Šta je novo?

Targo Telekom

koliko ima ljudi ovde na temi koji uopšte nemaju tt uslugu i veoma su negativno nastrojeni to je strašno, samo truju temu koja je, koliko vidim, najpopularnija među "P I i Provajding", iako je ovo jedan od najmanjih provajdera u zemlji.. Neko je nešto slično napisao pre nekog vremena,samo potvrđujem!

Da li se nekome desilo da npr prebacite na neki kanal ali slika neće da se pojavi? Možda mi je slab signal, desilo mi se to već jednom, doduše ne tako već su se pojavljivale kockice jer je kabl negde bio savijen, tako nešto...

Pretpostavljam da su digitalni kanali posto pominjes pikselizaciju.
Da li svetli VID lampica na ONT-u?
Ako imas neki iole bolji TV trebalo bi da imas mogucnost da iscitas BER ili jacinu signala.

Pretpostavljam da su digitalni kanali posto pominjes pikselizaciju.
Ako imas neki iole bolji TV trebalo bi da imas mogucnost da iscitas BER ili jacinu signala.

Ne, to sa pikselizacijom mi se ranije dešavalo, pa su ovi došli i zaključili da je kabl negde isciman i sredili.

Sada samo ponekad (nekad radi normalno) ne mogu da prebacim na neke programe, jednostavno crna slika, zvuk se čuje. Tv je kontam og, lg 47LM620S, Led. Da, digitalni su kanali.

Kad si već spomenuo tu VID lampicu, ona meni neprekidno svetli od updatea firmware-a ONTa (od kraja jula ove godine), a pre toga nije svetlela uopšte, a sve radi savršeno od samog priključenja (i kad nije i sad kad non-stop svetli), doduše nemam TV uslugu. Čemu VID lampica služi, jel to pokazatelj da je signal dobar, tj. nema slabljenja i nije slab (optički) signal ? A kako sa prvobitnim firmware-om nije svetlela, bag starog firmware-a? Dobro se sećam da su mi prilikom montaže, monteri nakon prvog splajsovanja optike izmerili signal sa nekim uređajem (nije splajser) i da su utvrdili da ima slabljenja, pa su nakon toga ponovili splajsovanje sa novim adapterom i nakon toga je merenje signala pokazalo da je sve OK...

Poslednja izmena:
Sa novim firmware-om VID lampica nama u ovom trenutku sluzi kao pokazatelj jacine optickog signala.
Ako ne svetli, opticko slabljenje je povecano(u smislu da je preko odredjenog thrashold-a) ali ne mora uticati na kvalitet slike.
Sama internet konekcija nije toliko podlozna povecanom slabljenju kao TV signal.

Kod prethodnog firmware-a VID lampica nije imala nikakvu funkciju.

Jel si probao da povezes TV sa ONT-om :)

Ne, to sa pikselizacijom mi se ranije dešavalo, pa su ovi došli i zaključili da je kabl negde isciman i sredili.

Sada samo ponekad (nekad radi normalno) ne mogu da prebacim na neke programe, jednostavno crna slika, zvuk se čuje. Tv je kontam og, lg 47LM620S, Led. Da, digitalni su kanali.

Ovo je najcesce problem koji se desava kad negde postoji dodatno slabljenje signala u RF instalaciji.
Ili jednostavno probaj ponovo da skeniras kanale.

Ovo je najcesce problem koji se desava kad negde postoji dodatno slabljenje signala u RF instalaciji.
Ili jednostavno probaj ponovo da skeniras kanale.

Skenirao sam ih greškom nedavno. Šta podrazumevaš pod "dodatno" slabljenje signala?

Skenirao sam ih greškom nedavno. Šta podrazumevaš pod "dodatno" slabljenje signala?

Dacu ti jedan primer koji se desio kod korisnika.
Imao je isti problem kao i ti, nema slike a ima tona na digitalnoj TV(doduse preko STB-a).
Imao je razvucenu RF instalaciju kroz stan(kroz zidove sa postavljenim uticnicama) i na uticnici je imao najobicniji stari plasticni G konektor(ne znam tacno kako se zove).
Taj konektor je zamenjen ali je problem ostao isti sve dok kanali nisu ponovo skenirani. Tad je sve prosljakalo.

Dacu ti jedan primer koji se desio kod korisnika.
Imao je isti problem kao i ti, nema slike a ima tona na digitalnoj TV(doduse preko STB-a).
Imao je razvucenu RF instalaciju kroz stan(kroz zidove sa postavljenim uticnicama) i na uticnici je imao najobicniji stari plasticni G konektor(ne znam tacno kako se zove).
Taj konektor je zamenjen ali je problem ostao isti sve dok kanali nisu ponovo skenirani. Tad je sve prosljakalo.

Ok, hvala puno. Kod mene je ista situacija, tj razvučena je solidno optika po stanu. Kroz jednu sobu, pa kroz nju u drugu jer sam skoro sređivao koješta po stanu.

... neko rece, cini mi se ovde u temi, da kad ne bljecka lampica signal je slab, kada bljecka lampica onda je signal optimalan a kada stalno gori lampica onda je signal jak (prejak, zar i to moze biti?)... ovo samo prenosim ali ne tvrdim i da je tacno.

Sa novim firmware-om VID lampica nama u ovom trenutku sluzi kao pokazatelj jacine optickog signala.
Ako ne svetli, opticko slabljenje je povecano(u smislu da je preko odredjenog thrashold-a) ali ne mora uticati na kvalitet slike.
Sama internet konekcija nije toliko podlozna povecanom slabljenju kao TV signal.

Kod prethodnog firmware-a VID lampica nije imala nikakvu funkciju.

Jel si probao da povezes TV sa ONT-om :)

:zgran: Kad su mi postavljali optiku, izmerili slabljenje i rekli da ga maltene nema... a sada mi lapica VID uopste ne svetli?! Da se nesto nije pogorsalo u medjuvremenu?! Doduse, nemam TV pa tako ne mogu da proverim, a cini mi se da nemam nekih vecih problema sa internetom. u poslednje vreme sam primetio da se tu i tamo ONT resetuje...

:zgran: ...a sada mi lapica VID uopste ne svetli?! ... a cini mi se da nemam nekih vecih problema sa internetom. u poslednje vreme sam primetio da se tu i tamo ONT resetuje...
Reset ONT-a sigurno jeste (veliki) problem, jer bi ti se i TV signal totalno gubio da imaš i TV uslugu (reset ONT-a prekida SVE servise koje on kao media converter stvara), e sad ne tvrdim da je to zbog eventualnog slabljenja signala i to što ti lampica VID ne svetli (a trebala bi da svetli, kako kaže BECKS koji radi u TT-u kao podrška). Možda je reset ONT-a zbog problema na tvom delu mreže, a ne slabljenja signala, ali je sigurno da ničim izazvan reset ONT-a u bilo kom vremenskom intervalu jeste problem.

Poslednja izmena:
Meni se poslednjih par dana ONT restartuje sam od sebe :D da li su u pitanju neki radovi na mreži ili nešto drugo/treće? xD

Pa do njih je. Kod mene se jako retko desi prekid konekcije, mozda jednom u par meseci i to od onog apdejta, a evo veceras mi je bio neki prekid od par minuta. Kakvi su ostali provajderi, ovo je i sa ovim problemima pesma.

...a evo veceras mi je bio neki prekid od par minuta...
Ovo mogu da potvrdim jer sam i ja primetio (prvi put), da ne bude da ih samo hvalim. ONT (u bridge modu) mi se nije restartovao, tj. sijale su konstantno lampice VID, LAN 1 i POWER, internet veze nije bilo za tih par (3-4) minuta, a lampice LINK i AUTH na ONT-u (koje inače sijaju kad je sve OK) tada nisu sijale uopšte, i posle par minuta odjednom su i one zasijale i internet veza se povratila (AUTH nije trepereo u početku kao kad se restartuje ONT, već je odjednom zasijao zajedno sa lampicom LINK)…

Poslednja izmena:
Pa do njih je. Kod mene se jako retko desi prekid konekcije, mozda jednom u par meseci i to od onog apdejta, a evo veceras mi je bio neki prekid od par minuta. Kakvi su ostali provajderi, ovo je i sa ovim problemima pesma.

Ali meni se ne desi prekid konekcije već bukvalno restart ONT-a...kao da sam ušao u podešavanja ONT-a preko kompa i kkliknuo na reboot :D

Ali meni se ne desi prekid konekcije već bukvalno restart ONT-a...kao da sam ušao u podešavanja ONT-a preko kompa i kkliknuo na reboot :D

Pročitaj barem 3 strane topika, to je problem koji se pojavio od upgrade firmware i koji je zapatio sasvim solidan broj ljudi. Najgore je što rešenja nema ni na vidiku.

Izgleda da je ploca2 zamenjena, moj komsiluk svi su dobili net. Danas su svi kontatirani od strane Targo podrske i obaveteni, dat je i neki bonus.:)

Ni meni se u igraonici par dana nije resetovao ruter, a postalo je bilo skoro pa svakodnevno. Možda su nešto ispetljali... Da nečuje đavo. :)

Dok ovaj targo krene sa radovima konkurencija radi punom parom, danas sam naso promo materijal SBB-a u sanducetu (Mirijevo 4)

Sta promovisu? Standardnu kablovsku ili optiku?

Poslednja izmena:
Pa ako promovisu standarnu kablovsku nemaju nikakvu konkurenciju sa TT, pa cak i da daju FTTB kao sto daju na B.Kosi opet nemaju bolju ponudu od TT koji nudi FTTH i koji da zeli i hoce moze odmah da ti da brzine da ti se zavrti u glavi a ovi i da hoce da ti daju to sto bi ti dali ovi iz TT nebi mogli jer im je druga(slabija) tehnoloija.
Ako si mislio na tu konkurencuje u tehnologiji, a ako si mislio na konkurenciju u vidu fizickog prisustva onda OK.
Ali to realno nije ikakva konkurencija jer ovi kad bi dosli i ponudili svoje brzine naspram ovih sto nude SjBB normalan covek bi pre potpisao za TT nego SjBB

naravno da sam mislio na konkurenciju u vidu prisustva na trzistu, moja zgrada je dala saglasnost targu pre godinu dana ja mislim (ne secam se tacno kad su skupljali potpise po mirijevu), dzaba dobar net kad nikako da se prosire.
Ako sbb prvi dodje ovde i dosta ljudi predje kod njih, sto moze lako da se desi jer su jedini izbor ovde adsl i ptt, kad targo stigne za njih nece ostati puno korisnika jer ce verovatno svi biti pod ugovorima.

Bitno je da provajderi šire svoje mreže i da na što više lokacija postoji izbor i konkurencija, to za korisnike može da bude samo dobro. Ali da ne ostane samo na tim flajerima, kao što je bilo sa Targom u Mirijevu prošle godine.

Nazad
Vrh Dno