Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

IMAP ti je pod 'other accounts'..

Da, ali ne sinhronizuje ništa sem mailova... :(

Ko mi kriv što sam uopšte pomislio da se petljam sa MS-om i Nokiom...

Cemu tako rana nervoza, jesi brisao onaj prvobitni nalog pre dodavanja preko advanced? Nadji negde CarDAV opciju, to ti treba, promenjeno je sa Amberom..

Da, ali ne sinhronizuje ništa sem mailova... :(

Ko mi kriv što sam uopšte pomislio da se petljam sa MS-om i Nokiom...

Jesi pokusao da izvezes kontakte sa androida na karticu ili iz google contacts da izvuces, pa da prebacis na telefon i importujes ih? Mislim da je .csv ekstenzija.

Ma sredi brojeve na gmail-u, stavi da budu mobile, work, itd, ja sam čak stavljao na svaki ekstenzije +381.

Cemu tako rana nervoza, jesi brisao onaj prvobitni nalog pre dodavanja preko advanced? Nadji negde CarDAV opciju, to ti treba, promenjeno je sa Amberom..

Jesam, brisao sam naravno. CarDAV opcija postoji samo kod dodavanja Google naloga. Očigledno nije dobro promenjeno...

Jesi pokusao da izvezes kontakte sa androida na karticu ili iz google contacts da izvuces, pa da prebacis na telefon i importujes ih? Mislim da je .csv ekstenzija.

To je najjednostavnija opcija, ali ja hoću cross-platform sync, da kad promenim/dodam/izbrišem kontakt na Androidu, da se to reflektuje na WP i vice versa. Plus što csv export ne povlači slike.

Ma sredi brojeve na gmail-u, stavi da budu mobile, work, itd, ja sam čak stavljao na svaki ekstenzije +381.

Misliš da je to u pitanju? Jesi imao isti problem? Btw, to bi bio jedan hebeno dug proces...

Znam da se mnogima nisu pojavljivali brojevi, pa kad su sredili, onda jesu... Uradiš jednom kako treba, i vozi :)...

Jesam, brisao sam naravno. CarDAV opcija postoji samo kod dodavanja Google naloga. Očigledno nije dobro promenjeno...

To je najjednostavnija opcija, ali ja hoću cross-platform sync, da kad promenim/dodam/izbrišem kontakt na Androidu, da se to reflektuje na WP i vice versa. Plus što csv export ne povlači slike.

Misliš da je to u pitanju? Jesi imao isti problem? Btw, to bi bio jedan hebeno dug proces...

To je problem , ako je br drugacije uveden tj prepravljeno ono sto stoji inace (mobile work home itd) taj broj se nece pojaviti u telefonu

A šta ako imam u jednom kontaktu dva "mobile" broja, povukao je prvi, drugi neće?

Ja imam takvih slučajeva, i povuče oba... probaj sync, pa restartuje fon za svaki slučaj, ne znam šta bi drugo predložio

Ok, hvala... Povratak na dečije bolesti...

Hm, evo ovako, što se ActiveSync-a tiče, povukao je sve kontakte i jeste tačno da ne povlači custom telefonske brojeve, već moraju da budu označeni onako kako su u WP (mobile, phone, office...). Мobile 2 se u google kontaktima vidi kao car, a ako drugi mobilni broj u kontaktu označim bilo kako drugačije nego pomenuto, onda ga ne preuzima. Takođe, ne povlači baš sva polja, doduše ona manje bitna, no dobro...

Nego, postoji li neko mesto u Store-u gde mogu da vidim instalirane aplikacije i dostupna ažuriranja, s obzirom da mi nigde ne nudi update aplikacija?

Update aplikacija bi trebalo da ti pokazuje na store plocici, kao broj u donjem desnom uglu. Meni tako pokazuje .

Nope, ne pokazuje. A ima update.

To je cudno. Meni skoro svaki dan pokaze da ima neki update. Uglavnom sysapp pusher u poslednje vreme.

Ne pokazuje u realnom vremenu, vec (ne znam tacan podatak, nagadjam sad) 1-2 puta dnevno proveri ima li apdejtova i onda ti to i objavi. Bar meni tako radi ali vidim da se, doduse jako mali broj njih i na wpcentral zali da im nikad ne objavljuje da li ima nekih apdejta...

Da, sad i ja nabasah na taj WP central thread... biće da sam i ja u toj grupi srećnika...

Probaj da unpin store , pa restart tel pa pin ponovo, mozda pomogne ne znam :) .

Danas konacno testirao navigaciju, trazili smo jednu ulicu u zemunu, i mene i ortaka (na Androidu neka, on rece Garmin, nisam siguran garmin ili iGo dal je bio) su odvele u neku slepu ulicu, predlozile su skretanje pre nego sto je trebalo, tu smo se vrteli i navigacija se skroz zbunila, vratili smo se onda u ulicu pre tog skretanja i onda su prekalkulisale rute i odvele gde treba, ali bilo je jedno skretanje levo i odma posle toga ono racvanje "Y", navigacija je rekla, 'after left turn, turn right immediately" a graficki prikaz i tacna ulica koja nam je trebala je bila u stvari levo na "Y" racvanju :) Munze zbunjuje navigacije :D

Mali off.. Gps nece odrediti vašu poziciju na ulici, vec negde 20m sa strane, mozda bas u nekoj zgradi ili parku. Navigacioni sw treba da bude dovoljno pametan da koriguje tu poziciju i pretpostavi da si na ulici. Koristi se Kalmanov filter koji na osnovu približnih koordinata proračuna pravu poziciju.

Vezano za taj GPS, koliko sam skontao, to je Location u podešavanjima. Mora li on uvek da bude uključen da bi neka aplikacija odredila bar približnu lokaciju, tj. postoji li nešto kao coarse location/network based location kao na Androidu? Primetio sam da jedna Weather aplikacija neće uopšte da update-uje lokaciju ako je to isključeno, a s druge strane, troši bateriju... Takođe, neće kad sam prikačen na Wifi da odredi tačnu lokaciju (jel to privilegija googla?).

Poslednja izmena:
Mora da bude ukljucen uvek ali ne "poziva" uvek GPS vec naravno moze da odredi lokaciju i putem wifi odnosno 3g mreze. Location slobodno drzi ukljucen uvek jer naravno da ne vuce konstantno bateriju vec samo ako neka aplikacija zahteva da odredi lokaciju.

Aha, znači isto kao i na Androidu, s tim da sam poziva GPS kad mu zatreba, tj. ne mogu da isključim GPS, a da ostavim location on.

Ne jer on sam odredjuje sta mu je sve potrebno da odredi lokaciju, bilo to GPS, Wifi ili 3G... Nikada sa time nijedan problem nisam imao, tako da i ako ti se desi da posumnjas u nesto mogu odmah da kazem da sam preko 90% siguran da je aplikacija neka kriva.

edit: Plus sto maltene sve aplikacije same u sebi imaju mogucnost da im dozvolis koriscenje lokacije odnosno ne dozvolis. Tako da ti ovo globalno podesavanje tj Location ON ostavis tako kako jeste a onda u konkretnoj aplikaciji dozvoli/nemoj da dozvolis lokaciju ako sumnjas da pravi neki problem.

Poslednja izmena:
Aha. Evo recimo otvorim HERE Maps, Wifi mi je uključen, Location On, u sobi sam (znači nema pristup GPS-u), odredi mi lokaciju 2km daleko... :smash: Pretpostavljam po baznoj stanici, ali očigledno da ne koristi WiFi na način na koji to radi Google jer mi na Androidu, pod istim okolnostima, odredi lokaciju u 30-ak metara.

Ostavi ga neko vreme, bar prvi put, dok ukapira gde je i koje wifi mreze su u dostupne. Tako je i meni bilo prvi put kad sam startovao ali sam ga ostavio minut dva i sad preko wifi me nadje maltene u metar, tj najtacniju lokaciju mi tako pokaze.

Ok, ajd videću.

Meni npr ne moze nikako da odredi preko wifi jer mi se ip nalazi negde u kraljevu :D . Wireless provajder. :D . Ali zato GPS i GLONASS me nalaze cak i u kuci na vecini mesta. :) .

Vrh Dno