Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Za e-banking ce ti dati serfifikat na CD-u, i partiju/LIB za registraciju. MiniCD ti realno ne treba za visa electron/intenret uopste, vec samo za dinarska placanja i aktivaciju Intesa Mobi eventualno.
To je jedini nacin da se prebaci novac izmedju deviznih racuna bez odlaska u banku - Intesa Mobi ne moze da prebacuje medju deviznim racunima, niti da radi uplate na kartice cak (i dinarski). Sem ako nisam nesto prilicno promasio, ali ono je toliko mala aplikacija da sem placanja i pregleda stanja racuna nema koristi ;)

Znaci, e-banking samo trazi. VI je jedna jedina u Intesi :)

U Intesi postoji jedna jedina Visa internet, nju traži. Dobićeš novi devizni račun, uz koji je ona vezana.
U momentu online plaćanja, otvoriš u drugom prozoru online banku, prebaciš sa glavnog deviznog na ovaj koji je vezan uz Internet karticu željenu svotu (uvećanu za max 10%), prenos je trenutan, i odmah plaćaš.
Pitaj u banci za online, free je.

Da pomenem da je za kreditne (masterCard uz Hit recimo) prenos ranije bio instant (iako se 24h video samo u Nedospele obaveze, bio je instant), dok evo sada traje pomalo, tj. ne vidi se ni na Nedospele obaveze barem 10ak minuta. A skine se uredno sa racuna sa koga se salje.

Prosle nedelje sam u firmi imao cudno iskustvo da je bio preko Office Bankinga izdat nalog koji je cekao sredstva. Iako je vec bio prethodni nalog za prodaju deviza u statusu "konacno izvrsen", znaci cekalo se da banka prebaci sredstva za prodaju deviza! (kada je nalog "Konacno izvrsen", znaci da je rucni deo koji se radi za prodaju kada se trazi poseban kurs, zavrsen, vec se samo cekalo da se sredstva bukvalno proknjize ;)).
Ono sto u RF firma uradi za 30 sekundi (ako nosim laptop sa sobom ili imam neki vid mBankinga) + salter, u Intesi je dodato bilo 2h :)
Ovo pominjem jer sam slucjano u to vreme i radio prenos na kreditnoj pa sam primetio da se ceka.

ljudi jedno pitanje.. ne mogu citam 150 strana :D kupovao sam preko ove kartice nesto kod kineza,doslo je do problema i oni su mi vratili pare,medjutim one mi nikada nisu legle na racun a cenim da je do toga sto inteza blokira takve uplate na ovu budjavu karticu.. sta da radim i ima li nekog resenja za ovaj problem ?

o refundu pricam.. nisam ga nikada dobio iako mi je direktno aliexpres napisao da ce biti uplaceno za 3 dana max..

Proslo 2 meseca.. Nije neka para, 8 dolara ali za te pare sam mogao kupim neke stvari sa plej stora :)

evo ovako mi je pisalo.. opet sam zatrazio refund za neku drugu stvar i odobren je,naravno opet necu dobiti uplatu na inteza mrtvu karticu
Please note:
You should receive your refund within 7-10 working days. If there is a delay, please check with your issuing bank or contact us for help.

pitanje za nekog ako zna.na koji mail kontaktiram aliexpres,posto nikako da ga nadjem..

Vacari te kinez, Inteza nema veze s tim. El ti se vidi refund u PayPalu? Za tu transakciju?

Nije preko paypala :( sibnuo sam im poruku za onih predhodnih 8 dolara,palo je i par prozivki pa cemo vidimo :)

Refund bez problema ide na Intezinu karticu. Pusti mail Intezinoj korisničnoj službi. Zvaće te najkasnije sutradan i prebaciće te tehničkom licu. Oni će ti odmah reći da li imaš refund na čekanju ili ne. Imao sam takvu jednu situaciju i ispalo je da novac nikako da stigne na karticu. Sutradan su me zvali iz Inteze i rekli da nikakav novac ne vide i da refund nije izdat. Onda sam pritisnuo sajt gde sam obavio kupovinu i dobio refund za 5 dana.

Tacno...loze te kinezi...pritisni ih.. Pare regularno mozes da primis na tu karticu, tako da nije do Intese..

Znam to.. Ali mi je mozda inteza zabranila uplate na racun posto sam fazon pre god dana dobio uplatu od soma i nesto dolara sa pokerstarsa.. Mozda nije placen porez drzavi ili nesto slicno pa nece opet da se opeku,ne znam

Znam to.. Ali mi je mozda inteza zabranila uplate na racun posto sam fazon pre god dana dobio uplatu od soma i nesto dolara sa pokerstarsa.. Mozda nije placen porez drzavi ili nesto slicno pa nece opet da se opeku,ne znam

Ovo mi nema nikakve logike. Kakav porez državi? Pa ne plaća banka poreze, ti plaćaš svoje poreze, i banka nema nikakvu obavezu da vodi računa o tome, niti može da se opeče na taj način. Jedino ti možeš da se opečeš. Mislim da je jedina obaveza banke da prijavi državi ako legne nekome na račun neka velika suma novca (tipa više od 15.000 eur odjednom). A oni to veoma vode računa i neće se tu opeći, ne brini. Drugo, banka naplaćuje svoje usluge, dakle njima je u interesu da tebi leže što više novca kod njih na račun, prema tome nema šanse da zabrane uplate. Na kraju, čak i da im je pala takva suluda ideja napamet i da su zabranili uplate, to bi ti rekli kad si ih zvao da proveriš.

Daleko si od cifre za porez. A i ne mogu da zabrane uplatu, mogu da ne dozvole isplatu, un nalog drzave. Nije ti refundirao.

Ma znam.. Ali to sam samo lupio.. Sto mi blokiraju uplate to ne znam.. Evo sta mi je ali odgovorio

Thank you for contacting AliExpress.
I am sorry to hear that you haven't received the refund of Order 1118816169. I am willing to assist you and I have collected the below information to help you.

After a check on our database, I noticed that the claim for this order has been completed in your favor, and your payment has already been refunded to the original credit card account you used for payment on 17th, Jul. To help you better check the refund, I have gotten the refund statement for you from our clearing bank. You can require your card issuer to find your refund by using it below:

Znaci oni su mi poslali dokaz o refundu.. Sada gde su nestale pare ne znam :)

Poslednja izmena:
Onda lepo pozovi banku pa vidi i trazi pisani dokument od banke ukoliko ti kazu da nista nije leglo na karticu...99% te fortaju, a 1% je moguce da se transfer negde zagubio

Za sta, koliko, kome? :D

Za dva meseca :p

Da li postoji neka Intesina kartica kojom moze da se placa ali i da se primaju uplate na nju?
I moze li mi neko reci kakve su mogucnosti PP u Srbiji?

Da li postoji neka Intesina kartica kojom moze da se placa ali i da se primaju uplate na nju?
I moze li mi neko reci kakve su mogucnosti PP u Srbiji?

Visa Electron, pare ležu preko skrill-a npr, bez ikakvih problema.

A jel je moguce, npr napraviti acc na skrill-u primiti uplatu na taj acc pa tek kasnije izvaditi Visa Electron, povezati je sa tim acc-om i podici pare?

Ko zeli da ustedi vreme svoje, neka bude ljubazan pa prvo ustedi nase i uradi search za stvari koje pita.

A jel je moguce, npr napraviti acc na skrill-u primiti uplatu na taj acc pa tek kasnije izvaditi Visa Electron, povezati je sa tim acc-om i podici pare?

Da, moguće je, ima sve to već napisano u temi. :)

Nazad
Vrh Dno