Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Meni radi Whatsapp normalno i ne izostaje push. Mozda je nesto do njih, ne znam :S

Radi sada i meni ali 10ak min sigurno nije radilo.

Moze li neko da potvrdi da li su namestili notifikacije na Store Live ikonici, tj dali update notifications rade za Store - automatski???
To me tako nervira, moram SysApp pusher da koristim svaki put..

Pitam u vezi GDR3 preview.
ili se to ocekuje da poprave u WP 8.1 ?

Poslednja izmena:
Mislis na to da ti live tile od store-a najavi update? Tj da pored ikonice stoji 1,2,3 ili vec koliko apdejta ima? Pa meni to radi od prvog dana :S

+1

Blago vama meni na 720 izgleda usled malog RAM-a to ne funkcionise :D

I usput da pohvalim Telenor, ko ne zna izbacio je aplikaciju 111 Meni, koju Android banda koriste vec 100god :D
Stanje ne funkcionise ali zato live tile kada se razvuce na full prikazuje detaljno stanje (trenutno zaduzenje, minute, poruke i mb) ,)

Poslednja izmena:
U, to je odlično. Šteta što nema ništa na MTS-u. Doduše, Data sense me je spasio što se tiče protoka podataka, koji je na MTSu najkritičniji.

A meni radi prikaz apdejtovanih aplikacija na Storu. Malte ne svaki dan mi se pojavi aplikacija ili dve koje traže apdejt. Danas SysAppPusher i Battery Pro+. Znači, nije do 512MB RAM-a.
E sad, ni meni to nije radilo neko vreme, ali sam podesio neke opcije po savetu sa WPCentrala. Sad pokušavam da nađem kod mene, ali nema šanse. Znam da je bilo negde zavučeno. :D

Takođe, mislim da sam sinoć, posle 4 meseca korišćenja, konačno okusio ono što Borisa pogađa, a to je battery drain. Baterija je otišla posle 12 sati korišćenja, a po grafiku sa Battery Pro+ aplikacije, potrošnja je bila konstantna. Kako pri agresivnom korišćenju u toku večeri, tako i tokom spavanja. Istina, zaspao sam sa uključenom B92 aplikacijom (tj. zaspao čitajući istu), ali ona nije mogla da pojede toliko, a naročito u tom uspavanom stanju kad je ekran samo na Glance-u. Sad se upravo napunila baterija, pa ću videti da li se tendencija nastavlja ili se sredilo samo od sebe. Nisam radio soft reset.

Sto se tice store-a bez problema radi live tile, tj uredno pokazuje broj update-ova na 8S-u :) e sad sto se tice samog GDR3 update-a, sa svim sto je doneo, sada se prednost androida u funkcionalnosti znatno smanjila po mom nekom misljenju. Jedina prava prednost ostaje veca sloboda (customizacija i tako te stvari) i naravno broj aplikacija (iskreno samo igrice fale tj nema 5 dobrih igrica, a da su za sve uredjaje, tj da imaju podrsku i za 512MB uredjaje, a Gameloft me nervira, od 17 igrica samo 5ili6 ima i za 512MB uredjaje, sto je tuzno, a moj drug na Ipod4G pokrece npr Modern Combat 4 bez problema, a svi znamo koliko je Ipod slabiji od bilo kog WP8 telefona), s tim sto ako nema oficijalne, ima odlicnih third party (6tag i 6sec su cist primer i svaka cast Rudy Huyn-u sto ih je svetski izradio, 10x bolje nego Android oficijal verzije), ali meni i dalje fali Top Eleven :d U svakom slucaju od GDR3 update-a ljudi ce imati vise motiva da predju na WP uredjaje :) Sto znaci vise app-a, sto znaci vise lokalnih app-a, haha :D pozzz WP cluberi :d

Kad sam obrisao battery aplikaciju baterija mi se mnogo bolje ponasa,kad je bila aplikacija instalirana kad je telefon zakljucan baterija se prazni 3-5% na sat i kad koristim telefon dosta se brzo prazni,kad sam obrisao u stand by modu na sat se prazni oko 1% i manje,znaci uz dosta koriscenja izdrzi mi 48 sati koriscenja,Ativ S je u pitanju

Ja se na bateriju na 720 uopste ne zalim iako ima aktivnih pozadinskih aplikacija, ja nemam taj drain..
Pokusacu i ja taj fazon sa WPC-a da primenim, nesto kao brise se History IE, restart , unpin Store tile, pin Store tile...itd pa cu videti.
Inace programi za bateriju ne mogu jesti toliko bateriju , zato sto refrash same plocice je limitiran na 30min, to je MS predvideo, tako da je to manje moguce...
Smanjite broj pozadinskih aplikacija, gasite aktivne programe, wifi podesite da se koristi samo dok je telefon otkljucan, smanjite osvetljenje.......uvek ima resenja.
L720 sam uzeo najvise sto ima dobru bateriju, tj istu kao 920 ali je manji potrosac.

Sad neko treba da napise kontra pitanje, da li android moze nesto sto moze na wp(a pritom smo smo proverili da sigurno ne moze)i onda kao eto vidis...?

Mislim ok lepa zamisao ali ne vidim neku posebnu prednost. Ceo WP pocetni ekran se ponasa kao notification screen i sve potrebne informacije zakacim kao live tiles da mi budu i sve to mi je uvek i odmah dostupno cim otkljucam telefon. Dakle nije isto ali opet dolazi se do onog sto je potrebno, brz i jednostavan pristup zeljenim informacijama. E sad sto se tebi to ne svidja kako to izgleda na WP je druga stvar. Postujem svaciju zelju da ima mogucnost izbora(i tu je android mnogo ispred wp) ali isto tako neki od vas mora da prihvate da je velikoj vecini prosecnih korisnika to apsolutno nebitna stavka jer isti ni pozadinu na ekranu nisu promenili...

Aj sad jos jedno 20 postova o mogucnosti customizacije wp vs android... :)

@Marko1996:
Slatki snovi...

Da li je na WP moguce napraviti nesto ovako:
http://www.getaviate.com/

Pa zato sam I rekao da je glavna bila I ostala prednost Androida upravo takvi programi I customizacija I o tome nema raspravljanja, zar, ne ?? Ali posle GDR3 ne mozes reci kako fale neke banalne stvari (sms ton, normalno iskljucivanje app-a, brige bez u slucaju "other" storage I tako te sitne stvari sto su bile mane), ali generalno gledano sa poslednjim update-om WP se opasno priblizio Androidu, naravno ne potpuno, ali ipak je manja razlika u odnosu na pre.

Pa jeste.. priblizio se opasno Androidu 2.2. Citajuci vase postove, vidim sa savrseni WP ima problema sa brickovanjem uredjaja (hektor2), batery drain (boris lozac), nepostojanje pojedinih opcija dok se ne odradi soft ili hard reset (nisam zapamtio imena korisnika), problemi sa otkljucavanjem (opet boris lozac), ... Meni deluje da i dalje ima decije bolesti.

To su inace magicne stvari koje su u stvari ne desavaju(a desavaju se u mnogo vecem broju) na androidu? Daj molim te, pa valjda ozbiljno pricamo...

Moze li neko da potvrdi da li su namestili notifikacije na Store Live ikonici, tj dali update notifications rade za Store - automatski???
To me tako nervira, moram SysApp pusher da koristim svaki put..

Pitam u vezi GDR3 preview.
ili se to ocekuje da poprave u WP 8.1 ?

I meni takodje to ne radi jos posle gdr2 updejta a nema ni sad posle gdr3. Da li to treba posebno da se podesi ili je neki drugi problem?

Blago vama meni na 720 izgleda usled malog RAM-a to ne funkcionise :D

I usput da pohvalim Telenor, ko ne zna izbacio je aplikaciju 111 Meni, koju Android banda koriste vec 100god :D
Stanje ne fukcionise ali zato live tile kada se razvuce na full prikazuje detaljno stanje (trenutno zaduzenje, minute, poruke i mb) ,)
Stanje(miin.mb.sms,sense), radi normalno kod 111 aplikacije.Ako kod tebe ne radi,to znači da ti je telefon krš.
Ovo zadnje više figurativno rečeno...:d

Poslednja izmena:
Stanje radi ali aplikacija mora bar jednom da se startuje preko 3G a nakon toga može i preko Wifi da se pristupa i pokazivaće ispravno stanje.

Stanje radi ali aplikacija mora bar jednom da se startuje preko 3G a nakon toga može i preko Wifi da se pristupa i pokazivaće ispravno stanje.

Onda bi bilo pametno da je prvo obrisem, pa instaliram opet i pokrenem preko 3G-a.

Moguce da si u pravu, zato sto kada sam je skinuo ja sam je odma koristio preko WIFI-a.
Hvala

*Eto uradih sve po proceduri i opet isto u samoj aplikaciji kad idem na Stanje - aplikacija pukne...
Video sam na Store-u da se nas neki Domacin zali za isti problem, ko zna mozda nisu lepo ispeglali, a mozda je u pitanju Lumia 720 (neka nekompaktibilnost)
Dobro je sto mi Plocica prikazuje lepo Stanje :)

Poslednja izmena:
Tako pise(to za pristup preko 3G) u detaljima aplikacije na windows store-u, mada i logicno je da je tako...

Evo ja sam preko edge prvo pokretanje i isto se desava na stanje ja sam postpaid. Ali ima resenje ako hoces tu stavku da vidis idi u nazad prva ti je kartica stanje i kad ides tako ona se ucita lepo. :D . Zanimljivo, ali sredice to, tek je prva verzija :D .

Pa jeste.. priblizio se opasno Androidu 2.2. Citajuci vase postove, vidim sa savrseni WP ima problema sa brickovanjem uredjaja (hektor2), batery drain (boris lozac), nepostojanje pojedinih opcija dok se ne odradi soft ili hard reset (nisam zapamtio imena korisnika), problemi sa otkljucavanjem (opet boris lozac), ... Meni deluje da i dalje ima decije bolesti.

Niko nije rekao da je SAVRSEN, nista nije savrseno. Brikovanje, battery drain, i problemi sa odkljucavanjem su 99.9% problem third party aplikacija, ili korisnicke greske. A ne problemi samog OSa . A sto se tice ne postojanja odrecenjih opcija dok se ne uradi soft hard, soft reset je samo najbrze resenje, a inace te opcije ili app bi dobio u svakom slucaju najkasnije kroz 24h sa updejtom. A ko nece da ceka moze i preko sysApp Pusher da ih skine odmah. Ili eto sa soft ili hard resetom.

Apdejtovao sam tel na windows amber ,medjutim dobio sam samo data sense i high sensitivity,nemam glance nit flip to silence ,moze li mi neko reci sta se desava u pitanju je lumia 620 .

Apdejtovao sam tel na windows amber ,medjutim dobio sam samo data sense i high sensitivity,nemam glance nit flip to silence ,moze li mi neko reci sta se desava u pitanju je lumia 620 .

Glance nema na 620 (Nokia odjebala korisnike jeftinih aparata, a "kao" ne podržava hardware), flip to silance će proradit kada nadogradiš system sa SysApp Pusher-om, ili sačekaš da ti dođe redovni update kroz Store

Glance radi na L620! Ako ga nemas onda ga skini sa SAP. Tako sam ja uradio

Tablica-opcije-Amber-nadogradnje-po-uređajima.png

Vrh Dno