Šta je novo?

LG L7 II

Sad videh mali bag-ic,naime stavio sam da na tastaturi mogu menjati nasa i engleska slova,kad kliknem na bilo koja od ta dva ostaju uvek engleska,srpska ne prebacuje,jel ima jos neko ovu gresku?

Поздрав људи, нов сам овде и ево јубиларне прве поруке. Имам овај телефон око месец дана, узео преко Теленора уз ПиС 500 пакет за 6800 дин на 6 месечних рата тако да ми је јефтино изашло. Што се тиче овог горе када се постави српски језик постоји проблем (бар за мене јер када пишем користим ћирилицу) нпр. када хоћеш да напишеш слово Д мораш да држиш латинично Д на тастатури и бираш између D и Đ, а када одабереш хрватски бираш између Д, Đ и D. Мало ми је тешко да поверујем да су ставили ћирилицу Хрватима :d то сам прво запазио. Батерија је супер као што сте и закључили. :) iGO још увек нисам инсталирао. Што се тиче бага за разговор мислим (али мислим, нисам 100% сигуран) да ми се десило једном. Имам софтверску верзију са Д. Иначе када се разговара чује се одлично бар за мене :d
Када сам први пут разговарао мислио сам да се некако укључио спикерфон како се чуло и нисам могао да верујем да се тако добро чује, као да је онај са ким разговараш поред тебе.

Једино што ме излуђује код овог телефона то је проблем да се повеже на Wi-Fi. Покушавао сам да мењам име и лозинку мреже више пута (што су ми препоручили из сервиса Теленора за претходни телефон ако неће да се повеже) али опет исто, пише само Преузимање ИП адресе :mad: Да ли се ово неком од вас дешавало и да ли након ажурирања софтвера мора да се одради фабрички ресет телефона? Поздрав свима :p

Poslednja izmena:
meni se to sa WiFi desilo samo na nekom 100 godina starom D-link ruteru ....

@Fon Karajan
Kad ga azuriras uradi factory reset. Ima u prethodnim postovima vec komentarisano. Sto se tice WiFi-a nisam imam nijednom problem do sada ni na jednoj verziji softvera, a kacio sam se na vise mreza. Pretpostavljam da si probao i kod nekog ortaka, pa je mozda problem u tvom ruteru/AP-u, moyda promeni enkripciju na WPA. Sumnjam da je do phona-a. Vecina je ovde imala problem sa mikrofonom, koji je sada resen.
Ja bih na tvom mestu uradio upgrade na "e" verziju i factory reset.

Rešenje za tastaturu: instaliraj neku drugu sa PlayStora. Na znam koja ima ćirilicu. Mislim da google keyboard ima.

Za wi-fi probaj da promeniš enkripciju ili da je skroz ugasiš. Ili probaj neki drugi router.

Poslednja izmena:
Da kucnem u drvo (kuc kuc) više mi se nije desilo da kada nekog pozovem, da me on ne čuje.
Inače, telefon uopšte nije loš. Ubacio sam mu 16 GB class 10 karticu, i sada ima mesta za slike, muziku, filmove i aplikacije koliko hoćeš.
Baterija je odlična, još nisam uspeo da je potrošim za jedan dan. Najzad imam telefon, koji mogu slobodno da koristim ceo dan a da ne mislim o bateriji; stalno uključen WiFi i mobilni internet, osvetljenje ekrana po potrebi na 100 %; podešeno da ekran ide u idle tek posle 1 minut, mogu da čitam knjige i gledam youtube, slušam muziku, sinhronizacija google accounta i vremena uključena. I dalje ga stavim na punjač svake noći, ali bar znam da sutradan mogu opušteno da ga koristim.
Skype i Viber rade odlično.
Takođe, super je dioda oko home dugmeta, trepti zeleno ako imam SMS, belo ako imam google chat itd.
Mana mu je što malo krcka poklopac baterije, i što je tako kockast. :) Dešava mi se da ne znam šta je gore, a šta dole, pa tražim home taster. :)

probaj ovu verziju: iGO Primo 9.6.7.281004_thin_1.0_JB_sound_fix_IMEI_sys_not_ch anged.apk (not scan IMEI)

Opet isto, puca kada se ukljuci GPS prijemnik. Formatiracu karticu kada stignem pa cu opet da probam.

Sto se tice samog telefona - ni jednom mi nije mikrofon pravio probleme, prvi put kad sam punio mi je nestala mreza, od tada ni jednom. Sve radi ok. Koja promena u odnosu na Grand X, jos ne mogu da se naviknem da telefon radi :d

@zolabg

posto ne citas temu ajd da ti sazvacem :

na pocetku 19 strane ove teme lik je objasnio kako se resava porblem pucanja IGO-a pri startovanju GPS prijemnika...

Pozdrav ljudi, devojka je uzela pre neki dan model. Preporucio sam joj idol, medjutim u vipu su imali samo jedan primerak kojem je bilo pokvareno dugme za ubacivanje kartice, tako da je posle puno predlaganja i caskanja sa zaposlenima uzela L2 II...Iskreno nisam obracao paznju na LG pre tako da osim hd modela nisam znao specifikacije. Prvo me je odusevila baterija i to sto je relativno noviji model. Lose je malo manja kolicina rama i video snimanje, no njoj je bitno da kamera ima blic...
Sad me zanima, sta treba zastititi i kako/gde?
Takodje koju karticu staviti i jel ima koristi od updatea?

Poslednja izmena:
Evo, desilo se ponovo! Opet me nije cuo onaj sto sam ga pozvao. Morao sam da upalim pa da ugasim zvucnik i onda je proradilo. :(
Stvarno uzas, morace ponovo na servis. :(

Pa ako proradi posle paljenja / gašenja zvučnika to je onda softverski problem. Šta će ti servis? Samo ćeš bez veze biti bez telefona neko vreme, oni će ga flešovati i reći ok je. Pomiri sa se bagom i to je to :)

Da li je softverski ili hardverski problem, to mene ne interesuje. Telefon je neispravan, neka ga Telenor popravi, ili neka vrati pare.

Da li je softverski ili hardverski problem, to mene ne interesuje. Telefon je neispravan, neka ga Telenor popravi, ili neka vrati pare.
ne znam dal si flesnuo zadnji firmvare??/ nekima je to pomoglo mada ja takav problem nikad nisam imao ...

Verzija softvera je "e", azurirao je servis.

Zato sam i stavio pod navodnike.Samo treba prvih par puta da se isprazni i napuni do kraja,nema one fore 12h i sl. i to je to.

Zapravo praznjenjem do kraja UBIJAS li-iop i li-poly baterije a ne pomazes joj nikako da ti duze traje, one ne podnose dobro praznjenje ispod 5-7%!

Restartovao telefon na fabrička podešavanja, pa onda pokušao da ponovo dobijem problem. Ali posle 30-tak poziva, ni jednom se nije desilo da mikrofon bude ugašen.
Koji smor od telefona.
Kako sada da ga pošaljem na servis, kada će u servisu isto to da urade, i ima da mi ga vrate i kažu da je sve OK?
Znači svakih 20-tak dana reinstaliranje aplikacija i podešavanje telefona. :(
A još ne smem da ga root-ujem za titanijum backup, jer se gubi garancija!
:mad:

Znači nikad više LG!

Ja ti rekoh.
Svaka firma ima tako neki model koji ima bubice, ako tako emotivno kreneš, furaćeš 3310 na kraju ;) gledaj modele a ne firme.
Što se roota tiče obično ima i unroot postupak pa proveri i tu opciju

Ma najviše me je u stvari iznervirao zakon o potrošačima i Telenor (smrdibube :) ) jer ne mogu da zamenim telefon.
Mislim ono, kad se oženiš, možeš da se razvedeš, ali kada kupiš telefon, e tu si se s*ebao. Nema nazad.
Prosto neverovatno.

A tek LG podrška. Oni kao nemaju pojma, to nije njihov problem. A čiji je?

A kada sam bio u Nemačkoj, tamo kupiš telefon (TV, frižider...), pa shvatiš da ti se ne sviđa, pa ga lepo vratiš i uzmeš pare nazad.
Kakvo zadovoljstvo kupovine. :whip:

Verovatno će zato telefon u oglas.

Znam da je offtopic, ali moram da ipak ispravim ovo sto sam gore napisao.
Znaci, kada se u Nemackoj kupi telefon koji nije vezan ugovorom sa mobilnim operaterom, onda se moze vratiti nazad i dobiti pare nazad, bez obrazlozenja.
Ali, ako se kupi "na ugovor", onda se ne moze vratiti nazad. Eventualno se moze u slucaju kvara zameniti za drugi telefon.
Jedino ako se naruci telefon sa ugovorom preko interneta, onda se moze vratiti ( i raskinuti ugovor) u roku od 14 dana, bez obrazlozenja. Mada i ovde treba proveriti pre kupovine sta pise na sajtu u "uslovima kupovine".
Da li i ovo vazi i kod nas, kada se naruci telefon na ugovor sa Telenor sajta?

Ma najviše me je u stvari iznervirao zakon o potrošačima i Telenor (smrdibube :) ) jer ne mogu da zamenim telefon.
Mislim ono, kad se oženiš, možeš da se razvedeš, ali kada kupiš telefon, e tu si se s*ebao. Nema nazad.
Prosto neverovatno.

A tek LG podrška. Oni kao nemaju pojma, to nije njihov problem. A čiji je?

A kada sam bio u Nemačkoj, tamo kupiš telefon (TV, frižider...), pa shvatiš da ti se ne sviđa, pa ga lepo vratiš i uzmeš pare nazad.
Kakvo zadovoljstvo kupovine. :whip:

Verovatno će zato telefon u oglas.

Kazi mi druze kad si ga odneo na servis jesu ti negde zabelezili da je bio servisiran u onom kartoncetu od garancije i sl.?
Ovo te pitam jer sam kontaktirao LG i rekli su mi sledece:
"Postovani Gospodine,
mobilni ponovo vratite na servis radi popravke, ukoliko se i treci put pojavi isti kvar imate pravo da zahtevate zamenu za drugi, ispravan.
Sto se tice azuriranja, ne obavestavaju nas kada i da li ce biti.
Pozdrav LG"
E,sad fora je u tome kako ja njima dokazati da sam ga vec jednom nosio u servis i da ce mi ovo biti vec drugi put posto i dalje ima taj "zvucnik" problem?

da li neko ima dual sim verziju ovog telefona ? nekako mi izgleda lepse nego onaj sa jednom sim.. ? da li se tripujem ili jos neko misli isto

@stena85

Dobio sam papir "Servisni radni nalog" iz servisa "Mobis-eletronic servisni centar doo".
Tu i piše odgovor na moj (Telenorov) komentar "Korisnika ne čuju sagovornici, kvar se pojavljuje kada korisnik zove ali ne i kada korisnika neko zove";
"Prilikom pregleda i testiranja navedena reklamacija uočena. Upisan software, podešen, test OK".

Verujem da i oni imaju kod sebe evidenciju da je telefon bio na servisu.

Samo je sada problem :lupko:, što telefon sada radi bez greške, posle fabričkog reseta.
Ali ako mi se ponovo, bar jednom, pojavi ovaj bug, šaljem telefon na servis.

Pitao LG mejlom jel se ima u planu mozda azuriranje na 4.2 ili kojim slucajem na 4.3 (u sta ni sam ne verujem),kazu da se jos nista ne zna...,majke im ga ;-)

a ti pitaš ko veverica. pa flagshipovi su im na 4.1 ti za tvoj telefon očekuješ 4.3. budi srećan ako te ne vrate na 4.0

Ja sam rekao da ocekujem 4.2,,a 4.3 mi je tek misaona imenica,citaj sta pisem.

Ma i 4.2 je misaona imenica :d

Ne mora da znaci,opametili su se i oni,cim su L7 sa 4.0,bacili na JB (cini mi se),samo im treba vremena,malo kasne ;-) ali ako misle da se bore za korisnike,to moraju uvesti u praksu ;-)

Koliko videh na jednom sajtu u Spaniji je dostupna vec i verzija sa "F" slovom,nadam se da ce uskoro i kod nas i da ce konacno ona ispraviti bag sa zvucnikom

a ti pitaš ko veverica. pa flagshipovi su im na 4.1 ti za tvoj telefon očekuješ 4.3. budi srećan ako te ne vrate na 4.0

E,veverice cisto da ti prenesem sa jednog sajta sta je lik napisao,posto si ti ubedjen 100% da nece pasti nijedan update,a ja ipak verujem da ce stici 4.2,pa cemo videti ko gresi.
Naime,lik kaze da 4.2 stize sigurno do kraja godine.
Znaci samo prenosim sta je on napisao,pa cemo videti,do kraja godine nema jos puno.

Vrh Dno