Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

evo ga, morao sam da pokrenem Windows Phone App
ne kapiram zašto Total Commander ili Windows Explorer ne prikazuju video

evo ga, morao sam da pokrenem Windows Phone App
ne kapiram zašto Total Commander ili Windows Explorer ne prikazuju video
Prvo mali off topic,jer se vratio Demijan.Tako da od sada miševi mogu slobodno u svoje rupe...:-devil-:
Svi snimci ti se nalaze u "Phone\Pictures\Camera Roll" i možeš bez problrma preko Windows Explorera da pristupaš njima.Btw u ovaj folder se stavljaju i filmovi koje hoćeš da gledaš preko Moly Player-a,npr.

@diverzant
Citiram:"Kupuo sam nokiu lumia 625 to mi je prvi windows phone...Nikako ne mogu da ga povežem sa računarom na kojim je windows xp."
Ne razumem kako ne možeš da nađeš drajvere za XP za tvoju Lumiu.Evo imaš ovde:http://www.driverscape.com/download,(prvo poveži telefon sa računarom preko USB-a) i samo instaliraj ovaj program i pokreni ga.A imaš i ovde:http://www.official-drivers.com/installer/?seed=Nokia&local=en
Za čitanje Pdf fajlova skini neki PDF reader sa Windows Phone Marketa...:wave:

Poslednja izmena:
Hvala ti mnogo. Ne mogu da nadjem PDF na racunaru, a otvorio sam ga na telefonu.

Prvo mali off topic,jer se vratio Demijan.Tako da od sada miševi mogu slobodno u svoje rupe...:-devil-:
Svi snimci ti se nalaze u "Phone\Pictures\Camera Roll" i možeš bez problrma preko Windows Explorera da pristupaš njima.Btw u ovaj folder se stavljaju i filmovi koje hoćeš da gledaš preko Moly Player-a,npr.

hah nikad mi ne bi palo na pamet tamo da pogledam, mislio sam da odmah ide među snimke
super im je ova ideja, baš ima smisla
hvala ti

izašla zvanična aplikacija za Mondo
http://mondo.rs/a647177/Mob-IT/Aplikacije/MONDO-aplikacija-za-Windows-uredjaje.html

malo je mutnjivaka, čini mi se, trebalo bi da slika bude oštrija
nije loša, ali B92 mi se više sviđa

Poslednja izmena:
Demijane ovo su samo linkovi od programa za pronalazenje drivera I nista mi nisu pomogli.

Bas zelis sve na tacni a.. dajte bre ljudi.

Jel vam se desava da Adobe Readeru treba vecnost da prikaze cist PDF? Bude mutno sve pa onako malo po malo izostrava, a fajl od 300kb i koji je vec na telefonu.. Mozda ima veze kako je napravljen PDF.

Poslednja izmena:
Nd želim sve na tacni. Pre nego što sam upšte došao na forum probao sam sve, ali neće pa neće.

Demijane ovo su samo linkovi od programa za pronalazenje drivera I nista mi nisu pomogli.
Otvoriš "Task Manager" na računaru,(kada je telefon povezan preko USB-a i kada ti je otključan ekran) i deinstaliraš te neispravne drajvere koji ti umesto telefona pokazuju instaliranu kameru.Pa posle desni klik i "update driver" na žuto označeni uređaj i navedi ga kroz "browse" taster do fascikle gde si skinuo ove USB drajvere za telefon.
Nikako nemoj da instaliraš drajvere automatski,kada ti to komp ponudi.Na XP drajveri za WP8 moraju ručno da se instaliraju...Ako se ne snađeš,moračeš nekog iskusnijeg da zamoliš da ti ručno instalira drajvere koje si skinuo.:type:
P.S.postaviću slike ovde,kada budem stigao...

Poslednja izmena:
Ok probacu. Nego problem je sto da bih uopste skinuo drivere pomocu ovog programa,program mora da bude registrovan. A ne mogu da nadjem "narodnu verziju". U svakom slucaju hvala.

Ama ništa te ne razumem.Poslaću ti na PM te drajvere za tvoj telefon.

Jel normalno da ne radi text-reflow za PDF fajlove, ne mogu da se setim na Androidu kako je, najvise sam citao .epub.. PDF-ovi su realno neupotrebljivi, ili onaj sitan tekst ili da zumiram pa moram da cimam levo desno gore dole.. Probavam iz Adobe Readera.

Ako neće na "Nokia Reading",neće da može ni na "Adobe Reader".
"Unfortunately, this is not something that is possible at this time on Windows Phone. It's not just the .pdf readers on Windows Phone that do not have text re-flow- even Internet Explorer on Windows Phone does not have this feature."

Evo nekih saveta sa "windowsphone.uservoice.com",mene mrzi da čitam: http://windowsphone.uservoice.com/forums/101801-feature-suggestions?query=reflow

Ajd text-reflow, ali radio neki fajl u Photoshopu, ok ima jedna mala fotka, kao i neka tekstura preko cele strane (A4), tekst.. ali zauzima 350kb. Izostrava tekst kao 34k modemi web stranice tamo u proslom veku..

Glupo je što ne postoji ni jedan program za čitanje stripova ili knjiga koji može da menja strane koristeći dugmad za pojaćavanje i smanjivanje zvuka. Ja sam tako navikao na androidu.

To su sad opet stvari koje spadaju u ono "ja navikao, sve moze da se promeni, hocu na power dugme da mi pokrene SMS aplikaciju" :) Ne mora svaki OS da bude takav, ali za PDF podrsku nema opravdanja, sad mi drugar kaze da isti PDF koji meni izostrava u beskonacno, otvara instant bez problema na GS2..

U, sve preporuke za myTube, sjajan dizajn, bas dobra podesavanja, prevlacenje prsta levo desno premotava klip itd.. Odusevljen sam, vise nego vredi ovih 100 dindzi koliko traze.

To su sad opet stvari koje spadaju u ono "ja navikao, sve moze da se promeni, hocu na power dugme da mi pokrene SMS aplikaciju" :) Ne mora svaki OS da bude takav, ali za PDF podrsku nema opravdanja, sad mi drugar kaze da isti PDF koji meni izostrava u beskonacno, otvara instant bez problema na GS2..

To su sad opet opet stvari koje spadaju u ono "ja navikao, sve može.." ne mora svaki OS da bude takav, ne mora sad svi da imaju istu PDF podršku, neko ima ovo, neko ono :p

Realno, taj sgs2 je zmaj u odnosu na L520.

Bas zelis sve na tacni a.. dajte bre ljudi.

Jel vam se desava da Adobe Readeru treba vecnost da prikaze cist PDF? Bude mutno sve pa onako malo po malo izostrava, a fajl od 300kb i koji je vec na telefonu.. Mozda ima veze kako je napravljen PDF.

nikada
a otvaram fajlove znatno veće od 300kb

Ja nisam imao problema sa nekim fajlovima od preko 20MB sa pripadajućih 150+ strana, ali mi se čini da je bio neki lagani od 2-3 strane koji je imao problema da se izoštri i po 5-6 sekundi. Verovatno je do samog fajla ili Adobe readera. Da li si probao sa onim zvaničnim Microsoftovim PDF readerom?
Ja sam ga probao nekad davno, ali mi je ovaj Adobe-ov bio lepši, pa ga posle nisam doinstalirao.

Da, meni je myTube fantatična aplikacija. Gde god mogu, uvek je nahvalim. Deluje mi čak i mnogo bolja od zvanične na Androidu. Iako i besplatna verzija u suštini funkcioniše kao i kad se plati, ja nisam mogao da ne dam tih simboličnih 100 din autoru.

E da, na WP je svakako moguć tekst reflow, ako je to ono što ima na WPCentral aplikaciji. Na primer, kad se razvlači ili skuplja stranica, da se tekst samo uvećava ili smanjuje, a da nije u pitanju čist zum, pa da mora da se skroluje?

Pa da, neki PDF fajlovi izgleda prave problem, i meni knjige i ostalo bez problema.. Ovaj je radjen u PS-u, stavio sam "smallest file size" opciju pa mozda ta kompresija pravi problem.. al da se zna da tih problema ipak ima, barem na 512mb modelima, ako to ima ikakve veze s ovim.

A sa myTube ne prestajem da se odusevljavam..

Hmmm, pa ja sam citao onu knjigu o WP sto je neko ovde okacio... 600 i kusur strana :D Doduse koristim PDF reader od MS, mozda i to ima veze. Sad moram da vidim kakav je taj myTube, mada sam sa "onom" MS YT aplikacijom prezadovoljan.

Mrzi me da isprobavam myTube, jel vredi prelaziti sa MetroTube-a, u čemu je razlika?

Pogledao upravo, sta znam, nije lose ali ipak ostajem na youtube_NoInterop_P3.2.xap :)

Mrzi me da isprobavam myTube, jel vredi prelaziti sa MetroTube-a, u čemu je razlika?

UI je totalno drugaciji od svih slicnih aplikacija, sve je u onom flipboard fazonu, pogledas neki klip i odma izbaci recommended, swipe na desno su komentari, prevlacenje levo/desno dok tece klip premotava, ne moras da nabadas neki tanki timeline :) Ma vrh..

@ darko

Probao sam i ms-ov reader, jos gore stanje, mutno sve 20 sekundi.

Poslednja izmena:
Takođe, može istovremeno da se gleda klip, a preko njega da se čitaju komentari. Pa na primer, ako se gleda neki muzički video, može da se vidi i tekst pesme ako je u opisu ili komentarima.
Mogu da se sačuvaju odvojeno audio delovi iz klipa i kasnije slušaju kao pesme (ili audio knjige, podcast-ovi).

Rade i sugestije prilikom pretrage, pa na primer kad se ukuca Dep, predloži Depeche mode.

Isto tako, ne znam kako je na Metrotube ili bivšem zvaničnom, ali ovde radi i pretraga plejlisti od skoro, a ne samo odvojenih klipova.
Još jedna od prednosti je da kad se youtube video iz neke aplikacije preusmeri u IE, uz lagano podešavanje može da se prosledi u myTube (a da ne bude copy/paste).

@Boris
"Probao sam i ms-ov reader, jos gore stanje, mutno sve 20 sekundi."
Borise "Adobe" definitivno brže i bolje renderuje pdf stranice od zvanične MS aplikacije.Izgleda mi da ti hardver,(čitaj GPU) malo štuca...:smash:

ekipa koja radi UC Browser se stvarno sprda, prave komediju od mog ekrana :D

Vrh Dno