Šta je novo?

Nova Motorola - "X phone"

u pravodu kosta koliko i htc one i s4 uz ugovor

Ok, kupi SGS4 za 170 EUR na ugovor od 2 godine :) Sta ste vi hteli, da kosta 50 dolara?

pa samo top modeli se u americi prodaju za 200 dolara uz ugovor.. tipa s4 htc one ip5,ostali su jeftiniji.. koliko se secam n4 je isao skoro za dz uz neki ugovor od 30 dolara mesecno na 2 god,mozda se i varam

Pa dev napravi aplikaciju, kojoj trebaju npr Google lokacije (koje spadaju pod Google servise) i ne napravi dobro nešto i aplikacija se ubaguje i to je to. Dolazi do curenja baterije.

Svašta dev traži kao permission, a ne napravi dobro... Da je sve tako idealno, ne bi morali da koristimo BBS. Google ne može svoje hebene mape da napravi da rade dobro, a i nešto od kako je došao 4.3 Google servisi su poludeli...

Tišina, ne fanbojiši, odrasli razgovaraju sada. Uzgred, reč "mape" je zvanično zabranjena za upotrebu među fanbojima, toliko ti je valjda poznato.

Ok, kupi SGS4 za 170 EUR na ugovor od 2 godine :) Sta ste vi hteli, da kosta 50 dolara?

Kutijo, Moto X ima cenu premium telefona, ali nema premium hardver, o tome pričamo. Cena od 200 dolara je uz ugovor, toliko koštaju najbolji telefoni.

Dakle, sem gomile geekovanja niko nije naveo sta konkretno fali ovom telefonu. Citajuci testove, ja zakljucujem da je ovo sasvim korektan telefon srednje klase koji ce se prodavati kao mutav jer kosta svega 200$ i nudi super mogucnost izbora boja. Pun pogodak :)
Nama ne treba jos jedan SGS4, nama bas treba dobar Nexus-like telefon srednje klase da ponudi stock Android.

Meni je telefon super, lep, elegantan, prihvatljive velicine, skoro pa pure android. Pravi mid range uredjaj. Sada ta cena od 200 dolara na ugovor u USA jeste malo visoka cena za uredjaj te klase, ali sigurno ce on brzo otici na 100 dolara na ugovor.

Dobro, mozda je cena malo jaca ali to ce brzo pasti. Sa druge strane, opravdana je jer imate mogucnost da kastomizujete svoj telefon do mile volje. I to kosta.

630$ košta? Daj bre... Nisam video opciju za pozlaćivanje među tim kastomizacijama...

Dobro, mozda je cena malo jaca ali to ce brzo pasti. Sa druge strane, opravdana je jer imate mogucnost da kastomizujete svoj telefon do mile volje. I to kosta.

Ajde da je od aluminijuma ili stakla, nego je telefon od plastike, pa tolika cena nikako ne može da bude opravdana. Uz to je i dosta deblji od konkurencije. Stavi GS4, One, Nexus 4 ili Xperiju Z u neku od mali milion obloga koje postoje za njih dobićeš telefon iste debljine (možda čak i manje) sa mnogo boljim hardverom za isti novac (XZ i N4 su čak i jeftiniji), a biće šaren kako i koliko ti želiš.

Ali samo kod AT&T... jel znaš zašto Ameri ne vole AT&T? Nije zbog kvaliteta usluge sigurno već zbog cene. Koliko je meni poznato AT&T naplaćuje od 100 dolara pa naviše mesečno za uslugu koja je kod Verizona tri puta jeftinija. Ali nije ni taj Verizon cvećka. Jeste povoljan provajder ali su zato CDMA mreža... užasno vole da ističu svoj logo i trpaju gomilu bloatwarea na telefone. Ali su neverovatno popularni zbog opcije od pre nekoliko godina kada su njihovi korisnici došli u posed unlimited data plana i tim korisnicima ne pada na pamet da menjaju mrežu. Treći veliki igrač je nemački dojče telekom (T-Mobile) ali oni nemaju pokrivenost ko ova prva dva. A ni ponuda telefona im nije nešto. Tako da, u USA je slično kao kod nas. Nijedan provajder nije idealan.

Ajde da je od aluminijuma ili stakla, nego je telefon od plastike, pa tolika cena nikako ne može da bude opravdana. Uz to je i dosta deblji od konkurencije. Stavi GS4, One, Nexus 4 ili Xperiju Z u neku od mali milion obloga koje postoje za njih dobićeš telefon iste debljine (možda čak i manje) sa mnogo boljim hardverom za isti novac (XZ i N4 su čak i jeftiniji), a biće šaren kako i koliko ti želiš.

Ako smatras da su aluminijum i staklo znak da je nesto rpemum kvaliteta, molim te napusti ovu temu sa tim zabludama.

I ja sam to mislio ali znam da bi odlepio da mi se ogrebe aluminijium ili napukne staklo od nekih minimalnih ispadanja ili bilo cega, smesno to rade, bilo lozenje kao "amonidizijovani aluminijum", boja u celoj dubini materijala, vazi.. pogledaj HTC One i slicne, sve sitne ogrebotinice, iako pazim telefone.. Ovo mi je najbolji fazon sad sto imam, kao gumirana plastika, nema sanse da se izgrebe..

Уз мото х се не добијају слушалице!
Прочитао сам 3 рецензије и нико још није написао колики им је био screen on time, а тврде да им држи батерија и по 2 дана.

Ma koja dva dana.. :) eh ako nema sluske eto sanse da bude 400 dolara preko plej stora,nesto kao n4 ;)

Dok GSMA ne izda review, ne interesuje me nista. Imaju najsveobuhvatnija istrazivanja, i pritom se numericki rezultati mogu uporediti sa ostalim telefonima.

Posebno kad je baterija u pitanju.

Inace Michael Fisher sa PocketNow-a mi je potvrdio da se ne dobijaju slusalice u kutiji. Ajde da razumem N4 da ne dobije, jer kosta 300e (sto je idi.otski, jer mogli su slusalice od dva evra da stave), ali ovde dajes skoro pa duplo vise para i opet nema slusalica...

Sta ce ti slusalice uz prosecan fon koji kosta 600$+ kad mozes da imas kuciste sa imitacijom medijapana, iverice, mermera ili cincilinog krzna :d

A zamisli foru, dodatak za slusalice koji isto tako mozes da kombinujes u boji sa fonom dr.Dre Beats mada facka 350$, cisto da se zaokruzi na 'iljadarku zelembaca :D

Pa ti nisi imao izvor, ja sam imao, da utvrdimo to :D

Ocene po internetu nisu loše, izgleda da glasovne komande i ostale nove kerefeke zaiste rade kako je obećavano. Baterija možda nije velika, ali drži. Ostaje mi ipak utisak da je Motorola zaista morala staviti bolji ekran i kameru ako je htela da X prodaje kao premium model. Inače mi X sada deluje kao stvarno solidan fon, voleo bih da izađe verzija za nas sa jeftinijim ulaznicama, kao i MAXX verzija, e to bi bio telefon koji ne bih žalio da platim.

Nazad
Vrh Dno