Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci VIP kad mi salje poruku "Iskoristi POSEBNU PONUDU namenjenu tebi ..." su pajseri hehe

Da posedujem mozak nvukelica, ne dao Bog, zakljucio bih ili ostecena strana ne mora da koristi limundo jer ga niko ne tera. U suprotnom je covek koga svi nipodastavaju pa leci komplekse. No hard feelings. :d
Kakve veze ima reklama VIp-a sa poslovnom komunikacijom ?
Ako ti VIP u nekom zvanicnom poslovnom mailu ne bude persirao , da jesu pajseri.
Mislis ako si velika firma , to automatski znaci da sve rade kako treba ? Malo sutra.
Samo nemoj da mesas reklame, jer je to potuno druga stvar.

Rango, kad budeš napisao prvi poslovni mail u životu, onda se javi jer je iz napisanog očigledno da to do sad nisi uradio. A ako jesi, tj. ako se na ti obraćaš svojim poslovnim partnerima (što LT za mene de facto jeste i vice versa), onda mogu da zamislim koliko si uspešan u poslu kojim se baviš...

@telep Što bi se narodski reklo, šta zna svinja šta je dinja. No hard feelings, rango.

Ma samo komunikaciju da resimo i eto opet smo lideri evrope :p

Sto je najsmesnije mi i samo znamo da pricamo na usta zato nam tako i ide....

PS: SBB je takodje od kad su ih "kupili" uveo "prisniji" kontakt sa korisnikom, barem licno kad sam bio da potpisem ugovor......

Poslednja izmena od urednika:
@Universe
1. Prodavac je u obavezi da savesno opiše predmet, u protivnom možeš da reklamiraš predmet i vratiš ga prodavcu.
2. Predmet treba idealno upakovati kao što Pošta (ili kurirska služba za koju se odlučiš) predlaže
3. To su slučaji koji su više teorija nego što se u praksi dešava. U slučaju da se desi, naš tim pokušava kroz arbitražu da ustanovi šta se desilo.

Rango, kad budeš napisao prvi poslovni mail u životu, onda se javi jer je iz napisanog očigledno da to do sad nisi uradio. A ako jesi, tj. ako se na ti obraćaš svojim poslovnim partnerima (što LT za mene de facto jeste i vice versa), onda mogu da zamislim koliko si uspešan u poslu kojim se baviš...

Srecom ne zivimo svi u crno belom svetu, svetu jedinica i nula nvukelica. Kao neko ko identifikuje manipulaciju ti naivno verujes da se taj manipulacijom sluziti nece :d Ali, ako se ja umem sluziti manipulacijom, ti ocito, nisi imao vecih prodaja, pa posmatras sve u krajnostima bez kompromisa, te nikada ne mozes razumeti, a kamoli biti preduzetnik.

Sto bi nasi preci Rimljani rekli: quod licet Iovi, non licet bovi nvukelic. No hard feelings.

weasel, kljucna stvar je inovacija. Imas u marketingu i persiranja, ali firme koje inoviraju (stranci najpre), tj. obracaju se na ti, sluze se novim saznanjima i razbijaju tradiciju. Limundo to isto radi u komunikaciji, ali se ne ostvaruje prorocanstvo vidovite nvukelic da su propali u poslu :d Jer, pioniri uvek osvajaju trziste, a to je cilj

Druga stvar sto je kod nas vlada "mrtvo more" na mnogim poljima jer nema konkurencije...

Ponovicu opet. marketing i poslovna komunikacija NISU iste stvari.
U marketingu mogu da rade sta god zele, to je druga tema potpuno.
Poslovna korespodencija je druga stvar i tu nema inoviranja time sto ces preci na ti.
U marketingu mozes da radis i jedno i drugo u zavisnosti od cilja,
dok u poslovnoj kumunikacija postoje neke norme i ne moze se ragovarati sa "ti".

Poslednja izmena:
Ma važno je samo frljati se latinskim poslovicama tamo gde im nije mesto, šta znam, valjda se tako želi postići utisak veće inteligencije ili znanja... a razumeti pročitano, za to je potrebna i funkcionalna pismenost. Kao što rekoh, šta zna svinja šta je dinja.

Btw, poslovna korespondencija ne podrazumeva samo preduzetništvo, a istim niti se bavim, niti želim da se bavim, pogotovo ne u Srbiji, gde bi svaka šuša htela da bude menadžer, preduzetnik, starteta ili spisateljica. Tako i Limundo, poor man's eBay na srpski burazerski dođem ti-dođeš mi način, koji sa svojim klijentima razgovara kao sa čobanima. Zbog takvog poslovanja, a u odsustvu promene na bolje će propasti čim se pojavi prvi ozbiljniji konkurent.

О Визелу модератору! Када би неко други оволико офтопичио сигурно би му побрисао све постове... Три стране тандарате о пословној комуникацији...

Covek pokusava da nas nauci nesto...

Ima par njih koji hoce da nam objasne na temi da je persiranje nepotrebno, i da je "privatnost sacuvana" sakrivanjem ocena sto jednostavno nije tacno.

Dacu samo moj primer, firma za koju radim je raskinula ugovor sa jednim sajtom nakon sto je korisnicka slubza poslala email direktoru sa otvaranjem email-a uz: "Hey Name!" umesto "Hello Mr Surname" kako inace treba i izgubili su cist profit od nekoliko hiljada dolara zbog toga. Nema dalje filozofije, za ozbiljan posao se zahteva ozbiljna i maksimalno kulturna komunikacija a objasnjavati psiholoske i civilizacione aspekte toga i pokusaj da nas neko ubedi kako je to "bolje" je besmisleno. Kulturno obracanje na kraju krajeva zahteva misaoni trud, a onaj koji mi se obrati sa "de si tebreeeee" deluje kao neko sa kim ne zelim da imam nikakvu profesionalnu saradnju.

Marketing je vec usadjen u filmovima (pivo heineken i Danijel Krejg :d), zasto bi bio problem integrisati ga u komunikaciju :d

Dzekson glagolji "bolje", a zaboravlja da ta rec ne stoji sama, vec u odnosu na nesto. Pa da li je profesoru bolje da se obracam cao druze U ODNOSU na persiranje, ili je mladim korisnicima novih tehnologija bolje da persiram U ODNOSU na neformalan stil. Odgovor je valjda jasan..

Inace, ja sam najteze kupovine sa ljudima sa negativnim ocenama na limundu resio obracanjem na ti, glumljenje autoriteta potpuno je opravdano kao i spustanje na nivo sagovornika, tako da ko hoce neka persira ko nece ne mora, ocigledno vecini ne smeta pri koriscenju sajta

Persiranje i autoriret su 2 toliko razlicita pojma...
procitaj neku definiciju autoriteta i razumeces da nema nikakve veze sa persiranjem kako neki od vas misle.

Upravo tako. Persiranjem se ne ističe nikakav autoritet, nema veze sa tim, već samo sa uvažavanjem sagovornika i kulturom komunikacije.

I onda stigne PP : " Ae brt nmg duplatim, smor mi, sto ne posaljes kurirom"

Onda mi obracanje limundo tima dodje kao muzika.

Bez obzira na to da li kupac nema 3g mozga u glavudži ili je blago rečeno nevaspitan, moj odgovor je uvek na nivou poslovne komunikacije.
A svi mi što trgujemo sa najširim slojem ljudi moramo da budemo spremni na sve, pa i na takav nivo.
Važno je samo ostati dosledan i kulturno ispratiti komunikaciju, pravo kupca je da bude i glup i nepismen.

To se podrazumeva, trudim se da svakom persiram, i zato uvek i prvi kontaktiram, bez obzira jesam li kupac ili prodavac.
Ali, mnogo kupci koriste to pravo. :)

Njegovo ime je Armin Cosovic adresa Relje Krilatice 33 36300 Novi Pazar mob:065/605-0707 ima ga na google pretrazi kada ukucate njegovo ime izlazi da je on neki boxer i urednik nekih sporckih novina u sandzaku(cinimi se)ali on u tim sporckim novinama kako zakljucujem pise samo textove protiv Srba i srpskom vandalizmu 2005991783945-njegov maticni broj

Pozdrav svima, slucajno sam naisao na ovaj razgovor i na ovu osobu (mada se tako ne moze nazvati taj olos) koji je i mene prevario.... Taj Armin me je o'ladio za 9000 din. Navodno je bio Nemanja iz Ivanjice, poslao mi telefon preko poste, doneli kuci, platio, otvorio a unutra neki stari pocepan... Isao u policiju i naravno nista od toga (da ne duzim o tome posto vidim da su vec neki pisali o tome kako se ne moze nista uraditi).

remeo -

napravili ste cak i Limundo blog unos gde govorite o tome kako su sakrivene aukcije na ocenama i iskoristili ste priliku sto se javilo troje ljudi da napisete:

"nekima odgovara nekima ne"

Dajte neki zavrsni komentar na sve ovo jer su vam ljudi, aktivni korisnici lumundo sajta lepo rekli da je lose i da se time stite prevaranti a ne privatnost normalnih ...

evo sta mi upade u oko malopre -

http://www.limundo.com/kupovina/Mobilni-telefoni/Mobilni-telefoni/S3-ANDROID-/19805657

Da ne bude greska i zabune,da naglasim da je ovo telefon napravljen za Korejsko trziste,nije original!

Jadni Korejanci njima izgleda nista nije original, gora situacija u Seulu nego u blok 70.

vratite ocene da moze da se vidi ko sta prodaje ... inace ce sve vise biti ovako sumanutih izjava na aukcijama i samo prevaranti ce profitirati.

Zasto se dozvoljava da opcija licno preuzimanje nije obavezan nacin medju opcijama?
http://www.limundo.com/kupovina/Mobilni-telefoni/Mobilni-telefoni/Nokia-C3-01-Nov/19916469
"Postovani,
Mnogo vremena provodim na poslu i nisam u mogućnosti da se dogovaram oko ličnog preuzimanja zbog prevelikih obaveza. Kome ne odgovara način slanja molim da ne licitira. "

prevara u nekom smislu u najavi. Ako meni kao kupcu nije tesko da dodjem na njegovu adresu zasto je njemu tesko da izadje ispred svoje zgrade ako vec nece da prima u stan?

Razmislite da opcija licno preuzimanje mora da postane obavezan nacin preuzimanja.

Zasto se dozvoljava da opcija licno preuzimanje nije obavezan nacin medju opcijama?
http://www.limundo.com/kupovina/Mobilni-telefoni/Mobilni-telefoni/Nokia-C3-01-Nov/19916469
"Postovani,
Mnogo vremena provodim na poslu i nisam u mogućnosti da se dogovaram oko ličnog preuzimanja zbog prevelikih obaveza. Kome ne odgovara način slanja molim da ne licitira. "

prevara u nekom smislu u najavi. Ako meni kao kupcu nije tesko da dodjem na njegovu adresu zasto je njemu tesko da izadje ispred svoje zgrade ako vec nece da prima u stan?

Razmislite da opcija licno preuzimanje mora da postane obavezan nacin preuzimanja.

Ali samo za sveze prodavce, kada se uspostavi reda 100 ocena i x godina staza, za ovim nema potrebe.

Ima potrebe. Ako sam iz istog mesta zasto bih placao postarinu kad mogu licno da preuzmem i ujedno se i uverim u verodostojnost predmeta?

Zato sto ja recimo nemam zelju da se vidjam sa svojim musterijama, gledam ljude ceo dan, i popodne hocu svoj mir. Uostalom, niko te ne tera da kupis, pogotovo kad ovako smrdi na prevaru :D.

Al i nije da me se tice, davno sam zavrsio sa ovim preduzecem, mozda par meseci nakon sto sam napravio prvi post, i gledajuci sa vremenske distance, nista pametnije nisam mogao da uradim.

Poslednja izmena:
Zato sto ja recimo nemam zelju da se vidjam sa svojim musterijama, gledam ljude ceo dan, i popodne hocu svoj mir. .

Ako hoces mir nemoj da prodajes :) Ja ne zelim da kupim drugacije osim da licno preuzmem predmet, time se izbegava brdo potencijalnih glavobolja i sprecava prevara. Ne verujem nikome, pa ljudi koji imaju po 5000 pozitivnih ocena na Limundu znaju da "zavuku" iz ovog ili onog razloga, recimo ovi sto prodaju knjige. Oni prodaju na desetine predmeta dnevno i ne uzivljavaju se da pregledaju detaljno predmet koji prodaju. Kupci obicno za takvo ponasanje daju neutralnu ocenu, ali njih vise nema. Nije za negativnu, predmet je OK, ali nije bas kako je opisan. Sta cemo onda? Cimanje, vracanje ii dizanje ruku od svega. E ja to ne dozvoljavam, bilo da se radi o predmetu od 100, 1000 ili 10 000 dinara. Kupujem polovnu stvar, pojam polovno je vrlo relativan u zavisnosti od prodavca.

Evo konkretnog primera, kupio sam knjigu, prodavac nije primetio da nedostaje poslednjih 10 strana. Vratim, kaze zamenice, ali gubi se vreme, a sta ako sam ja hteo bas to izdanje? Mozda je nikad vise nece imati? Vracanje para pa gubljenje zivaca....

Poslednja izmena:
"Postovani,

Mislim da ovde gresis jer gledas to kroz oci kupca a ne prodavca. Veruj mi na rec da oni sto traze licnu isporuku UVEK zahtevaju nesto sto jednostavno ne odgovara prodavcu. I onda prodavac dolazi u situaciju da pristaje na kompromise iz pristojnosti u strahu da ne uvredi slucajno kupca. Ja sam na uslovima prodaje, na profilu, kao i na opcijama preuzimanja napisao velikim slovima NE MOZE LICNO upravo da ne bi dolazio u te situacije, jos sam napisao: "Ako vam se ne svidja sto ne moze licno, molim vas nemojte licitirati" a evo sta mi i dalje stize u inbox:

1. "Pozdrav, kad skoknete do centra, ja sam u Narodnog fronta pa mi se javite da mi donesete"

2. "Zivis na cukarici ? (treca najveca opstina posle mirjeva i palilule) E pa druze ajde onda kod ade u 5 sati sutra bicu kod rampe" (ja imam 14 kilometara do te rampe na adi znaci ukupno 28)

3. Moze licno preuzimanje ? Gde ti je ta Ostruznica .. ? dosao bih (i onda 3casovna avantura da on krene pod utiskom da ce da nekako ustedi 240 dinara i moje cekanje od par sati da on zapravo dodje i slicno)

Ja koji kacim 20+ predmeta svake nedelje ni u ludilu ne bih pristao na licno preuzimanje. Odakle ti ideja da to mora da bude prevara ? Stavi se u kozu prodavca vise predmeta koji umesto da se zivka sa kupcem, objasnjava gde je adresa, bude u toku dana zbog jednog prodatog predmeta vise puta maltretiran jer mu zvoni mobilni a mozda radi nesto drugo, ima malo dete i slicno, NECE da se cima nego ode u postu i danas isporuci 12 a sutra 8 paketa i svih 20 aukcija zavrsi za 2 puta po sat vremena, umesto da lezi nekom na raspolaganju da ga zivka i maltretira. Ja da se pitam ukinuo bih i davanje mobilnog telefona pobedniku aukcije jer sve moze da se dogovori porukama.

Ја бих без проблема прихватио испоруку без личног преузимања под условом да тек по пријему робе одлучим да ли ћу да вратим робу или тада платим. Мачке у џаку не купујем.

Ima potrebe. Ako sam iz istog mesta zasto bih placao postarinu kad mogu licno da preuzmem i ujedno se i uverim u verodostojnost predmeta?

Prodavac daje svoje uslove prodaje, ako se nekom nesvidja moze da ne kupi od doticnog... ima vise razloga zasto neki ne prihvataju licno preuizimanje, neki opravdano neki eto mogu... (ima tu i incalida koji nemogu da izadju tek tao a ne zele da pustaju nepoznate osobe u stan i u pravu su sto bi ti pustio u stan nekog manijaka???)
U sustini ja kad licno preuzimam ja se prilagodim prodavcu jer je to logican potez, ali zato kad kupac od mene preuzima u 80% slucajeva pokusava da nametne svoje termine (kad je on u prolazu) ili da se nadjemo na pola puta??? (iskreno ljudi su sve BEZOBRAZNIJI!)
A da ne pricamo one koji testiraju predmet po 20-30minuta pa sutra dan zovu dosadjuju sta im se nesvidja i lupaju zelje da ga vrate, prete itd...???

Ја бих без проблема прихватио испоруку без личног преузимања под условом да тек по пријему робе одлучим да ли ћу да вратим робу или тада платим. Мачке у џаку не купујем.

Ona nemoj kupovat nista, imas prodavnice i cene pa nemoj gledat da li ces nesto 50+ % jeftinije naci igde drugde... naravno ja kod lsanja sam uvek robu prihvatao nazad cak i kad valja, ali iz inata neko da vrati ima da plati sve postarine pa nek se odluci da li mu odgovara :)

Uslovi licnog preuzimanja se definisu uslovima prodaje prodavca onaj kvadrat koji iskace na kraju opisa, budite literarno slobodni pa definisite pod kojim uslovima moze licno preuzimanje. neki predlozi:
Preuzimanje svakim danom od 18h do 20h, uz prethodni dogovor oko tacnog vremena i slicno.
Ja znam da kazem ako nece da se zavlaci izmedju zgrada i trazi broj, moze na mojoj autobuskoj stanici, pozovi me 10 minuta pre nego stignes i donesem ti na tu stanicu, nema nikakvih problema.

A da ne pricamo one koji testiraju predmet po 20-30minuta pa sutra dan zovu dosadjuju sta im se nesvidja i lupaju zelje da ga vrate, prete itd...???

Ovo je deo prodaje i tu nema ljutnje, neka ostane koliko god zeli, ako njemu nije neprijatno meni jos manje. Ali nema sutra, znas ovo ono, bio si, probao si, radilo, sta ti radis sa predmetom kad predjes moj prag mene ne interesuje, garancija se zavrsava cim predjes prag.

Poslednja izmena od urednika:
Pre sam ispunjavao zelje za nalazenje, sad striktno na mojoj adresi, ne na stanici blizu kuce vec ispred kuce. A ako oce licno nek trazi takve licitacije, ne kontam zasto ljudi u svemu vide prevaru...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno