Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Kindl čita mobi format, barem je tako kod e-čitača, ne znam kako je kod aplikacije. Mobi format možeš da napraviš online. Imaš nekoliko sajtova na netu, ja koristim 2epub.com prvenstveno za epub ali radi prebavivanje i u mobi.

Znam to. Nego izgleda da na kindle aplikaciji za windows phone možeš da čitaš samo knjige koje skineš kod njih. Ne možeš svoje da dodaš.

A zasto bi to radili, da igramo multi? :d

Klasican lozacki komentar:)
Zasto bilo sta raditi na smartfonu sem razgovora i poruka:)

Ma zezam se ;) Al ni nemam xbox nalog, trenutno nemam nijednu igru, a kad sam imao, izbegavao sam one koje traze live nalog :) Citao sam nesto da isto moze da utice na curenje baterije, pa sam bio u paranoji..

Opet nesto nije ok sto se toga tice poslednjih par dana, juce sam ga ostavio sa 71% i ugasio net, probudio se sa 50%... Ne sme izgleda da se dise sa ovim novim telefonima, sta god promenis moze da povuce drain. Sad moze da bude i do MixRadio-a, Nokia Camere.. ne znam, i zesce mi se penje sve to na qrac.

Poslednja izmena:
Pa upali neki program, pa vidi šta ti troši :p

Ma zezam se ;) Al ni nemam xbox nalog, trenutno nemam nijednu igru, a kad sam imao, izbegavao sam one koje traze live nalog :) Citao sam nesto da isto moze da utice na curenje baterije, pa sam bio u paranoji..

Opet nesto nije ok sto se toga tice poslednjih par dana, juce sam ga ostavio sa 71% i ugasio net, probudio se sa 50%... Ne sme izgleda da se dise sa ovim novim telefonima, sta god promenis moze da povuce drain. Sad moze da bude i do MixRadio-a, Nokia Camere.. ne znam, i zesce mi se penje sve to na qrac.

Kada si uzeo taj bagoviti android, sada trpi. Lepo su ti rekli da se ne zezaš sa androidom, a ti ga sve jedno uzeo.

Samo vi nemojte da pomazete, imate posebnu temu, samo za to.. :) I koliko vidim i tamo su sve neka nagadjanja, "vidi da ti nije mozda ovo", "mislim da je ovo", tako da u svakom slucaju novi telefoni su djubre sto se toga tice..

@boris:
Iphone je imao problem da ako ugasiš net (wi-fi i data) i dodaš neki kontakt, on pokušava da sinhronizuje kontakte sa google-om i telefon se usija, a baterija ode za 2 sata.
Uključi sve i ne diraj. Što se više trudis on te više zavitlava.
Imao si najgori android telefon, sada imaš najgori WP telefon. Šta očekuješ da dobiješ?

Mozda zato sto sam se igrao sa Nokia Camera aplikacijom u mrklom mraku, opalio par fotki sa ISO 800, menjao otvor blende na par fotki.. Moze li to da upadne u tih 20% plus snooze od 5, 6 puta?

@ yoyo

Nisam imao ovih problema nikad sa WF-om, sto noviji operativni sistem izgleda veci problemi..

Mozda zato sto sam se igrao sa Nokia Camera aplikacijom u mrklom mraku, opalio par fotki sa ISO 800, menjao otvor blende na par fotki.. Moze li to da upadne u tih 20% plus snooze od 5, 6 puta?

@ yoyo

Nisam imao ovih problema nikad sa WF-om, sto noviji operativni sistem izgleda veci problemi..

MixRadio 99% bez neta isto pokusava nesto da updatuje sigurno.

I meni stalno konektovaan XBOX i updatuje se, nikad problem sa baterijom nisam imao.

Poslednja izmena:
A koji će vam taj MixRadio, ja sam to deinstalirao? Zar nije bilo reči da ne podržava Srbiju, šta god da mu je funkcija?

Ma ja u svakom slučaju muziku ne slušam, pa mi zato ne treba :d.

A koji će vam taj MixRadio, ja sam to deinstalirao? Zar nije bilo reči da ne podržava Srbiju, šta god da mu je funkcija?

Kad promenis u Nokia account settings da nisi iz Srbije, imas pristup raznim radio stanicama, mozes da skines mix-eve offline i to. Kul je fora ako ides negde, da ne trosis mobilni net, a skine listu za manje od minut.
Ne fotkam cesto, jel moguce da malo igranja sa kamerom od par minuta moze da sabije jedno 10, 15%?

Ne fotkam cesto, jel moguce da malo igranja sa kamerom od par minuta moze da sabije jedno 10, 15%?

Sve je moguce, ta Nokia Pro aplikacija ima smisla samo na Lumiama sa vecim senzorom i boljom optikom (za koje je i ''napravljena) a 520 ima najmanji senzor od telefona koji su se pojavili u poslednje vreme vreme i forsiranje iso 800 u kombinaciji sa naprednom Nokia Camera app u teoriji moze da dovede do vece potrosnje.. mozda je nesto zabagovalo, mozda se cpu ''mucio''..

I ovo je klasican primer onoga zasto wp8 sa osnovnim, fabrickim funkcijama radi ''kao sat, stabilno i 4x brze od androida'' a cim krenes nesto da modujes, eksperimentises, budzis.. eto problema :d

Sto je os napredniji i sa vise mogucnosti to je u teoriji veca verovatnoca za razne probleme (posebno sa tolikim brojem aplikacija i mogucnosti za ''budzenje''), wp8 napreduje od feature phone fazona wp7 ali ce se broj problema sigurno povecati.

Poslednja izmena:
Kako vam bre radi MixRadio u Srbiji? Ja probao podešavanjem zemlje na US, UK. Čak sam i jezik menjao i odmah me provali po sim kartici da sam iz Srbije. :( Ovaj mesec potroših brdo podataka na TuneIn radio i sad ostao na 90MB do kraja godine. Doduše, više je do toga što nisam skontao na vreme da Telekom prelazi na DATA tarifiranje kao Telenor i VIP. Pozitivna stvar je što više nema brige za upadanje u "minus", ali mi se nije prenelo očekivanih 400MB koji su mi ostali od ranije. :D
Tako da se sad kačim na običan domaći radio u putu koji ima očajan izbor, a ovaj Mix bi mi puno značio. :)

Inače, mislim da sam juče oborio rekord jedenja baterije. Verujem da mi je otišlo između 30 i 35% za jedan sat i to na Lumiji 720. :)
Ako hoćete da ponovite nešto slično, recept je sledeći:
- šetajte se po gradu sa upaljenim 3G-om gde signal dobro varira
- upalite Viber i razgovarajte pola sata,
- dok vam je za to isto vreme uključen Here Maps i tražite neku adresu sa sve vreme upaljenim displejom
- nakon toga, odmah pola sata Skype video razgovora

Mislim da bi moglo da se nagura i na 40% da drugih pola sata nisam upao na WiFi, a da sam ostao na 3G netu. :D

Ja sam mislio da sam povukao battery drain, kad sam to video. Koliko god da je bio zahtevan rad na telefonu, baš mi je izgledalo previše. Međutim, preko noći, 8 sati spavanja, pad baterije za 2%. Za 2G obično bude 0 ili 1%.

Za Mix radio, ides na settings, Nokia account (ako imas napravljen, ako nemas napravi), i ides na ono "other nokia account settings", otvorice ti IE, i tu namesti da si iz UK, ili US.

Imate li MixCloud na WP?

Za Mix radio, ides na settings, Nokia account (ako imas napravljen, ako nemas napravi), i ides na ono "other nokia account settings", otvorice ti IE, i tu namesti da si iz UK, ili US.

U, hvala puno! Malo sam se namučio, jer sam imao neki stari Nokia nalog koji mi se vezao za mejl. Pravljenje novog nije uspelo da sredi situaciju dok nisam taj stari modifikovao, pa sam sad gastarbajter iz Amerike. :)

Na brzinu pretražih neke manje popularne stvari i ima sve autore kojih sam se setio. Sad ću da se zanimam da vidim kako radi.

Ljudi jel koristi neko od vas BitCoin valutu, zanima me koja je po vama najbolja app za kontrolu BTC kursa i novcanika na blockchain.info . Posto koliko sam video jos nema samostalni BTC novcanik za WP

Izvinjavam se unapred ako je pitanje glupo. Hocu da kupim windows phone, a citam da oni nemaju file manager. Mogu li ja recimo da neki docx dokument prebacim na telefon i da ga nađem i otvorim.

Izvinjavam se unapred ako je pitanje glupo. Hocu da kupim windows phone, a citam da oni nemaju file manager. Mogu li ja recimo da neki docx dokument prebacim na telefon i da ga nađem i otvorim.

Office dokumenta otvaras u office app koja je odlicna na WP . Word, excel , power point .

Nemam nijedan doc.x na kompu, probao sam neki .doc (napravljen u Open Office-u), kad ga stavim u folder documents na telefonu, ne vidi ga, vidi ga iz Skydrive-a ali nece da otvori (pokrene IE i osvezava neku stranicu u nedogled).. Mozda zato sto je fajl iz Open Office-a..

Nazad
Vrh Dno