imao test, ako jesi, sorry nisam video? Stock AOSP je prazan, mora custom ROM, jer nema nikakva podesavanja. Uzeo N5 ili G2, svejedno cu morati na custom. Eto to mogu ovde na forumu da ti kazu na korisnici N4/N5. Vojkan, loznica, Gizmoid i tu par jos nekih. Onaj ko ima stock, taj nema ni root verovatno, nisu mu ni bitne opcije.

Naravno da jesam - http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_samsung_galaxy_nexus i http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_google_lg_nexus_4 a imam i Nexus 10 tako da dobro znam šta znači Nexus. Nije nikakav problem Custom ROM koji je zasnovan na originalu, to ću svakako da stavim, nego onaj koji nema veze sa LG G2 Stockom i nije rađen specifično za njega, nego je portovan.

Poslednja izmena:
Na twiteru za Saudijsku Arabiju,lg dao informaciju do kraja januara da stize update

Model telefona 802 (informacija sa xda)

Uh kad ce vise da ga puste :cool:

Naravno da jesam - http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_samsung_galaxy_nexus i http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_google_lg_nexus_4 a imam i Nexus 10 tako da dobro znam šta znači Nexus. Nije nikakav problem Custom ROM koji je zasnovan na originalu, to ću svakako da stavim, nego onaj koji nema veze sa LG G2 Stockom i nije rađen specifično za njega, nego je portovan.

Stoje mi juce moj G2 i od drugara N5 i posto sam stavio Omni, rekoh da proverim. Apsolutno, ali apsolutno nema razlike. Ja jos imam IR blaster, knock on/off i vecu bateriju. Nista nisam izgubio.

Ne znam, G2 samo ima trenutno problem sa kamerom i to ne mogu da poreknem niti zelim, ali sve ostalo je bolje nego u njegovoj klasi, za manje para.

Ja jedino što sam primetio između ta dva pored kamere je recimo brzina učitavanja stock browser-a...N5 je bolji u tome,hehhe eto mane za nekog :D

mislio sam na realan rad...ali to nije neki problem..makar za mene.Ovako sam ga čačkao par dana pošto ga moj brat ima pa sam primetio

Pa oseća se razlika izmedju 4.2 i 4.4 u surfovanju. Kad dodje na G2 videćeš isto razliku. Baš je razlika. Ovo sam čisto ovako odradio test, jer sam osetio razliku, pa rekoh da vidim koliko baca u browsing testu.

Da pretpostavio sam da može biti do sistema..ali sve jedno nemam zamerki na te stvari.Da je tablet u pitanju onda bih se bunio ali ovako,nema frke :)

Vrh Dno