Šta je novo?

Poslednji odgledani film(ovi) i serije - "obavezno procitati pravila iz prvog posta"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Druže, imaš previše digresija u postu i stvari koje jedna drugu potiru. Prvo, blok baster je malo kada realističan. A kada je realističan, retko kada je komercijalan. Drugo, flim je sve samo ne tipičan pokušaj bilo čega, da je tipičan, ne bi mi sada o njemu ovoliko pričali.

Džoker jeste psihopata, i takav treba da bude i na filmu, nije valjda zanimljivi i smešni klovnić koji ubija ljude...

Komercijalni film je kapetan amerika, hulk, iron man. Nolanovi betmeni su rađeni na drugačiji način, publika je to razumela i zato su ocene kakve jesu. Filmovi su dobri i ljudima koji nisu upoznati sa betmenom da bi dublje recenzirali njegov lik i priču, ali i onima koji ga "bolje poznaju" i koji očekuju više od filma za decu gde dobri čika ide i tuče loše čike i gde na kraju dobro pobeđuje zlo.

Brate o cemu ti pricas...Nolanovi filmovi su bre akcioni filmovi o Betmenu..i tu sve staje..nema tu duboke price i karakterizacije...koja to publika, danasnja publika koju cini Jersey Shore i Geordie Shore generacija..

Nolan je sam rekao da nema pojma o Betmenu i da se okruzio ljudima koji nesto znaju da mu pomognu!? Gde je tu logika?? Evo ti citat iz intervjua sa njim:

Although I'm not a huge comic book fan, and I never pretended to be -- it's very dangerous to pretend you're a comic book fan. I was smart enough to surround myself by co-writers like David Goyer and my brother Jonah, who it turns out is more of a comic book guy than I realized.
....
So my collaborators very much presented the comic book end of things to me.

A evo ti gde lepo kaze da je to za njega samo jedan akcioni film:
That stuck with me, because what Tim Burton had done with Batman -- which was massively successful…the films are fantastic. But they're very Tim Burton, they're very idiosyncratic. I saw this gap. If you like the Dick Donner version where you go, "Okay, this is not a comic book movie, it's not excessively gothic, it's just a huge action film."

http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=42454

Mislim da nisi razumeo sta je hteo da kaze time, jer si uzeo osminu recenice van ikakvog konteksta. Takodje si nasao random intervju i izvukao to. Da poznajes covekov rad, znao bi da filmove pravi iskljucivo za samog sebe, tako da ne moze nikako biti komercijala (ne znam samo ovakle ti ova ideja). I ne moze biti akcioni film kada je akcija 30 minuta od 150 minuta.

Da hejtujete Betmena razumeo bih, ali cim vidim da spomenete Nolana odmah skapiram da je ili troll ili clueless mind u pitanju, jer ima on i drugih filmova pored DK trilogije i Inceptiona, potrazite netom, odgledajte ;)..

Meni recimo Joker nije nista posebno, u odnosu na druge antagoniste u DK trilogiji, ali su mi svi unikatni na neki nacin. Cak stavise, od glavnih negativaca svaki je totalna suprotnost drugoj dvojici. Koncept njihovog razmisljanja i sukoba ideja je perfektno odradjen, dok to u starom Betmenu ne postoji. I dzaba sto je Cat Woman u starom Betmenu bliza stripu (iako je bliza Harley Quinn po ponasanju ali stagod), kad je apslutni trash i ne moze da se poredi sa Hathaway u TDKR. Gluma je 10 puta bolja u Nolanovoj Trilogiji, jer je okupio jedne od najboljih glumaca Holivuda. Nista osim vase subjektivne iskrivljene slike o "Nolanovom mracnom" Betmenu ne ide u korist starom.

Poslednja izmena:
Iron Man 3-нагиње ка Рамбо саги хахха каква будалаштина.

Mislim da nisi razumeo sta je hteo da kaze time, jer si uzeo osminu recenice van ikakvog konteksta. Takodje si nasao random intervju i izvukao to. Da poznajes covekov rad, znao bi da filmove pravi iskljucivo za samog sebe, tako da ne moze nikako biti komercijala (ne znam samo ovakle ti ova ideja). I ne moze biti akcioni film kada je akcija 30 minuta od 150 minuta.

Da hejtujete Betmena razumeo bih, ali cim vidim da spomenete Nolana odmah skapiram da je ili troll ili clueless mind u pitanju, jer ima on i drugih filmova pored DK trilogije i Inceptiona, potrazite netom, odgledajte ;)..

Meni recimo Joker nije nista posebno, u odnosu na druge antagoniste u DK trilogiji, ali su mi svi unikatni na neki nacin. Cak stavise, od glavnih negativaca svaki je totalna suprotnost drugoj dvojici. Koncept njihovog razmisljanja i sukoba ideja je perfektno odradjen, dok to u starom Betmenu ne postoji. I dzaba sto je Cat Woman u starom Betmenu bliza stripu (iako je bliza Harley Quinn po ponasanju ali stagod), kad je apslutni trash i ne moze da se poredi sa Hathaway u TDKR. Gluma je 10 puta bolja u Nolanovoj Trilogiji, jer je okupio jedne od najboljih glumaca Holivuda. Nista osim vase subjektivne iskrivljene slike o "Nolanovom mracnom" Betmenu ne ide u korist starom.

I odjednom od Nolana ti napravi novog Kopolu...

+1

Ali Gotham City i jeste "fantasy" grad u smislu arhitekture koja je u gotskom stilu...
Slažem se, ali meni, recimo, Betmen kao strip to nikada nije bio. Uostalom, Brus Vejn je prikazivan kao realna osoba. Nema čak ni super moći. Niti bljuje vatru, niti ima magični štap. I zato mi takav koncept grada nikada nije "legao", jednostavno mi je kontradiktoran. Pa su mi raniji filmovi prosto udaljeni. Dark Knight je pravljen tako da gledaoci mogu da se poistovete sa dešavanjima, da deluje kao nešto iz svakodnevice (nažalost). Prosto kako bismo danas zamišljali super zlikovca psihopatu, u TV prenosu. Ne kažem da je to dobro ili loše, pogotovo sa aspekta ekranizacije stripa (u stvari se ovde radi o ekraznizaciji lika, a ne stripa), jer je stvar ličnog ukusa. Samo meni ima mnogo više smisla. A u tom maniru je rađen i strip o Supermenu (u realnom okruženju). Uostalom, krenulo se u osavremenjavanje i drugih strip-junaka. Pre svih, pomenutog Supermena koji je, odjednom, izgubio ne samo svoje čuvene gaće, nego i svoj alter ego. Opet, ne kažem da je to dobro, ali insistiranje na potpuno vernom prenošenju stripa kreiranog 1940. godine, mislim da bi dovelo do one kriminal serije iz šezdesetih. Slično kao Dog Day Afternoon koji odgledah juče. Dobar je film, ali danas više niko živ ne zamišlja tako pljačku banke ni bilo koja vezana dešavanja. Uostalom, pogledaj kako se menja fizička prezentacija super junaka u stripovima. Od nekadašnjih krupnih momaka, svi su postali izbildovane grdosije koje kipte od snage, sa definicijom mišića koju još niko živ nije postigao. Čak i Betmen, koji je, u osnovi (po mom mišljenju) više detektiv, a manje akcioni heroj. Pa ako je to kreatorima stripa prihvatljivo prilagođavanje vremenima (a očigledno je prihvatljivo i publici), zašto ne bi bila i modernizacija Gotama.

@Mack10 Rekao bih da se svi slažemo da je Nolanov serijal (mada ja tu mislim prvenstveno na Dark Knight) realniji i moderniji, prilagođen ovom vremenu, samo su nam ukusi različiti, pa se nekima to sviđa, a nekima ne. :)

canejr - ja mislim da vecina ljudi preskace tvoje postove zbog kolicine napisanih reci, tvog knjizevnog stila pisanja, i cinjenice da ne razdvajas misli sa pasusima. kazem ti ovo dobronamerno jer ih ja prvi ne citam posle drugog reda kad krenem da trazim sa desne na levu nastavak.

True Blood - mnogo bolji utisak od ove sezone nego prethodnih par. jeste serija poblesavila jos u drugoj sezoni ali je primetan kvalitet ove u odnosu na prethodne.

Kada je u pitanju true blood, verovatno znate da je radio Alan Bal koji je radio i kultnu Američku Lepotu ali jako mali broj ljudi je gledao takođe njegovu seriju Six Feet Under. Svojevremeno išla na pinku...

A ta serija je nešto najbolje što sam ikada gledao... Čak računajući i filmove.

A gledao sam dosta... Stvarno dosta :)

Meni odgovaraju Canetove kratke recenzije. Tome ovaj topik prevashodno i služi.

Imam utisak da Caneta nisu iz "nekog razloga" primili na IMDB pa ostavlja svoje User Reviews-e nama... :D:D:D

Dobar je,samo previse subjektivan :)

Nebeska udica.
Jedini film gde sam bio na ivici da pustim suzu i uvek me s**** kraj filma. Inače,moj omiljeni film

Star Trek - Into the darkness
Posto nisam fan serijala, za mene je ovo bilo samo ubijanje vremena. Film nije los i ne pruza manje od onoga sto sam ocekivao. Kompletan rasplet je bio potpuno predvidiv, ali sta sad, malo ovakvih filmova krije neko iznenadjenje na kraju.
6/10

Za kraj samo pitanjce.
Da li sam nesto propustio ili su svih 72 clanova Kanove posade vestacki napravljeni super-ljudi? Ako jesu, zasto su morali da hvataju Kana kada su imali 72 komada da biraju od koga ce uzeti krv za Kirka? Jednog su cak i izvadili iz krio kontejnera da bi stavili Kirka unutra.

Meni to usporeno gledanje u prazno i dramske pauze u BB predstavljaju razlog zasto seriju ne bih stavio na prvo mesto, da toga nije definitivno bi bila.

Da se i ja složim jednom sa Đeksonom.

Isto kao što su kvalitetni monolozi u prvih par epizoda bili najveći kvalitet dextera.
Apropos, zadnja sezona je užasna.

^^Pa...
Valjda im trebaju zive celije, jednog su izvadili ali ne i oziveli.

^^Pa...
Valjda im trebaju zive celije, jednog su izvadili ali ne i oziveli.

svrha zamrzavanja i jeste da ostanu zivi. mislim, necu bas da ulazim u naucne detalje star treka jer nisam gledao nijednu celu epizodu, ali krv je krv. ono sto mogu da urade na celom coveku, mogu da urade i na epruveti

True true. Ali oni voze Enterprajz i nose flip telefone, tako svaka dalja polemika nema smisla :D.

Isto kao što su kvalitetni monolozi u prvih par epizoda bili najveći kvalitet dextera.
Apropos, zadnja sezona je užasna.

Slazem se! Ova zadnja sezona je za sad ubedljivo najlosija.
S ovom Vogel smorili vise. Jos sa onom scenom kad Dexter provaljuje sina ove Vogel :D deluje totalno smesno
Nadam se da ce ove zadnje 3 epizode da poprave malo utisak.....

.... ali jako mali broj ljudi je gledao takođe njegovu seriju Six Feet Under. Svojevremeno išla na pinku...

A ta serija je nešto najbolje što sam ikada gledao... Čak računajući i filmove.

A gledao sam dosta... Stvarno dosta :)
Slazem se, odgledao sam prvi put SFU ove godine i zaista jedna vrhunska serija. Zavrsetak serije je ''domaci zadatak'' za mnoge ove nove serije ;)

Poslednja izmena:
under_the_dome_key_art_a_p.jpg

Sve bolja serija. U pocetku mi se nije svidela al se dosta popravila u zadnjih nekoliko epizoda. Cak mi glumacka ekipa nije vise antipaticna.

We're the Millers 8/10

Ko hoće dobro da se nasmeje, preporuka. Nije sjajan film ali kao komedija je izuzetan. A tek Jennifer Aniston u striptiz sceni, ono iz trejlera nije ni 1% od onoga u filmu.

The Fighter 8/10
Nisam gledao ranije, gledao Warrior koji je izašao tu negde, pa mi je bilo mnogo dva filma sa istom pričom, zato ga odlagah godinu i jače.

Inače, film odličan 8/10, Bale pokidao, čovek je najbolji glumac među ovim komercijalnim glumcima iz Holivuda trenutno, od onog filma sa avionima kad je bio klinja, preko Psycha, Terminatora, Betmena, 3:10 to Yuma, Machinist, Prestige.. ima stvarno dobru sposobnost transformacije,... oduševljavao me je Val Kilmer ranije, pre svega u The Doors i The Saint ali Bale odigrao poslednjih nekoliko filmova profi.

Zato Wahlberg igra isto u Tedu i Fighteru, skromna gluma ali je pozitivan lik, ok mi je za gledati. :)

Jel u rangu Crazy Stupid Love? To mi je jedina gotivna komedija bukvalno u zadnjih par godina...

Po meni i nije bas ali moze da prodje. ;) Limunadica ali fina.

Now You see Me -

Ne znam zasto se ljudima nije svideo kraj kada je upravo u tome poenta CELOG filma - you are too close. imali ste tokom filma bar 3 foreshadowing scene gde je trebalo da provalite

1. interogacija sa mentalistom: "you have daddy issues" - ocigledna navlaka na cinjenicu da je Shrike njegov otac

2. I am chasing My self! - jos jedna navlaka

3. "family hairloom watch" ovo je onako, filmska navlaka jer apsolutno nema smisla spomenuti tako nesto a da nece posle da ima referencu

Meni je kraj odlican, i film je preterano dobar.

Now You see Me -6.7

Fino uklopljena priča i ništa više. Fali osećaj da ste gledali film :S:...neuspeo dramski razvoj likova ali film i ne pretenduje na sadržaj već na formu...može to i daleko lošije, zato preporuka za odgledaj i zaboravi.

A pouka filma? S.enjaj razotkrivača mađioničarskih trikova na doživotnu robiju ni krivog ni dužnog. I kakva je ovo ćelija na kraju filma, jel Monte Kristo bio prethodno u njoj!? Film je ekstremno plitak i bilo kakvo traženje dubine u njemu je bacanje vremena.
Izvinjavam se što zvučim ostrašćeno ali stvarno dobijam alergiju na filmove koji imaju zaplet na nivou mašte petogodišnjeg deteta (čitaj: lost, prometej sada i ovo s.anje).

A pouka filma? S.enjaj razotkrivača mađioničarskih trikova na doživotnu robiju ni krivog ni dužnog. I kakva je ovo ćelija na kraju filma, jel Monte Kristo bio prethodno u njoj!? Film je ekstremno plitak i bilo kakvo traženje dubine u njemu je bacanje vremena.
Izvinjavam se što zvučim ostrašćeno ali stvarno dobijam alergiju na filmove koji imaju zaplet na nivou mašte petogodišnjeg deteta (čitaj: lost, prometej sada i ovo s.anje).

sve ok ali prometej je ipak u drugoj klasi za ovu limunadicu...btw posle pocetnog razocarenja kod prometeja pogledah ga ponovo pre neki dan i deluje mi daleko bolje nego na prvu loptu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno