Šta je novo?

LG G2

Bas tako a jos je ovaj test u prakticno istim uslovima i sa 100% osvetljenjem i N4 toliko zaostaje sto se tice autonomije da je smesno i porediti. Valjda je surf najbitniji na smartfonu a i da nije G2 je u svim testovima u ubedljivoj prednosti.

E sad jedino igranje najnovijih, graficki i procesorski najzahtevnijih igara moze da smanji tu razliku izmedju N4 i G2 jer S800 dosta trosi ali ce opet G2 biti u prednosti a da ne pominjem sto je S800 brzi pa ce sve da klizi.

Evo ako te zanima primer lika koji je imao S2/S3 i presao na G2 - prva dva je punio i po 2x dnevno a G2 na svaka 2 dana uz dosta upotrebe (net ne gasi, wifi ili telenor, nebitno) i jedino napucane igre brze trose bateriju. Jos S3 ima bolje trajanje baterije od N4 pa je razlika u korist G2 jos veca.

ovaj test za n4 je kada nije mob bio na 4.4 cini mi se ili cak na 4.3.. to ne menja stvar da cu ja drzati osvetljenje ako uzmem g2 na 50 posto da bi mi ekran bio svetao kao na n4.. sto znaci da cu imati oko 6 sot-a ne znam sta je tu tesko za razumeti.. ? znam da na bateriju sve utice ali najvise trosi erkan.. ali kada smo kod g2,bolje da ga ne uzmem ima da zatrpam ovu temu nikada gore ,tako da :) kada mi prodje ispit 26og bacam se u jurnjavu moba, do tada ste sigurni :D

Poslednja izmena:
Jesi ti svestan da bi se u teoriji N4 ugasio mnogo pre G2 sa istom upotrebom, N4 osvetljenje na 10% a G2 na 100% :)

te testove gsmarene ne uzimam za merilo.. sta reci za ovo masenje u testu, http://www.anandtech.com/show/7517/google-nexus-5-review/3 (razlika je maltene 30 posto samo u korist g2,sem kod razgovora ( As always the display is set to exactly 200 nits and configured the same way we always configure devices for maximum consistency.)) i http://blog.gsmarena.com/nexus-5-grinds-through-our-battery-test-routine/ (dok je ovde vise od 50% posto bolji g2 http://blog.gsmarena.com/lg-g2-battery-tests-are-done-here-are-the-results/) iako su verovatno podesavanja razlicita.. valjda cu ga pazariti pa cu da ostavim ovde moje krajnje zapazanje :D

zakljucak kada se namesti na isti broj nits-ova(u testu ananda na 200) to jest ono sto tvoje oko vidi onda je razlika oko 30% koliko je i kapacitet baterije veci..

Poslednja izmena:
Okacio sam i u mobilnom modu, ali ajde i ovde, da prekinem ovog loznicu :d

5 minuta modovanja.

Još samo da si stavio transparent navi bar i milina :p

Ma ima mod, ali se plaća, a mene mrzi da dekompilujem i tako onda i stoji dok me ne iznervira :d

Loznica Jesi li ti koristio g2 ceo dan? Mislim da jesi znao bi da mlatis praznu slamu :)

mora neko i da smara po forumu da bude malo zanimljivije :D 50 % prema 50 % izmedju njega i n5.. sve cemo znati oko n.godine :D

Mislim da n5 ne može da se poredi sa g2 znatno je lošiji telefon, jedino ako si developer pa hoćeš najnoviji sistem odmah da imaš, ovako za običnu upotrebu g2

Mislim da n5 ne može da se poredi sa g2 znatno je lošiji telefon, jedino ako si developer pa hoćeš najnoviji sistem odmah da imaš, ovako za običnu upotrebu g2

To kad kazes znatno, zvuci pogresno. N5 ima bolje kalibrisan ekran recimo.
Kamera i baterija su slabiji, i za zvucnik su kukali. Ali je to manje-vise nebitno s moje tacke gledista.

Ostatak je identican, jedino je pitanje ko preferira kakav dizajn. Ali nije znatno, gori jeste.

Na n5 poprilicno probija pozadinsko osvetljenje sto je veliki propust po meni,g2 nema tih problema.

Evo kako sam brickovao G2 :
1.Stigao mi update
2.Update nije prosao, telefon se zakucao u bootloop, vrti neprestano twrp
3.Instalirao sam tj restorovao backup, telefon ga ocigledno nije prepoznao i nakon toga je izbacio fastboot
4.Pomocu fastboot alatke za racunar (cmd) izbrisao sam stari recovery i ubacio opet twrp
5.Opet sam probao restore, opet je izbacio fastboot komande na telefonu
6.Pokrenuo sam opet fastboot na racunaru, izbrisao twrp i probao da ubacim cwm
7.G2 uspesno brickovan

Ako neko ima jedan viska mozemo napraviti tut za yt kako uspesno brickovati lg g2 :)

To kad kazes znatno, zvuci pogresno. N5 ima bolje kalibrisan ekran recimo.
Kamera i baterija su slabiji, i za zvucnik su kukali. Ali je to manje-vise nebitno s moje tacke gledista.

Ostatak je identican, jedino je pitanje ko preferira kakav dizajn. Ali nije znatno, gori jeste.

Od hardware bolji su zvučnik mikrofon baterija kamera i pojedini senzori npr gps
u vezi ekrana n5 je veoma sličan g2,

Ne kažem da je n5 los telefon, dobar je fon, samo je g2 bolji

^^znam da je bolji ali hocu da kazem da sot moze da se poredi samo kada je na n4/n5 osvetljenje na oko 25% a na lg g2 na 50 % .. tada ne bi bila tolika razlika u bateriji..oko 4 30 sot naspram 6 ili 6 i 30.. posto djilko stalno istice da baterija maltene duplo duze drzi. ja samo realno gledam na stvari :D a da je displej dosta bolji od n4 u to necu zalaziti jer ocito jeste..

Ja sam presao sa N4 na G2. Imao sam ranije 3.5h SOT, sada imam 6.5h. Ovde brightess uvek na 60%, na N4 oko 40,45%

Evo loznice ukratko da ti objasnim koliko je bolji G2 od N4, u brojkama ako hoces. Bolji je 100%. Nisam pogresio. Zasto? Zato sto pored svih dovijanja smanjivanja brajtnesa, gasenja nekih servisa itd, N4 meni nije mogao da izgura dan ako ga ne dopunim malo na lap ili punjac. Dakle nisam imao telefon dobar deo popodneva i veceri, a sada ga imam ceo dan i dolazim kuci sa 20-30% a vec sam govorio da mi je sve poukljucivano i da ga ne stedim uopste. Dakle racunica je jednostavna, imas funkcionalan telefon ili nemas. To je za mene 100% :D ne znam kako bi ti i razni testovi sracunali :p

Poslednja izmena:
Imao sam n4 (dao ga zeni, dakle jos je u kuci), na g2 u odnosu na njega minimum 2x duze traje baterija.
Nebitno sta pise u testovima g2 je brutalno bolji.

Evo loznice ukratko da ti objasnim koliko je bolji G2 od N4, u brojkama ako hoces. Bolji je 100%. Nisam pogresio. Zasto? Zato sto pored svih dovijanja smanjivanja brajtnesa, gasenja nekih servisa itd, N4 meni nije mogao da izgura dan ako ga ne dopunim malo na lap ili punjac. Dakle nisam imao telefon dobar deo popodneva i veceri, a sada ga imam ceo dan i dolazim kuci sa 20-30% a vec sam govorio da mi je sve poukljucivano i da ga ne stedim uopste. Dakle racunica je jednostavna, imas funkcionalan telefon ili nemas. To je za mene 100% :D ne znam kako bi ti i razni testovi sracunali :p

dobro, ja sam vise poredio n5 zato sto imaju isti SoC al ajde.. verujem da je g2 brutalan ali uvek ima ono ali.. :) kao i za svaki mob koji se izbaci na trziste sem mozda ip5 :D

Ja ip5 ne bih uzeo u razmatranje pored g2.
Bolja baterija,bolji i veci ekran,android-to su ogromne prednosti po meni.
4" ekran je odavno prevazidjen i cak se zagrizeni jabucari na isrbija forumu zale kako je mali ekran a do skoro su se kleli u 3,5/4" :)

upravo sam ga uzeo. vec 3.5 sata ga neispustam iz ruku, baterija je na 54%.sada mi je jedino krivo sto nisam uzeo verziju sa 32gb. telefon razbija.

meni je krivo sto nisu izbacili samo verzije od 32 i 64 gb.. koja je fora da izbace 16 a ti imas slobodno samo 10.. ko da ti dodatni GB kostaju 100e a ne samo par e.

Poslednja izmena:
Nema.

To su radnje bez fiskalnog :)

ma ista ti stvar.. da li ti napise uz pecat i racun ili ti samo napise uz potpis.. ako hoce da primi na reklamaciju ima da primi ako nece ,nece i to je to :D ipak se time bavi mafija a ne obicni smrtnici

meni je krivo sto nisu izbacili samo verzije od 32 i 64 gb.. koja je fora da izbace 16 a ti imas slobodno samo 10.. ko da ti dodatni GB kostaju 100e a ne samo par e.
OTG sljaka odlicno ako se negde ide pa bas zagusti da se ima memorije.
U suprotnom mi je i ovih 10 gb previse:)
Nista sem aplikacija i ne drzim na telefonu,serije strimujem s racunara,slike se u cloud-u. . .

Vrh Dno