Šta je novo?

LG G2

Ako te za 5 godina nije zainteresovalo, neće te ni sad niko ubediti :)

Meni 5 najbitnijih.

1) reklame
2) CM
3) debloat
4) Viper
5) xposed framework
9) u ovom slučaju popravka kamere flesovanjem moda
10) greenify

Ima još mnogo, ovo sad na prvu loptu. Lista je podugacka.

Aj baš me zanima šta je to sve, što je mnogo bolje i zanimljivije sa root-om. Nisam ironičan, naravno, ne ti, neka mi bilo ko da tipa top 5 stvari bog kojih bi morao da rootujem mobitel. :)

Mislim da ne mozes da koristis black list-u za prijem poziva i SMS-ova bez root-a, bar ranije nije moglo na S2. Meni je to jako bitna funkcija recimo.

Aj baš me zanima šta je to sve, što je mnogo bolje i zanimljivije sa root-om. Nisam ironičan, naravno, ne ti, neka mi bilo ko da tipa top 5 stvari bog kojih bi morao da rootujem mobitel. :)

Evo sta ja korsitim:
Titanium backup (pored backupa, sluzi i za efikasno ciscenje nepotrebnih aplikacija koje dolaze predistalirane), Lucky patcher (pored krekovanja aplikacija, sluzi i za efikasno odstranjanje reklama), AdBlock Plus (odstranjivanje reklama), Greenify (za sprecavanje aplikacija da se same pale u pozadini i jedu bateriju nepotrebno), WiFi kill (za izbacivanje povezanih korisnika sa WiFi mreze), Xposed framework (pomocu kog mozes da dobijes skoro sve karakteristike custom romova bez flesovanja istih), Stick Mount (koji meni na N7 sluzi za kacenje fleske preko otg kabla), GMD Gesture Control (mozes da podesis da se odredjene komande izvrsavaju pokretima na ekranu), GMD Auto hide soft keys (samo ime kaze), Tasker (mozes automatizovati skoro svaki proces na telefonu), LMT launcher (ako su ti dosadili softverski dugmici, i ne zelis da ti zauzimaju deo ekrana, probaj ovo), Cerberus (kompletna zastita u slucaju gubitka telefona ili kradje), ES File explorer (ako imas root mozes da pristupis delovima memorije kojim inace ne bi mogao, kao i da menjas da li je neka aplikacija sistemska ili korisnicka), Roundr ("zaobljava" ivice aplikacija)... Ovo su sve iz glave, one koje sam probao ili one koje svakodnevno koristim, a siguran sam da sam neke zaboravio

dodao bi i NO-frills CPU control, najbolja aplikacija za kontrolu procesora (nema funkcije kao neke druge ali je stabilna i skroz lagana jer nema servise koji brljave i slicno )

Mislim da ne mozes da koristis black list-u za prijem poziva i SMS-ova bez root-a, bar ranije nije moglo na S2. Meni je to jako bitna funkcija recimo.

Blacklist pro,program za odbijanje nezeljenih poziva i sms-a,uredno radi bez root-a

Koristio taj program i na S2,Alcatel 992d,i sada na G2,bez root privilegije

Sto se tice aplikacija za root,dodao bi jako korisnu aplikaciju ko cesto putuje,a koristi gps,zove se -gpfast- (u samoj aplikaciji se stavlja dodatni fajl,tj patch za nas region,i na svakom modelu,satelit se brze nadje)

Poslednja izmena:
Imam ponudu da kupim G2 sa telenora. Pošto vidim iz nekih komentara da je zaključan na tu mrežu, interesuje me da li ga je neko uspešno otključao i kako.
Unapred hvala na odgovoru.

jeste, kupi se unlock kod sa ebay, npr.

Hvala na odgovoru :)

Znam gde mogu da kupim kod, samo mi je bitno da radi sa telefonom koji je kodiran na telenor mrežu.
U nekoj temi sam pročitao da telenor ume sam da kodira aparate pa da kodovi koji se dobijaju sa tih stranih sajtova ne rade.

Stigao mi case/cover odoh da uzmem, pa cu baciti koju sliku. Cigani mi naplatili, 200 dinara carinu.

Edit: 394 dinara carina! A case 599 dinara

Inače ne paše na telefon ne može da udje i jedna i druga strana. Jednu strana klikne, ali druga je izdignuta.

To je ono što sam pričao da ne može sve da paše i da nisu svi modeli G2 isti po dimenzijama.

Poslednja izmena:
pre ce biti da je taj kejs djubre tesko.. a i kakvo moze da bude kada kosta 600din. :) verovatno je za neki americku verziju ili latino americku :D

Prilozi

• uploadfromtaptalk1386954792894.jpg
    uploadfromtaptalk1386954792894.jpg
    19 KB · Pregleda: 355
  • uploadfromtaptalk1386954805987.jpg
    uploadfromtaptalk1386954805987.jpg
    25.4 KB · Pregleda: 352
Poslednja izmena:
cini se kao da je falicna po slikama.. vrati trazi novu i onda opet plati carinu :D

Neka, neka :d

Ne volim silikon, ova je bas extra, matirana i bas lep osecaj u ruci, al' *** kad ne pase.

"Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari."

*** sta ocekivati za te pare? Svasta uvaljuju, posebno kinezi, ne bih to narucio nikad.

Zato sto ne vredi dati vise od 1000 dinara za case. Da ima Spigen Bounce za G2, odmah bi kupio za to mi ne bi bilo mrsko da dam pare.

Evo posle par dana u servisu sledece informacije. Ubacivanjem cwm pobrkao sam loncice telefonu, dokacio security zonu i izgleda ne moze bez jtaga da se resi. E sad jtag seme za g2 jos nema tako da cu mozda imati funkcionalan g2 u bliskoj buducnosti :D Probacu i sa ovi ovlascenim servisom mada kako mi kaze ovaj serviser, svi koriste iste alate.

Evo posle par dana u servisu sledece informacije. Ubacivanjem cwm pobrkao sam loncice telefonu, dokacio security zonu i izgleda ne moze bez jtaga da se resi. E sad jtag seme za g2 jos nema tako da cu mozda imati funkcionalan g2 u bliskoj buducnosti :D Probacu i sa ovi ovlascenim servisom mada kako mi kaze ovaj serviser, svi koriste iste alate.

mozes detaljno da obajsnis kako si brikovao mob.? mozda bude od pomoci ovde,da se niko ne z**ebe kao ti..

Kako? Lako, dobio je OTA update, a imao je instaliran recovery. Nije sačekao ili ispratio uputstvo, već ga je na silu instalirao. Kačio je Speedw950 (nek oprosti ako sam mu promenio nick, kucam da telefona) da je trebao da otkuca još jednu komandu.

znaci ota preko custom recoverija jednako brick ? :) ode 400e u nepovrat.. zlo

Ne znaci to, OTA skine update ali ne moze preko CR da se instalira i zakuca na bootloop, nece dalje od TWRP, sa onom komandom sto sam vec pisao se to preskace i vraca se telefon u normalan rad, a notifikacija o OTA i dalje stoji

Pa dzaba ti pricas loznici ne razume on to. On kako cuje to zamisli drugacije, moras mu i crtez jedan pride da bi razumeo :d

+2 :d

One dugmice nazad ni ne koristim :)

Vrh Dno