Šta je novo?

LG Optimus G

Moj drug probao juce. Kaze da stalno izbacuje neke greske. Ja ga nalozio da proba art vs dalvik, al kaze kad prebaci na art tek tad nista ne radi.

Ja sam zadnjih mesec dana na Gummy ROM-u, odlican ROM, baterija kao na fabrickom, ne greje se, ne stuca, ne resetuje... Od sinoc na trecoj nightly CM11 verziji, greje se malo vise mada baterija ne izgleda tako lose, cudno zar ne, ukljucio ART, B92 ne radi kako treba, wheather na lock sreen-u ne radi, genie widget ne radi automatski nego mora rucno lokacija da se unese, tastatura nema vise klasicne smajlije nego u stilu Hangout-a pa sam i presao na isti, kamera ista, MX player ne podrzava 4.4.1 verziju jos i tako, CM10.2 mi je vise trosio bateriju i grejao se od Gummy ROM-a, kazem, ovaj izgleda bolje, za dvan dva cu javiti tacne rezultate baterije.

Evo ja malopre probao cetrvtu nightly cm11 verziju i sve lepo radilo prvih 10-ak min. Prebacio na ART posle restarta sve radi bez greske ja se ponadao... kad odjednom crn ekran ne reaguje home, back itd... jedino na power da se zakljuca i otkljuca. Onda restart i vrti CM logo beskonacno i opet restart ne vredi...

Sad sam uzeo da probam taj Gummy rom, lepo radi za sad... samo da vidim baterija kakva ce biti. Definitivno ce mi sledeci rom biti stock 4.1.2 i to je to dosta gubljenja vremena :D

Gummy je strava, videces, i baterija takodje, namesti samo notification bar na 55% i dobije se providnost kakva i treba da bude, i na launcheru i na lock screen-u...

Ja sam upejtovao nightly bez wipe-a i dugmici su otkaali poslusnost kao i kod tebe, posle ciste instalacije radi kao treba osim...

2013-12-10 16.29.58.png

NFC je zeznuo stvar...

Za sta koristis ovoliko NFC? Ja sam ga upalio par puta u zivotu..,

Gummy je strava, videces, i baterija takodje, namesti samo notification bar na 55% i dobije se providnost kakva i treba da bude, i na launcheru i na lock screen-u...

Ja sam upejtovao nightly bez wipe-a i dugmici su otkaali poslusnost kao i kod tebe, posle ciste instalacije radi kao treba osim...

Hvala jeste lepse sad na 55% :) ostajem ja malo na Gummy dok ti testiras nekoliko sledecih nightly :)

Nije se dugo zadrzao Gummy ROM kod mene :) nije mi se svidelo sto ne moze da se podesava notification drawer, sto ne moze da se sakrije preview sms, signal mreze zabagovan i posle restarta, baterija bas dobro drzala dok sam koristio i onda preko noci ode 13% bez ikakvih sync ni nista samo wifi on.

Vec par sati sam na poslednjem nightly CM 11 od sinoc, za sad sve lepo radi na ART-u. Ceka se prvi error ili tako nesto :D

2013-12-11 14.35.58.png

Ukucajte na youtube-u "Nexus 5 dalvik vs art" I videcete razliku :). Art je jos uvek u beta fazi, nadajmo se da ce biti jos brzi kada bude u finalnoj.

Auuu, nmg da verujem. Ako poprave kameru pozivece kod mene jos, a taman sam sutra trebao da ga prodam. Odlazem prodaju do daljnjeg :)

Ovo sa updateom je prava vest. E sad, većina nas ovde ima simfree telefone iz Novog Sada - jel to znači da ne zavisimo od naših operatera, već isključivo od Lg-ija? To je još lepše.
A time produzavaju "vek trajanja" optimusa G za makar dve godine...

Žao mi je ljudi, al nema ništa od toga. Upravo čitam na xda da je to bila lažna vest. Čak su i uklonili originalni post...

Realno ako pricamo ovom telefonu nije ni potreban 4.4, stvarno tel radi bez ikakve greske i perfektan je i sa ovom verzijom androida. Jos sad postoji stotine launchera i sve moze da se podesi da izgleda kao 4.4.

Realno ako pricamo ovom telefonu nije ni potreban 4.4, stvarno tel radi bez ikakve greske i perfektan je i sa ovom verzijom androida. Jos sad postoji stotine launchera i sve moze da se podesi da izgleda kao 4.4.

I ja kazem isto, sve radi ko saliveno, osim kamere koja mi ide na živce. Kada bi samo popravili kameru, 4.4 mi ne treba :)

Pa sto se kamere tice to bi bilo ok da se malo sredi, nekad dobijem vrhunske slicice i prosto se iznenadim nekad dobijem krs,sve je relativno.Mada iskreno govoreci sto sam stariji to me telefoni sve vise smaraju i prosto mi je svejedno.

Pa i nije bas...

206$ je otprilike 158 EUR. Na to treba dodati carinu i porez 33% je što je 210 EUR. Jeste jeftinije 50-60 evra ali...ali.. niti znaš da je nov ili refabrikovan (čitaj polovan) plus moras ga prebaciti na EUR verziju E975 što i nije baš lako...tako da veća dara nego mera

Refurbished je valjda onaj koji je neko koristio ali se pokvario i vracen je u fabriku gde je popravljen i sad se prodaje a stanje je kao novo. A kako mislis da ga prebacim na EUR? Kako se to radi?

"Item Condition:Refurbished"
Znaci nije nas nov...Mozda je bolje uzeti iz oglasa polovan. Nisam pametan...

Imam iskustvo(poznanika) sa aliexpres za neki tel, nisi mu naplatili carinu i pdv ali je nesto platio oko hiljadu din. Cena je bila oko 150eur...

Nema veze sto je refurbished. To je bukvalno nov telefon. Samo vidi radi li ova verzija kod nas pošto za naše tržište stoji oznaka E975, ako se ne varam.

dobio sam na poklon lg g e 975 izgleda je za korejsko trziste
da li moze da se prebaci na evropsi firmware
unapred hvala

Odes ovde skines kdz fajl euro firmware, poslednja verzija je V10H:
http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=20

Ja sam radio po ovom uputstvu za 4X HD > http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2069723
.. samo sto za PhoneMode stavis CS_EMERGENCY, a u download mode ulazis tako sto iskljucis telefon pa drzis vol+ i vol- zajedno i utaknes usb kabl u komp

Imas i ovo uputstvo bas za optimus g pa mozes da probas mozda je lakse:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2498102

I treci nacin...preko FreeGee aplikacije otkljucas i instaliras CWM pa flashujes ovaj rom:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2417376

i ako ubcim ovu verziju kad skinem odavde http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=20
oce li onda biti sve isto kao kad je tel kupljen u evropi
imacu srpski nemacki jezik
da li cu moci kasnije normalno da radim update
Ja imam sae verziju(Singapur) i radi mi tel normalno, update i imam nasa slova i jezik menija, za voice search/kucanje glasom-srpski i sve ostalo kao da je zaevropsko... Sto bi to radio ako ti tel radi noralno- a ako nesto nemas onda OK...

Vrh Dno