Šta je novo?

LG Optimus G

Ljudi imam problem.
Instalirao sam dual boot. Hteo sam da probam UNUNTU touch. Sve je lepo bilo dok nisam odlučio da promenim build.prop (jer je za instalaciju UBUNTUA trebalo izmeniti build.prop). E sad, posto mi se nije svideo ubuntu odlučio sam da vratim stari build.prop i tad je krenulo sve po zlu. Ne boot-uje se već izbacuje KERNEL CRASH i neće dalje od toga. Može da se bootuje u UBUNTU ali ne i u LG. Ne mogu da pristupim CW recovery-iju jer izbacuje KERNEL CRASH. Da li postoji način kako da povratim recovery

Ljudi imam problem.
Instalirao sam dual boot. Hteo sam da probam UNUNTU touch. Sve je lepo bilo dok nisam odlučio da promenim build.prop (jer je za instalaciju UBUNTUA trebalo izmeniti build.prop). E sad, posto mi se nije svideo ubuntu odlučio sam da vratim stari build.prop i tad je krenulo sve po zlu. Ne boot-uje se već izbacuje KERNEL CRASH i neće dalje od toga. Može da se bootuje u UBUNTU ali ne i u LG. Ne mogu da pristupim CW recovery-iju jer izbacuje KERNEL CRASH. Da li postoji način kako da povratim recovery

Mozes li da udjes u Download Mode (POWER + OBA VOLUME DUGMETA + POVEZES USB)? Ako mozes onda je lako. Fleshuj KDZ pa sve iz pocetka.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2498102

Хвала на одговору. Заправо, ово ми се десило само једном, надам се да неће поново. Сад се вратио у нормалу. Ал, урадићу и то флешовање рома,. Поздрав

kako si ovo probao? Da li si drzao on/off dugme bar 10-15sekundi iliti dok se ne ugasi?

Држао сам пар секунди, чак и пробао са + и - волуме, али не толико секунди, па се због тога вероватно није ни гасио. Сад шљака лепо, што је најбитније, али урадићу и ово флешовање рома други дан, по препоруци Андрије,

Ja vise ne znam sta da radim. Uspeo sam sinoć nekako da udjem u download mode. Nakon toga sam istalirao novi software preko KDZ. E sad, pocinje novi problem.
Telefon je ušao u boot loop, i naravno da sam hteo da uradim hard reset, međutim on ne ulazi u klasicni recovery mode, već izbacuje neku sličicu u kojoj kaze da je u recovery-iju ali nema ni jedne opcije, već samo kaže da mogu da odnesem u service center ili da držim power dugme 8sec da bi nastavio da ga normalno koristim. I tada ponovo u boot loop.
Znači nema recovery mode u klasičnom smislu reči.

Ima li neko predstavu šta da radim?

Ja vise ne znam sta da radim. Uspeo sam sinoć nekako da udjem u download mode. Nakon toga sam istalirao novi software preko KDZ. E sad, pocinje novi problem.
Telefon je ušao u boot loop, i naravno da sam hteo da uradim hard reset, međutim on ne ulazi u klasicni recovery mode, već izbacuje neku sličicu u kojoj kaze da je u recovery-iju ali nema ni jedne opcije, već samo kaže da mogu da odnesem u service center ili da držim power dugme 8sec da bi nastavio da ga normalno koristim. I tada ponovo u boot loop.
Znači nema recovery mode u klasičnom smislu reči.

Ima li neko predstavu šta da radim?

Verovatno ti nije wipe-ovana data particija.
Ovo bi trebalo da ti pomogne:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2010624

Baci pogled na stavke 8-12

I da li zna neko u Beogradu neki dobar servis gde mi mogao da ga odnesem da ga unbrickuju, pošto predpostavljam da je to u pitanju?

Nakon što sam uradio wipe dobio sam ovu sliku.Pogledajte prilog 132898

I nakon što ga ponovo restartujem ponovo boot loop

Pazi ovo:

"First follow the guide in this thread, if you are still stuck at boot logo even after the manual wipe power off your phone, hold down the power and volume down keys to enter factory reset mode and click power again to confirm a factory reset. This worked like a charm for me "

Poenta je u tome da ti sigurno nisi prvi kojem se to desilo. Samo treba da potrazis po xda.

Poslednja izmena:
Nema na cemu. Znam kako je to los osecaj kad s****s tel :) Ja sam brick-ovao svaki Android koji sam imao.

E sad, da li zna neko kako se root-uje e97510H verzija softvera?
Izgleda da fregee ne može. Nisam imao vremena da tražim detaljno po internetu, ali nisam našao metod. Šta više, koliko sam primetio, nema klasični recovery, odnosno dozvoljava samo HARD reset.

Flesuj e97510d. Na njemu moze.

E sad, da li zna neko kako se root-uje e97510H verzija softvera?
Izgleda da fregee ne može. Nisam imao vremena da tražim detaljno po internetu, ali nisam našao metod. Šta više, koliko sam primetio, nema klasični recovery, odnosno dozvoljava samo HARD reset.

Instaliraj Framaroot app pa mozes preko nje da rutujes, valjda Gandalf metod radi :)

Poslednja izmena:
Kad odem na Downloads na sajtu izbaci 404 - Not Found. Valjda im nije takav i rom :D

Sad sam na Epsilonu i zabagovalo se nesto nece ekran da se iskljuci sam ono posle 30 sec koliko je podeseno...non-stop stoji ukljucen jedino na dugme da se iskljuci. Ni restart nije pomogao ni nista, a bas je dobar rom ono leti sve najvise se primeti kad se ulazi u settings koliko brzo otvara.

Tako da sam sad u potrazi za nekim dobrim kk romom pa cu probati mozda i cyanfox ako im uskoro proradi sajt

vid' stvarno... juce je radilo.

ja jos uvek njiskam ove KitKat romove, a s obzirom da od zvanicnog update-a po svemu sudeci nece biti nista, moracu da nabacim neki od ovih na raspolaganju..Za sada mi je ipak najprivlacniji cisti cyanogenmod, samo sto ne znam kako ce se ponasati baterija sa njim...

Kad odem na Downloads na sajtu izbaci 404 - Not Found. Valjda im nije takav i rom :D

Sad sam na Epsilonu i zabagovalo se nesto nece ekran da se iskljuci sam ono posle 30 sec koliko je podeseno...non-stop stoji ukljucen jedino na dugme da se iskljuci. Ni restart nije pomogao ni nista, a bas je dobar rom ono leti sve najvise se primeti kad se ulazi u settings koliko brzo otvara.

Tako da sam sad u potrazi za nekim dobrim kk romom pa cu probati mozda i cyanfox ako im uskoro proradi sajt

Proradio ;)

Pa ajde sta cekas :p

Evo skidam pa cu probati... mada smorilo vise traziti neki na kojem sve lepo radi.

Malopre probao Vanir najnoviji od sinoc + F93 aosp kernel ... volume - i + obrnuto rade, kamera bag slika malo razvucena ako se stavi 13mp, restart tel baterija opala za 15%,...

Da nisi bio u landscape kad su bili obrnuti volume dugmići? Neki romovi imaju taj "feature"

Ne, video sam da se jos ljudi zali da im je obrnuto. E sad da li je do roma ili kernel nesto zezne ko zna...uglavnom nebitno sad :)

Evo me na Cyanfoxu i mogu reci da je ovo za mene najbolji i najbrzi kk rom koji sam probao, ali da prodje malo vremena da vidim baterija sta kaze.
Sad me zanima moze li ikako da se skloni da ne bude ovo malo zatamnjeno na vrhu ekrana ili mora tako na ovim romovima?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1389883045972.jpg
    uploadfromtaptalk1389883045972.jpg
    32.4 KB · Pregleda: 117
*** zelena boja :D

to je do launchera, takav je GEL. na novi ima opcija da se ugasi taj shadow koliko se sećam.

Da fluorescentno zelena sta fali :D

sad sam probao ima i na novi i na apexu da se iskljuci shadow, ali opet ostane gore malo senke. Jedino kad se iskljuci i status bar onda bude skroz cisto. Hvala ipak necemo preterivati :)

Muka sa launcherima... cak ni na nova prime ne mogu da rasporedim ikonice u meniju po svojoj volji. Za sada to nudi jedino go launcher ex, ali vizuelno nije bas najsrecnije resenje :(

Uzgred, upravo su mi stigle dve futrole za telefon iz Kine koje sam naručio još u novembru, i ispostavilo se da su mi poslali futrole za pogrešan model - P760/L9. Ajde što sam ih čekao dva meseca, nego što sad mogu da se slikam sa njima... zapravo ni toliko, jer otvor za kameru ne odgovara kameri na E975, što se da zaključiti na osnovu priloženog

160120142664.jpg :p

Tražio sam full refund, a ne mogu da im šaljem nazad futrole jer su poštanski troškovi za slanje nazad 8$, a futrole koštaju 6$ - em bih ostao bez futrola, em bih bio u minusu od 2$. Nadam se full refundu, a futrole ću već uvaliti nekome ko ima L9...

Poslednja izmena:
Zna li neko mogu li se i kako na CM11 ugasiti dva jezgra kao na stock romu radi ustede baterije?

@uncle_eddie - jesi baksuz za futrole :/ bolje da si kod nas kupio neku za 400 din i to je to :D kako na stock romu skroz da iskljucis 2 jezgra? na kom si sad romu ?

@carnifex - ne znam slabo koristim kameru, samo sam malo u stanu slikao ono standardno sve, fokus radi. Posle par dana na Cyanfox zadovoljan sam sto se tice brzine, baterija manje vise slicno kao na ostalim sto sam probao. Svidja mi se ugradjen screen recorder lepo radi. Jedino sto mi smeta je cesto nepravilno opadanje % baterije.

@tema - ima nade :D

http://www.phonearena.com/news/LG-t...d51568#2-Android-4.4-for-the-LG-Optimus-G-Pro

Nazad
Vrh Dno