Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije to na meni da odlucim i necu se mesati. Samo cu upozoriti da ova tema sluzi za "Limundo - veoma lose iskustvo - vodite racuna", a ne za : pljuvanje po limundu, diskusiju o pravilima limunda i slicno.

Nije mi jasno o kakvoj garanciji se priča? Prodavac može da dobije negativnu ocenu ako nije dobro opisao predmet i to je to. Ne postoji zakon po kojem je privatno lice obavezno da daje garanciju, a limudno ili bilo ko može u svoj pravilnik da napiše šta hoće, validno je samo ono što je zakonom propisano. Da li imate garanciju na robu kupljenu preko KP sajta? Limundo je to isto samo što se ugradi u cenu, davno je on bio sajt za licitacije, sad je samo sajt sa oglasima, pošto se roba ili proda po željenoj ceni ili "kupi" neki drugar. E da sto to ne bi videlo ukinuta je mogućnost da se vidi šta je ko kupio ili prodao.

Pa naravno da treba da se persira kada se radi u ozbiljnoj firmi i kada se odgovara na razne mejlove, a pozeljno je i koristiti nasa latinicna slova... To je valjda nesto sto se podrazumeva, a odgovori od doticne su presmesni. I da se odgovara na stotine mejlova dnevno treba da se zna kultura.
Ja odgovaram sa mog sajta na mejlove i nikad nisam napisao mejl bez da pocinje sa "Poštovani" ili "Poštovanje", sa persiranjem i sa ščćđčšđ slovima...

Potpuno se slazem sa acom , ko vama persira red je i vi njemu, niste u poziciji da vi odredujete sta je bolje a sta ne.
Na pijacu kad odete po kajmak tad je bolje na TI, da bi imali blizi odnos sa prodavcem i da vas ne bi prevario pri merenju, dok u kulturnom svetu vaze drugacija pravila.

Jel si se zapitao zasto na propagadnom programu alijas reklamama, ti se obracaju na ti? Ustedi dinar, Tvoj paket, Iskoristi ponudu bla bla

Zato sto ljudi na zapadu maksimiziraju sve zivo pocev od profita do uturivanja poruka u necije usi. Kako su ovi osnivaci limunda pravi preduzetnici a Srbija obiluje i onim drugima zbog odsustva pravne drzave, oni se tih postulata drze. LJudi ce pre poverovati i slusati prijatelja koji se obraca na ti, nego nekog autoriteta koji mu spocitava na vi.

To jeste manipulacija, ali nisu ni jedini ni prvi. Zasto u reklamama za pivo imamo zgodne ribe a ne nekakve babe? Zbog manipulacije seksualnim nagonom potrosaca..

Ne bi da nastavljam sa off-om ali odgovoricu samo jos na to.
Reklame ne gledam(mozda mi na internetu proleti neka kad adblock zabaguje, ali to je retko) tako da ne mogu da ti odgovorim na to pitanje, ali mogu da ti kazem da me ne manipulise niko jer suvise iskustva imam za tako nesto.

Persiranje je postovanje i kultura a ne autoritet, a vi mozete da kujete teorije zavere do sutra, samo da se ponasamo kako dolikuje forumu odnsono bez vredjanja, omalovazavanja i rasprave koje nema veze sa temom.

Poslednja izmena:
Bukvalno iza svega moze svasta da se krije.
Zasto bi birao izmedju 2 sutacije koje si ti postavio.
Postavicu i ja los primer
Jel bolje da me psuje i da mi pomogne ili da me postuje, ali da mi nista ne pomogne.Los primer mnogo.
Persiranje je kultura i postavanje . Iza svega moze da se krije svasta pa i iza toga, sto nista ne menja.
Kad mi komsija u liftu kaze > Dobar dan, iza toga moze mnogo da se krije, ali ne menja da je kulturno javiti se coveku koji zivi stan pored tebe kad ga sretnes.
Isto tako i persiranje.

Poslednja izmena:
Pa ako ti je komsija duze vreme i dalje ste na dobar dan... onda bas i niste neke komsije :)

Moj licni stav je da netreba preterivat sa persiranjem, sasvim normalno ako nekog ne poznajes da tako zapocnes komunikaciju, ali sve posle toga je nepotrebno, pogotovo ako ste u direktnom kontaktu

Takodje persiranje vezujem za sva zla mesta ovog sveta (banke, sudovi, advokati i ostali smradovi) zato i deo averzije ka istom....

Nikad necu zaboraviti reagovanje relativno mladje komsinice koja se nakostresi kad joj deca persiraju, ne da je ljuta i da sikce al to je strasno, pitam ja nju jednom pa zasto???
- kaze ona NEMAM ja 60 godina pa da sam neka baba, pa da oni meni persiraju, nisam ja PUNO starija od njih... cccccccc

Poslednja izmena:
Nismo neki prijetelji, ali komsije jesmo i postujem coveka i naravno da cu mu reci Dobar dan. Poenta je bila da iza tog mog dobar dan moze da se krije milion stvari kao i iza persiranja i iza bilo koje druge stvari.

Poslednja izmena:
Navodiš glupe primere. Poslovna komunikacija podrazumeva persiranje i tu nema mesta slobodnom tumačenju. U suprotnom si nekulturni pajser. No hard feelings.

Jel si se zapitao zasto na propagadnom programu alijas reklamama, ti se obracaju na ti? Ustedi dinar, Tvoj paket, Iskoristi ponudu bla bla

Zato sto ljudi na zapadu maksimiziraju sve zivo pocev od profita do uturivanja poruka u necije usi. Kako su ovi osnivaci limunda pravi preduzetnici a Srbija obiluje i onim drugima zbog odsustva pravne drzave, oni se tih postulata drze. LJudi ce pre poverovati i slusati prijatelja koji se obraca na ti, nego nekog autoriteta koji mu spocitava na vi.

To jeste manipulacija, ali nisu ni jedini ni prvi. Zasto u reklamama za pivo imamo zgodne ribe a ne nekakve babe? Zbog manipulacije seksualnim nagonom potrosaca..

Wow, otkrio si toplu vodu. Odnos prema korisnicima zavisi od ciljane grupe korisnika. Naravno da nece da persiraju korisnicima Limunda kada 4/5 njih verovatno nikada nije culo za ovo sto je blastoise rekao. Da se radi o aukcijskoj kuci sa pocetnim cenama od po nekoliko stotina/hiljada evra, naravno da bi drugaciji odnos prema korisnicima bio. Oni nisu duzni da ti persiraju, kao sto ja nisam ovde jer je okruzenje takvo da bi glupo izgledalo da pocinjemo svaku poruku sa "Poštovani".

Navodiš glupe primere. Poslovna komunikacija podrazumeva persiranje i tu nema mesta slobodnom tumačenju. U suprotnom si nekulturni pajser. No hard feelings.

Pa opet zavisi od situacije, persiranje kome? kolegi koga znas dugo, mislim blesavo :)
Persiranje klijentu OK, mada ja licno puno se bolje osecam ako onaj sto me usluzuje oseti da moze da predje na ti i tako u opustenijem duhu nastavi komunikaciju, njih smaram za prave trgovce i ljude sa pravom znanjem, nego od onih krutih sto govore kao roboti ....
Politika kompanije, OK opet izopaceno, iako kontam da vecina tako posluje, njihova stvar, mozda je vecini najlakse svima da persira jer uopstenezna sa kim prica i kako prica,....

Ne zavisi od situacije.
To je osnovna kultura u poslovanju, dzaba trazis izgovore i primere.
Sa pola ljudi sa kojima radim i saradujem idem u kafanu i svaki dan se vidjam, ali kad im na primer sluzbeni mail ili podnesak
pocinje sa -POštovani i oslovaljavam sa Vi.
Bez obzira ko je i sta je i koliko se znamo i kakva je politika moje i kakva je politika njegove kompanije/ustanove.

Poslednja izmena:
Željko, zna se šta podrazumeva poslovna komunikacija.

Ne zavisi od situacije.
To je osnovna kultura u poslovanju, dzaba trazis izgovore i primere.

E vidis, ovo je samo jedan detalj zasto smo tu gde jesmo, neznamo da se prilagodino... ja sam u svom zivotu video 0.01% komercijalistu/prodavca koji je znao perfektno da se ponasa da proda i da pomogne, naravno da persira i takodje da zna kad da predje na ti....

Da ne bude zabne ne zagovaram ja da kad negde udjes da ti se obrate e brate... i slicno, vec da su ljudi a ne roboti!

Poslednja izmena:
E vidis, ovo je samo jedan detalj zasto smo tu gde jesmo, neznamo da se prilagodino... ja sam u svom zivotu video 0.01% komercijalistu/prodavca koji je znao perfektno da se ponasa da proda i da pomogne, naravno da persira i takodje da zna kad da predje na ti....

Da ne bude zabne ne zagovaram ja da kad negde udjes da ti se obrate e brate... i slicno, vec da su ljudi a ne roboti!
Jeste zato smo. Sta god da nam se ne svidja na svetu je razlog zasto smo negde.
10 ljudi pokusavaju da ti nesto objasne, ti i dalje trazis primere komsinice i komercijaliste..

Ovde samo dokazujete zasto je srbijica talog evrope, nemozes ti nesto vestacki postici, tako isto ide i sa persiranjem, mzoes ti persirat do sutra ako si supalj i pun prazne price... :)

Jeste zato smo. Sta god da nam se ne svidja na svetu je razlog zasto smo negde.
10 ljudi pokusavaju da ti nesto objasne, ti i dalje trazis primere komsinice i komercijaliste..

Pa jeste vi ste u pravu, nemoj da neko drukcije misli, odma da se spali...ccc vas pet se javi i isto misli i to je to vecina :)

Pa jeste vi ste u pravu, nemoj da neko drukcije misli, odma da se spali...ccc vas pet se javi i isto misli i to je to vecina :)

Jel ti kapiras da se ovde prvenstveno radi od (poslovnoj) komunikaciji ozbiljna firma + klijent??? Mislim od toga je pocela rasprava ovde... a mogla bi i da se zavrsi...

Jel ti kapiras da se ovde prvenstveno radi od (poslovnoj) komunikaciji ozbiljna firma + klijent??? Mislim od toga je pocela rasprava ovde... a mogla bi i da se zavrsi...

Da i ovde se radi o tome da je limundo aka PIJACA, pa sad ti vidi kakav nivo komunikacije je logicniji... i zasto ne pustiti nekog da eksperimentise... vec odma krenuti sa pljuvanjem, pa limunda ako mi ne persira znaci ne postuje me... (ja uopste ne vadim takav zakljucak)

Ja sam se zato javio na temi, a ne zato sto su elitni pojedinci navikli da im se persira...

PS: komunikacija sa kupcima jer su bar meni 70% iz zabiti, je tragi komicna, persiranje je bar meni najmanji problem kad od istog ni tacnu adresu nemozes izvuci jer on uopste nezna na kojoj cuki zivi i kako se ona zove... :p

PSS: evo bas mi stize poruka cela: "jel prima signal ili salje" i sta ja da odgovorim, sta mislite na kom jeziku takvi pricaju sa limundom ...

Poslednja izmena:
Zeljko pricas o svojim primerima, a ja pricam o odgovoru nekog iz Limundo tima prema novom korisniku...

A uostalom razliciti smo svi, ne treba o tome raspravljati... Svakako je da se u ime firme mora imati drugaciji pristup, a prilikom licne prodaje moze da se odmerava kakav pristup koristiti ;)

Ne nego dzabe raspravljati se kada ljudi imaju drugacije misljenje. Da je to pravilo sto jedna ili druga strana pricaju, bilo bi zapisano negde. Limundo je vise buvljak nego "poslovna firma". Da li na buvljaku neko nekome persira?

Poslovni sastanak, mail, kafana i prodavnica su razlicite stvari..

Kakva su po vama pravila iz perspektive klijenta, da li je on duzan da persira "firmi"?

To sto Limundo tim ne persira meni moze samo da kaze kakvu atmosferu oni zele da stvore, ali nista o njihovoj kulturi. Zasto? Zato sto niko iz Limundo Staff-a ne persira, nije to stvar licne prirode tih ljudi, tj. te Nine, nego im je tako receno da se obracaju.

Poslednja izmena:
Kada sam pisao banci prigovor sto mi bez izmene ugovora na mala vrata uvode mesecno odrzavanje racuna, mogao sam da im ko zeljko kazem ulicnim recnikom sta mislim - i pitanje je da li bi me uopste udostojili odgovorom.

Umesto toga, nakon kulturne prepiske dobio sam na kraju sledeci mail:

Kod:
Poštovani gospodine Xxxxviću,

Xxxxxxx banka želi da Vas obavesti  da tekući račun broj xxx-xxxxxxxxx-xx koji ste otvorili u našoj Banci dana 16.10.2006.godine  neće biti ugašen, kako ste bili obavešteni u dopisu, zbog neaktivnosti istog.

Za sve dodatne informacije, ostajemo na raspolaganju.

S poštovanjem,

Ali ovo nema veze sa ovom temom, sem sto bi radnici Limunda trebali ipak da se pridrzavaju normalnoj korespodenciji.

Pa ja svima persiram kad sam besan, povredjen, itd... gubite smisao mog posta....... na ti sam samo sa ljudima sa kojima se moze normlano pricati...

Ala si se ti zaleteo da ostale "ubediš" kako je bolje biti na Ti nego na Vi.
Ostavi se praznih priča i radi onako kako misliš da treba, a i ostali će isto tako.
A Limundo će da snosi posledice (pozitivne ili negativne) ovakve komunikacije.

npr. ja sam sa svojim klijentima uvek i strogo na Vi, ali posle izvesnog vremena i samo onda kada klijent prvi pređe na Ti postoji opcija da i ja prihvatim komunikaciju na Ti. Ovo je obično onda kada smo klijent i ja vršnjaci po godinama, iz sličnog društvenog miljea, ali NIKADA, aposlutno NIKADA ovaj tip komunikacije ne sme da se započne sa nekim od značajnijih klijenata - npr. direktor, profesor, ministar,... Ovo je nešto što mora da se poštuje ako pojedinac i njegova firma misle da ostvare dobru poslovnu komunikaciju i budu respektabilan i uvažavan sagovornik na duge staze.

Da ne idemo u offtopic i use..mo temu. Poslovna korespodencija je bila samo jedna od stavki, koje su prelomile da batalim bilo registraciju. Osnovni problem je bio što sken LK na 300 dpi nije bio čitak, pa su zahtevali pasoš, vozačku dozvolu. Mislim ako sken na 300dpi nije čitak šta je? A pouzdano sam znao da je drugar slikao njegovu LK prastarim mobom sa kemrom od 1Mpix koja je bola daleko od čitke, šum... I to je bilo OK. A moja skenirana nije ok zbog watermarka. Kombinacija zahteva, bez razloga za dodatnom dokumentacijom uz nivo poslovne korespodencije mi nije ulivao dovoljno poverenja. Pa samim tim i nisam hteo da nastavim registraciju. No to sam samo ja o moj stav. Trista ljudi trista ćudi.

P.S. Zeljko s' obzirom na stav i način poslovne komunikacije nemoj da se iznenadiš ako te ne zovu na razgovore za posao nakon što pošalješ CV i propratno pismo.

@RingeRaja
O tome i ja pricam da se treba prilagoditi......

Sa tim da sam spreman da prihvatim i da neka firma od starta ide sa Ti, meni je najvaznije da me postuje i razume a to sto mi persira najmanje mi je bitno...

Sa tog koneksta ja i komentarisem o ovome vezano za Limundo a ne za trazenje posla, obracanje banci, itd ( naravno da cu da persiram nekoj stoci ako ce mi to pomoci pa nisam ni ja lud, nebitno sto ga ne postujem nimalo), nadam se da vam je sad jasniji moj stav :p

Znaci VIP kad mi salje poruku "Iskoristi POSEBNU PONUDU namenjenu tebi ..." su pajseri hehe

Da posedujem mozak nvukelica, ne dao Bog, zakljucio bih ili ostecena strana ne mora da koristi limundo jer ga niko ne tera. U suprotnom je covek koga svi nipodastavaju pa leci komplekse. No hard feelings. :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno