Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Jel to znaci da ce i na WP telefonu moci da se ubaci android? :) To bi bilo super

@micro: nema to veze sa uništavanjem androida, već je to očajnički pokušaj da ubede proizvođače telefona da stave WP u ponudu. Proizvođači imaju dve ozbiljne zamerke. WP je zaostao i kupovina Nokie. Mislim da bi MS trebao da počne da plaća proizvođače da ubace WP u ponudu.

Ja nigde ne vidim taj ocajnicki pokusaj. Android je uradio istu stvar, da bi olaksao svima da ga koriste na svom hw, jel to bio ocajnicki pokusaj os googla ?

Znači da tebi ne smeta Android kod drugih telefona, već činjenica da nisu Nokia? :)

Pa iskren da budem Nokia je bila jedini razlog zbog kog sam probao WP i sada sam prezadovoljan njime, ali kazem , samo Nokia bi mozda mogla da me ubedi da se opet vratim na Android :)

I naravno da mi ne smeta Android, odlican je OS, odlicne aplikacije, sve to stoji , i sto bi mi bilo sta od toga smetalo. Samo za ovo zasta meni treba telefon bolji mi je WP

Poslednja izmena:
Klasika... Plaćaš prošlogodišnji hardware po ceni ovogodišnjeg, sa limitiranim mogućnostima.

Klasika... Plaćaš prošlogodišnji hardware po ceni ovogodišnjeg, sa limitiranim mogućnostima.

Placam to sto volim i sto mi se svidja. Ne zanima me sta je u telefonu da li dual core ili qvad core , to mi ne treba, zanima me koliko traje baterija, da li tel moze da izdrzi bacanje na plocice od strane sestrica od 2god :) ( Lumia 720 moze vise puta) , i zanima me kako meni tel izgleda, i da ne moram da nosim glupe gumene ili plasticne zastite i futrole i folije :) . A da i da OS ne zabada vec da uvek kada izvadim tel iz dzepa mogu da uradim to sto zelim da uradim, bez prethodnog restartovanja nepredvidjenih cekanja na ucitavanje itd itd ...

Ne vidim svrhu tih procesora i 2-4gb rama, osim za igranje igrica, jer ni jedan zahtevniji posao ne mozes da uradis na telefonu, a i zato imam desktop pored kojeg sam veliki deo vremena.

Poslednja izmena:
Ima mnogo telefona koji ispunjavaju tvoje zahteve, a nisu nokia. Btw, kako si bio siguran da će lumija da izdrži bacanje na pločice?

Mogućnosti su sve samo ne limitirane a hardver sve samo ne prošlogodišnji(1520).

Ima mnogo telefona koji ispunjavaju tvoje zahteve, a nisu nokia. Btw, kako si bio siguran da će lumija da izdrži bacanje na pločice?

Ne znam koji, preporuci neki Android :) . Pa bio sam relativno siguran jer je to Nokia :) . Mnogo vise nego sto bih bio siguran za Ativ S ili bilo koji drugi Samsung, ili npr ZTE koga izneses po magli pa mu crkne maticna od vlage :D . Jedino HTC sto mozda vredi nesto sto se tice tih stvari. Mada nisam bas nesto mnogo siguran :)

Darko1290 : Naravno da se slazem sa tobom, ali opet kazem nije mi toliko bitno da li je hardver ovogodisnji ili od pre 5 god ako meni savrseno dobro zavrsava posao :) .

To je bilo tako sa hardverom u slucaju jeftinijih lumia pa i ovih par htc-a, samsunga, ako cemo realno L1520 je trenutno najbolji uredjaj sto se tice hardvera a i dizajna. Ne postoji kompletniji telefon/phablet ako zanemarimo os.

Samo neka Nokia nastavi tako u 2014, npr flagship sa S800, 3Gb rama, 5-5,2'' 1080p IPS ekranom, kamerom sa 1020/xenon/haac mikrofoni itd.. a moze i neka manja verzija sa istim hw i uz standardno dobru izradu, dizajn i bateriju velikog kapaciteta takav uredjaj moze dobar deo ljudi da usmeri na wp8, tako je bilo i do sada, da nije Nokie, dobrih kamera/dizajna/izrade i stare slave WP8 niko ne bi ni kupovao, udeo tog os-a na trzistu bi bio primetno manji :) mozda i na nivou statisticke greske :d

Poslednja izmena:
Zar nije prica da WP8 radi isto i na low end HW kao i na top HW-u? Cemu onda ubacivanje s800, 3 giga rama itd?

To je ona lozaceva prica :d

A S800, 3Gb rama itd je u svakom slucaju potrebno za mnogo toga, hd igre, brza foto/video obrada (1020 bi sigurno brze radila sa S800 nego sa dual core kraitom), 4k kamkorder i 120 fps 1080p.. sve ce to doci uskoro.

Radi i galaxy nexus brzo sa matorim cipsetom pa N5 ima S800 :)

Poslednja izmena:
Ne znam... Samo sam cuo da isto rade uredjaji i da WP-u to nista nije potrebno i onda pogledam ovu 1520 i pitam se sta to nije u redu :)

Naravno za kamere prevashodno, ali za ovo ostalo...

Pa za vecinu stvari nije potrebno, naravno da ce brze da se renderuju web stranice, malo brze pokrecu (neke) aplikacije, ali one osnovne stvari koje najvise radis, rade identicno. Dok je to misaona imenica bila na Androidima nize klase, ne znam kako je sad, obicno pokretanje dialera ili kucanje poruka nekad dovede do nervnog sloma..
I opet ste nekako pokrenuli istu pricu..

A kakve tačno veze brzina i odziv samog sistema ima sa recimo time da je za obradu 41mb fotografije ili pokretanje neke zahtevne igre potreban jači HW. Bar se potrudite da malo realnije zvučite kad se pravite naivni i neobavešteni tako :)

A kakve tačno veze brzina i odziv samog sistema ima sa recimo time da je za obradu 41mb fotografije ili pokretanje neke zahtevne igre potreban jači HW. Bar se potrudite da malo realnije zvučite kad se pravite naivni i neobavešteni tako :)

kod 808 za obradu slike pretezno se koristi zasebni procesor za obradu slike pri koriscenju kamere... znaci minimalan uticaj vrsi centralni procesor koji je pritom single core 1,3mhz... :trust:
Da 1020 ima tako neki ko-procesor to bi bila druga prica, cak i za raw fotografije ali opet ne tako nesto revolucionarno...

A ovi sto se sprdaju za quad core i 2gb rama, to wp8 fura u top modelima a Androidu je to potrebno u mid segmentu da bi radilo kako valja i posle godinu dana postalo uveliko zastarelo. :smoke:

Ljudi pomagajte ,vec skoro nedelju dana uzaludno pokusavam da ugasim tel ,al ne mogu nikako ,uvek se samo restartuje, u pitanju je lumia 620 ,kako se gasi ovo cudo ,ne secam se da sam nekad probao da ga ugasim ono skroz .

Pa drzis power taster dok ti ne pokaze slide down to power off :)

Da ti nije mozda na punjacu kad to pokusavas..

Nije bio na punjacu ,al izvadio sam bateriju pa vratio ,i sad se gasi :)

Taj problem se desava zbog toga sto kada povezes tel sa PC , ne ides na ono safe remove hardver, jeste malo glupo, niko to ne radi. Ali zbog toga se desava, telefon misli da je i dalje na USB/Punjacu i restartuje se. To resavas tako sto povezes tel sa PC ides safe remove i posle toga probaj .

Taj problem se desava zbog toga sto kada povezes tel sa PC , ne ides na ono safe remove hardver, jeste malo glupo, niko to ne radi. Ali zbog toga se desava, telefon misli da je i dalje na USB/Punjacu i restartuje se. To resavas tako sto povezes tel sa PC ides safe remove i posle toga probaj .

Micro pa ti mora da se salis :D Pa ne koristimo Win 95 :D
Cak i Xp ima ovu opciju.

Prilozi

• quick.gif
    quick.gif
    16.9 KB · Pregleda: 128
Update-ova sam FB, bukvalno chat poruke mi stizu kao na kompu i obavestenja, bas bas bolje radi...

Dešavalo mi se nekoliko puta da se USB fleška potpuno izbriše nakon čupanja "na divljaka", toliko o "quick removal" opciji.

Dešavalo mi se nekoliko puta da se USB fleška potpuno izbriše nakon čupanja "na divljaka", toliko o "quick removal" opciji.

Pogotovo sto koliko znam na Win 7 ta opcija nije ukljucnea po defoultu , koristim 8,1 tako da ne znam tacno. Ali u svakom slucaju, to je resenje problema koji on ima. Ja nikada ne koristim safe remove , i nikad nisam imao problem sa fleskom, ali za tel uvek idem na safe zato sto mi se jednom desilo to da nije hteo da se iskljuci i to sam negde nasao kao resenje.

Vrh Dno