Šta je novo?

Targo Telekom

bgd

Posto slabo citam ovu temu,
Jel na kraju postoji targo igde izvan novog bgd?

Meni juče u sanduče stigao flajer IKOM-a...sve lepo i obiluje šarenilom boja i velikim spiskovima tv kanala i internet paketi imaju cifre 256Kbps; 8, 15, 25 i 60Mbps) u velikim krugovima, i cene isto, a nigde, čak ni sitnim slovima nije napisana upload brzina. :smash: :D

Meni nikako da stigne racun Targov.

Moracu zovem... Kakva je situacija kod ostalih ?

Meni stigao i stiže redovno.

Meni jos nista.

Doduse ni komsinici preko puta nije jos stigao.

Kada tebi stigne odprilike ako nije frka da mi kazes ?

Meni juče u sanduče stigao flajer IKOM-a...sve lepo i obiluje šarenilom boja i velikim spiskovima tv kanala i internet paketi imaju cifre 256Kbps; 8, 15, 25 i 60Mbps) u velikim krugovima, i cene isto, a nigde, čak ni sitnim slovima nije napisana upload brzina. :smash: :D

Sto se tice UL brzine ja cu ti reci ona je na svim paketima 1Mbit osim za onaj prvi gde je UL brzina 64kbps, eto.

naravno da sam mislio na konkurenciju u vidu prisustva na trzistu, moja zgrada je dala saglasnost targu pre godinu dana ja mislim (ne secam se tacno kad su skupljali potpise po mirijevu), dzaba dobar net kad nikako da se prosire.
Ako sbb prvi dodje ovde i dosta ljudi predje kod njih, sto moze lako da se desi jer su jedini izbor ovde adsl i ptt, kad targo stigne za njih nece ostati puno korisnika jer ce verovatno svi biti pod ugovorima.
Vidi, donekle jesi u pravu ako vam dodje SjBB(nesto se nece usreciti, ali ajde osim sto sve lepo pise na papiru)i potpisu neki ili vecina na 24 meseca koliko se secam toliko je sad min. ugovor a TT pruzi usluge za 12 meseci ja bih pre rekao da ce korisnici da budu na gubitku a ne oni, zapravo bice na gubitku i jedni i drugi ali kad istekne ugovor onima koji su na SjBB-u a ovi se u medjuvremenu pojave pa ja mislim da samo neki nenormalni covek nebi presao na moderniju tehnologiju sa vecim brzinama, mogucnostima i sa manjom cenom, pogotovu sto TT ne uslovljava da ako zelis NET uzmes i TV a kod SjBB-a si u obavezi.

Sve u svemu konkurencija je dobra stvar nema sta, oni su imali nameru da dodju u Mirjevo nazalost njihovu a i vasu upali su u nesto u sta su mislili da nece i posao se tada izjalovio, ali cim stanu na noge(ja im iskreno zelim sto pre-zbog svih nas) verujemd a ste prvi za prikljucenja.

Meni daju gratis jer ih hvalim po forumima, tako smo se dogovorili.

Sa obzirom na to da ti je 180 postova u ovoj temi od 260 ukupno, to i nije tako daleko od istine. Izuzev onog dela sa gratisom (osim ako nisi platio racun posto ne mogu da te iskljuce).

Ja bi soboslikaru dao ceo targo, očiglendo on veruje u njega više nego bilo ko drugi. :D

Takva volja i vera je potrebna da se preduzeće u takvoj buli izvuče iz go vana. :)

Ne, ja znam da vi verujete samo u budalastine i traceve i zato sam to i napisao ;)

Ne, ja znam da vi verujete samo u budalastine i traceve i zato sam to i napisao ;)

Koji vi? Ja ne verujem u ništa posebno, sudim situaciju po onome što su činjenice, a to je da se tamo nešto krupno dešava, ni manje ni više. Niko srećniji od mene ako isplivaju...

A ti se ponašaš previše optimistično iako je razloga za to skoro pa nula. To je taj soboslikarski paradoks po kome si poznat na topiku. :)

@MarcusS
To su tvoje pausalne procene, kao kad bih ja reko da ti je propao posao sa igraonicom zbog takvog neta, a nemam pojma koliko imas novca. Za svaki posao treba vremena dok se uhoda i steknu musterije. Imam i ja takvih iskustava i ne pricam napamet.

Imam i ja takvih iskustava i ne pricam napamet.

SJvLLvl.png

@MarcusS
To su tvoje pausalne procene, kao kad bih ja reko da ti je propao posao sa igraonicom zbog takvog neta, a nemam pojma koliko imas novca. Za svaki posao treba vremena dok se uhoda i steknu musterije. Imam i ja takvih iskustava i ne pricam napamet.

Nije moja paušalna procena da nisu aktivirali korisnika mesecima, da mesecima ne mogu da reše problem rutera koji se resetuju, itd, itd. Firma koja nije u stanju da MESECIMA primi novog korisnika što je osnovni preduslov za sve ostalo, jasno je kao dan da je firma u problemu. Svima osim tebi, tačnije. ;)

Firma ti je u problemu kada ti donosi samo gubitke. A ocigledno je da TT uredno izmiruje svoje poreske obaveze i radi i dalje, ocigledno je i da im klijenti ne otkazuju, a uocljive su i pripreme za prikljucenje novih korisnika. To sto vi ovde naduvavate su samo tracevi i nagadjanja, rekla kazala na osnovu zastoja u prikljucivanju novih korisnika, a nemate nikakav detaljniji uvid u finansijsku situaciju ili sam tehnicki problem. Da je taj problem neresiv, ne mislis valjda da bi nam davali usluge na svoju stetu ?

Ovo ne znaci da sam ja optimista, vec da realno sagledavam situaciju. Moja firma inace nije u problemu iako se ponekada desavaju i slicne situacije u kojima redukujemo i broj radnika. To je trziste i nije uvek ista situacija, postoje mnogi faktori koji ti mogu poremetiti poslovanje i zato ono nije uvek u usponu. Ali, ko razume problem, taj ce i da ga resi. U TT ne rade kuvari i poslasticari pa da ne mogu da se snadju sa IT tehnologijom.

Ova tema se pretvorila u napade na TT i na odbranu istog od strane @Soboslikar-a. Sto ljudi vise napadaju TT on ga vise brani, nisam ninacijoj strani samo mi ovako sa strane kao posmatracu jako interesantno, cool ;)

Fora sa prikljucenjima od februara je odlicna Ako nista, sprecice pitanja KAD CE I odloziti ih za par meseci
Sto se tice slikara, verujem da se on mnogo dobro zabavlja vrteci 5 recenica u krug
On ima net I super mu radi, a ovi sto se zale ga nemaju I zale se bezveze A usto I sami su krivi za to jer im TT nije prodao uslugu I mogu da odustanu, a nece jer znaju da je to najbolja ponuda trenutno
U prevodu, mi sto cekamo smo mazohisti a TT radi najbolje sto ume

Meni nekoliko puta u toku dana PUCA net i moram da restartujem moj ruter. ONT je u "most" modu...Radi sve kako treba dok ne pukne. Postala mi je dnevna rutina kad se vratim sa posla ili kada se probudim, da restartujem moj ruter.

Možda te zeza tvoj ruter ili su setivanja losa. Meni u bridge modu ne pravi nikakve probleme. Imam i tv preko TT tako da bi deca sigurno primetila restartovanje ONT-a. Sa posla sam stalno nakacen na kucni server tako da bih definitivno primetio pucanje konekcije.

Ja retko vidim restart ONT-a, ali kada proverim uptime iz statusa ONT-a, retko vidim preko 48h. :-(

Firma ti je u problemu kada ti donosi samo gubitke...
Izvini, ovo je apsolutno netacno. Firma je u problemu kada joj poslovanje izlazi van planiranog. Firma kojoj je profit 1$ godisnje, ne pravi gubitke, ali je u gadnom problemu.
Nemam uvid u poslovni plan TT-a, ali sam prilicno siguran da u njemu ne postoji stavka "8 meseci bez novih korisnika".
I TT-u nisu problem kuvari i poslasticari, vec finansiranje. To je ono cega se ja najvise i plasim, da TT nema (i da nikad nije ni imao) zdrav i realan plan poslovanja.
Pozdrav

Izvini, ovo je apsolutno netacno. Firma je u problemu kada joj poslovanje izlazi van planiranog. Firma kojoj je profit 1$ godisnje, ne pravi gubitke, ali je u gadnom problemu.
Nemam uvid u poslovni plan TT-a, ali sam prilicno siguran da u njemu ne postoji stavka "8 meseci bez novih korisnika".
I TT-u nisu problem kuvari i poslasticari, vec finansiranje. To je ono cega se ja najvise i plasim, da TT nema (i da nikad nije ni imao) zdrav i realan plan poslovanja.
Pozdrav

Ne, Ne. NE razumes se, sada ce sloboslikar da ti bolje objasni :p
Verovatno ima sasvim logicno objasnjenje zasto se ne prikljucuju novi korisnici godinu dana. Neko objasnjenje gde je tako najbolje i za stare i buduce korisnike :zgran:

Pozdrav

Ja sve vreme o tome pricam i ponavljam se i svi vidite da se ponavljam i niko da ukapira, bas cudno. Naravno da nemas uvid u stanje u tudjem novcaniku i da tvoje procene nisu merodavne, kao i sva nagadjanja ovde. Firma u kojoj radim takodje ima status kvo u jednom za nas velikom poslu i ko ne zna da i bez tog posla imamo dobre prihode, moze da prica i nagadja kako smo propali (kao i vi za TT). To su privatne firme i licna je stvar gazde sta ce, kada i kako uraditi sa svojim kapitalom.

Nazad
Vrh Dno