Šta je novo?

Watch Dogs

Cini mi se da su sve scene u prezentaciji skriptovane...Ne znam koliko ce ovo biti zanimljiva igra...
Assassins Creed 1 je takodje na prezentacijama izgledao odlicno,pa je na kraju ispao krajnje monoton i repetivan...

Zanimljiva je u tome što ti je ponuđen veliki broj mogućnosti kako da pobegneš iz potere, ovde je samo mašta ograničenje kako ćeš da izbegneš ove što te vijaju. A što se tiče toga da li je igra story driven, ili open-world, ja bih više voleo da je akcenat bačen na story driven, pošto tema ima dosta veliki potencijal.

demo je verovatno uradjen poluskriptovanom varijantom, sa odredjenim triggerima u odredjenom trenutku. Ali to nije zato sto je to neizvodljivo, vec da bi se precizno u jednom naletu demonstrirale odredjene mogucnosti u igri, tj. da bi prezentacija bila preciznija i zanimljivija....

Izmedju ostalog, ko je ovo pratio, u vise navrata je spominjano da su prilikom free roaminga sve sporedne misije totalno random... e sad i dalje mozemo da nagadjamo koliko su te stvari na mestu, ali ja verujem da jesu

Poslednja izmena:
Upravo tako, a sve u cilju prikazivanja sto vise stvari za sto krace vreme. Tako je koncipirana barem polovina prikazanih demoa.

Kad je vec tako, zasto nisu pokazali nesto inovativno i u ovim novijim trejlerima?! Posle onog od prosle godine, svi ostali su ostavili mlak utisak na mene. Ocekivao sam da ce prikazati nesto stvarno originalno, a ne samo ovo hakovanje kamera i cega sve ne, jednim klikom - vau bas kompleksno, da li je to novi ajFone?!:) Skeptican sam sto se ove igre tice, mislim da ce biti previse dosadna.

Poslednja izmena:
To sto oni nisu inovativni ne znaci da mi nismo u pravu. ,);)

Prvo igra vise ne izgleda dobro kao na prvim snimcima, drugo ne vidim da ce to "hakovanje" dovoljno obogatiti igrivost GTA klona. Tako da sam i ja skeptican pa nek bude da gresim.

Po meni, Watch Dogs je vise nesto na fazon Infamous i Prototype nego li GTA klon. Mada ja stvarno ne cenim Assassins Creed. Verujem da oni koji se prze na AC ce u Watch Dogs videti nekog mesiju i ne znam kakav kvalitet naracije, price i celog sveta igre.

Kako si samo uspeo da povežeš jednu ozbiljnu igru sa Infamous i Prototype...

GTA je ozbiljna igra jer ispod svog tog sloja nasilja i kriminala se zapravo nalazi nesto mnogo vise, kritika drustva u formi video igre. Ovaj Watch Dogs deluje ozbiljno ali cenim da je duboka kao i intelekt prosecnog hipstera.

Ne znam kako mozes Ubi igrama da pridajes znacaj. Pa oni se busaju sa Tom Klensijem sto je literatura ZLJ kategorije. Jedini put kada su Tom Klensi igre valjale nesto jeste kada ih je gejmplej izvlacio (rane Splinter Cell igre, Rainbow Six).

GTA je ozbiljna igra jer ispod svog tog sloja nasilja i kriminala se zapravo nalazi nesto mnogo vise, kritika drustva u formi video igre. Ovaj Watch Dogs deluje ozbiljno ali cenim da je duboka kao i intelekt prosecnog hipstera.

Ne verujem da ce iko reci da su GTA igre ikada bile lose, ali odakle si izvukao ovu poentu da je to kritika drustva? Kako je Vice City, igra koja je prikazivala 80.-e, kritika drustva u 21.-om veku? :)

Ne znam kako mozes Ubi igrama da pridajes znacaj. Pa oni se busaju sa Tom Klensijem sto je literatura ZLJ kategorije. Jedini put kada su Tom Klensi igre valjale nesto jeste kada ih je gejmplej izvlacio (rane Splinter Cell igre, Rainbow Six).

Slažem se za GTAV i jako cenim njegovu celokupnu satiru (američkog) društva. Jedino mi nije bilo jasno čemu upoređivanje Watch Dogs-a sa igrama koje služe za instant razbribrigu kao što su Infamous i Prototype.

Po meni, Watch Dogs je vise nesto na fazon Infamous i Prototype nego li GTA klon. Mada ja stvarno ne cenim Assassins Creed. Verujem da oni koji se prze na AC ce u Watch Dogs videti nekog mesiju i ne znam kakav kvalitet naracije, price i celog sveta igre.

Ova igra je po koncepciji (i to je evidentno) mnogo bliža GTA nego tupavim pomenutim naslovima koje si ne znam iz kog moždanog džepa izvukao lafe! A najbolje je što zapravno ni nema neke veze sa GTA koliko sa Assassinom, što je uostalom i noramalno i tako treba da bude kad se uračuna ko stoji iza ove igre.

Drugo, ne cenim ni ja GTA u toj meri u kojoj ga ti ceniš i to pre svega jer je izvikan, ali mi opet ne pada na pamet da *****m kako će to biti loša ili dosadna igra. Ono što ja mislim po pitanju GTA je da će biti jedan veeeeliki dobro ušminkani de-ža-vu sa novim facama koje su tu kao fasada za pomenuti efekat, jer je to jedini način da ovaj serijal bez pardona svi listom ne okarkterišu upravo ovako kako sam napisao. Najgore je što to još uvek pali... mislim, odvalim odmah kad pročitam komentare tipa da je uložena gomila para na GTA i da se to na svakom koraku vidi!!! Šta se bre vidi - gde se vidi!!! Pojedinci komentarišete ove dve igre kao da ste ih već videli i odigrali, a fakat je da smo od GTA serijala zapravo videli samo preskriptovane filmiće ili bolje rečeno "cut scenes sandwich trailere", eee, he, he ! :p

Trešnjica na šlagu na torti se ogleda u trenutnoj činjenici da GTA V verovatno neće nikada ni izaći na PC-u, plus stoji činjenica da ova igra nije ni okarakterisana kao next gen pa čak neće ni izaći na najnovijim konzolama (doduše više iz taktičkih razloga - tranzicija Đole!), prema tome mislim da je više nego jasno gde se ista zbilja nalazi! :d

Mislim, kontam ja da GTA ima svoje žestoke fanove, ali ne mogu da skontam negativan stav prema jednoj ovakvoj igri kakva je Watch Dogs, a koja će po svemu sudeći ogromnoj većini pružiti odličnu zabavu! Igru koja barem po meni izgleda malo bolje i ubedljivije, koja će po svemu sudeći biti kompleksnija u svom izvođačkom konceptu koji nudi a koji je to je više nego evidentno ipak originalan za razliku od izvikanog GTA. I ko zna šta još sve pride...

Oh, BTW... Assassins Creed može i ne mora nekome da se sviđa, kao uostalom i UBI soft. Ipak ono što je evidetno značajno kad se radi o onima koji su potpisali i stali iza recimo ovog naslova (pored opet zanimljivog i takođe orginalnog koncepta), ogleda se između ostalog i u činjenici da jedino ta igra ima i edukativni karakter za razliku od svih ostalih. Da sam ja na tvom mestu dobro bih porazmislio o ovakvim stvarima pre nego se odlučim da popljujem nekog izdavača koji apsolutno nije morao tako nešto da pozdravi a ni odobri.

O čemu govori Watch Dogs, koliko je ozbiljan i dal je možda on zapravo neka kritika društva u kome danas živimo, ostaje da se vidi! ;)

Poslednja izmena:
@vlada
kad cujem to nextgen... joj
ajde sta je bre to tacno? vec koliko godina se prica next gen ovo, next gen ono...
zasto je to, meni kao igracu, lose ako neka igra nije okaratkerisana kao nextgen? :)

Oh, BTW... Assassins Creed može i ne mora nekome da se sviđa, kao uostalom i UBI soft. Ipak ono što je evidetno značajno kad se radi o onima koji su potpisali i stali iza recimo ovog naslova (pored opet zanimljivog i takođe orginalnog koncepta), ogleda se između ostalog i u činjenici da jedino ta igra ima i edukativni karakter za razliku od svih ostalih.

Edukativni karakter lol

To je kao da ucis o hriscanstvu gledajuci Supernatural :D

Igre kao Total War serijal ili cak i Age of Empires imaju edukativni karakter a ne Ubisoft muckalice.

Necu vise nista reci dok igra ne izadje pa molim da me ne citirate. Uzivajte u Ubisoft biserima i genijalnim protagonistima mrkih pogleda u kapuljacama i mantilima sto resavaju sudbinu sveta uz pricu a la JJ Abrams Fringe hahaha

Edukativni karakter lol

Igre kao Total War serijal ili cak i Age of Empires imaju edukativni karakter a ne Ubisoft muckalice.

Necu vise nista reci dok igra ne izadje pa molim da me ne citirate. Uzivajte u Ubisoft biserima i genijalnim protagonistima mrkih pogleda u kapuljacama i mantilima sto resavaju sudbinu sveta uz pricu a la JJ Abrams Fringe hahaha
AC1 je jos imao neke tacke dodira sa edukacijom..
Slogan prvog dela "Nothing is true,everything is permitted" ima mnoge filozofske i socioloske dimenzije...

To je slogan reda asasina, provlačili su ga do Revelations nastavka sigurno...

Rekoh da necu vise postovati u temi ali slastan je ovaj oftopik :D

Ta izreka predstavlja nesto sto smo ucili iz Logike (matematicke logike) u gimnaziji ali ne mogu sada da se setim kako se naziva. Ako nista nije tacno on ni ono sto sledi nije tacno. Tako da deo gde kaze da je sve dozvoljeno je netacan.

Mada ja bas i ne volim te filozofske izreke, tipa sta je starije *****ka ili jaje.

Meni je omiljena ona: Everything is possible but nothing is easy ;)

Rekoh da necu vise postovati u temi ali slastan je ovaj oftopik :D

Ta izreka predstavlja nesto sto smo ucili iz Logike (matematicke logike) u gimnaziji ali ne mogu sada da se setim kako se naziva. Ako nista nije tacno on ni ono sto sledi nije tacno. Tako da deo gde kaze da je sve dozvoljeno je netacan.

Mali off:

Ovo nije ispravno. Iz lazi sledi istina, posto koristis implikaciju u iskaznoj recenici.

što se AC tiče, rečenicu ništa nije stvarno i sve je dozvoljeno je izrekao hasan-i-sabah http://en.wikipedia.org/wiki/Hassan-i_Sabbah , čiča iz planine .

što se istorijskih činjenica, one su u igri iskrivljene do svoje karikature , gotovo sve do jedne . takodje je antihrišćanski aspekt veoma izražen, kao doduše i u dobrom delu igara .
tako da vam ne bih baš savetovao da se edukujete iz te igre .

Hype se samo dize :)

Edukativni karakter lol

Lupetaš, ukratko rečeno...

Što se AC tiče, rečenicu ništa nije stvarno i sve je dozvoljeno je izrekao hasan-i-sabah http://en.wikipedia.org/wiki/Hassan-i_Sabbah , čiča iz planine .

što se istorijskih činjenica, one su u igri iskrivljene do svoje karikature , gotovo sve do jedne . takodje je antihrišćanski aspekt veoma izražen, kao doduše i u dobrom delu igara .
tako da vam ne bih baš savetovao da se edukujete iz te igre .

Očigledno ovde pojedinci nisu skapirali koji deo AC igre je edukativne prirode, pa sam dužan da to malo pojasnim pošto stojim iza onoga što sam napisao. Priča se koristi istorijskim ličnostima, ali daleko od toga da je ono što se dešava po priči istorijski tačno. Ovo je video igra a ne enciklopedija i dokumentarac o Renesansi...

Međutim, većina ne obraća pažnju na recimo poruke koje tokom igranja iskaču i koje su vezane za ličnosti i posebno delove grada ili građevine. Gradovi su prilično dobro i tačno preslikani i rekonstruistani, a takođe i podaci koji se odnose na ovaj deo su istorijski tačni a ne iskrivljeni i izmišeljni.

Sa negiranjem toga pojedinci samo fino pokazuju koliko su površni u svemu što rade. Prema tome... proigrajte to malo ponovo, pa se zafrknite nekada i pritisnite esc dugme kada ugledate sličicu sa porukom, zatim uđite u bazu podataka i pročitajte ponešto do kraja odatle ima tu za edukaciju sasvim dovoljno elemenata...

Generalno, dobro je da video igre imaju i ovaj aspekt i lepo je videti da neko razmišlja i o tome. A što se tiče ostalih elemenata koji se vezuju za video igru i samu radnju u njoj, kao i "AC narvučenije" to je već nešto o čemu može (i ne mora) posebno da se diskutuje. Lično sam frustriran činjenicom da video igre danas služe isključivo za enormno ubijanje vremena, raznoraznih karakondžula, aždaja, virtualnih vojnika (sa više nego bednim AI-em) i ništa dalje i više od toga, umesto da sve to bude malo smislenije, humanije i svakako edukativnije.

I kad već govorim o svemu ovome, reći ću još i da je po meni ubedljivo najkvalitetniji gejemrski žanr zapravo - Adventures point and click, ovakav, onakav, svakakav i bilo kakav sa svim svojim podvarijantama koliko god da ih ima. Nažalost žanr koji je godinama u zapećku. Ali to je žanr koji je imao ili je mogao da ima itekako edukativni karakter dakle pruža najveći potencijal u ovom domenu, pri tom je u najvećoj meri pošteđen nasilja, imao je likovno gledano uvek najkvalitetniju grafiku a obično i soundtrack, i mozgalice koje su neretko bile na nivou pojedinih mensinih testova. Međutim kao što rekoh to je takođe i žanr koji je skoro potpuno zamro u ovom suludom vremenu gde je jedino zanimljivo da se nešto ukoka na brzinu ili malo projuri, čisto onako i u prolazu - bez ikakvog smisla i poruke...

Poslednja izmena:
Kada mi treba edukacija, ja citam knjige ili eventualnno odem na net za nesto ad hoc, daleko je bolje, tacnije i sadržajnije nego da igram igru i nesto po malo saznam. Kada igram ja hocu da se igram i po meni AC je teska smaracina od igre...dosadna, sa ocajnim combat sistemom, neupotrebljivim gameplay-om i pentranjem kao vrhunskom zabavom...prosto je neverovatno koliko ima dobru atmosferu a sve ostalo je nezanimljivo...zali boze truda na stvaranje takvog sveta i atmosfere...Za renesansu postoje daleko bolji izvori koga to zanima. To sve ne znaci da je neko povrsan, kako kazes, vec da ljudi hoce da se igraju a znanje traze na drugom mestu. Nije lepo tako olako lepiti etikete drugim time se diskreditujes. Igrati igre je obicna zabava i traziti od gejminga ili gejmera neki intelektualni nivo je apsurdno. To je gubljenje vremena i ko previse provodi vremena u tome uglavnom nema sta drugo da radi...ne racunam profesionalce koji rade za lovu ali oni su egzotika...

Poslednja izmena:
Ne znam zašto bi igre ostale na nivou glupog gubljenja vremena, sa ubijanjem gomile protivnika, uz neku pričicu koja će to samo da poveže.
Braid recimo ima apsolutno fenomenalnu priču, bolju nego ogroman procenat knjiga i filmova koje sam gledao/čitao, i to između zato što kapira da je igra igra, a ne interaktivni film. I onda stvara određene reakcije kod igrača čistim dizajnom nivoa, protivnika, bojama, efektima, zvukovima. Mnogo drugačije to izgleda nego kad se koristi u filmovima. Na kraju tih 2-3 strane napisanih dijaloga ispadne efektnije u prenošenju emocija od 2000, ili koliko ih već ima, Mass Effect 1/2/3.

Assassin's Creed ima fenomenalnu atmosferu. Odličan je osećaj koji igrač ima prolaskom kroz te gradove, stvara se utisak da je zapravo tamo. Postoji ogroman broj istorijski tačnih tekstova, gradovi su odlično preslikani, zvukovi dobri, pa još kad stavim audio na italijanski, u slučaju dvojke (nisam do trojke došao), milina. Borba je meni najdosadniji deo svake igre, i nikad ih zbog toga nisam igrao, tako da me ne zanima toliko ni u AC.

Prema onome što sam do sad video, Watch_Dogs je igra u tom nekom kalupu, otvorenog sveta koji je vrlo detaljan i živopisan, uverljiv... Ako naprave dobru priču i zanimljivog glavnog lika, to će biti jedna od retkih do sada najavljenih next-gen igara koju sigurno uzimam (The Witness je druga).

Eto koliko se ukusi razlikuju. Meni je AC serijal, pored Silent Hill-a, ubedljivo najbolji (trojka je malo smorila ali je bila igriva), a Watch_Dogs iscekujem sa velikim nestrpljenjem. :D

Vrh Dno