zechs
Čuven
- Učlanjen(a)
- 20.12.2008
- Poena
- 645
Druže, imaš previše digresija u postu i stvari koje jedna drugu potiru. Prvo, blok baster je malo kada realističan. A kada je realističan, retko kada je komercijalan. Drugo, flim je sve samo ne tipičan pokušaj bilo čega, da je tipičan, ne bi mi sada o njemu ovoliko pričali.
Džoker jeste psihopata, i takav treba da bude i na filmu, nije valjda zanimljivi i smešni klovnić koji ubija ljude...
Komercijalni film je kapetan amerika, hulk, iron man. Nolanovi betmeni su rađeni na drugačiji način, publika je to razumela i zato su ocene kakve jesu. Filmovi su dobri i ljudima koji nisu upoznati sa betmenom da bi dublje recenzirali njegov lik i priču, ali i onima koji ga "bolje poznaju" i koji očekuju više od filma za decu gde dobri čika ide i tuče loše čike i gde na kraju dobro pobeđuje zlo.
Brate o cemu ti pricas...Nolanovi filmovi su bre akcioni filmovi o Betmenu..i tu sve staje..nema tu duboke price i karakterizacije...koja to publika, danasnja publika koju cini Jersey Shore i Geordie Shore generacija..
Nolan je sam rekao da nema pojma o Betmenu i da se okruzio ljudima koji nesto znaju da mu pomognu!? Gde je tu logika?? Evo ti citat iz intervjua sa njim:
Although I'm not a huge comic book fan, and I never pretended to be -- it's very dangerous to pretend you're a comic book fan. I was smart enough to surround myself by co-writers like David Goyer and my brother Jonah, who it turns out is more of a comic book guy than I realized.
....
So my collaborators very much presented the comic book end of things to me.
A evo ti gde lepo kaze da je to za njega samo jedan akcioni film:
That stuck with me, because what Tim Burton had done with Batman -- which was massively successful…the films are fantastic. But they're very Tim Burton, they're very idiosyncratic. I saw this gap. If you like the Dick Donner version where you go, "Okay, this is not a comic book movie, it's not excessively gothic, it's just a huge action film."
http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=42454