Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
yay pumpa stigla crknuta ne radi, pu bre 'bem ti kinesko sran!e
Kod svih AIO vodenih kulera je ta pumpa često najslabija karika. Kod nekih vremenom počne sve više i više da bruji. Što se tiče kvaliteta preporučio bih Corsair(ni Cooler Master nije loš ali pre bih uzeo Corsair). :)
Pozz

@okmijun
Okačiću SS, ali na 3,9 GHz sam dobio CPU Score 8,53

Poslednja izmena:
Stvarno verujes da je sendiju dovoljno 300MHz OC-a da stigne haskija? Nema sanse ni ajvija da stigne sa samo 300MHz, dajmo malo realnosti. Po stoti put, je l cpu vuruna-jeste, jel oc margina zbog toga trpi-trpi, ali citajuci sta se ovde pise covek bi pomislio da ce sendi da ga ugazi kad ga se klokne za 200-300MHz. Ma hoce al juce.

Blic primer: posto stoji po defu istestiran [email protected] u x264 benchu, stavio sam haskija na 4.3 i evo kako stoje stvari, sendiju treba preko 900MHz da bi stigao haswella, i to kad bi skaliranje s klokom bilo linearno(sto naravno nije):

Pogledajte prilog 119327

@Kiki, sto uze taj 220, mnogi bolji izbor ti je bio NZXT Kraken X60, mislim kad si vec porucivao s neta, Kraken je ubedljivo najbolja solucija od ovih zatvorenih vodenjaka.

U kom delu sam bio nejasan, tvrdio sam i tvrdim da je 4670K na 4,2Ghz slican 3570K na 4,5Ghz u proseku, negde nije, negde je vise, ali to je prosek, 5-6% razlike na istom taktu.

da, tu se goran malko prerachunao, brzi je haski za 15-20% od sendija klok za klok,
ali isto tako ce biti teshko naterati oba da rade na 4.3 odnosno 5ghz na ~90c, mislim na torture testove.
pa kad se podvuche crta i ako se gleda max oc, i nema neke razlike preterane.
tj, da bi je bilo, haskija morash preklati, lapovati i sve ono gore nabrojano.

4670K na 4,2Ghz = 3570K na 4,5Ghz to sam gore napisao, da su slicni, a ne da je brzi ili bolji.

Kod svih AIO vodenih kulera je ta pumpa često najslabija karika. Kod nekih vremenom počne sve više i više da bruji. Što se tiče kvaliteta preporučio bih Corsair(ni Cooler Master nije loš ali pre bih uzeo Corsair). :)
Pozz

@okmijun
Okačiću SS, ali na 3,9 GHz sam dobio CPU Score 8,53

:)
Ako budes spustao na difolt, provrti i njega.
Hvala!!!

Ok vec su poslali drugi h220 trebalo bi da stigne sutra. Bas sam birao h220 jer mogu da ga prosirim. No videcemo mozda nisam imao srece :)

Vala bas. Zato ja ima da uzmem 4670K, stavim Hyper 212+, dobru pastu i 4,2Ghz uz nekih 1,15V-1,2V. Tako bi trebalo da radi slicno Sendiju na 4,5GHz, ako ide i 90C ne marim, dok god ne trotluje i ne zeza bas me briga. Ima 3 godine garancije neka se zlopati kad mu je projektant los. :D

Rekao si sendi, a ne ajvi.

Evo, LinX posle samo 5min, tek da vidim temperature... 4770k na 4,5 GHz, ddr3 na 2400MHz
linx.jpg
Cinebench Score na standardnih 3,5 GHz
4770K-3.5.jpg
Cinebench Score na 4,5 GHz
4770k-4.5.jpg

Važi, ali verovatno za vikend. :D
Pozz

cinebench rezultat kod mene sa 3820 i7 na 4750mhz je 9.57.

na 5ghz 9.80

malo poredjenja :D

^^^
pa od C4D se i zivi donekle, tj slicnih programa, a od prima i stress testova, nesto nisam siguran :)

cinebench rezultat kod mene sa 3820 i7 na 4750mhz je 9.57.

na 5ghz 9.80

malo poredjenja :D

pa to je tu negde, C4D nije optimizovana za HSWLL to jest mozda ce tek biti sad nije, pa ide klok za klok, skoro...
kod mene je ~9.00 na 3.2GHz, na 3930K, to mu dodje tacno to, kad izracunas
/sto nisam OCovo, ne pitaj :( /

Poslednja izmena:
Evo, LinX posle samo 5min, tek da vidim temperature... 4770k na 4,5 GHz, ddr3 na 2400MHz
Pogledajte prilog 119355
Cinebench Score na standardnih 3,5 GHz
Pogledajte prilog 119356
Cinebench Score na 4,5 GHz
Pogledajte prilog 119357

Nesto ti nije u redu s rezovima, ili ti je nesto u pozadini smaralo cpu ili si imao momenat-dva throttlinga, uglavnom nesto nije kako treba.

Evo sta bi otprilike trebalo da imas na tih 4.5GHz:

4.5cine.jpg

Sad sam pogledao na kojoj frekvi haski izbacuje rez koji je mdm imao sa ajvijem na 4.8GHz (9.77pts), na 4.4 daje 9.74, sto znaci da je skoro 400MHz razlika clock per clock u CB-u, sto je poprilicno i sto opet potvrdjuje onu moju tezu da samo mali broj primeraka ajvija i to uz klanje i clu moze u najboljem slucaju da se primakne, opet ne i dostigne haskija.

4.4cine.jpg

Mozda, ali opet je to mala razlika. Premala. Ali dobro, sve vise vidjam haskija na 4.4-4.5 sto je umirujuce. Mozda i bude nesto od njega :)

Cisto poredjenja radi, 2600k na 4.5ghz baca 8.81 Cinebench
2600k.jpg

Mogli bi i neki drugi test osim cinebencha

Imam dve godine staro napajanje chieftec cft-650-14cs (i ne bih da ga menjam).

Moze li neko da mi potvrde da li moze da radi sa Haswell arhitekturom
(iskljucivanjem c6/c7 u biosu)?

Dok ne probas neces znati meni LC hyperion radio odlicno, starija CWT platforma, chiftec novija CWT platforma jok c6/c7 nije pomogao

seasonic XT3 nov takodje radi odlicno sa njima

Nisam pratio, u istoj sam situaciji da želim da uparim haswell i stari Chieftec 650W. U čemu može da bude problem pa da kombinacija ne radi?

Nisam pratio, u istoj sam situaciji da želim da uparim haswell i stari Chieftec 650W. U čemu može da bude problem pa da kombinacija ne radi?

Pa nece da postuje, tek iz 5-6 puta se upali.... ali kazem LC hyperion je starija CWT platforma i radilo je mesec dana OK

Iskreno, ne znam uopste da je Chieftek pravio listu Haswell ready napajanja ali mislim da je dovoljno da na kucustu postoji jedan ili dva ventilatora i da ce raditi. Ventilatori bi trebali da imaju dovoljnu potrosnju da nedaju napajanju da se ugasi.
Mislim da sam to na Cooler Masteru procitao. Ja mislim da skoro svaki CM podrzava ovo sto me jako iznenadilo ali to gore su naveli da work around pa eto da znate, da se ne plasite. Verovatno vecini ovde i rade napajanja bas zbog toga ;)
Hajde ko ima hasvella neka proba da poiskljucuje sve nepotrebno pa onda proba dali napajanje radi.

Ma Cooler Master is SVI zajedno sa Intelom *****ju ;)
Ja sam imao 4 ventilatora prikacenih pa se nije palio, jednostavno Haswell je osetljiv

Vidim da na asus sajtu ima tona testiranih napjanja znaci gde ima dima ima i vatre a svi cute, klasicno zataskavanje problema koji izgleda pogadja manje od 1%

Poslednja izmena:
Uspeo sam da iskopam link: http://coolermaster-usa.com/press_release/haswell/haswell.html

Should customers experience problems nevertheless, or would like to enable the advanced power saving mode on older power supplies that might not support it, there is a simple fix. Simply adding a single silent case fan to the system, connected to the power supply, should provide enough additional load to keep the system running in advanced power saving mode. The only disadvantage would be that power savings in idle mode on such a system would only surmount to around 2-3W instead of ~5W.

Vidi ta pretpostavka stoji ali na asus forumu svi sa problemom su imali identican problem ko ja, a to je problem pri paljenju, sijalica za CPU neispravan se upali i sija i nema beep ni posta, pa palis gasis ko ludak i cupas iz struje dok ne proradi kad proradi sve radi, C6/C7 disablovan ma sve disablovano u power opcijama ploce za CPU i ne pomaze....... komp dok radi je inace stabilan, isto napajanje testirano na SB-u i pali se bez problema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno