Šta je novo?

LG G2

Zanima me da li je moguce staviti otg kabl i usb, i da li postoji neka varijanta punjaca za kola koja bi mogla istovremeno i da puni i da primi otg usb.
Upravo sam kupio jedan OTG kabl (čisto radi probe, 350din), imam dve USB3.0 fleske (16 i 64 GB), rade obe, naravno pod uslovom da je formatirana u FAT32 ili exFAT. Ovaj drugi format je poželjan (zbog fajlova većih od 4 GB), ukoliko nemate potrebu da flešku priključujete i na uređaj koji ne prepoznaje exFAT (kao recimo ja, ovu od 64GB koristim često za gledanje filmova na TV-u, koji prepoznaje sve osim exFAT). Lepo radi, nema nikakvog seckanja, ili sl.

Dok za punjenje ima drugih rešenja, eksterni punjač (džepna varijanta), laptop, tablet, auto punjač,... za punjenje i transfer istovremeno, nije da sam nešto mnogo informisan, ali mislim da nema, jedino ako ne bude nekih varijanti sa ovim eksternim punjačima, tamo je jedino logično tako nešto.

Poslednja izmena:
Da li jos neko ima problem sa automatskim osvetljenjem ekrana? Nego moram rucno da podesavam nivo osvetljenosti

Prosto ne mogu da verujem da se taj propust desio. Citam na par foruma,isto par njih imaju problem taj

Lux resava taj problem.

Daljinski upravljac sljaka kao lud :)

Probao na televizor marke Sharp,stub koji je star 6 godina-Aiwa,radi kao doxa :)

E sad moje pitanje,posto nisam uspeo da izvalim tu opciju na daljinksom,da li moze prilikom trazenja kanala da se ukuca oba broja (primer kanal br 22,36,54) ili tako neki?

Ili da do 9 kucam,a posle da saltam rucno :) ?

Odneo sam ga u servis sad neki u Kamenickoj, po opremljenosti mi deluju ok, krljnuce me jedno 50e ako bude morao jtag

To je upravo razlog što nikad nisam root-ovao ništa, a imam androide barem 5 godina...

Ja se družim isto sa androidom dugo od 1.6 i svaki sam root-ovao i nikad nisam imao problema.

Nije strašno, to je posao od minut, ali pre toga treba čitati i ispratiti korake i naravno proći kroz Q&A, proći kroz known bugs i fixes.

To je upravo razlog što nikad nisam root-ovao ništa, a imam androide barem 5 godina...

Tako sam i ja mislio, ali kada sam uradio prvi root shvatio sam da sam pogresio. Sve je mnogo bolje i zanimljive sa root-om. A nisam imao pojma o tome, i aj reko da probam i odusevim se.

Da li jos neko ima problem sa automatskim osvetljenjem ekrana? Nego moram rucno da podesavam nivo osvetljenosti

Prosto ne mogu da verujem da se taj propust desio. Citam na par foruma,isto par njih imaju problem taj

Program se zove Lux Dash, toliko dobro radi da sam platio tih 2 EUR ili koliko kosta, racunam zatrebace i kod buducih telefona.

Ja mislim da si ga unistio kad si probao cwm da ubacis, jer si isao preko TWRP. Valjda nece morati Jtag, u svakom slucaju javi, da znamo :).

Nisam cwm ubacivao preko twrp-a nego sam prvo twrp obrisao fastboot komandom pa isao da ubacim cwm. Izgleda da ne moze da se popravi, zvao sam servis kaze slaba vajda

Ne verujem bas u tu pricu, brickovali su ljudi i pre telefone pa se opet moglo srediti. Ti si fakticki sam bio majstor za taj svoj, samo zato sto si brzao i nisi trazio resenje manjih problema, nego pokusavao nesto sto si mislio da ce raditi...

i na kraju sta donosi taj OTA?

Pa ovi kazu tako, ne znam u koji servis da odnesem u bg. Zvao sam redom, neki nemaju pojma sta je g2, drugi hoce da pokusaju, jedan lik mi je rekao da sam zakljucao security zonu i da moze da ga odradi pocetna cena 80e. Da li ima negde ovlasceni servis, zao mi 32gb verzija nova :D

Pa ovi kazu tako, ne znam u koji servis da odnesem u bg. Zvao sam redom, neki nemaju pojma sta je g2, drugi hoce da pokusaju, jedan lik mi je rekao da sam zakljucao security zonu i da moze da ga odradi pocetna cena 80e. Da li ima negde ovlasceni servis, zao mi 32gb verzija nova :D

Sigurno se može napraviti, al' neće ti niko to za džabe uraditi. Ako ne znaš, plati koliko traže i neka ti to bude škola za sledeći put. Bolje nego da dalje "majstorišeš" i nerviraš se, a i jeftinije nego novi, hehe. Takve stvari inače kad se rade, ne rade se bez dovoljno informacija, ne brza se, treba imati strpljenja, ne paničiti,... znam da je sada lako prosipati pamet, ali. I ja sam na androidima godinama, a prvi put sam rutovao (sensation) letos, otključavao bootloader, s-off ovao, flesovao i sve ostalo. Naravno imao sam pomoć burazera koji je nešto od toga već radio,...

Poslednja izmena:
Ma ja sam kriv, zato i necu da nosim, imam garanciju radnje 12 meseci ali mi bedak da odnesem, a ja *****ao. Ako moze da se popravi platicu ja svakako koliko treba, ako ne stavicu ga takvog na prodaju,mozda nekome treba za delove. Uzmem 5s i mirna glava, nema root-a, custom recovery itd. Inace i ja sam uspesno rootovao i lepo mi je islo, samo sam nocas totalno dekoncentrisan bio, odradio sam vracanje na twrp preko fastboot-a, trebao sam sacekati ali nisam mogao miran. Lekcija za sledeci put

Šta kažu na xda? Nisi ti valjda prvi koji je na taj način sj**ao telefon.

Pozovi LG korisnicki servis:
011-3630500

Pa može i to :d

Čitao sam i 10c ništa novo ne donosi samo standard ono:

More fluid more responsive, bugfixes and many more under the hood optimization :)

@kutijagreha

Ja mislim da su ovo ocenjivali onako odakativnom metodom, što bi se reklo. G2 je najbolji zato što ima kameru od 13 MP, a ovaj je najbolji za igre zato što ima procesor na 2,3 GHz, a HTC One je najbolji za muziku zato što ima 2 zvučnika.

Očekivao sam neko poređenje, kao što ima na gsmareni ali sa updejtovima pa da je zato G2 najbolji po pitanju kamere. Članak je bezveze.

Bezveze,mogli su update za kameru da izbace,mesto sto su "ispravljali" neke minorne gluposti koje se ne primecuju

Meni je drago sto je OG dobio update znači da se LG popravlja, a znači i da će G2 dobiti uskoro. Jeste da je čudno što je ranije izašao za OG nego G2, ali nije sad da je neka velika razlika izmedju 4.2 i 4.4 sem ART-a. Svejedno LG Ui ostaje, tako da ništa novo se neće videti.

Na 4.2.2 ovde imamo transparentnost navbara i status bara, ne moramo da se žalimo :)

Tako sam i ja mislio, ali kada sam uradio prvi root shvatio sam da sam pogresio. Sve je mnogo bolje i zanimljive sa root-om. A nisam imao pojma o tome, i aj reko da probam i odusevim se.

Aj baš me zanima šta je to sve, što je mnogo bolje i zanimljivije sa root-om. Nisam ironičan, naravno, ne ti, neka mi bilo ko da tipa top 5 stvari bog kojih bi morao da rootujem mobitel. :)

Vrh Dno