^^dzekson
Sta si ocekivao, da ode taj s3 za 2000 din po zavrsetku aukcije ?
Sta se sesava sa cinjenicom da se na Limundo sajtu koristi zakon o zastiti potrosaca, a ne mora da se koristi, pravno i legalno .. ?
Nijedan prodavac na limundu nije firma, i jedina razlika izmedju Limundo aukcionera i Pere sa Halo oglasa je u tome sto ovaj prvi ne definise cenu vec aukcija.
a kada se VEC koristi, da li Limundo planira da reaguje na izjave:
"Neispravan zbog tog i tog, i bez prava na reklamaciju"
izbacite ili zakon o ZP ili zabranite clanovima da stavljaju ovo "bez prava na reklamaciju" jer je zakonom o ZP jasno definisano da bilo sta sto se proda MORA da ima mogucnost reklamacije na "osnovu nesaobraznosti stvari" pa u tom slucaju ako neko napise da ne radi migavac, a prodaje auto, taj auto i dalje po ZP mora da ima mogucnost reklamacije SVEGA osim migavca.
http://www.limundo.com/kupovina/Mobilni-telefoni/Mobilni-telefoni/Samsung-Galaxy-S3/19269913
jos pet dana ima sunce ti, a vec nakrcalo 6 hiljada ... koji mozak nudi ovolke pare za ovako opisan uredjaj da mi je znati.
@Universe
1- tačno je da svi predmeti podležu reklamaciji.
Što se tiče zaštite privatnosti, ...
Na ebay-u je to rešeno tako da se može videti šta ste prodali ali ne ko je i šta kupio, što je jako dobro.
Rešenje od eBay-a takođe ima smisla, s obzirom da se ne vidi ko je kupac
Sviđa mi se rešenje.
Razmislićemo o tome, hvala.
Što se tiče zaštite privatnosti, ja podržavam ovu promenu jer je ranije bukvalno svako mogao da pravi dosije o kome god je hteo, šta je ko kupio i šta ga interesuje.
@aca
Kako na benchmarku, možeš da imaš uvid u to šta je neko kupio?
Možeš da vidiš šta je neki nick oglasio, ali ne i šta je prodao i kome, a pogotovo ne njihove podatke.
Na limundu je bilo moguće da ti se neki lik nakači na grbaču zato što si ga pobedio na aukciji, da bukvalno prati sve tvoje aktivnosti, da ti se nakači lažnim nalogom, kvari aukcije, a kad tako pobedi, automatski dobije sve tvoje podatke, uključujući i kućnu adresu.
U kombinaciji sa spiskom predmeta koje si kupio i prodao ima čitav dosije o tebi, što itekako jeste ugrožavanje privatnosti.
Na benchu i drugim sajtovima koji funkcionišu po principu malih oglasa, ti sam odlučuješ kako ćeš se dogovoriti sa kupcem, i da li ćeš mu i koliko dati podataka o sebi, jer imaš punu slobodu da o tome odlučuješ.
.
Zdravo,
nazalost, nismo u mogucnosti da oznacimo tvoj nalog kao
punopravan jer su podaci na kopiji licne karte koju si
nam poslao veoma slabo vidljivi.
Molila bih te da pokusas ponovo da nam posaljes
fotografisan dokument (pasos ili vozacku dozvolu)
Ovaj deo registracije je neophodan
kako bismo zajedno podigli Limundo na sto veci nivo
i dostigli visok kvalitet i sigurnost za sve clanove.
Cilj nam je da stvorimo zajednicu
u kojoj clanovi imaju poverenja jedni prema drugima
i medju kojima se odvija fer i korektna saradnja.
Unapred hvala na trudu i razumevanju.
Pozdrav
Nina
Limundo tim
Poštovani,
Nina drago mi je da ste se javili mogu samo da vam kažem da sam primivši Vaš mail postao veoma sumnjičav u vezi Vašeg web servisa. Na ličnoj karti su svi podatci izuzetno čitnljivi i slobodno mogu da kažem da taj ko ne može da pročita podatke ili je ugasio monitor ili ima velikih problema sa vidom. To bi bilo sve čak i više od podataka koje bi bio rad da dam nekom licu - servisu (mada i ovo sa ličnom kartom sam izhitreno uradio i sada se kajem)... Predpostavljam da bi sledeće od podataka trebalo da vam dostavim brojeve kreditnih kartica sa pripadajućim pin kodovima. I da cekam policiju na vratima zato što je neko zloupotrebio moje podatke prilikom vršenja nekog krivičnog dela... Ovu komunikaciju sačuvaću kao dokazni materijal ukoliko dođe do zloupotrebe mojih podataka koje sam vam već dostavio popunjavanjem formulara i dostavljanjem podataka - kopije lične karte.
Ono što takođe budi moje sumnje je i to da nemate dovoljno poslovne i lične kulture - bontona umesto da persirate nekom budućem mogu slobodno da kažem poslovnom partneru Vi mu se obraćate kao da ste sa njim čuvali ovce. Ili se možda Vi i ja poznajemo od nekud?
Ostatak podataka nemojte da očekujete. Ukoliko vam do sada dostavljeni podatci nisu dovoljni slobodno možete da izbrišete nalog.
Zdravo,
Izvinajavam se sto tek sada odgovaram
zao nam je sto si tako shvatio
Dokument prilikom registracije nam sluzi iskljucivo
za potvrdu datih podataka u nalogu i ozbiljnosti
registracije i u druge svrhe nemamo potrebu da je
koristimo.
O nasoj obavezi i zastiti datih podataka mozete detaljno
procitati u pravilniku koji stoji na Limundu
http://www.limundo.com/Pravila
Ovaj deo registracije je neophodan kako bismo zajedno
podigli Limundo na sto veci nivo i dostigli visok kvalitet
i sigurnost za sve clanove.Cilj nam je da stvorimo zajednicu
u kojoj clanovi imaju poverenja jedni prema drugima i medju
kojima se odvija fer i korektna saradnja.
Unapred hvala na trudu i razumevanju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari