Šta je novo?

[MTS] Problemi sa proverom *797# postpejd stanja

Ne nego je problem u MTSu sto mogu da muljaju sa Mb, pa kada vide da si u romingu mogu da naplate i da te zezaju. Zato sam ja na fonu ukljucio konstantno pracenje mobile data te uvek znam koliko je preko mobilne mreze preneto podataka, tako da me na taj nacin ne mogu prevariti.

Znam puno ljudi kojima su stizali racuno od 5000-15000 dinara kao sve su spucali na net, a net nisu ni koristili. Najbolja fora je da ti odmah na pocetku meseca dok sistem ne radi, ukinu sve MB i onda ti nakrkaju racun, a posle ti ukljuce net i onda ti poruce da se javis sledeceg meseca a do tada prosao voz. Vecini ljudi urade to i onda posle hiljadu zalba im kazu ajde onda platete 500 dinara i to je to. To muljanje postoji samo u MTSu i nadam se da ce uskoro ukinuti naplatu Mb i da ce samo smanjivati brzinu kao sto to vec duze vreme rade u telenoru.

Ili kupis karticu za par dolara i uzivas

Ne moze u Slovackoj tek tako da se kupi kartica na trafici, tacnije retko gde u Evropi moze da se kupi bez licnog dokumenta. Da i ovde postoji drzava, uveo bi se red i kod nas za mesec dana.

Trenutno radi. U pitanju je ozbiljan apgrejd sistema pa se strpite malo.

Ko je "insajder" u MTS-u pa zasigurno zna da je ozbiljan upgrade? :)

U avgustu su biling sistemi za fiksnu i mobilnu zamenjeni novim jedinstvenim sistemom.

Provera stanja bi sada trebala da radi i prikazuje "azurne" podatke.

P.S. "azurne" jer je u pitanju post-paid sistem, koji po definiciji dozvoljava kasnjenje u obradi podataka. Kome to nije dovoljno azurno, moze da predje na prepaid koji je Real-Time sistem.

Pozdrav

To sa proverom stanja na MTS-u je problem nekih 7 godina unazad. Silom prilika imam jedan njihov postpaid broj i malo me čudi da se ljudi iznenađuju njihovim amaterizmom. To ipak nije profitabilna kompanija...

Ako si poslednji put proveravao stanje na mt:s-u pre tih 7 godina - onda da, u pravu si. Imaju problem.

U svakom drugom slucaju, to sto si napisao nema veze sa zivotom. Ljudi imaju probleme (ja prvi, popizdeh pre par dana) u ovom mesecu i to je to.

U svakom drugom slucaju, to sto si napisao nema veze sa zivotom.

pouzdano se secam da je problem bio i 2008, pa onda 2010 sa aktiviranjem tarifnih dodataka preko servisa 797 - jer sam tada zbog ogromnog racuna napustio mts zauvek, pa su ga onda pre pare godina navodno doveli konacno u red... izgleda da ipak i nisu, tako da je ipak bliza istini konstatacija da svako malo na mts-u nastane problem sa sistemom provere i obracuna stanja. a nikada mi nece biti jasno taj neprofesionalizam koji se javlja samo kod njih, jer ako su znali da ce biti radova, lepo su trebali da stave na sajt informaciju da ce u tom i tom periodu biti otezana provera stanja, i zdravo, a ne ovako prave se blesavi sve vreme, i kao niko ne zna sta se desava, a korisnicima trebaju "insajderi" da bi znali sta se desava sa necim sto na kraju meseca treba da plate svojim novcem.

Poslednja izmena:
Zaista ne znam za te tarifne dodatke, ja sam pricao samo o onoj osnovnoj proveri stanja. Ona najcesce radi sasvim OK, vec godinama... naravno, uz izuzetak ovomesecne havarije.
I - opet naravno - uz izuzetak da je potrebno tri *radna* dana po otpocinjanju novog meseca da bi uopste bila dostupna. I pritom cackanja tamo po opcijama da bi se doslo do odgovarajuceg menija ili pak ukucavanju podugackih kodova za to isto. Po tom pitanju je Telenor (i dalje) svetlosnu godinu ispred. Za Vip vec ne znam.

A za ovaj drugi deo si apsolutno u pravu, zivaca me je kostalo u proteklim danima.
(ne zbog toga sto cvikam da cu da prekoracim paket i nabijem racun, vec cisto zbog toga sto ne radi)

" Ljudi " nemaju probleme, "Ljudi" primaju platu ako mislimo na " <3 mt:s <3 ". Kada budu funkcionisali po ekonomskim a ne po rodbinskim ili zemljačkim principima biće to fenomenalna mreža ;-)

Poslednja izmena:
Ne znam sta si ovde uopste napisao, mislio sam da pricamo o proveri stanja.

Hvala ti sto nam otvori oci.

Da se i ja prijavim u ovima kojima provera ne da ne radi nego ...radi 2x u celom mesecu(ali bukvalno) sto je mnogo vise nego bezobrazno....stvarno je ponizavajuce da je stanje bolje u crnoj gori i bosni nego kod srpske mreze "no.1." ,verujem da i albanija bolje stoji sa postpaidom ali ajde zelim da verujem da nismo bas u svemu poslednji ...

Pa nije srpska mreza broj 1, nego krs koji je najvise nudi za najmanje para.

Realno svi znaju da na mt:s-u na početku meseca provera stanja ne radi, dok ne prođu dva radna dana (sada su to petak i ponedeljak).

Verovatno dacha123 misli na proslomesecne radove na sistemu.

@rafiki
Зашто Телеком не уведе једноставнију проверу стања? У ВИП-у, на пример, једноставно пошаљеш поруку на 1260 и за пар секунди добијаш комплетан извештај. Овако се стиче утисак да Телеком жели да вара своје кориснике и да због тога компликује проверу.

Kako mislis "jednostavniju"? Zar slanje USSD koda nije dovoljno jednostavno?

Pozdrav

Pozdrav

Jel moze direktan ussd kod do detaljnijeg preseka stanja a ne da se kuca *797# pa 2 posalji pa 1 posalji tj. kao Telenor *311# ? Lepi su pomaci sa portalom moram priznati ali ovo sa proverom stanja ako se uskoro ne stabilizuje vraca mts na period pre 2008.. Hvala na informacijama!

Nekad moze, nekad ne moze :D Znaci, *797*2*1# nekad radi i odmah prikaze stanje, ali uglavnom ne, nego opet baci u glavni meni.

Pozdrav

Па написао сам како једноставнију... Један клик и у ВИП-у стиже комплетан извештај. А овде: *797#, па "одговори", "2", "пошаљи", па опет "одговори", "1", "пошаљи"!
Значи, мислим да ово није довољно једноставно.

Ja nisam ni primetio dok ovde nisam procitao da ne radi provera, jer sada napokon imam paket koji ne mogu da prekoracim
Izes vipovu proveru, kada mi 12 sati salje stalno isto stanje, na mts-u bar radi.

@radashin
Nisam te bio dobro shvatio...
Nisam korisnik MTS-a pa ne znam ni kako im radi USSD GW. Ako sam razumeo, u MTS-u ne radi kada se unese ceo kod odjednom (*797*2*1#), nego mora da se ide korak po korak? Ne znam zasto je tako. Ili im USSD GW ne podrzava takav unos ili nije konfigurisan da podrzi. Treceg razloga nema.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno