Šta je novo?

[MTS] Problemi sa proverom *797# postpejd stanja

"Uneti mt:s broj je pridružen drugom nalogu i ne može biti deo naloga koji upravo kreirate ili menjate"

Neće da može tako :)

Otići ću neki dan do poslovnice...

Kako sada radi provera stanja na *797#?Izbaci mi samo minute besplatne i poruke.Od megabajta besplatnih ni traga ni glasa.Jel to nesto po novom ili je nesto drugo u pitanju?Inace paket je mix net m.

Kako sada radi provera stanja na *797#?Izbaci mi samo minute besplatne i poruke.Od megabajta besplatnih ni traga ni glasa.Jel to nesto po novom ili je nesto drugo u pitanju?Inace paket je mix net m.

Ja sam juče proverio kod devojke na njenom fonu i ista je situacija.

Isto i ovde, mix net M paket je u pitanju :D

Код пакета којима је уведен флет по потрошњи главног су укинули приказ преосталог саобраћаја, мада кажу да може да се види на порталу Moj Telekom. Мени на Бокс пакету не приказује (мада нема ни на порталу) док је на Звезда пакету и даље присутан приказ преосталих мегабајта.

Tako je i na lelenoru oduvek sa "neogranicenim" netom. Its not a bug, its a feature...

Nije nam to cilj jer stanje možete proveriti putem portala Moj Telekom, a servis *797# trenutno ne prikazuje data saobraćaj, radimo na tome da se normalizuje.

Izvor mts FB stranica.

Inace, evo gde da kliknete na portal:
by40Wlz.png

Uspeo sam da se registrujem na portal, stanje mb trenutno jos samo da ga implementiraju na ussd :).

Код пакета којима је уведен флет по потрошњи главног су укинули приказ преосталог саобраћаја, мада кажу да може да се види на порталу Moj Telekom. Мени на Бокс пакету не приказује (мада нема ни на порталу) док је на Звезда пакету и даље присутан приказ преосталих мегабајта.

Takodje ni ja ne vidim na Box paketu. Koja je onda brzina posle potrosenih mb?

Verovatno 64/32 Kbit/s.

Znaci stanje ne moze da se vidi ni na portalu i ako kazu da moze? Ja nigde na pronadjem gde se gleda trenutno stanje.

Takodje ni ja ne vidim na Box paketu. Koja je onda brzina posle potrosenih mb?
Као што је написано, 64/32 а претпостављам да су превидели Бокс и не може да се види инфо на порталу па ће ускоро и то да оправе. Углавном је мање битно него раније, не може да се напуца рачун. Увек користим колико ми је потребно, али је некада било опасно а сада није. Ако потрошим, а то обично не урадим, кад брзина падне, то је знак да пређем на неку другу картицу.
http://www.mts.telekom.rs/index.php/vesti_detaljno/items/obavestenje-za-korisnike-box-paketa.html

stanje mb trenutno jos samo da ga implementiraju na ussd :).
Jel moze ovo jos neko da potvrdi? Posto se meni cini da stanje nije trenutno i da kasni, koliko tacno ne znam, ali ako me ne laze counter na telefonu, potrosio sam vise nego sto pise na portalu...
A ako nije trenutno, ne znam koliko kasnjenje da ocekujemo? Mislim, u principu nije bitno, nego eto cisto informativno :)

Meni se stanje u mobu slaze sa stanjem na portalu. Naravno, tek kada se zatvori data sesija.

Inace, ne znam kako MTS prikazuje (kako je prikazivao tekuce stanje na 797) ako je sesija stalno otvorena? U Vip listingu video sam da je secka na sat ili dva, što valjda znaci da je zaista prekida. Ne znam da li MTS u odredjenom intervalu azurira preostale MB iz otvorene sesije i to prikaze.

Na oba (MTS i VIP) mi se desavalo da i preko jedan dan se ne azurira sesija/stanje. Nikad nemam autosync na 3G, ali sam drzao skype dok nisam shvatio da ubija bateriju :) (nije bio slucaj na ArcS, tamo je ipak drzala mnogo vise nego na danasnjim phabletima)

Verovatno imaju neki batch u pozadini koji zatvara sesije kad stigne do kog korisnika (ako ih ima otvorene), onda proveri trenutno iskoriscene MB, i smanji brzinu ako treba. Ali taj batch ne moze imati nikakav prioritet, jer je bitnije da sistem radi, nego da se sesije zatvore sto pre (zauzima resusrse prilicno).

Ovo drugo je moje misljenje na osnovu neceg slicnog sto smo radili, ali nije imalo veze sa telekomunikacijama, nego cisto - tako rade algoritmi koji su manje bitni.

Pretpostavljam da dva clana foruma, koji znaju inace dosta o implementaciji nasih operatera, mogu reci precizno :)

Da bi se azuriralo stanje na portalu, morate da se diskonektujete, tj da iskjucite mobile data na telefonu.

Znam za to, ali ne pomaze, jedino nisam gasio telefon, mozda bi to upalilo... Bice da je ovako kako alfa kaze, da nema toliko veliki prioritet, posto je proslo preko 24h i stanje je isto.
Opet, mozda i mene counter na mobu zeza, ali na Telenoru nije nikad zezao i pokazivao je tacno, sad telefon kaze da sam potrosio 35MB, a MTS 20MB, sto je sasvim ok :d

Meni se stanje na portalu osvežava svaki put kad se završi data sesija na telefonu. Čak ne utiče ni to da li sam koristio gprswap ili gprsinternet APN.

Imam dva broja, jedan na boxu i jedan obican, za oba moze da se vidi na portalu kolicina podataka preostalih, ali ne mogu da verujem da su ukinuli preko fona proveru

^ Samo privremeno ne može preko moba, radice ponovo. Napisano u ovoj temi.

Мени је остао само Бокс али на порталу не видим количину преосталог саобраћаја. Где се то види, можда погрешно гледам?

Па кад уђеш на портал, имаш бокс пакет и са десне стране детаљније, кликнеш на то и отвори се после 20ак секунди стање

Нема тога код мене, дај да видим како изгледа.

Знам ја за то али је ово Бокс и код мене нема тог детаља па сам мислио да још није кренуло али видим да јесте.

danas mi je stigao sms da mi kaze da sam potrosio 50% svog internet saobracaja i da mogu da razmisljam da kupim neki od internet dodatka. Naravno na 797 ne pokazuje data stanje uopste, a imam neki zesci problem da se logujem na portal, i to telekom ne prihvata koa njihovu gresku.
E sad, da li su oni prestali da prebacuju neiskorisceni saobracaj vec od ovog meseca ili?

Nazad
Vrh Dno