Šta je novo?

Alcatel OT-997

pomazite braco i sestre ...

sinoc uradih update ... isto mi je bio zakucao par puta na 99% - pobrisah nesto iz memorije, nesto sa SD kartice i uradi on svoje

medjutim posle toga pocinje zona sumraka ...

1. zaglavi se kad udjem u audio profile

2. zaglavi se kad udjem u galeriju

3. zaglavi se kad izbacim photo wiget

4. ma glavi se na svako ****** ....

da napomenem da pre ovog nikakve probleme sa telefonom nisam imao

jel ima jos neko ove probleme ili sam ja jedini ?

da li da radim factory reset ?

ili da li mogu da se vratim na staro ?

hvala unapred

Kovac
Evo ako nekoga zanima .. uzeo sam twrp bekap sa onog nemačkog sajta ... link je https://www.wuala.com/Sirius1977/JellyBean/?key=qwM6FvZFOmnj
i posle bekapa telefona standardno uradio restore sa twrp iz tog jelly bean bekapa, označio sam system,data,boot,cache i custpack i sve radi (prethodno sam uradio wipe kao što se i preporučuje).
U pitanju je običan OT-997 kod kojeg je skinuta ona plastika pa ima dve kartice i obe rade i na 4.1 bez problema, za sad sve izgleda u redu...
Ne zaboravite napraviti bekap ...

Ja sam ovako radio i uspelo je,preporucijem i tebi isti postupak..

Neko je pitao za fotke, evo jedne brzinske i spontane bez montiranja i efekata(sto se uostalom i vidi)

Prilozi

• IMG_20131115_131511.jpg
    IMG_20131115_131511.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 139
Da li neko ima ideju kako da smanjim softkeys a da ne koristim gravitybox(uspori mi WA od njega)
:(

Ljudi, imacemo apdejt i u srbiju, i sto je najbolje imacemo i za 997 i za 997D. Evo odgovor od Alcatel sto sam dobio...
"Dear Skeljcim,
We have plan to ugprade ONE TOUCH 997/997D to higher Android OS which has been under development. Sorry that we can't tell definite day for your 997.

Please upgrade your phone with one touch upgrade which can be downloaded from the following website later:http://support.alcatelonetouch.com/global-en/upgradeSoftware

You can also refer to the following FOTA FAQ to upgrade your phone:
http://www.alcatelonetouch.com/global-en/support/faq/fota.html
Q3How can I use FOTA to make phone upgrade?

If your phone Android OS version isn't updated after the upgrade, then it means your phone doesn't support Android OS upgrade at the moment.

Should you have another request, do not hesitate to contact us.
Thank you for choosing Alcatel!

www.alcatelonetouch.com"

997 MTS X EDITIONS:d:mad:
IMG_2179.jpg
IMG_2188.jpg

Šta se ovde seče? Onaj limčić dole je savijen i ne vidim gde bi mogao da se stavi drugi sim?

Poslednja izmena:
Ljudi, imacemo apdejt i u srbiju, i sto je najbolje imacemo i za 997 i za 997D. Evo odgovor od Alcatel sto sam dobio...
"Dear Skeljcim,
We have plan to ugprade ONE TOUCH 997/997D to higher Android OS which has been under development. Sorry that we can't tell definite day for your 997.

Please upgrade your phone with one touch upgrade which can be downloaded from the following website later:http://support.alcatelonetouch.com/global-en/upgradeSoftware

You can also refer to the following FOTA FAQ to upgrade your phone:
http://www.alcatelonetouch.com/global-en/support/faq/fota.html
Q3How can I use FOTA to make phone upgrade?

If your phone Android OS version isn't updated after the upgrade, then it means your phone doesn't support Android OS upgrade at the moment.

Should you have another request, do not hesitate to contact us.
Thank you for choosing Alcatel!

www.alcatelonetouch.com"
I bre, kasnis sa informacijama... Otkad mi imamo jelly bean... Jedino da ne izadje kit kat... :D

Tesko da ce da bude kit ket za 997/997D ,ali uvek mozemo da se nadamo . :D

Jesi li probao sa Auto Hide Soft Keys? Ja sam sa njime smanjio, ali i sakrio. Ne znam da li moze samo da se smanji.

Ne moze da se smanji ,samo moze da se sakrije. Ja sam zbog toga presao na gravity box . Smor mi je da tapkam da se pojave dugmici pa da pritisnem odgovarajuce dugme.

997 MTS X EDITIONS:d:mad:
Pogledajte prilog 128301
Pogledajte prilog 128302

Šta se ovde seče? Onaj limčić dole je savijen i ne vidim gde bi mogao da se stavi drugi sim?

Piše ti na ovom sim slotu "uper SIM" tačno ispod toga imaš i drugi sim koji moraš da staviš "naopako"
Zlatni kontatki na SIMu moraju da gledau u tebe kada budeš gurao karticu

A sečeš plastičnu prečku koja je se nalazi na plastici koju si skinuo.
Moraš i prečku i plastiku sa strane da isečeš jer neće moći druga sim kartica da udje....

Poslednja izmena:
Ne moze da se smanji ,samo moze da se sakrije. Ja sam zbog toga presao na gravity box . Smor mi je da tapkam da se pojave dugmici pa da pritisnem odgovarajuce dugme.

Quick NavBar size.;)Smanjuješ i povećavaš u dp koliko je dozvoljeno.Pro verzija.
Screenshot_2013-11-15-20-18-25.pngScreenshot_2013-11-15-20-18-34.png

Poslednja izmena:
Evo kako sam ja sredio sa Auto Hide Soft Keys. Sakrio ali i smanjio. Meni je ovako super.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1384543046081.jpg
    uploadfromtaptalk1384543046081.jpg
    37.1 KB · Pregleda: 154
Gravity box je bezvwze jer trosi bateriju i usporava mi telefon, a kada ga iskljucim ili aninstaliram on vrati dugmice na normalu...

Poslednja izmena:
ljudi da vas pitam :) je l vam se desava da pita koji lancer da se oznaci kao primarni..stavim next launcher i always i posle me opet pita...:/...

imam jedan problem kako sam presao na jelly bean,pre kada nekog pozovem i ne drzim telefon pored uva ugasi se ekran i kada se javi sa druge strane tel.vibrira i tako znam da je veza uspostavljena a sada ako tel ne drzim na uvo ekran se pali i gasi kao light show i ne vibrira prilikom uspostave veze sto me strasno nervira pa me interesuje da li ima jos neko taj problem ili resenje :mad:
za vibraciju sam resio u gravitybox ali light shou jos neznam

Poslednja izmena:
vrati se nazad desetak strane ,mozda i vise. Imas uputstvo kako da pokrenes update iz recovery twrp-a . I imas link da skines update koji ces da ubacis kroz twrp .

Ne radi prvi link koji je okačio ovaj tom -_- Je li ko radio preko PCija update da mu može? Ne vjerujem da mi se zakucao na 99% i to je to, neće.

Ne radi prvi link koji je okačio ovaj tom -_- Je li ko radio preko PCija update da mu može? Ne vjerujem da mi se zakucao na 99% i to je to, neće.

Neko na xda je napisao da je ugasio autorotaciju ekrana i da je onda uradio update. Link

Ma to mu se slucajno desilo :D Ne verujem da je zbog rotacije proradio update. :D

Kako si namestio ikonicu za bateriju da bude kao na ics ?
Isto preko Gravity Box-a:
Statusbar tweaks => Statusbar colors => pa otkači Enable icon colors.

Moj problem sa baterijom je resen od kad sam ugasio nova launcher i vratio se na fabricki.
Gravity box je bezvwze jer trosi bateriju i usporava mi telefon, a kada ga iskljucim ili aninstaliram on vrati dugmice na normalu...
Ja nemam problema sa Gravity box-om što se trošenja baterije i usporavanja tiče, a takođe imam instaliran Nova Launcher Prime.
Mogu da kažem da mislim da mi baterija isto traje kao i na ICS...

Poslednja izmena:
Jel neko uspeo da aktivira SRS kada pusti film ili muziku preko telefona?
Na ICSu je u okviru muzičkog playera stajala opcija da se SRS uključi i isključi a ovde toga nema...
Takodje mi se čini i da je zvuk preko slušalica kada se pusti muzika ili radio slabiji nego što je bio na ICSu
Jel može to da se podešava nekako? Gledao sam opciju u mobileuncle toolsu ali ne nadjoh ništa...

Nazad
Vrh Dno