Šta je novo?

Postanet kablovski internet problem

lelekom

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2010
Poena
320
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Prilikom montaze,svi parametri modema su u redu.Medjutim pri testiranju brzine .. brzina varira od 1 do 9.7 ,da li jos neko ima slican problem ?

Tako je jos od pre dve, tri godine. Cvorista su im slaba tacka.

A jel to samo uvece ili u toku celog dana ?

U popodnevnim i vecernjim casovima. Svaki dan.

I sta ste preduzeli povodom toga ?

Ja licno sam presao na sbb. Ostali verujem da se i dalje zlopate na postanet-u.

3139504169.png
ovo je daleko od normalnog..

Poslednja izmena:
Ovo je odgovor od tehn.podrške "Zbog određenih tehničkih problema u vreme intenzivnog internet saobraćaja nemoguće je uvek ostvariti maksimalno definisanu brzinu. Međutim, dati tehnički problemi biće otklonjeni rekonstrukcijom mreže, koja se planira u skorije vreme."
Ponudili su mi da promenim ugovor i uzmem adsl umesto kablovskog.

Capture654654645.JPG3141450747.png

Kad je taj intenzivni period ? ping 20 ,sad ce jos malo i 40

Poslednja izmena:
I ja sam uveo ptt kablovski internet prije mjesec dana i imam iste probleme :(

U sustini kada mi internet najvise treba tada on ne radi (tj. radi 5 sporije od deklarisanog, sa dosta vecim pingom), ali srecom nisam potpisivao ugovor :D

Međutim, dati tehnički problemi biće otklonjeni rekonstrukcijom mreže, koja se planira u skorije vreme."

Ovo su pricali i 2012-te. Ko moze neka bezi sa postanet-a jer ta rekonstrukcija mreze nikad doci nece.

jel malo bolja situacija posle radova ?

Ovo su pricali i 2012-te. Ko moze neka bezi sa postanet-a jer ta rekonstrukcija mreze nikad doci nece.
Ovo mogu da potvrdim. Njihov kablovski sistem (KDS) je zamro još na početku kada je izgrađen, a sećam se da su promašili rok tj. kasnili sa priključenjem definisan ugovorom za oko 2 godine (i naravno nikom ništa). Sve je dobro počelo, sjajni planovi, prvi u zemlji sa ozbiljnom instalacijom, ali realizacije svega toga nema osim bazičnih usluga sa vrlo skromnom ponudom analogne TV i neta koji ima manje brzine od njihovog ADSL-a, iako kablovski net ima mnogo veći potencijall nego DSL. Kad su promenili ime u Pošta net, probudili su se iz višegodišnjeg sna, sajt im sada bar na nešto liči (za razliku od ranije), sredili da se TV programi ne gube čim je neko nevreme ili šta već, uveli objedinjene pakete TV+net, i konačno povećali internet brzine za kablovski net (naravno ni izbliza kao za ADSL). Sada poluzvanično (usmene informacije od njihove tel. podrške) najavljuju digitalizaciju osnovnog paketa TV kanala, a koliko u tome ima istine, videćemo uskoro (kažu od 15 decembra pa tamo najkasnije u januaru sledeće godine biće realizovano). Može biti, al nemora da znači…

Prema onome sto pise na sajtu PostaNEt-a na strani:
http://www.posta.rs/struktura/lat/aplikacije/alati/javne-nabavke.asp
(izabrati: "Nabavke na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje")

Ovo: "Nabavke na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje" je posebno interesantno, jer punih 10 godina Posta koristi kao izgovor kasnjenje u prikljucenju korisnika, modernizaciji, otklanjanju kvarova cinjenicu da moraju da ispostuju zakonsku proceduru javnih nabavki, za razliku od SBB-a, Ikom-a, Radijus Vektora-a, itd.

PostaNet je raspisao nekoliko tendera i zakjucio ugovore o nabavci opreme i za Internet i za KDS (modemi, oprema, materijal i radovi na rekonstrukciji mreze, STB i smart kartice za pay-tv, oprema za prijem i distribuciju SD/HDTV digitalnog signala, itd.). Nekome ko je relativno skoro stupio sa njima u pretplatnicki odnos ovo moze da izgleda optimisticki, ali mi koji trpimo njihov zulum 10+ godina znamo veeoma dobro Posta ovakve tendere raspisuje svake 2-3 godine (2008, 2010, 2013) i da ugovori koje ova kuca sklopi su uglavnom neobavezujuci za nju. Nekada kazu: "za*****i smo se, nemamo pare", drugi put: "salili smo se", treci put: "idemo na more", cetvrti put: "polomili smo nogu", itd. Odnose se prema proizvodjacima i distributerima opreme i izvodjacima radova isto ili jos gore nego prema pretplatnicima.

A ja se ponadao da su se popravili....pa mislio da se vratim na kabal :) Ništa...držim se ja Verata dok se ne preselim :)

A ja se ponadao da su se popravili....pa mislio da se vratim na kabal :) Ništa...držim se ja Verata dok se ne preselim :)

Ne znam kakav je Verat. Kad sam poslednji put u septembru imao prekid kablovske internet veze kod PostaNet-a, izdrali su se na mene jer ih ponovo zovem i uznemiravam 7 (sedam) dana nakon neotklonjenog prekida veze, jer je "rok za otklanjanje smetnji 10 dana". Dodali su: "cela zgrada je u prekidu i strpljivo ceka a samo vi se bunite ... ". Njihov direktor Mihailo Jovanovic je na onoj video konferenciji za stampu ovo strucno nazvao: "Podrska 24/7". 24/7 u roku od 10 dana ...

3152423909.png

uzas... ne prelazi 2mbit ..

Poslednja izmena:
3152443570.png

Zar je moguce da ovako nesto nude ? Pa sa ovakvim net-om mozes raskines ugovor kad god pozelis !

Poslednja izmena:
Jel bio neko kod Krke na caju ?

Danas stigao račun za Poštanet kablovsku...
Slika poleđine računa:
Postanet racun.JPG
Tehnička podrška potvrdila da “od 15tog ovog meseca ili koji dan kasnije“ puštaju sve ne-skremblovano digitlizovane kanale sadašnje osnovne ponude, i to ide svima bez potpisivanja bilo kakvog novog ugovora. Dakle svi koji imamo TV sa DVB-C tjunerom možemo konačno zaboraviti analogni prijem slike i preći na digitalni (bez STB-a i sličnih gluposti). Ko nema DVB-C i ko ne želi da gleda analogni signal, i za ostale pay pakete naravno ide STB... Ostaje nam još par dana da vidimo mi to i na delu :D

extra ponuda ,prijavi se za max 3mbit :D

“od 15tog ovog meseca ili koji dan kasnije“ puštaju sve ne-skremblovano digitlizovane kanale sadašnje osnovne ponude, i to ide svima bez potpisivanja bilo kakvog novog ugovora.

Dobro su se setili, uvek su poslednji. Imaju i sad 10 digitalnih kanala. Pre neki dan su dodali 5 novih analognih.

Info na zvaničnom Poštanet sajtu: Digitalna TV - Više od 80 TV kanala u osnovnoj ponudi
Posta_net.jpg

Bliži se taj 15ti... Valjda se ne šale kad su već zvanično postavili info (da ne bude samo usmeno preko tel. podrške)... Samo da ne bude to da mora STB (i za osnovnu ponudu), tj. da skrembluju digitalne kanale (rekoše mi da neće, ali... ne verujem dok ne vidim svojim očima :D).

Poslednja izmena:
PTT KDS je prva kablovska u Srbiji i prvi je pustio signal digitalne televizije.
Da je prva analogna kablovska to stoji, ali do sada nisu uopšte digitalizovali osnovnu ponudu ni u osnovnom, a ni u pay paketu (ni jednom), ne računam RTS HD i još svega par stranih kanala, to je samo experimentalno pušteno, a to je samo 1 domaći nakal (HRT ne računam). Drugi su odavno digitalizovali kanale. Od toga što su oni prvi počeli sa kablovskom, do sada mi nismo imali neke vajde, a i taj početak je gledano po ugovoru, kasnio više od 2 godine (i nikom ništa)... Kako stoje stvari, ako sutra zaista digitalizuju osnovnu ponudu (ili za koji dan), biće zadnji koji će to učiniti. Sve u svemu bar po najavama, ja ću biti prezadovoljan ako ispune svoje obećanje.

P.S. Vidim da su digitalizovali i Studio B... Tako da je trenutno 2 domaća digitalna kanala... Videćemo već koliko sutra ili u ponedeljak dal će se pojaviti tih 80 kanala...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno