Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iritantan ili ne, glumčina je. :D

Prilozi

• uploadfromtaptalk1377543416626.jpg
    uploadfromtaptalk1377543416626.jpg
    103.4 KB · Pregleda: 232
Breaking Bad prve dve epizode odlicne. Bez suvisnih dijaloga i razvodnjavanja radnje, sve na svom mestu. Odlicno zapocet rasplet, videcemo sta ce biti na kraju.

Naravno odnosi se na s5e09 i 10.

ja imam mnogo problema sa ovom serijom.. uhvatio sam sebe da sam u dahu odgledao svih 5 sezona. osećanja su zaista pomešana.. ako je iko odigrao dobro to je Marie jer toliko nervira od kako se pojavila da je zaista pun pogodak, ali aposlutno ne razumem njenu ulogu u seriji ali uopšte.. mogao je Hank da bude rodjeni burazer od Skyler tako da lik Marie ne bi nedostajao uopšte..

Ja se zaista nadam da će se W.W ubiti.. sada na koji način - ne znam...

dodao bih i to da je prva sezona spora do bola, druga najbolja, treća meh, četvrta malo bolja od treće i ova peta .. meh... kada sam krenuo da gledam nisam se uopšete nadao da će ceo trip ići ovim putem.. po mom mišeljenju moglo je sve u 3 sezone da se stavi jer ovako je previše nepotrebnih i dugih sporih kadrova..

i uopste mi nisu jasni oni momenti poput unistavanja laptopa i to jer je naravno ocigledno da je baja drzao sve pod enkripcijom, i jos vise neverovatno da izvlacenjem usb-a na brzinu henkov komp to ne kapira kada mu se skidala
"buba".. mislim.. znash kao...

Poslednja izmena:
Vince Gilligan je ocigledno ljubitelj Sahovske igre i Tarantina. tako jedino mozes da objasnis sklop aktivnih i pasivnih scena u ovoj seriji. Meni to usporeno gledanje u prazno i dramske pauze u BB predstavljaju razlog zasto seriju ne bih stavio na prvo mesto, da toga nije definitivno bi bila.

Neko reče da su raniji betmeni imali dušu... :D

Nolanovi betmeni (doduše prva dva, treći je potpuni ali potpuni promašaj) su ponajbolje nešto rađeno na temu strip junaka ikad. Dovoljno je samo da uporedimo negativce ranije, Ledžera i npr Švarcija kao Mr Friza, to je jednostavno smehotresno. Raniji betmeni su pojam kiča (ne svi, ali pomenuti svakako), loše režije i naivnosti. Nolan je mnogo zamraćio i uozbiljio priču, sad, kako ko voli...

Nolanovi betmeni (doduše prva dva, treći je potpuni ali potpuni promašaj) su ponajbolje nešto rađeno na temu strip junaka ikad. Dovoljno je samo da uporedimo negativce ranije, Ledžera i npr Švarcija kao Mr Friza, to je jednostavno smehotresno. Raniji betmeni su pojam kiča (ne svi, ali pomenuti svakako), loše režije i naivnosti. Nolan je mnogo zamraćio i uozbiljio priču, sad, kako ko voli...

Nolan je smorio do bola sa zamracivanjem...

The girl next door

Meni se jako svideo film

Au, jedva sam pohvatao sta se desilo u poslednjoj epizodi BB-a na kraju..

Jesse je sad skapirao da je Walt otrovao malog Brocka ranije, jer je video koliko je spreman na sve sta, nema neki drugi razlog, mislim cigare su ga potsetile?

Poslednja izmena:
Now You See Me, osećam se kao da sam gledao Lost. Lepo je bilo do samog kraja, iako je bilo gluposti tokom celog filma ali sa ovakvim krajem samo sam se zapitao, koji mi je trebalo da gledam ovo uopšte.

^^
Da da,
shvatio je da je W u tom slucaju manipulisao njim da bi ga privoleo sebi protiv G i da je odgovoran za malog.
Dobra prica, ovu sezonu je moguce sve shvatiti ako se sve prethodno zna u detalje i gleda pazljivo.

Nisam upucen , jel ovo planirana da bude poslednja sezona B Bad ili planiraju jos da snimaju ?

Poslednja.

Niti je iko spominjao Svarcenegera, niti je spominjan bilo koji drugi deo osim prvog sa Nikolsonom i Kitonom..
Nolan ga je zamracio namerno kako bi se razlikovao od Burtona..i njegove verzije nemaju veze sa stripom, vec Bartonove...

Niti je iko spominjao Svarcenegera, niti je spominjan bilo koji drugi deo osim prvog sa Nikolsonom i Kitonom..
Nolan ga je zamracio namerno kako bi se razlikovao od Burtona..i njegove verzije nemaju veze sa stripom, vec Bartonove...

Bez obzira, Nolanovi filmovi su ozbiljni filmovi, betmeni od pre su laka razonoda za malu dečicu.

Nije Noaln hteo da se razlikuje od bilo koga, pa ga je samo zato zamračio (totalno besmislena teza), već je jednostavno napravio mračne filmove jer je betmen u stripovima mračan heroj, kao što je gotam city "mračan" grad sa istom takvom atmosferom.

Osim toga, vozila, odelo i gedzeti su besmisleni i tragikomicni (pogotovo Batmobile) pre Nolanovih Betmena. I ajde nemojte porediti Burtonovog Betmena sa drugim delom trilogije, besmisleno je stvarno.

Elysium - Sam film 7-8 jer ima par nelogicnosti, koje su lako objasnjive ako se pusti masti na volju ali bilo bi lepse da su opsirnije prikazali "to", da ne zalazim u detalje. Elysium podseca na Citadelu iz ME ali kada se malo razmisli, skapira se da drugacije ni ne moze da se napravi (a opet Citadela su latice dok je ovde radijalno uradjen "habitat". Jedino me iznerviralo sto je Elysium ustvari OTVOREN, ne kapiram kako uopste funkcionise al ae. I shaky camera mi inace ne smeta ali prvi put u zivotu me iznervirala.

11 za pricu, poruku, kostimografiju i glumu par likova (Jodie, Sharlto, William Fichtner i onaj copavi).

Now You See Me, osećam se kao da sam gledao Lost. Lepo je bilo do samog kraja, iako je bilo gluposti tokom celog filma ali sa ovakvim krajem samo sam se zapitao, koji mi je trebalo da gledam ovo uopšte.

Upravo tako, sto i ne cudi jer su za scenario odgovorni pretencionzni i precenjeni biseri Alex Kurtzman i Roberto Orci, samo im fali Damon Lindeloff pa da se paprikas aktuelnih "inteligentnih" scenarista upotpuni. Tipican film koji od gledaoca pravi naivca
...isforsiranim i nemogucim obrtom na kraju, gde ispada da se lik totalno pogresno i van karaktera ponasao ceo film, jer mu je to kao bila namera...I sve rupcage i nemoguce situacije se prelete za par sekundi i ti dok se osvestis da ukapiras o cemu ovi babraju, prodje voz (tipicna situacija - ono sa magicnim papirom tj novcem koji nestaje).

To je stvar koja se redovno ponavlja u poslednje vreme, kada se efektima i spektaklima sakriju rupcage u inace naivnoj prici i gde se likovi ponasaju retardirano:) Znaci, stvari koje ne mozes da objasnis nikako samo preletis dijalogom od par sekundi i idemo dalje, i tek posle filma ako malo razmislis sta si gledao krenes da se pitas, wtf ovo wtf ono...

Ove godine dominiraju losi scenariji a-la Lindeloff i njegovi prepoznatljivi biseri u star treku, zlice koje sve isplaniraju unapred, pa i njihovo hvatanje i prelazak psa preko ulice u 15:35:04 (star trek, james bond skyfall, itd...) :)

^^
Da da,
shvatio je da je W u tom slucaju manipulisao njim da bi ga privoleo sebi protiv G i da je odgovoran za malog.
Dobra prica, ovu sezonu je moguce sve shvatiti ako se sve prethodno zna u detalje i gleda pazljivo.

moram : )

ali toliko je evidentno da je W. magnet za J-a sta god da se desi u seriji on jednostavno ne moze da ga rokne jer mu je ovaj spasio zivot onog momenta kada su bili zabodeni u pustinji. to je prosto "kodeks" i kroz citavu seriju vidimo taj lojalan momenat, pogotovo sto ga W vise puta naziva "sinom". J-u def. treba neko kao sto je W. da mu bude nadredjen i da za dobro izvrsen posao dobije nagradu.. Naravno vremenom to sve pada u vodu jer tragedije koje se desavaju u vise navrata mogu imati objasnjenje izmedju ostalog u tome jer i sam J ima mladjeg brata koji je ispostavlja se izuzetan potencijal. U smislu ako sam ja vec resio da budem meth-head i ******, to deca ne zasluzuju, bez obzira da li su njihovi roditelji raspad [ ona dva junkie roditelja ] ili ova poslednja situacija [brock] koja je susta suprotnost onog jadnog deteta.

Znamo da je J bio i ostao veliki potencijal u svakom smislu ali spoznaja sebe da si ****** i da mozes da se izboris sa time i izadjes iz ****** je poenta ove serije ako se ja pitam, vise nego ta u momentima dosadna igra dr dzekila i mr hajda kada je W u pitanju.. u sustini da, mene W nervira od pocetka trece sezone i definitivno zasluzuje da umre, polako i na "rate".. nadam se od ricina.. :D

Bez obzira, Nolanovi filmovi su ozbiljni filmovi, betmeni od pre su laka razonoda za malu dečicu.

Nije Noaln hteo da se razlikuje od bilo koga, pa ga je samo zato zamračio (totalno besmislena teza), već je jednostavno napravio mračne filmove jer je betmen u stripovima mračan heroj, kao što je gotam city "mračan" grad sa istom takvom atmosferom.

Haha, a po cemu su to oni ozbiljni?? (i nemoj da mesas ostale ranije betmene..samo prvi deo valja, ostalo je njesra, drugi deo onako...) Mozda bi mogao ponovo da procesljas te stripove, jer jeste on mracan heroj, ali ne onako kako ga je Nolan predstavio...

Haha, a po cemu su to oni ozbiljni?? (i nemoj da mesas ostale ranije betmene..samo prvi deo valja, ostalo je njesra, drugi deo onako...) Mozda bi mogao ponovo da procesljas te stripove, jer jeste on mracan heroj, ali ne onako kako ga je Nolan predstavio...

Bitno je da ga je Nolan predstavio bolje nego bilo ko do sada.

Izuzetno :D

Poslednja izmena:
Betmen
Imam utisak da jedni pričate o tome koji film je verniji stripu, a drugi o tome koji film je bolji bez stripa. Veoma različite stvari. Mislim da je prvi film nesumnjivo daleko verniji stripu, kao i prikaz Džokera. I u igricama je bio sličan. Ipak, u prvom filmu kao da je Džoker prikazan onako kako ga, iz stripa, doživljava i interpretira dete od 5 godina. Više klovn, nego zlikovac. Da li je to do režisera, scenariste, glumca ili savetnika, ko bi ga znao. No, treba imati u vidu da su ti stripovi nastajali veoma davno, u neka sasvim drugačija vremena. Konkretno, ako su podaci tačni, Džoker se prvi put pojavio u prvom broju stripa - 1940. godine. Da li ga i 1989. ili 2012. godine treba prikazivati na isti način? Ili, pak, treba da bude preoblikovan, obrađen i prilagođen vremenu, prvenstveno je stvar ličnog ukusa. Nikad neće svi voleti isto.

U ovom slučaju, ja sam radije za modernizaciju. U svim filmovima mi je smetalo ne samo dečije poimanje negativaca (baš kao u Home Alone), nego i insistiranje na prikazivanju Gotama kao nekog "fantasy" grada, sa glupostima od arhitekture i zgrada. Slično je bilo i u Barman Begins, a tek Dark Knight je ono što sam od Betmen filma priželjkivao (a da toga nisam ni bio svestan :)). Sa poslednjim su opet otišli nekoliko koraka unazad.

Uostalom, treba imati u vidu i činjenicu da ni sami stripovi, tokom godina, nisu ostajali isti, nego su se menjali. Da li u skladu i u korak sa vremenom, teško je pitanje. Ipak, kako Vikipedija navodi, Džoker je prvo predstavljen kao "psihopata sa izopačenim, sadističkim smislom za humor". Potom je, tokom pedesetih, postao više "blesavi šaljivdžija", ALI - kako bi se ispunili propisi organizacije Comics Code Authority! Dakle, to nije bio prirodni razvoj lika, a rekao bih da je upravo taj period najviše uticao na Betmena iz 1989. Možda pod diktatom MPAA? Konačno, početkom sedamdesetih, Džoker se vraća "mračnijim korenima".

Dakle, koji je pravi način za prikaz lika koji je nastao 50-60-70 godina ranije i koji se i sâm vremenom dosta menjao? Stvar ukusa i procene. Ipak, lično smatram da je logično prilagoditi lik vremenu u kom se prikazuje, tim pre što ga je i sâm autor vremenom menjao. Kao što se i ljudi s godinama menjaju. Ali, ne smatram to obaveznim pravilom. :)

P.S. Zanimljivo je da su i Betmen (1989) i The Dark Knight (2008) i The Dark Knight Rises (2012) dobili isti sertifikat - PG-13. Očigledno se i ti kriterijumi prilagođavaju vremenima.

Dog Day Afternoon
Teško je zamisliti koliku prašinu i kontroverzu su podigli i ovi događaji 1972. i film 1975. godine. No, da ostavim nebitno po strani, iako filmu nedostaje današnja moderna produkcija, a sama pljačka je "planirana" prilično naivno (verovatno i za tadašnje pojmove), bilo je predivno gledati film u kom se prosto sve svodi na scenario, glumu i režiju. Daleko od toga da je sve savršeno, puno je propusta i početničkih grešaka tipa različitih položaja i mimike glumaca u scenama iz različitih uglova. Mnogo toga je, za današnje pojmove, vrlo naivno. Na momente, film malo i šeta sa teme na temu, kao da su bili neodlučni šta žele i dokle žele da idu. Ipak, atmosfera filma je jako dobra, a Al Paćino zaista odličan. Iako bez tipičnog italijanskog naglaska i danas promuklog glasa, nagovestio je svoju svetlu budućnost. Nekima će sigurno da deluje malo razvučeno, ali treba imati u vidu da je ovo prvo i prvenstveno drama (i to o istinitom događaju). Blaga preporuka, uglavnom zato što mislim da film ne zalazi dovoljno u ličnu priču glavnog lika. Mada, telefonski razgovor sa ženom koja kod kuće čuva decu baš je briljantan i podseća više na evropske filmove.

Poslednja izmena:
Sad procitah za GoT nesto sto je trebalo da bude u S01 a nisu uradili. Serija bi bila jos bolja da jesu...
"Lijam Burk, glumac za koga verovatno nikad niste ni čuli, je tumačio ulogu Ludog kralja, Erisa Targarjena II, za prvu sezonu Igre prestola. Snimljene su scene pobune Roberta Barateona, koja se desila dvadesetak godina pre vremena radnje koju pratimo. Tu smo trebali da vidimo i smrt brata i oca Neda Starka na sudu Ludog kralja. Međutim donešena je odluka, da se zbog vremena i jednostavnosti epizoda, ovo vraćanje u prošlost izbaci."

Sad procitah za GoT nesto sto je trebalo da bude u S01 a nisu uradili. Serija bi bila jos bolja da jesu...
"Lijam Burk, glumac za koga verovatno nikad niste ni čuli, je tumačio ulogu Ludog kralja, Erisa Targarjena II, za prvu sezonu Igre prestola. Snimljene su scene pobune Roberta Barateona, koja se desila dvadesetak godina pre vremena radnje koju pratimo. Tu smo trebali da vidimo i smrt brata i oca Neda Starka na sudu Ludog kralja. Međutim donešena je odluka, da se zbog vremena i jednostavnosti epizoda, ovo vraćanje u prošlost izbaci."

Sto je po meni jedan od mnogo propusta.. Znas kao ljudima koji citaju nije problem da sve povezu i shvate a ljudima koji gledaju jeste !?!? Ok. Zato serija i treba da se koliko je moguce odvoji od knjiga jer premnogo toga je razlicito da i ne vredi "uporedjivati" .. bas glupo.. i serija bi bila bolja kada bi se drzali knjiga a ne izmisljali stvari koje se nikada nisu desile.

Ne mora "sve" da se prenese na ekran, to nije moguce i to znam, ali ako vec nije sve onda nemoj i da izmisljas gluposti koje nemaju veze sa knjigom i tako dodatno smaras i sabotiras ljude koji su citali..
Inace da naravno da mi je serija super ali sam se jako i koliko sam mogao distancirao od samih knjiga jer kao sto rekoh - 30% onoga sto smo gledali, se nije ni desilo u knjigama.

Betmen
Imam utisak da jedni pričate o tome koji film je verniji stripu, a drugi o tome koji film je bolji bez stripa. Veoma različite stvari. Mislim da je prvi film nesumnjivo daleko verniji stripu, kao i prikaz Džokera. I u igricama je bio sličan. Ipak, u prvom filmu kao da je Džoker prikazan onako kako ga, iz stripa, doživljava i interpretira dete od 5 godina. Više klovn, nego zlikovac. Da li je to do režisera, scenariste, glumca ili savetnika, ko bi ga znao. No, treba imati u vidu da su ti stripovi nastajali veoma davno, u neka sasvim drugačija vremena. Konkretno, ako su podaci tačni, Džoker se prvi put pojavio u prvom broju stripa - 1940. godine. Da li ga i 1989. ili 2012. godine treba prikazivati na isti način? Ili, pak, treba da bude preoblikovan, obrađen i prilagođen vremenu, prvenstveno je stvar ličnog ukusa. Nikad neće svi voleti isto.

U ovom slučaju, ja sam radije za modernizaciju. U svim filmovima mi je smetalo ne samo dečije poimanje negativaca (baš kao u Home Alone), nego i insistiranje na prikazivanju Gotama kao nekog "fantasy" grada, sa glupostima od arhitekture i zgrada. Slično je bilo i u Barman Begins, a tek Dark Knight je ono što sam od Betmen filma priželjkivao (a da toga nisam ni bio svestan :)). Sa poslednjim su opet otišli nekoliko koraka unazad.

Uostalom, treba imati u vidu i činjenicu da ni sami stripovi, tokom godina, nisu ostajali isti, nego su se menjali. Da li u skladu i u korak sa vremenom, teško je pitanje. Ipak, kako Vikipedija navodi, Džoker je prvo predstavljen kao "psihopata sa izopačenim, sadističkim smislom za humor". Potom je, tokom pedesetih, postao više "blesavi šaljivdžija", ALI - kako bi se ispunili propisi organizacije Comics Code Authority! Dakle, to nije bio prirodni razvoj lika, a rekao bih da je upravo taj period najviše uticao na Betmena iz 1989. Možda pod diktatom MPAA? Konačno, početkom sedamdesetih, Džoker se vraća "mračnijim korenima".

Dakle, koji je pravi način za prikaz lika koji je nastao 50-60-70 godina ranije i koji se i sâm vremenom dosta menjao? Stvar ukusa i procene. Ipak, lično smatram da je logično prilagoditi lik vremenu u kom se prikazuje, tim pre što ga je i sâm autor vremenom menjao. Kao što se i ljudi s godinama menjaju. Ali, ne smatram to obaveznim pravilom. :)

P.S. Zanimljivo je da su i Betmen (1989) i The Dark Knight (2008) i The Dark Knight Rises (2012) dobili isti sertifikat - PG-13. Očigledno se i ti kriterijumi prilagođavaju vremenima.

Ali Gotham City i jeste "fantasy" grad u smislu arhitekture koja je u gotskom stilu...Tu je po meni Burton bas odradio odlican posao...

Ne smemo zaboraviti da je GOT imao smesan budzet za prvu sezonu. Prica o Ludom kralju je pominjana kroz dijaloge likova vise puta... Martin je napisao jedno od najboljih dela epske fantastike i sad ljudi umesto da nabave i procitaju zele instant resenje od 10 epizoda po sezoni preko koga ce proziveti nesto sto je sjajno prikazano u 8 knjiga pa se zale sto necega nema. Ne moze !
Ono sto meni smeta u seriji je to sto malo prate knjigu pa malo izmisljaju umesto da se lepo odluce da li knjige zele da koriste samo kao osnov ili zele da prate lepo.

Da, ali i sam GRRM kreira seriju tako da to nije zamerka već više jedan malo drugačiji pogled.
U svakom slučaju - knjige treba obavezno pročitati.

Betmen

Meni u ovoj novoj triologiji bas fali taj "fantasy' deo.
Recimo Dzek Nikolson kao Dzoker mi je dosta bolji od od Hit Ledzera (iako nema sumnje je i Hit Ledzer odradio odlican posao) , onaj Dzoker mi je bas onako po meri kao kul negativac iz stripova dok mi je ovaj nekako previse realistican , bas onako ko pravi psihopata koji uz to izgleda kao teski heroinski zavisnik.

Takodje fali mi i mracna atmosfera Gotam Sitija.

Jednostavno ova Nolanova triologija je tipican komercijalni pokusaj da od Betmena naprave nekakav realisticni i komercijalni holivudski blokbaster. (Iako je to sve jako kvalitetno odradjeno , u to nema sumnje)
Po meni nekako sam Betman kao i antagonisti i ostali likovi iz Betmenovog univerzuma mi se prosto ne uklapaju u realisticno okruzenje.

Poslednja izmena:
Ne smemo zaboraviti da je GOT imao smesan budzet za prvu sezonu. Prica o Ludom kralju je pominjana kroz dijaloge likova vise puta... Martin je napisao jedno od najboljih dela epske fantastike i sad ljudi umesto da nabave i procitaju zele instant resenje od 10 epizoda po sezoni preko koga ce proziveti nesto sto je sjajno prikazano u 8 knjiga pa se zale sto necega nema. Ne moze !
Ono sto meni smeta u seriji je to sto malo prate knjigu pa malo izmisljaju umesto da se lepo odluce da li knjige zele da koriste samo kao osnov ili zele da prate lepo.

Suludo je razmišljati na bilo koji način osim da su serije tu radi profita. Ergo, izmeniće šta god požele i kako god požele samo da više kapka. Briga ih i za bežanje od knjige, i što pravi fanovi *****. Ogromna većina fakat nije čitala knjige i oni su toga svesni pa im i nije problem da menjaju kako šta požele.

Sve na stranu, serija je dobra, nije mi spektakularna, mada je treća sezona bila fenomenalna i možda ubuduće to bude top kvalitet. Ono što je najbitnije je da ljudi pročitaju knjige jer su uskraćeni za antologisko delo i sate i sate mnogo mnogo kvalitetnije zabave nego što je slučaj sa serijom. Ponavljam, ne kažem da je serija loša, ali knjige su 10x...

Meni u ovoj novoj triologiji bas fali taj "fantasy' deo.
Jednostavno ova Nolanova triologija je tipican komercijalni pokusaj da od Betmena naprave nekakav realisticni i komercijalni holivudski blokbaster. (Iako je to sve jako kvalitetno odradjeno , u to nema sumnje)
Po meni nekako sam Betman kao i antagonisti i ostali likovi iz Betmenovog univerzuma mi se prosto ne uklapaju u realisticno okruzenje.

Druže, imaš previše digresija u postu i stvari koje jedna drugu potiru. Prvo, blok baster je malo kada realističan. A kada je realističan, retko kada je komercijalan. Drugo, flim je sve samo ne tipičan pokušaj bilo čega, da je tipičan, ne bi mi sada o njemu ovoliko pričali.

Džoker jeste psihopata, i takav treba da bude i na filmu, nije valjda zanimljivi i smešni klovnić koji ubija ljude...

Komercijalni film je kapetan amerika, hulk, iron man. Nolanovi betmeni su rađeni na drugačiji način, publika je to razumela i zato su ocene kakve jesu. Filmovi su dobri i ljudima koji nisu upoznati sa betmenom da bi dublje recenzirali njegov lik i priču, ali i onima koji ga "bolje poznaju" i koji očekuju više od filma za decu gde dobri čika ide i tuče loše čike i gde na kraju dobro pobeđuje zlo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno