Potpuno se slazem sa acom , ko vama persira red je i vi njemu, niste u poziciji da vi odredujete sta je bolje a sta ne.
Na pijacu kad odete po kajmak tad je bolje na TI, da bi imali blizi odnos sa prodavcem i da vas ne bi prevario pri merenju, dok u kulturnom svetu vaze drugacija pravila.
Jel si se zapitao zasto na propagadnom programu alijas reklamama, ti se obracaju na ti? Ustedi dinar, Tvoj paket, Iskoristi ponudu bla bla
Zato sto ljudi na zapadu maksimiziraju sve zivo pocev od profita do uturivanja poruka u necije usi. Kako su ovi osnivaci limunda pravi preduzetnici a Srbija obiluje i onim drugima zbog odsustva pravne drzave, oni se tih postulata drze. LJudi ce pre poverovati i slusati prijatelja koji se obraca na ti, nego nekog autoriteta koji mu spocitava na vi.
To jeste manipulacija, ali nisu ni jedini ni prvi. Zasto u reklamama za pivo imamo zgodne ribe a ne nekakve babe? Zbog manipulacije seksualnim nagonom potrosaca..
Navodiš glupe primere. Poslovna komunikacija podrazumeva persiranje i tu nema mesta slobodnom tumačenju. U suprotnom si nekulturni pajser. No hard feelings.
Navodiš glupe primere. Poslovna komunikacija podrazumeva persiranje i tu nema mesta slobodnom tumačenju. U suprotnom si nekulturni pajser. No hard feelings.
Ne zavisi od situacije.
To je osnovna kultura u poslovanju, dzaba trazis izgovore i primere.
Željko, zna se šta podrazumeva poslovna komunikacija.
Jeste zato smo. Sta god da nam se ne svidja na svetu je razlog zasto smo negde.E vidis, ovo je samo jedan detalj zasto smo tu gde jesmo, neznamo da se prilagodino... ja sam u svom zivotu video 0.01% komercijalistu/prodavca koji je znao perfektno da se ponasa da proda i da pomogne, naravno da persira i takodje da zna kad da predje na ti....
Da ne bude zabne ne zagovaram ja da kad negde udjes da ti se obrate e brate... i slicno, vec da su ljudi a ne roboti!
Jeste zato smo. Sta god da nam se ne svidja na svetu je razlog zasto smo negde.
10 ljudi pokusavaju da ti nesto objasne, ti i dalje trazis primere komsinice i komercijaliste..
Pa jeste vi ste u pravu, nemoj da neko drukcije misli, odma da se spali...ccc vas pet se javi i isto misli i to je to vecina![]()
Jel ti kapiras da se ovde prvenstveno radi od (poslovnoj) komunikaciji ozbiljna firma + klijent??? Mislim od toga je pocela rasprava ovde... a mogla bi i da se zavrsi...
Poštovani gospodine Xxxxviću,
Xxxxxxx banka želi da Vas obavesti da tekući račun broj xxx-xxxxxxxxx-xx koji ste otvorili u našoj Banci dana 16.10.2006.godine neće biti ugašen, kako ste bili obavešteni u dopisu, zbog neaktivnosti istog.
Za sve dodatne informacije, ostajemo na raspolaganju.
S poštovanjem,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari