Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije ti to AVX verzija linx-a... mada od AVX linx-a nista neces saznati samo da ti se CPU zagreva ~10C vise sto u primeni ni u ludosti nemozes dostici

Nisi ti to poterao ni obicno kako treba a ne sa AVX toliko malo GFlopsa, kad sve namestis iam da bude 120GFlopsa, a temperatura da usi otpadaju!

spolja cu lapovati, iznutra jos ne znam, nije u najboljem stanju ali ne znam kako bih joj prisao jer je uvucena unutra.

ideja je da se ide naked die sa EK mountom ali to otom potom :)

spolja cu lapovati, iznutra jos ne znam, nije u najboljem stanju ali ne znam kako bih joj prisao jer je uvucena unutra.

ideja je da se ide naked die sa EK mountom ali to otom potom :)

pusti lapovanje, samo namzi kvalitetnu pastu i vozi. lapovanje iznutra je tesko pristupacno, gotovo neizvodljivo prirucnim sredstvima.

Pa šta onda ovaj piše? Ne *****avajte molim vas... :p

I taj od GoranM ima AVX, nema veze što je datoteka malo starija. A zašto imaš tako malo gflopsa, e to već nešto ozbiljno nije uredu kod tebe.
Probaj sa mojom datotekom i onaj .dll mora da staviš u linx i biraj x64 obzirom da ti je win 64 bitni...

Poslednja izmena:
Mrzelo me je da instaliram SP1 ranije i zaboravio na to, kad ono ja pročitao na internetu da treba za Windows 7 x64 i SP1.
Sada radi Prime95 sa AVX instrukcijama i do sad max temperatura je bila 91. :)

A možda i nema SP1. :p

Ti bi upravu! Mislio sam ne postoji niko bez SP1 na 7, moja greška!! :p

Penju se temperature, e sada pusti LINX i eto 100C! :whip:
Pa čak i ja imam 111 gflopsa sa HT-om na 4.8, i baš pomislih šta li tu ne valja..

P.S.
Ali hajde neka neko pokrene onu najnoviju datoteku sa AVX2 na haskiju ručno, kažu dodaje još 10C! :-devil-:

Poslednja izmena:
@Dusannn
Nista ne brini te temperature neces videti nigde, aplikacije koje koriste AVX2 nista vise ne greju CPU od standarnih, provereno
Linx AVX kod je napisan da greje CPU i to mu je jedina funkcija...

ja se nadam i vise :)

Nadam se da ćeš uspeti da ga stabilizuješ na 4.6-4,7 GHz, ako je hlađenje dobro i 100 % ventovi, mislim da bi možda moglo čak i na 4.7 GHz da ti radi. 4.6 GHz sigurno, nekako imam takav osećaj.

Ima Klub 4,5Ghz i Klub 5Ghz, ovaj prvi mu je 99% izvestan ;)

sve ispod 4.4 je po meni loshe.

Kao da citam temu iz 2010, necu ponovo da rasplamsavam diskusije, dakle ignorisite ovaj post, ali da su stvari iole normalne
2013/14 je morala da donese

fabricki klok ~ 4-4.2GHz
OC za svaki dan 24/7 ~ 5-5.5Ghz
6-core ~ jaci mainstream
10-12-core ~ high-end desktop
....
dobro, aj sad da se vratimo na OC od 4.5GHz :) :) :)

To me podseti na to da nam je 4 ghz predsednik Intela obecao ne za 2014 vec za 2004 godinu. :mad:

22.11.2003
Ono što nas mnogo više zanima izrekao je Paul Otellini, predsednik Intel korporacije, koji je dao zvanično obećanje da će CPU-ovi do kraja naredne godine raditi na frekvenciji od 4GHz. Intel je vrlo ozbiljna kompanija, i kad predsednik iste objavi tako nešto, sigurno je da će se taj CPU i pojaviti u najavljeno vreme.

Poslednja izmena:
^Ako me secanje dobro sluzi, izbacili su preskota krajem 2004-te. Onaj najjaci je radio na 3,8Ghz sto je jako blizu obecanja. :)

OnTopic,

Hoces polirati obe strane IHS-a ili samo gornju? Mada ja mislim da nece biti nikakvog efekta polirati i onu donju stranu...

pa ne znam jos cekam clu ja se nadam da ce stici uskoro, btw izlgeda da nema nikakve razlike izmedju postarine ove skuplje i jeftinije samo fora da uzmu jos para....

h220 stize danas ja se nadam ujutru pa za vreme rucka cu da ostavim da se bleeduje i leak testira uvece montaza :)

@okmijum
mislio sam da je loshe kad se ima u vidu shta sve mora da se odradi da bih doshao opet do manjeg oc-a nego sa sendijem.
isto kao i ivica, samo josh gore. skalpiraj, juri t-1000, lapuj kuler, lapuj cpu, kupuj hladjenje od 100+e...ma idii...
svaki sendi bez icheg navedenog ide na barem 4.5ghz.

Vala bas. Zato ja ima da uzmem 4670K, stavim Hyper 212+, dobru pastu i 4,2Ghz uz nekih 1,15V-1,2V. Tako bi trebalo da radi slicno Sendiju na 4,5GHz, ako ide i 90C ne marim, dok god ne trotluje i ne zeza bas me briga. Ima 3 godine garancije neka se zlopati kad mu je projektant los. :D

@demios
pa to upravo msm i ja, pre 10 godina bi ti mozda neko i radio, sad, cisto sumnjam... naravno, ovo za pokazivanje nije i nece biti masovno, da neko da 300e za CPU i da ga posle lupa cekicem???
ili jos gore reze ziletom? da bi dobio smesan OC? da je OC neki ludi, pa da kazes, ajde vredi, al ovako... i jos plus zaboravi garanciju?
al dobro, aj se vratimo na temu... tako kako je, oces neces, to je sto.

stigao h220, uskoro cu stavim kao leak test bar 4-6h
jedna strana fitinga koji ulaze u pumpu i radijator su dosta labaviji od druge, nem pojma, ocekivao sam da pumpa bude malo kvalitetnije odradjena ali dobro okacicu mini review za vikend.

Vala bas. Zato ja ima da uzmem 4670K, stavim Hyper 212+, dobru pastu i 4,2Ghz uz nekih 1,15V-1,2V. Tako bi trebalo da radi slicno Sendiju na 4,5GHz, ako ide i 90C ne marim, dok god ne trotluje i ne zeza bas me briga. Ima 3 godine garancije neka se zlopati kad mu je projektant los. :D

Stvarno verujes da je sendiju dovoljno 300MHz OC-a da stigne haskija? Nema sanse ni ajvija da stigne sa samo 300MHz, dajmo malo realnosti. Po stoti put, je l cpu vuruna-jeste, jel oc margina zbog toga trpi-trpi, ali citajuci sta se ovde pise covek bi pomislio da ce sendi da ga ugazi kad ga se klokne za 200-300MHz. Ma hoce al juce.

Blic primer: posto stoji po defu istestiran [email protected] u x264 benchu, stavio sam haskija na 4.3 i evo kako stoje stvari, sendiju treba preko 900MHz da bi stigao haswella, i to kad bi skaliranje s klokom bilo linearno(sto naravno nije):

4.3x264.jpg

@Kiki, sto uze taj 220, mnogi bolji izbor ti je bio NZXT Kraken X60, mislim kad si vec porucivao s neta, Kraken je ubedljivo najbolja solucija od ovih zatvorenih vodenjaka.

Poslednja izmena:
da, tu se goran malko prerachunao, brzi je haski za 15-20% od sendija klok za klok,
ali isto tako ce biti teshko naterati oba da rade na 4.3 odnosno 5ghz na ~90c, mislim na torture testove.
pa kad se podvuche crta i ako se gleda max oc, i nema neke razlike preterane.
tj, da bi je bilo, haskija morash preklati, lapovati i sve ono gore nabrojano.

yay pumpa stigla crknuta ne radi, pu bre 'bem ti kinesko sran!e

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno