Šta je novo?

LG Nexus 4

Zadržiš prst na mreži na kojoj želiš da imaš fiksnu IP adresu, ideš Modify, pa štikliraš advaced, IP adress prebaciš sa DHCP na Static i onda uneseš željenu IP adresu.

Evo i utisaka o LiguidSmpth 2.12 Romu....Mnogo je dobar,ima bas mnogo podešavanja,exstra je brz i fluidan...Svaka preporuka,prvi utisci odlični imam još dosta da se igram snjim....

Prilozi

• uploadfromtaptalk1382611141521.jpg
    uploadfromtaptalk1382611141521.jpg
    79.6 KB · Pregleda: 196
  • uploadfromtaptalk1382611165354.jpg
    uploadfromtaptalk1382611165354.jpg
    74.5 KB · Pregleda: 199
  • uploadfromtaptalk1382611183586.jpg
    uploadfromtaptalk1382611183586.jpg
    51.2 KB · Pregleda: 192
Vidim nešto što sam primjetio i na SGS, kad mi telefon samo stoji negdje pored, ne koristim ga, manje mi baterije troši kod kuće nego na poslu, vidi se lijepo iz screenshota, taj manji nagib je kod kuće, negdje noćas sam ga skinuo sa punjača pa je do jutra taj manji nagib a ovaj veći je od kada sam došao na posao. Jutros prije polaska na posao baterija je imala 4 sata, bila je na 98% i baš sam pogledao Android OS i imao je samo 4 minute ili tako nešto pod "keep awake", ali od kada sam došao na posao potrošnja ima veći nagib i baterija sada ima skoro 10 sati a od toga Android OS ima 4h 9m pod "keep awake". Znači Android OS je počeo da "crpi" bateriju tek od dolaska na posao i nagib potrošnje je veći.

Možda je do jačine WiFi i GSM signala ali oni imaju sve crtice kao i kod kuće.

Screenshot_battery.png

verovatno neko neslaganje sa ruterom na poslu, ko zna kako je podešen

99.9999999% ruter na poslu.

A imate li možda ideju šta tačno do rutera? Koja opcija može biti problem?

Zanimljivo. Hvala. Imamo više rutera u firmi pa ću se sad prebacivati na druge i posmatrati kako se stvari odvijaju. Ako ništa ne pomogne reći ću šefu da pogleda u tim podešavanjima za ruter, ovaj tamo je naveo šta se može čačkati. Da li je tebi to pomoglo, ono podešavanje Beacon i DTIM intervala? Ja kod kuće imam Linksys WRT54GL i sa njim nemam problema, potrošnja baterije je dosta manja što se i vidi sa mog screenshota gore.

jeste na huawei HG520C ruteru, na telefonu koji sam tad imao drain je pao sa 2%/h na 0.7%/h

@Corvus
To je to. Sve sam probao ali ovo mi nije palo napamet.

Mogao si i na ruteru namjestiti, vazda ostaje :) Ne znam ako se mijenja DNS od ISP-a, da li ga automatski obnavlja u tim "static" podesavanjima :) Pretpostavljam da , da!

@Vader, taj problem sa AndroidOS je vec poznat, i nema resenje rekoh za to. :)

Poslednja izmena:
Pa ne moze na ruteru. Na ruteru moze da se podesi fiksna IP adresa za racunar, a na svakom drugom uredjaju moras da namestis na samom uredjaju.

Pa ne moze na ruteru. Na ruteru moze da se podesi fiksna IP adresa za racunar, a na svakom drugom uredjaju moras da namestis na samom uredjaju.

Kako ne moze bre, ima u podesavanjima za DHCP (Server) :) Pokusaj restartovati router, ako imas dynamic IP, pa vidi da li radi :) KOd mene je dinamicka IP, ali se promjeni jednom godisnje mozda ni tad :d

PS. Po meni bolja i "sigurnija" varijanta dodijeljivati stalne IP adrese preko podesavanja od routera nego ovako! :type:

Poslednja izmena:
Pa da, racunar ti ima tu ip adresu, a dhcp server dodeljuje svim ostalim uredjajima ostale adrese. Ja sam npr. meni stavio 192.168.1.200 za telefon, 192.168.1.40 za xbox, iako mi je na racunaru fiksna ip adresa 192.168.1.150. Tako da ne moze tako. Meni je malopre telefonu dodelio 192.168.1.2 adresu, a po tvom bi trebalo da je 150. ;)

Poslednja izmena:
Pa da, racunar ti ima tu ip adresu, a dhcp server dodeljuje svim ostalim uredjajima ostale adrese. Ja sam npr. meni stavio 192.168.1.200 za telefon, 192.168.1.40 za xbox, iako mi je na racunaru fiksna ip adresa 192.168.1.150. Tako da ne moze tako. Meni je malopre telefonu dodelio 192.168.1.2 adresu, a po tvom bi trebalo da je 150. ;)

DHCP server dodijeljuje IP adrese svim uredjajima u WLAN mrezi, ukljucujuci i taj racunar. :) Nema tu izuzetaka :D Pa vidis da si stavio staln IP, a 'vamo trazis pomoc, kako a namjestis za telefon :D

Poslednja izmena:
Kasne mi push notificacije 15–20 minuta. Konkretno: uđem preko Tapatalka u temu, uradim refresh, ima 2 nova posta, pročitam ih, izađem, posle 15ak minuta mi stiže notifikacija za prvi pa par minuta posle te stiže i notifilacija za ovaj drugi post. Poruke na WhatsApp i Viber mi stižu momentalno, sve jedno da li mi je ekran aktivan ili mi je telefon zaključan.
EDIT: Verovatno sam ovo trebao da postavim u Tapatalk temi. :)

Poslednja izmena:
@jaza
Kakva je baterija na LiguidSmpth?
Ja sam na pac-manu i baterija traje max 3 sata neta 3gili wifi (solidna jacina 3g signala)+ 30min razgovora (cisto ponekad tel, koristim i za razgovor :) ), auto osvetljenje. Bolje sam izvlacio na cataclysmu.

Izvinjavam se, ja sam uspeo onako al vidim da sad prijavljuje da nema za Nexus 4. Mada može i da se pošalje 'SVE' na neki broj od četiri cifre koji sam zaboravio naravno. :D
Ali imaš ovde i manuelna podešavanja, to je maksimum 10 minuta posla. :)
http://www.telenor.rs/?section=private&page=6949

Ova podesavanja su tu,u telefonu,mislim na proxu,telenor,gprs(username,passw) ali i dalje nece da radi internet .Na samsung wave me pita sta preko cega hocu da se konketujem ja izaberem telenor wap a ovde toga nema?Imam android bez neta to je kao da ga nemam :) Pomagajte molim vas

Jel zna neko kada izlazi 4.4 za nexusa?

Ne zna niko.. 24 ili 28smi.. A mozda i u novembru

Veceras izlazi. :) milojko to za bateriju ne zavisi toliko od roma koliko od kernela i njegovih postavki. Ja rijetko kad izguram ispod 5h screen on, od igrics najvise pleham 8 rupas :)

Moramo se malo nasaliti u ova teska vremena i iscekivanja kitkata :D Kad god dodje dobro dosao :)

Pozdrav narode, 6 meseci bez ikakvih problema na svom N4, a onda od jutros mi se desi kada zakljucam, pa zelim da otkljucam ekran pojavi svaki drugi, treci put crn ekran sekundu dve, i onda bude sve okej. Imam sve stock, da li neko zna u cemu je stvar?

Nikada nisam cuo nesto slicno.. Da li si probao factory reset ili reinstal stock roma..

Laik sam u tom segementu tehnike, pa ne znam kako se radi factory reset i reinstal stock roma. Mozes li mi objasniti? Unapred zahvalan.

P.s. nasao sam taj factory reset, ali pise da sve brise s telefona, kako da sacuvm podatke koje imam?

Poslednja izmena:
I ja sam laik(ovo mi prvi android polse 4god koriscenja wave I),pitam 3x jedno te isto ali ovde ljudi dolaze da pisu svasta osim da se pomognemo medjusobno..

Laik sam u tom segementu tehnike, pa ne znam kako se radi factory reset i reinstal stock roma. Mozes li mi objasniti? Unapred zahvalan.

P.s. nasao sam taj factory reset, ali pise da sve brise s telefona, kako da sacuvm podatke koje imam?

Na koje podatke konkretno mislis.. ? Slike muzika klipovi i stvari u memoriji ti ostaju. Samo se brisu programi. Naravno prvo odradi sync svega sa google akauntom

Poslednja izmena:
Odradio sam factory reset I opet isto. Malo po malo kada ne koristim telefon npr. minut, a zakljucan je I kada ga otkljucavam tj. pritiskam on off dugme opet crn ekran sekundu eve I onda opet normalno eve.

P.s. I sve mi se sjebalo pri vracanju neki eror za sve aplikacije naravno nema ni slima poruka ni nicega smorio sam se ko pas :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno