Šta je novo?

[MTS] Problemi sa proverom *797# postpejd stanja

Ja sam na neku foru vec 7og potrosio 50% MB, kao i pretprosli mesec kada provera nije ni vunkcionisala. Ranije mi je uvek ostajalo, cak mi je i u novembru ostalo nesto oko 100MB. Znaci samo kad provera nije moguca tada se fantomski trose MB.

Pametni porede sa Data Usage u telefonu.
Ovi drugi se samo zale na fantomske racune.

Telekom kao i drugi operateri zaokruzuju podatke tako da moze da bude sigurno 30% odstupanja.

Da li si svestan koliko je to nerealno, da ne kazem skoro nemoguce?
Da bi se to desilo, a da je neka veca kolicina podataka u pitanju, trebas imati preko 3 sesije po MB, uz zaokruzivanje od 100kb, ili cak preko 30 sesija po MB, uz zaokruzivanje od 10kb. Tek tada mozes imati dovoljno sesija da u nekom proseku moze biti zaokruzeno nekih 30% vise.

Ja imam potrosnju od 20MB pa do 1.5GB, najveca razlika je bila nekih 3-4MB, i to kada sam stalno palio i gasio 3G pre i posle koriscenja, na VIP-u, uz zaokruzivanje od 100kb.

Primer: Da bi na 100MB imao 30% vise zbog zaokruzavanja, znaci da ce biti dodato 30MB. Da bi se zaokruzilo 30MB preko, znaci da treba biti minimum 300 sesija i da je svaka bila max. 1 bajt. Ako je u proseku svaka imala 50kb zaokruzeno vise, to znaci 600 sesija.
600 sesija na 100 MB - to je 0.166MB po sesiji - kakve su to sesije?:)
Cak i da je 300 sesija, to je 0.33MB po sesiji - sta se radi u tim sesijicama?

Ako je zaokruzivanje na 10kb, to je vec 3000 sesija barem (nemoguce da je samo toliko, ali ajde da to racunamo), sto dodje 0.016MB po sesiji, tj. 16KB po sesiji.

Vidis koliko je ovo nerealno?

Sesija se inace nikada ne zatvara odmah nakon sto neka aplikacija otvori i zatvori konekciju (AutoSync recimo), vec se uvek daje neki period da se nastavi ta sesija.

Bravo. Pogledaj ovde teme koliko je ljudima odudarao racun u odnosu na njihovu evidenciju. Meni brojac kaze od 1. potroseno 350mb a na sajtu telekoma 450mb.

Poslednja izmena:
Sad moze i 100% zbog zaokruzivanja? :D

Dok MTS u (svim?) paketima zaokruzuje na 1KB. ;)

Bravo. Pogledaj ovde teme koliko je ljudima odudarao racun u odnosu na njihovu evidenciju. Meni brojac kaze od 1. potroseno 350mb a na sajtu telekoma 450mb.

Da nisi radio wipe na telefonu, hard reset i sl.?

A šta da radim ja - telefon mi tvrdi da sam potrošio više saobraćaja u odnosu na brojač telekoma... Samo da znate da se i to dešava.

Jos se nisam zalio na fantomski racun, samo konstatujem da su mi se MB mnogo brze trose kad provera nije radila. Da se to sve lepo rasporedili na ceo mesec podjednako i da sam pri kraju meseca potrosio MB bilo bi ok, a ovako u prvoj polovini meseca i to iskljucivi i samo kad provera nije radila. Unazad godinama nisam imao problema jer je provera radila.
Pametni porede sa Data Usage u telefonu.
Ovi drugi se samo zale na fantomske racune.

Је л ти радиш за телеком?
Za razliku od tebe nista ne pricam napamet, iz besa, jer mrzim neku firmu, ili jer mi se cini nesto mahinalno. Dok ne navedes tih 5 primera posto pominjes da ih ima u ovoj temi.
Odgovor ti je lepo dat u ovom citatu :)
Kao neko kojme nije "ni iz džepa, ni u džep", rekao bih da alpha radi za zdrav razum. ;)

a ovako u prvoj polovini meseca i to iskljucivi i samo kad provera nije radila. Unazad godinama nisam imao problema jer je provera radila.
Ako je novembar, verujem da je tako, i da im sistem nije radio kako treba. U stvari, cudilo bi me da jeste radio :)

Ja evo prvi put uporedih brojač i račune; nije velika razlika.

Oktobar:
- brojač: about 0,90GB
- račun: 958000 KB

Novembar:
- brojač: about 1,02GB
- račun: 1087000 KB

Nem pojma kako telenor zaokružuje, ali je dosta slično. Valjda ne bi trebalo da bude mnogo drugačije kod mts ili vip.

Svejedno, ja brojaču ne verujem uopšte, ali eto vidim da ume da radi :)

Poslednja izmena:
Mts je najbolji u Srbiji po tom pitanju jer zaokruzuje na 1kb, telenor na 10kb, a vip cak na 100kb.

Gle stvarno, MixNet i dalje zaokruzuje na 1KB!

desp, ako ne resetujes sistem ili brojac, mora da bude precizan (pricamo o ICS/JB/KK Data Usage koji je deo sistema). Ne ume da zaokruzuje, ali proracunaj koliko to moze da doda.
Meni se uklapa u 5MB, a na 1GB sam vec ovog meseca. Obicno se uklapa u MB. (ovo je na VIP-u gde je zaokruzivanje 100kb)

Sve je to lepo samo dok jednom iz samo sebi znanog razloga brojac ne zabaguje, i to po Marfijevom pravilu ima najvece sanse da se desi bas u romingu. E onda odose letovanja za par narednih godina :)
Pisao sam vec da sam se bas zbog toga zalio Ratelu na Telenor. Prodaju roming dodatak za CG, bez mogucnosti precizne provere stanja. Besmisleno...
Pretpostavljam ako bih instalirao 3-4 brojaca pa stalno uporedjivao sta koji pise, da bi to trebalo da bude OK, ali mi to vec malo lici na paranoju :)
Jednostavno sam im trazio (i trazucu im i dalje) da srede usluga da bude kompletna, barem kad sam u njihovoj mrezi u CG.

MTS to ima isto polusredjeno, ali suprotno... dodatku treba ko zna koliko da se aktivira, ali je net skroz bezplatan tokom dodatka :D

Strpljiv sam ja, a i umem da budem naporan :)
Za početak su pristali na napišu da su nesposobni, odnosno rečenicu "Zbog tehničkih ograničenja provera stanja preostalog saobraćaja u putnim paketima nije dostupna postpejd korisnicima. ", na istoj strani gde reklamiraju taj dodatak. Kad sam im isto to tražio mailom, nisu hteli (blago rečeno). Još mi se u dopisu koji su mi poslali (i Ratelu pretpostavljam) zahvalili na ukazanom propustu :S:
A i obećao sam im prošle godine da ćemo u Avgustu 2014. "lepo" da porazgovaramo na temu što nisu hteli da mi pošalju kod za otključavanje telefona, pa sam morao da platim 2000 din za to. Inače, trudim se da ispunim data obećanja, tako da neću ni njih da zaboravim :):)

Poslednja izmena:
Sad ce novi talas problema i kukanja posto su dali 500MB paketima koji nemaju net - ali nema posle neogranicen ;)

Here we go! :)

pozdrav,zna li ko da li se ovaj neograniceni net posle potresenih 500mb odnosi na korisnike mix 750 i mix 1250 paketa?

Upravo sam napisao da ne.... citate li barem poruku iznad pre pitanja?;)

cudno,zato sam i postavio pitanje jer mi je teta koja tamo radi danas rekla da se odnosi pa sam zato i pitao...

Jel moze nekako da se iskombinuje povezan ussd kod koji odma pokazuje trenutno stanje?

cudno,zato sam i postavio pitanje jer mi je teta koja tamo radi danas rekla da se odnosi pa sam zato i pitao...
Mozda nezvanicno, ali ako to nemas potpisano i pecatirano, nikako ne isprobavaj. U vesti nema pomena o smanjenoj brzini posle, znaci ne kockajte se.
(mada je mozda sistem promenjen pa nece obracunavati ako se potrose, ali 500MB nije za ovaj mesec, vec DO 15. januara - kazem, ne isprobavajte :))

Jel moze nekako da se iskombinuje povezan ussd kod koji odma pokazuje trenutno stanje?
Ne radi :( To mi je uspelo jednom u 500 pokusaja, i to pre godinu i nesto.
*797*2*1# bi trebalo da radi, ali skoro nikad ne radi.

Nazad
Vrh Dno