Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

To mi se nije desavalo dok sam bio na xp ,sada imam 8.1 ,al sto rece dejan ,sreca pa mogu da izvadim bateriju :D

Preporuka za program Headertiles, može stvarno zanimljiv homescreen da se napravi. Ja sklopio ovako za sad. :)

wpss201312260001.png

ne kapiram poentu ovoga.. ? Sta bilo gde da gliknes ovde vodi te u ``omiljenje`` stavke ?

Koliko je Skype aplikacija pouzdana, mozda ce mi trebati za poprilicno ozbiljnu stvar pa da mi bas ne pukne u sred razgovora, ili da mi ne stigne poziv odma.. Ne bi bilo sa telefona na telefon, vec sa kompa na telefon. Mrzi me da nabavljam web kameru i mikrofon, i zaebancija oko podesavanja.. I da li ima prioritet da ne prekine vezu ako stigne normalan telefonski poziv?

Poslednja izmena:
ne kapiram poentu ovoga.. ? Sta bilo gde da gliknes ovde vodi te u ``omiljenje`` stavke ?
Ma to je samo izgled, čisto da se razibje monotonija ovih kockica kad već ne može da imamo bolju personalizaciju početnog ekrana. To sam ja napisao favorites, može da staviš kako hoćeš i koji želiš redosled i da napišeš šta želiš, čisto sam dao primer šta može s programom da se uradi.

Koliko je Skype aplikacija pouzdana, mozda ce mi trebati za poprilicno ozbiljnu stvar pa da mi bas ne pukne u sred razgovora, ili da mi ne stigne poziv odma.. Ne bi bilo sa telefona na telefon, vec sa kompa na telefon. Mrzi me da nabavljam web kameru i mikrofon, i zaebancija oko podesavanja.. I da li ima prioritet da ne prekine vezu ako stigne normalan telefonski poziv?

Za mene je bila pouzdana, mada nisam imao poziv duzi od 30min .

Kupuo sam nokiu lumia 625 to mi je prvi windows phone i prvo moram da kažem da mi je neverovatno kiliko je brži i stabilniji od androida. Nikako
ne mogu da ga povežem sa računarom na kojim je windows xp.

Proguglaj malo, mozda treba neki poseban drajver za XP, ili vidi onu zvanicnu desktop aplikaciju, da li radi na xp-u..

@ zormi/micro

Fala fala, ovo bi bila i video konverzacija (malo nezgodno s mojim telefonom jer nema prednju kameru) :)

Zanima me još kako da ugasum ovu vibraciju na back dugmetu. I kada skinem nesto sa interneta ne znam kako da ga nađem?

1. Nikako
2. Sta kad skines konkretno? Ako je pdf file, sa pdf viewerom nekim, ako je office sa office-om, ako je mp3.... itd itd

Izvini samo još ovi. Kada uspem da ga povežem sa računarom, hoću li onda moći na kompjuteru da nađem to što sam skinuo?

Izvini samo još ovi. Kada uspem da ga povežem sa računarom, hoću li onda moći na kompjuteru da nađem to što sam skinuo?

Naravno da ces moci. Za razliku od androida telefona recimo i mali milion foldera i podfoldera kod istih ovde ih imas samo 5, sve je vrlo jednostavno.

Naravno da ces moci. Za razliku od androida telefona recimo i mali milion foldera i podfoldera kod istih ovde ih imas samo 5, sve je vrlo jednostavno.

Iliti krajnje ograničeno i nefunkcionalno.

Sada kada povežem telefon sa računarom prepozna mi telefon, ali otvori mi ga kao camera conectuntitled.jpguntitled.jpged.

Poslednja izmena:
Po mom misljenju jednostavno, zavisi sta ti treba. Ti mozes da napravis 100 foldera ako ti treba.

Koliko su mogli biti Ograniceni da cak sistem ne podrzava Mass Storage mode?! to me je tako razocaralo.
Ajde razumem da zakljucaju pristup C drive - system particiji ali sto i MicroSD??? - da ja ne mogu da ni iz jedne aplikacije da napravim folder na Kartici ili ga preimenujem.
Sve sto mozes je da preko kompa napravis, iskopiras ili preimenujes folder... OGRANICENO KAO APPLE!!! Ako ne i gore. :wall:

FTP - ahhahahahahah to tek ne trebam da pominjem, FTP mizeran... :wall:
Pristup samo Slikama, ma daj neko se sali samnom...

Opet kazem , sistem kao sistem je dobro zamisljen ali ne treba ga bas toliko ogranicavati, bar ne pristup ka extrenoj memoriji (MICroSD).
Ako to ne poprave u 8.1 verziji onda stvarno neznam sta ce mi takav ograniceni sistem.

Sad se pomalo i kajem kada sam kupio Pocket file Manager.
Oni bi hteli da to sve bude super, ali MS im je za**** ideju. :mad:

WP je isti kao i iOS, previše zatvoren za moj ukus. Android je najbolje od obe krajnosti. Poseduje app sandbox i ima korisničku particiju na kojoj se nalaze deljeni podaci.

Ja sam pre Lumie koristio Android jedno 3 godine. Flešovao, stavljao romove, menjao sve i svašta i na kraju se smirio i koristio samo osnovne stvari kao i svaki običan korisnik. Sve te stvari dojade kad tad i na kraju se vratiš običnom korišćenju telefona. Jedino od Androida bih kupio sad Nexus 4 jer ima lepo stock android i update-ove kako treba. Čim vidim touchwiz, sense i ostale samsungove i htc personalizacije androida odmah mi muka i menjam, kreće flešovanje, stavljanje romova i tome nema kraja. Sad mi sa Lumiom odmor baš dobro došao. :)

Koliko su mogli biti Ograniceni da cak sistem ne podrzava Mass Storage mode?! to me je tako razocaralo.
Ajde razumem da zakljucaju pristup C drive - system particiji ali sto i MicroSD??? - da ja ne mogu da ni iz jedne aplikacije da napravim folder na Kartici ili ga preimenujem.
Sve sto mozes je da preko kompa napravis, iskopiras ili preimenujes folder... OGRANICENO KAO APPLE!!! Ako ne i gore. :wall:

FTP - ahhahahahahah to tek ne trebam da pominjem, FTP mizeran... :wall:
Pristup samo Slikama, ma daj neko se sali samnom...

Opet kazem , sistem kao sistem je dobro zamisljen ali ne treba ga bas toliko ogranicavati, bar ne pristup ka extrenoj memoriji (MICroSD).
Ako to ne poprave u 8.1 verziji onda stvarno neznam sta ce mi takav ograniceni sistem.

Sad se pomalo i kajem kada sam kupio Pocket file Manager.
Oni bi hteli da to sve bude super, ali MS im je za**** ideju. :mad:

Ja na windows 8.1 kad povezem imam pristup i memoriskoj kartici i svim folderima na kartici, i na telefonu, muzika slike, video.

Ja na windows 8.1 kad povezem imam pristup i memoriskoj kartici i svim folderima na kartici, i na telefonu, muzika slike, video.

Imas preko usb-a (mtp) ali ne i preko ftp-a...
Vezano za tu usb konekciju, zar nisu mogli da stave neku ikonicu u system trayu za usb konekciju...bilo bi onako lepo i korisno.
Takodje i za slusalice, nakacis slusalice, a ono nista, kao da si nakacio nista a ne dodatnu opremu.
Koliko god me super sluzio ima prosto tu prostora za bolje, ali da ne cekamo vecnost.

Mali offf: Jolla je start up kompanija, vec su progurali 2 ili 3 system update, a pre mesec dana im je tel Globalno u prodaji.

MS je malo sporrrrrrrrrrrrrt, tj namerno spor.

Zasto mi se hotmail ne update-uje automatski kad iskljucim 3G internet?

Znaci kad je internet ukljucen pojavi se recimo 1 ili 2... kad stigne i znam da imam nov mail u inbox, kad mi je telefon povezan samo na wi-fi moram da ulazim u aplikaciju i azuriram.

treba mi pomoć
snimio sam video sinoć, nema ga u Music + Videos
zbog čega?
nema ga ni kad povežem telefon sa računarom, a kad uđem preko kamere u snimke, postoji
samo što odatle mogu da ga šerujem ili aploudujem na SkyDrive, a hoću samo da ga prebacim na računar

Nazad
Vrh Dno