Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Pozdrav, pokušah da pronađem odgovor, ali nisam uspeo. Naime, kada uradite sinhronizacija kontakata sa gugla, iako su mi sredjeni kontakti, ne dobijam sve brojeve. Zapravo ako isti kontakt ima dva mobilna broja, prikaže samo jedan. Da li neko ima ideju kako da rešim ovo?

MS ima malo drugačije označavanje labela u imeniku, pa je tako ono što je kod MSa Mobile2 u Gmailu je Car. Kod MSa možeš da imaš najviše dva Home i dva Work broja, takođe ono što je Other u Gmailu se čini mi se ne vidi u MSu, a ima još tu nekih razlika. Probaj da na WP telefonu napraviš novi Google kontakt i u njega ubaci po jedan od svih mogućih telefonskih brojeva koje možeš da napraviš, pa idi na gmail na kompu i vidi kojim oznakama odgovaraju koje. Sad kad sve to posložiš i uskladiš, tj. središ Google imenik po MS oznakama, tek onda će sve da se vidi u WP. A dotle ćeš da se oteliš i popizdiš (ako imaš puno kontakata kao ja).

A onda će lepo Google 1.1.2014. da ukine podršku za Active Sync i sve to što si radio neće imati više smisla jer se ceo imenik neće prikazivati :d. Btw, kako si dodao Google nalog, preko Active Synca ili Google opcije?

Poslednja izmena:
MS ima malo drugačije označavanje labela u imeniku, pa je tako ono što je kod MSa Mobile2 u Gmailu je Car. Kod MSa možeš da imaš najviše dva Home i dva Work broja, takođe ono što je Other u Gmailu se čini mi se ne vidi u MSu, a ima još tu nekih razlika. Probaj da na WP telefonu napraviš novi Google kontakt i u njega ubaci po jedan od svih mogućih telefonskih brojeva koje možeš da napraviš, pa idi na gmail na kompu i vidi kojim oznakama odgovaraju koje. Sad kad sve to posložiš i uskladiš, tj. središ Google imenik po MS oznakama, tek onda će sve da se vidi u WP. A dotle ćeš da se oteliš i popizdiš (ako imaš puno kontakata kao ja).

A onda će lepo Google 1.1.2014. da ukine podršku za Active Sync i sve to što si radio neće imati više smisla jer se ceo imenik neće prikazivati :d. Btw, kako si dodao Google nalog, preko Active Synca ili Google opcije?

Hvala na odgovoru. Auuu u, pa ima da poludim. Napravio sam standardno Gmail nalog i preko njega sinhronizovao... Pa poludecu skroz sa ovim imenikom. Imam još jedno pitanje, ne radi mi Facebook chat iz people aplikacije kad mi je instaliran Skype, ima li tu neka fora? I Yahoo neće nikako da radi, ali ok forvardovao sam poruke na Gmail, pa mi stižu ipak.

Kad kažeš standardno, misliš na to da si išao na add account i odabrao Google, a ne Other? Onda poslednji pasus ne važi jer će cardDAV protokol nastaviti da radi, Exchange Active Sync prestaje. Reci mi jednu stvar, pošto meni ne radi taj Google nalog, neće da sinhronizuje kontakte, pa pokušavam da pronađem uzrok, da li si u svojim kontaktima koristio naša slova sa kvačicama (čćžšđ)?

Poslednja izmena:
To nije sinhronizacija već preseljenje.

Kad kažeš standardno, misliš na to da si išao na add account i odabrao Google, a ne Other? Onda poslednji pasus ne važi jer će cardDAV protokol nastaviti da radi, Exchange Active Sync prestaje. Reci mi jednu stvar, pošto meni ne radi taj Google nalog, neće da sinhronizuje kontakte, pa pokušavam da pronađem uzrok, da li si u svojim kontaktima koristio naša slova sa kvačicama (čćžšđ)?

Da, samo sam odabrao Google i odmah mi je uradio sinhronizacija. Nemam naša slova u kontaktima. Hvala na pomoći, nikad ne bih provalio, nije mi palo na pamet da ne koriste ista obeležavanje... Ali Yahoo neće pa nece da radi... Facebook chat je proradio kad sam obrisao skajp!? Ponovo sam vratio skajp posle i sve radi, samo bog zna... Generalno ima dosta nekih bagova i nelogicnosti, ali ajde, valjda ce sad da radi kad je sve podeseno, valjda

Da, samo sam odabrao Google i odmah mi je uradio sinhronizacija. Nemam naša slova u kontaktima

Da, izgleda da je to problem. Pročitao sam na jednoj temi na WPC da to može biti problem, neki komšija iz Hrvatske se javio, imao isti problem kao ja i tek kad je obrisao kvačice sa slova, sinhronizacija je proradila.

Za mene je to neprihvatljivo rešenje, a MS-u zbog toga poručujem: Hebite se! E to su one, meni neshvatljive, dečije bolesti jednog modernog smartphone OS-a zbog kojih su i iOS i Android još uvek miljama ispred. Nije mi jasno kako su mogli da izbace OS sa takvim propustima koji su kod konkurencije postojali pre 5 godina. Pa nauči se nešto na tuđim greškama, majku mu! Što bi naš narod rekao, pametan se uči na tuđim, a glup na svojim greškama.

Yahoo i mene *****ava nekih mesec dana, ako ne i jače
manualnu sinhronizaciju apsolutno bojkotuje
automatska radi, ne znam kako i zašto
sa ostalim mejlovima nemam problema, samo Yahoo drka

Ja imam naša slova u google imeniku i radi mi najnormalnije sinhronizacija.

Mozda jedno glupo pitanje :D
Da li je moguce gledati na win phone 8 film sa prevodom

Ja :d Dok idem negde :D Ali ako nije moguce preci cu nekako preko tog, to bar nije oglavu.

Bas lutam po marketu i udjem na srpski sve neke app po 50, 100 dinara, a ovo ni 5 ni 6 nego 250 :d Ima li nesto za dz?
I da li moze da se kupi ili je zaje.ancija kao sa androidom.

Može da se kupi normalno. A imaš i try verziju, pa probaj.

Bas lutam po marketu i udjem na srpski sve neke app po 50, 100 dinara, a ovo ni 5 ni 6 nego 250 :d Ima li nesto za dz?

A mozes i xap da nadjes, ali mora ono dev unlocked tel itd...

Cudno je da se moli jedino placa na windowsu, za android i iOS je besplatan.

Ako planiras dugorocno da se druzis sa WP-om, onda kupuj.

Ako pak ne planiras, mislim da se ne isplati kupovati aplikacije, da bi posle 3 meseca napustio platformu.

Naravno :)
Ali samo pitam da li ima i sta. Kad uzmem nesto i ako mi se svidi sto ti kazes na duze onda ce se lako uzeti :D

Hvala vam na odgivorima iskusni windowsasi :d

Inace sta znaci dev unlocked? :d (*** pocetnik)

Naravno :)
Ali samo pitam da li ima i sta. Kad uzmem nesto i ako mi se svidi sto ti kazes na duze onda ce se lako uzeti :D

Hvala vam na odgivorima iskusni windowsasi :d

Inace sta znaci dev unlocked? :d (*** pocetnik)

Imas gore u ovoj temi detaljno objasnjeno kako se odkljucava tel za developere, tako dobijes mogucnost ranijeg install GDR3 , i mozes da instaliras aplikacije koje sam pravis, tj ne moraju da budu sa stora, a imas sajtove koji daju te xap aplikacije koje nisu sa stora , ove koje se placaju , full , besplatno.

To mu dodje nesto kao jb za iphone :D (na to me podsetilo).
Hvala na odgovoru.

A da li je to uopste potrebno raditi i koliko je to korisno ako ne planiram da koristim te narodne aplikacije :)

Pa samo ako hoces ove ranije verzije sistema da testiras, dok ne dodje zvanicno preko OTA.

Nazad
Vrh Dno