Šta je novo?

LG Optimus G

Ja isto imam sae verziju - iz početka sam se nešto pržio da ga prebacujem na evropski firmware, a onda da sam ukapirao da tel savrseno radi - potvrđujem sve što je oggy rekao. Tako sam odustao od ideje.
Ali ne bi bio loš neki mali update - npr da dobijemo onu foru sa dva kuckanja po ekranu za zakljucavanje/otkljucavanje sa g2.

To za kuckanje vam treba jedna linija u kernel kodu. Vidite na xda, posto su uspeli ovi sto prave AOSP kernele da naprave to da imaju i AOSP romovi, a ne samo stock. Pa koga imate tamo, vidite jel moze da se odradi.

Kad zakljucas tel screen je ugasen, treba da ostane aktivan da bi to radilo...nisam siguran da li je hardverski podrzano. Al da je dobra fora jeste...

to sa udaranjem po ekranu je i u praksi veoma korisno to mogu da posvedocim :D

Ljudi treba mi hitno odgovor u vezi kupovine ovog telefona. Iz inostranstva treba da ga uzmem i evo sta pise za mreze:
Cellular:GSM
2G Network:
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - E975, E973, E971
3G Network:
HSDPA 900 / 2100 - E975
4G Network:
LTE 800 / 900 / 1800 / 2100 / 2600 - E975 (market dependent)

Radi li ovo na nase mreze normalno posto ne vidim da pise ono wcdma nigde?

Ako uzimas e975 on ce raditi,to je international model.

Pise ovako: LG Optimus G F180L. Samo znam da sam ranije uzeo jedan telefon na kome je pisalo GSM i radilo je sve samo internet nije mogao preko racuna bez da radi vrlo sporo. Zato pitam jer vidim nema WCDMA.

Rekli su bice update, ali kad ne zna se :)

Ko zna kad, al fon je ok za tu cenu jedino kamera malo loshija nocu ovako je ok

Kad bi makar izbacili 4.3, odma bi ga uzeo. Stvarno steta što su ovako dobar tel zapostavili.

Cao svima i srecna nova godina. Imao sam pre 5-6 godina nalog ovde ali sam zaboravio detalje pa napravih sad nov kako bih ovde pisao.
Imam ovaj telefon mesec i po. Naleteo mi za dobre pare pa sam ga uzeo. Generalno sam zadovoljan, samo me nervira sto je tanak community za custom resenja.
Navikao sam ranije da promenim po nekoliko romova na telefonu dok ne naidjem na onaj koji mi potpuno odgovara za daily use. Ovde je problem sto se vecina djubre.

Probao sam dva 4.4 ROM-a pa da podelim sa vama iskustvo.

Prvi je nov koji nosi ime Dokdo-Project. Base je CM11-KK4.4.2. Nisam imao nijedan FC. WiFi, BT i Mobile Data rade normalno. Sam sistem je potpuno stable i smooth.
Skoro da je cist AOSP stock pa i vizuelno lepo izgleda (bar meni). Naravno ima dobro poznati af problem sa kamerom, doduse ne uvek vec nasumicno no dovoljno da bi bil iritantno.

Drugi je BAM koji je verovatno nekima poznat od ranije. Autor je proteran sa XDA jer lopinjao SC od PAC ekipe.
Ovo je hibridni ROM, mesavina CM, PA i AOKP, sto ce reci da ima opcije sva tri. Medjutim ovaj daje random FC pri bootu i pri ukljucivanju/iskljucivanju pojednih ui opcija u main settings (iako rade).
Camera je neupotrebljiva opet zbog problema sa auto focusom koji je ovde ekstreman pa su sve fotke mutne potpuno.
Uzgred KK Dialer je tesko djubre.
Generalno, za mene LG stock i dalje najbolji/najstabilniji iako je ruzan.

1. Da li je uopste moguce napraviti Quick Settings (Grid layout) na 4.1.2? Ne mogu to nikako da nadjem ili mozda na pogresan nacin trazim.
2. Da li je moguce pokrenuti JB stock Contacts i Telephony provider na LG stocku 4.1.2? Pretpostavljam da mora da bude modovan app zbog LG frameworka?

Ne shvatam zašto se petljate sa tim romovima kad očigledno nijedan ne radi kako treba... Ispravite me ako grešim :)
Ako hocete drugačije ikone i sl. instalirajte neki softver za to pa bar ovaj ima memorije ;)

@Oggy

Ne svidja mi se kako izgleda LG stock ROM plus ko zna da li ce ikada biti update, verovatno nece. Zato hocu da stavim noviji AOSP. Samo da srede tu kameru i bice super.

Ne shvatam zašto se petljate sa tim romovima kad očigledno nijedan ne radi kako treba... Ispravite me ako grešim ;)

E pa drugar, GREŠIŠ...doduše ne puno ali ipak grešiš.

I ja sam bio skeptičan po pitanju da li ću naći custom rom po funkcionalnosti stock-a, ali sam trennutno na MIUI romu, sa kojim sam prosto oduševljen.
1. fluidnost
2. mogućnost custom-iziranja (jes da ima *****nih tema, ali ima i nas *****nih)
3. OPCIJE koje nisam video ni na jednom ROM
4. bolje performanse
5. Sam izgled rom (ovo sam stavio na 5. poziciju jer je izgled stvar ukusa)

Jedini - je nešto slabije trajanje baterije....

ps. Da ne zaboravim (Probao dosad, STOCK, EPSILON ROM, SAVVYROM, TANGEIER ROM, AOSP, CM 11 i na kraju MIUI V5)

pozdrav

Poslednja izmena:
Pored Dokdo-Project i BAM, koje sam pomenuo probao sam i LiquidSmooth 4.3.1, Vanir 4.4.2 i Commotio 4.4.2. Vanir je po meni najbolji od svih, ali i on ima problem sa kamerom (u mracnoj prostoriji obara brightness pa je neupotrebljiva) za koji su rekli da ce da ga resi u sledecem build-u. U principu sve sto ima CM11 kernel ima neki problem sa kamerom.

@bozicko

Ja sam probao MIUI na drugom telefonu i ne svidja mi se jer pun kineskog bloatware-a (verovatno zato sto je bio Xiomi port). A vizuelno me podseca na iphone sto mi se ne svidja.
Inace slazem sa sa stavkama koje si naveo kao prednosti, tako i jeste kod solidnog broja rom-ova, samo je problem sto oskudevaju za ovaj telefon :)

Poslednja izmena:
Ja sam probao MIUI na drugom telefonu i ne svidja mi se jer pun kineskog bloatware-a

Problem kineskog bloatware-a sam rešio vrlo jednostavno uz pomoć filemanagera. E sad, nije da uzdižem MIUI u nebesa, ali po meni je to 95-98% zaokružen android. Ona 2-5% ostavljam za moguću nadogradnju. E sad, što podseća na IOS pa i ne baš ukoliko staviš neku drugu temu...

Screenshot_2014-01-06-13-24-40.pngScreenshot_2014-01-06-13-24-18.jpg

Problem kineskog bloatware-a sam rešio vrlo jednostavno uz pomoć filemanagera. E sad, nije da uzdižem MIUI u nebesa, ali po meni je to 95-98% zaokružen android. Ona 2-5% ostavljam za moguću nadogradnju. E sad, što podseća na IOS pa i ne baš ukoliko staviš neku drugu temu...

Pogledajte prilog 132426Pogledajte prilog 132427

Jasna stvar, razumem. Ipak je meni AOSP/CM nekako prijatniji vizuelno. Krajnje subjektivna stvar.
Jutros sam flesovao najnoviji build Vanir-a + neka custom camera i radi sve super.

Da li neko zna zasto kad ukljucim telefon i kad mi stigne poruka koja je poslata dok sam bio nedostupan, pise mi kao da sam tek dobio poruku a ne pravo vreme kad je poslata... :(

Verovatno je to boljka stock sms aplikacije. Ja sam zato menjao stock sms za CM sms program, tu ima opcije "show original date and time", tako nešto. Pogledaj u opcijama za poruke.

Da li neko zna zasto kad ukljucim telefon i kad mi stigne poruka koja je poslata dok sam bio nedostupan, pise mi kao da sam tek dobio poruku a ne pravo vreme kad je poslata... :(
To je normalno. Prilikom slanja se memorise vreme slanja ali ne i kada je primalac dobio poruku(imas samo delivery-primio ili ceka se). Isto tako primaocu se memorise vreme prijema ali ne i slanja. Da li sam SMS nosi te informacije i mogu li se procitati nekim drugim programom ne znam, kolega u prethodnom postu kaze da moze...

Izguglaj "cm10 mms apk" pa pokušaj. Trenutno koristim Textra ali nisam siguran kako ona prikazuje.

izasla je snapshot verzija CM 11 za nas model pa bih probao...

kako se inace ponasa baterija na KitKatu, ima li neko iskustva?

Pozdrav svima. Imam jedno pitanje, za sve koji se razumeju :)....zapravo, nocas mi se prvi put desilo da mi je ekran zaboo, tj. , samo sto sam navio alarm za jutarnje budjenje, ekran je ceo potamneo, svetleli su samo donji tasteri 3 komata, . S obzirom da mu je baterija integrisana, nisam znao sta da mu cinim...kacenje na komp mi nije resilo problem, zvanje sa drugog telefona nije pomoglo, cak pokusaj da ga ugasim nije pomogao...Pomislih, aj da ja odspavam, pa ujutru kada ustanem, mozda se vrati u normalu,. Jutros se povratio, alarm naravno nisam cuo, ali to je trajalo svega 15ak sekundi ,, a onda je ponovo potamneo.....Jurio sam po ovom forumu da nadjem poruku, jer cini mi se da je neko vec pisao da mu se nesto slicno dogodilo sa telefonom, i dok sam ja jurio....drugar mi sibnuo poruku na tel i ekran se ponovo pojavio...Tada sam ga iskljucio i upalio ponovo i od tada, da ne kucnem u drvo, jer kada god to kazem nesto mi se lose desi sa telefonom :)...radi...Sta mi preporucujete da uradim, ako ponovo dospem u takvu situaciju sa ekranom. Da ga teram u servis, gde sam ga kupio, ili postoji neka laksa varijanta, ako je u pitanju softver?...jer sam ga skoro updejtovao sa onim apdejtom od 55mb.

To ti je BSOD. Meni se desavalo na stock ROM-u dosta puta. Isto tako, navijem alarm kad ujutru, ne zvoni. To je trajalo par dana, a onda sam flesovao onaj epsilon project mislim, i od tada mi se nista slicno nije desilo. Nisam nesto specijalno istrazivao o ovom problemu, ali flesuj epsilon, meni je to resilo sve probleme :)

Nazad
Vrh Dno