Šta je novo?

Nova Motorola - "X phone"

Hoce izaci ce, kad se udostojis odgovoris na pitanje.

Poslednja izmena:
Našli su sa čim da porede :S:

Kutijo, Moto X ima cenu premium telefona, ali nema premium hardver, o tome pričamo. Cena od 200 dolara je uz ugovor, toliko koštaju najbolji telefoni.

Ako pod hardware na koji mislis nemas brojke za cpu i ram, reci mi da li ip5 ima premium hardware?

Treba nam premium User Experience, bre! Sta te briga kolko jezgara imas...

A po cemu se user experience na moto x razlikuje od npr xperie SP i N4?

Pa ako na onim silnim video nisi video stvari koje bi tebi poboljšale - olakšale korišćenje, onda stvarno...
A od te xperie se dosta razlikuje u svakom slučaju.

Nista sto vredi te razlike u ceni...
Meni licno notifikacije nisu lose i brz pristup kameri, koji doduse u najboljem slucaju stedi 1 sek... za 200+e vise - tesko.
Jedino ako koristis aktivno g now i voljan si da razgovaras sa telefonom?

Sto se ove Motorole tice kad se uporedi sa N4 i nema neke razlike.
Tj. nista sto bi opravdalo ovakvu cenu. Definitivno precenjen telefon za svoje specifikacije posebno ako se zna da dolazi od Google-a.
Ali ja sam predpostavljao da ce tako biti jos od one Made in USA kampanje.

Tj. nista sto bi opravdalo ovakvu cenu. Definitivno precenjen telefon za svoje specifikacije posebno ako se zna da dolazi od Google-a.
Ali ja sam predpostavljao da ce tako biti jos od one Made in USA kampanje.

A Samsung ti nije precijenjen. Ne sviraj k***u :)

Ne znam šta podrazumevaš pod "Samsung" ali s4 je spejs šatl za ovo

Ne znam šta podrazumevaš pod "Samsung" ali s4 je spejs šatl za ovo

Otkud znaš a nisi ga ni probao niti vidio. A po čemu je spejs šatl :smoke: Šta ste se naložili na te Samsunge, ko da ništa drugo ne postoji :)

Nego govorim liku, a Samsung mu vrijedi milju maraka, pun djavo ih po oglasima koliko su zadovoljni...:)

Poslednja izmena:
pa jel moram da crtam zašto je nebo plavo a trava zelena? ekran kamera CPU baterija card slot... naravno da su precenjeni svi telefoni kad je npr proizvođačka cena za s4 230$ (btw ako stvarno misliš da su ih oglasi puni jer su ljudi nezadovoljni stvarno nemam komentar za tebe :D) ali slika ove motorole treba da uz ajfone stoji u rečniku pored pojma "precenjen telefon". s tim što i taj ajfon opet ima da ponudi savršeniji sistem u globalu, ova motorola je i dalje android sa svim njegovim prednostima i manama...

A Samsung ti nije precijenjen. Ne sviraj k***u :)

Otkud znaš a nisi ga ni probao niti vidio. A po čemu je spejs šatl :smoke: Šta ste se naložili na te Samsunge, ko da ništa drugo ne postoji :)

Nego govorim liku, a Samsung mu vrijedi milju maraka, pun djavo ih po oglasima koliko su zadovoljni...:)

jiFfM.jpg

Pa ako na onim silnim video nisi video stvari koje bi tebi poboljšale - olakšale korišćenje, onda stvarno...
A od te xperie se dosta razlikuje u svakom slučaju.

One Always listening zezancije ne vrede ništa za nas u Srbiji, baš kao što nam i Google Now ništa ne znači. Imam ga već skoro godinu dana na tabletu i nisam ga upalio ni 3 puta

To je prvo što brišem po instalaciji roma :D

+1 :) da pricam na engleskom sa telefonom,nisam toliko pukao.. :)

Ја сам баш милион пута жалио што морам прво да покренем Google now и онда да кажем Google па онда да питам. Често ми се дешава да ми телефон није баш при руци, а да ми треба нека информација. Неки од примера су: када сам у журби и хоћу да знам какво ће време бити, односно да ли ће падати киша; постављање аларма (из кревета, када сам већ легао); Google претраге на које може одмах да ми да одговор; идентификација неке песме на радиу док возим...
Наравно, све ово радим док сам сам :D

Baš nešto razmišljam, da ove komande izgovaramo na srpskom, da li bi i dalje bilo čudno ako je tu neko pored :)

Što da ne, bilo bi super... Ne bi morao stalno da cackas telefon nego bi onda lepo sve obavljao glasom... A pošto to nikad neće doći kod nas, ustvari doći će, al' za jedno 10-ak godina, ako i tad dodje...

Opet mešate babe i žabe.
Ljudi shvatite da je cena nexusa 4, žestoko amortizovana od Google. Pa nije lg board glup. Koliko nas može da ga nabavi (doduše, ovo sada važi i za x).
Drugo, ovaj telefon ne dolazi od Google. U svakom intervjuu koji sam čuo, to su naglasili.

Ono što je bitno je da je motorola imala m00da da, jedina, pored applea kaže specs isn't everything.
Ovo je ogroman događaj u bliskoj istoriji u mobilnom svetu. Kada je to bilo zadnji put, lansiranje iPhonea i ko zna kada pre toga.
Ne treba mi da se prilagođavamo telefonu, koliko god to delovalo banalno, već obrnuto.
Od svih featurea koje dodaju Samsung i Motorola (koliko vidim, oni su jedini), ove fore iz x deluju korisno, za razliku od onih iz gs4.

/rant over :)

Poslednja izmena:
E fala qrcu da je neko ispricao poentu za specification freakove.

Vrlo dobar tekst. Dopala su mi se i pitanja, ali i odgovori.

Ja se uopste ne slazem da su specifikacije najbitnije. Cak i cesto ponavljam da nisu. I da je FHD nepotreban na 4.5-5" ekranim i da dual core moze biti brzi od quad-a, i da je mnogo bitnija optimizacija... ali prosto sve to mora da isprati i cena. Po mom misljenju. A ovi su ga preterali.

Pa mora da "pretera". To je i logično, jer ipak treba odbraniti Motorolin flagship. Mada mahom sa svim se slažem i prihvatam objašnjenje. Pogotovu za FullHD ekran. Ni ja ne vidim poentu u 1080p ekranu na tako maloj dijagonali. Prednosti ne vidim (ipak je vrlo mala površina), a mana je što je potrebna mnogo veća procesorska i grafička snaga.

Ako zele da ga odbrane treba da razmisljaju drugacije.
Motorola odavno nije ono sto je nekad bila. I ne znam zasto bi neki tamo Amerikanac umesto iPhone-a 5 ili 6 ili Samsunga S4 Google Play Edition recimo uzeo ovu Motorolu?
Zbog poklopca u raznim bojama?

Poslednja izmena:
Motorola nikad nije bila vredna pažnje, barem u Evropi. Uvek su zaostajali za Nokia i Ericsson (posle SE) telefonima po funkcijama. Ovo je samo korak napred. Pucaju na kartu "Made in USA" i mnogi Amerikanci će to prihvatiti, pogotovu zbog te customizacije poklopca. Moćan je to diferencijator za prosečnog amerikanca.

Zbog poklopca u raznim bojama?

Ja sam izveo test. Par drugarica sam uhvatio i pitao za Moto X, a pitao sam i par drugara (koji ne prate tehnologiju, nego kupuju po preporuci od nekog ko zna (citaj mene :D) )

100% njih bi pre kupilo ovaj telefon nego bilo koji drugi telefon. Jednostavno mozes da napravis unique izgled koji niko nema, svoj potpis da stavis na telefon nazad, svoj bootanimation. To je Motorola i ciljala, a zato ce se i prodavati kao alva u Americi gde ima gomile ljudi koji ne znaju nista i gledaju samo izgled.

Mislim da ce ovo da poljulja polje hardware-a, a to mi se ne svidja.

@Corvus Corax Ok, da vidimo.

Ja mislim da je ovo samo vs. Apple kampanja i nista drugo. I da zele da ih "pokopaju" ali bojim se da im nakon predstavljanja iPhone-a 6 i jeftinije varijante nece poci za rukom.

Nemam nista protiv ko voli nek izvoli ali Apple je Apple a Motorola je Motorola.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno