Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav!
Uzeo sam Haswell-a i7 4770K i ZADOVOLJAN! :)
Klokovanjem na 4,5 GHz i opterećivanjem sa Prime95 ne prelazi 74 °C(da napomenem da tad ventilatori CM Seidon-a 240m rade na pola obrtaja).

Daj neki SS da vidimo i podesavanja .

PCBeast, ovo sto si rekao je generalno vazilo upravo do Haskija, kod njega je najvece unapredjenje u gamingu bas i vezano za min fps, i to cak nevezano za klok jer je arhitekturalno bitno drugaciji/kompleksniji chip, koji je izmedju ostalog i dizajniran tako da bude strasno efikasan i na nizim klokovima. Ranije sam pisao na ovu temu u threadu i komentarisao kako sam primetio izuzetno visok FPS u npr C3 single i multi na mestima koji su poznati po dropovima i na najjacim setupovima i iako sam stabilan na 4.4 sa ovim primerkom, vec na suvom defaultu rez je prakticno isti i iz jedne 7970 cedi se 100% s lakocom, cpu naprosto trazi jaci GPU i to se vidi.

Evo jednog primera, novi Company of Heroes 2, CPU bound igra, i impresivan rezultat sa Haswell-Titan kombinacijom, neverovatno ali na medimum setovanjima haski izvlaci maksimum iz Titana na svega 2.5GHz nakon cega vise nema skaliranja! Na maksimum setovanjima iz Titana izvlaci 100% na default taktu, a negde od 3GHz i nize tek pocinje lagani pad, sto je jos uvek sjajan rezultat.

Citat sa techspot-a: "Effectively what this means is that the Core i7-4770K can push the GTX Titan to its limit in CoH 2 at just 2.5GHz"

Pogledajte prilog 119204

Da razmisljao sam o tome..Malo sam i ispratio kakav rezultat daje ali opet svakako visi klok utice na min fps bez obzira na njegov ucinak kao arhitekturu u samom iskoriscenju karte.

bf3.jpg
bioshock.jpg

crysis3.jpg
csgo.jpg

metro.jpg
sleepingdogs.jpg

Poslednja izmena:
Cudni grafikoni, ne znam odakle je ovo ali nesto nije kako treba, cas im je haski plavom bojom, cas ivica, za Bioshock Infinite im fali kompletan rez za haskija dok su u BF3 pretpostavljam zamenili rezultate jer je nemoguce da ivek daje visi fps, na svim drugim mestima gde sam gledao je obrnuto, nekih 10ak% je veci fps, kako min tako i average na haswellu, cak i ako uzmemo da i ivica na nekom kloku od 4.5GHz+ izvlaci maksimum iz karte, opet nikako ne bi mogao da daje vise, u najboljem slucaju bi mogao da se izjednaci na visem kloku. Sad cu bas detaljno da pogledam i po forumima sta kazu korisnici ali siguran sam da nema teoretske sanse da moze da izvuce i pola frejma vise.

Evo kako izgleda stanje u BF3 sa GTX780, 4770k vs 3770k, izvor eurogamer:

600x-1.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav!
Uzeo sam Haswell-a i7 4770K i ZADOVOLJAN! :)
Klokovanjem na 4,5 GHz i opterećivanjem sa Prime95 ne prelazi 74 °C(da napomenem da tad ventilatori CM Seidon-a 240m rade na pola obrtaja).

prime bas nece da pokaze koliko se greje okaci pusti IBT high ili OCCT na 20min

koja voltaza koji batch?

Ima šanse ako je Prime bez AVX! ;)

Ostaje samo da postavi SS pa da vidimo o cemu je rec ...

Jedino da je "ubo" extra primerak koji ide na 1,1V na 4,5Ghz i da je "terao" prime "celih" 15 minuta i proglasio takt stabilnim.

moze bez AVX-a u prime da ima 74c sa seidonom ali sa avxom sigurno 90c

edit: a i mi se popalili kad to neki random user baci buvu :d

moze bez AVX-a u prime da ima 74c sa seidonom ali sa avxom sigurno 90c

edit: a i mi se popalili kad to neki random user baci buvu :d

Pozdrav. Evo fotki i samo da NAPOMENEM! Ja nisam neki zagriženi overkloker niti extra-super-mega profesionalac.(imam 15 god)
Da se zna da je voltaža bila na Auto.
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png

Zato molim vas da ne bacate drvlje i kamenje na mene... Jer sam ipak početnik :)
I zahvalan sam za svaki savet :D

Ne pisi post za postom vec koristi dugme edit pa pisi u prethodnom .

podero ih klinja u OC-u cccccc. sad ce da bude belaja :p

@Dusannn
pripremi rengenske slike zuba... prime, cpu-z i ostalo sve u jednom sa watermarkom nemoj slucajno da pomisle da sam ja :)

Izvini, šta sam opravio? Jel valja ovo moje klokovanje? Naravno kažem da nisam neki previše početnik ni profi :)

Vidi mora prime, cpu-z, realtemp sve u jednom prozoru dok radi...screenshot to je 1.

Tada kad vidis koji su naponi u cpu-z na auto i ako je CPU stabilan kreces na manualno podesavanje napona i snizavas ga i dodatno testiras... ili povecavas takt na istom naponu da vidis granicu OC dometa a da pri tome zadrzis stabilnost...
e sad na netu imas i prepuruke za brdo ostalih parametara ali pitanje od toga sta je sve realno tacno a sta pogresno zakljuceno

Neki i dalje od drveta ne vide šumu! :D

Prvo treba i screen celog Prime prozora da vidimo jel AVX ili ne, drugo NE -Blend, već izabrati prvi -Small FFTs.
U onom gadget-u je TjMax 1000% pogrešan i za ivy a ne za haskija; stoga koristi realtemp, coretemp a preporučujem HWiNFO64 (ili sam proveri i ubaci pravilan TjMax u tvoj gadget!).
;)

Poslednja izmena:
Taj Gadget hvata temperature od CoreTempa :) Sutra kačim screenshot. Pozz i hvala. Molim samo uputstvo za pokretanje Prime95 u tom AVX modu.
Neki i dalje od drveta ne vide šumu! :D

Prvo treba i screen celog Prime prozora da vidimo jel AVX ili ne, drugo NE -Blend, već izabrati prvi -Small FFTs.
U onom gadget-u je TjMax 1000% pogrešan i za ivy a ne za haskija; stoga koristi realtemp, coretemp a preporučujem HWiNFO64 (ili sam proveri i ubaci pravilan TjMax u tvoj gadget!).
;)

Poslednja izmena:
Najkompletnije je sledece.
Nabaviti poslednju verziju 64 bit prajma..tipa 27.9 ako se dobro secam.
Pokrenuti isti.
Kliknuti na blend pa na custom, i samo promeniti sledece:
Zauzece memorije sa samo 1600mb na cifru pribliznu celoj raspolozivoj memoriji.
Tipa, ako imate 8 gb..ukucajte 5000-5500mb i sl, i u polju za vreme umesto 15min na 5min.
fft velichinu ostavite kako je po defaultu.
Pokrenuti torturu :d i pustiti barem 2-3h
To je ubedljivo najbolji i najkompletniji test stabilnosti za sve platforme.
Pogotovo ako se ukombinuje sa linxom :) ne greje cpu kao avx linx ali je zahtevniji.

upravo sam zaklao 4770 jos ne znam da li je ziv skidam tonu lepka sa istog to je sloj debeo bar 1mm najmanje

Mislis onaj sto drzi IHS ili ona nesretna pasta na jezgru?

upravo sam zaklao 4770 jos ne znam da li je ziv skidam tonu lepka sa istog to je sloj debeo bar 1mm najmanje

Čestitam,sad nadam se da će ti uspeti klanje. Istestiraj ga dobrano. :)

Nego, imaš li Cool Labrotory Liquid Ultra pastu da mu staviš ? Ako nemaš nju, temperature ti neće opasti 20 stepeni nego manje. i Cool Labrotory Liquid Pro radi fantastičan posao, samo 1 ili 2 stepena je lošija od Ultra verzije.

coollaboratory stize u sredu nadam se ako dhl ne za**** opet, stavicu noctua nt-h1

ma one intel paste ima isto previse i onog crnog lepka ima jos vise....

sad sam ga nalakirao cekam se osusi pa ga trpam nazad na plocu :sceptic:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno