Šta je novo?

Alcatel OT-997

Isto sam ga kao i tvoj drugar uzeo preko Telenora tako da ne znam stvarno o čemu pričaš??? Ja ne znam koliko je koštao alkatel u mts-u uz paket ali ovaj telefon sam platio oko 19000din i imam paket koji mesečno plaćam 1000 din. Uz jednu napomenu da mi je ostalo još nekih godinu i po da budem na tom paketu jer sam telefon zamenio za bagoviti ZTE i računa mi se vreme koje je prošlo dok sam bio na ZTE, tako da ću moći svakako preći i na jeftiniju tarifu po isteku ugovora.

Ugovor od dvije godine mozes da raskines posle godinu i tri mjeseca. Makar kod nas u CG Telenoru.

Pozdrav.

Vlasnik sam 997 i dovoljno sam kompetentan da komentarišem rad ovog telefona, kao neko kome je IT životno opredeljenje. Telefon radi ODLIČNO !!!
Čak sam probao i Asphalt 6 iako ne igram igre i iskidao je kako radi. Baterija je sjajna, ton jak, izrada udobna, prijem odličan,GPS fantastičan,
ekran skroman al dovoljno dobar. Kamera je ****** NEVIĐENO al za taj novac može da prođe. Ja se pored IT-ja bavim i audio - video obradama
i montažama tako da sam i tom slučaju kompetentan. Meni kamera ne treba pa me baš broga za nju al ako je nekome baš bitna neka traži dalje.
Fabričko okruženje (launcher) je smrda smrdava i to je u suštini sve što treba promeniti. Ja koristim Holo Launcher HD Plus i radi kao zmaj.
Skrolovanje je glatko, ikone su lepše, gestures je funkcija koju svakodnevno koristim i daću vam primer kako da tel. učinite mnogo praktičnijim.
Dakle, telefon se zaključava i otključava na dugme što je meni neviđeni smor jer imam malu šaku. Instalirao sam besplatni screen off and lock
koji jedini zaključava ICS kako treba. U Holo sam pod gestures dodelio da UP pokrene screen off i kada god hoću da zaključam ekran sve što treba
da uradim je da palcem kliznem po ekranu nagore i telefon je zaključan. Mnogo puta su me pitali nepoznati ljudi koji su me videli kako zaključavam
telefon "izvini, al koja je to aplikacija koja tako zakljčava ?". Android je napravljen da bude praktičan al ne znaju svi da ga iskoriste. Ko hoće da sve
radi besprekorno i lepo neka kupi Iphone. Za one koji su praktični Android je neprikosnoven. Što se tiče vaše muke oko IGO-a mogu samo da vam
kažem da instalirate pravi software koji ne mora da je setuje od rezolucije do rezolucije. To je Sygic koji je vrh među navigacijama i koji koristi iste
mape kao i IGO i kojih uvek ima. N
Eto, toliko od mene kao od nekog ko se razume u IT, Audio-Video i GPS.

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam od firme danas dobio ovaj telefon. Da li ima neki "Kuvani rom " za ovaj telefon?

Ima jedan baziran na stock-u, ali nije se bas nesto pokazao pa sam se vratio na stock jer stvarno radi odlicno. :)

Drugari,da li je izasao update,koji reseva problem trajanja baterije?

Ljudi, danas kada mi se palio telefon sam je usao u neki boot meni. Nisam znao ni da postoji to na ovom telefonu...

Drugari,da li je izasao update,koji reseva problem trajanja baterije?

Koji problem trajanja baterije? Predugo ti traje? :p Salim se, naravno. Nisam do sada cuo da se neko zali na trajanje baterije posto je presisao i neke ozbiljnije modele. :)

[...] ako ima neki dobar rom ili fix za ovaj telefon :D
Nista sto vec nismo i mi ovde na temi spominjali.

[...] i ovde kaze nesto za 4.1.2 update :D
Isto kao i za prethodno sto sam ti rek'o... Prvo da ce biti sredinom godine, posle da ce biti u prvoj nedelji septembra. Naravno, informacije su sa fejZbuka.

Poslednja izmena:
E, da. Moram ovako u prolazu da pohvalim slusalice koje sam dobio uz 997D (one koje su delili u mts-u uz 997 ne znam kakve su tako da se tu ogranicavam). Uspeo sam da zaturim moje a-Jays sluske koje imam nesto vise od godinu dana i koje stvarno sabijaju sa kvalitetom.
Anyway, zbog tog zaturivanja pomenutih slusalica, bio sam danas primoran da raspakujem i po prvi put upotrebim Alcatelove sluske i ... wow! Nisam uopste ocekivao da ce biti upotrebljive, a ne tek da ce biti ovako dobre... Glasnije su od a-Jays, ne napucavaju bas i samim tim su i ostali tonovi jaci, jedino su gumice previse mekane i ne prave uvek bas najbolju izolaciju.
U svakom slucaju, necu se bas ni truditi da pronadjem one u skorije vreme. :d

+1 potvrdjujem,dok sam imao 997 D samo sam preko njih slusao muziki...Stvarno su dobre

I ja koristim holo launcher hd od samog pocetka i odlican je!

Koji problem trajanja baterije? Predugo ti traje? :p Salim se, naravno. Nisam do sada cuo da se neko zali na trajanje baterije posto je presisao i neke ozbiljnije modele. :)

Nista sto vec nismo i mi ovde na temi spominjali.

Isto kao i za prethodno sto sam ti rek'o... Prvo da ce biti sredinom godine, posle da ce biti u prvoj nedelji septembra. Naravno, informacije su sa fejZbuka.

Hvala druze znaci ovo je zadnja verzija softera sto ja imam ?

http://postimg.org/image/n301hqq0z/

Ne vidi se verzija na tom shotu mada ti je svakako svejedno, nema neke razlike

A ima li gde da se kupe samo gumice za sluške, ili moram da kupujem nove sluške pošto sam jednu gumicu izgubio? Jel su iste za sve androide ili zavise od modela?

Iste su sluske koliko znam za sve androide...to je ulaz 3.5 mm!

Ja koristim slušalice od Iphone 1 i impresioniran sam zvukom. Taster ne reaguje ali radi mikrofon
i čuje se neverovatno. Još onako bele . . .

Pozdrav.

Vlasnik sam 997 i dovoljno sam kompetentan da komentarišem rad ovog telefona, kao neko kome je IT životno opredeljenje. Telefon radi ODLIČNO !!!
Čak sam probao i Asphalt 6 iako ne igram igre i iskidao je kako radi. Baterija je sjajna, ton jak, izrada udobna, prijem odličan,GPS fantastičan,
ekran skroman al dovoljno dobar. Kamera je ****** NEVIĐENO al za taj novac može da prođe. Ja se pored IT-ja bavim i audio - video obradama
i montažama tako da sam i tom slučaju kompetentan. Meni kamera ne treba pa me baš broga za nju al ako je nekome baš bitna neka traži dalje.
Fabričko okruženje (launcher) je smrda smrdava i to je u suštini sve što treba promeniti. Ja koristim Holo Launcher HD Plus i radi kao zmaj.
Skrolovanje je glatko, ikone su lepše, gestures je funkcija koju svakodnevno koristim i daću vam primer kako da tel. učinite mnogo praktičnijim.
Dakle, telefon se zaključava i otključava na dugme što je meni neviđeni smor jer imam malu šaku. Instalirao sam besplatni screen off and lock
koji jedini zaključava ICS kako treba. U Holo sam pod gestures dodelio da UP pokrene screen off i kada god hoću da zaključam ekran sve što treba
da uradim je da palcem kliznem po ekranu nagore i telefon je zaključan. Mnogo puta su me pitali nepoznati ljudi koji su me videli kako zaključavam
telefon "izvini, al koja je to aplikacija koja tako zakljčava ?". Android je napravljen da bude praktičan al ne znaju svi da ga iskoriste. Ko hoće da sve
radi besprekorno i lepo neka kupi Iphone. Za one koji su praktični Android je neprikosnoven. Što se tiče vaše muke oko IGO-a mogu samo da vam
kažem da instalirate pravi software koji ne mora da je setuje od rezolucije do rezolucije. To je Sygic koji je vrh među navigacijama i koji koristi iste
mape kao i IGO i kojih uvek ima. N
Eto, toliko od mene kao od nekog ko se razume u IT, Audio-Video i GPS.
Sreca pa nisi vise puta predstavio sebe kao velikog poznavaoca IT-ja... :wall:

Sreca pa nisi vise puta predstavio sebe kao velikog poznavaoca IT-ja... :wall:

To je samo iz razloga da ljudima koji čitaju ovaj forum ukažem na pristojan telefon kao neko KO ZNA ŠTA PRIČA.
Ovde učestvuje gomila bubuljičavih klinaca koji nemaju pojma ni o čemu a kamoli o IT-u i stvaraju zbrku. Čas hvalite
telefon čas pljujete po njemu. Nemam baš nikakvog interesa da sebe hvalim. Ti si verovatno neki iskompleksirani klinac
kome je dosadno pa jedva čeka da ujeda od dosade nezadovoljan što ne može od roditelja da se ogrebe za S4 i slično.
Ljudi jedva zarade novac i znači im da ih neko malo ohrabri. Još jednom kažem , odličan telefon za pristojan novac.
Nemam nikakve veze sa uvoznicima, distributerima, prodavcima i slično.

To je samo iz razloga da ljudima koji čitaju ovaj forum ukažem na pristojan telefon kao neko KO ZNA ŠTA PRIČA.

Kako si smešan... Znači svako ko napiše nešto i na kraju kad stavi: "ovo vam priča neko ko je dugo u IT-u" to treba da znači da mu verujemo da je on sad kao nešto pametan i da zna... Onaj koji zna se ne hvalim na taj način...

Najbolje da ljudi veruju vama koji ste toliko dokoni da imate preko 8500 poruka !!!
Na kraju krajeva, neka neko ko čita proveri u kojim sam temama učestvovao još 2006 god.
pa neka sam oceni kome da veruje. Nemam nameru sa vama da se raspravljam na ovaj način.
Niste moj nivo ni obrazovanja ni kulture.

Poslednja izmena:
pojavi se przenica koja se nije ni udostojila da procita makar 5 strana unazad, isprosipa okvirne mudrosti o aparatu, isproziva vecinu korisnika i zahteva postovanje!? arogancija overload! za pocetak mogu da demantujem mudroliju o igo jer sam promenio najmanje 12 verzija i vecina uopste nije radila a samo mozda 2 uz goleme bagove. cak mi je jedan clan dao ceo dir sa svog fona koji sam kopirao i instalirao i opet nije htelo.

Poslednja izmena:
pojavi se przenica koja se nije ni udostojila da procita makar 5 strana unazad, isprosipa okvirne mudrosti o aparatu, isproziva vecinu korisnika i zahteva postovanje!? arogancija overload! za pocetak mogu da demantujem mudroliju o igo jer sam promenio najmanje 12 verzija i vecina uopste nije radila a samo mozda 2 uz goleme bagove. cak mi je jedan clan dao ceo dir sa svog fona koji sam kopirao i instalirao i opet nije htelo.

Meni IGO radi perfektno! Jesam se namucila dok sam ga instalirala i podesila rezoluciju, prvi put je malo duze hvatao satelit, posle toga vise nikakvih problema nisam imala!

I meni IGO radi perfektno zahvaljujuci Gaginoj pomoci :) vise navigaciju ne nosim sa sobom koristio sam je u Grckoj radi savrseno

Nazad
Vrh Dno