Šta je novo?

Targo Telekom

...nisam ni pomislio da će da pošalju ekipu xD

Poslali su ti ekipu ? Na kraju si sigurno potpisao radni nalog na kome se vidi šta je rađeno? Ako nisi obavešten, već sledećeg meseca uz račun će to da ti naplate (bez obzira dali si u „gratis” periodu ili ne). Svaki izlazak na teren kod korisnika, ili ti dolazak njihove ekipe kod tebe (osim prvog puta za besplatno uvođenje), se naplaćuje po važećem cenovniku „dodatnih usluga kod korisnika” koji se nalazi na njihovom sajtu. Ja kada sam ih zvao da mi montiraju još 4-5 metera samolepljivih kanalica zbog UTP kabla (spoj sa ruterom na obližnjem stočiću da kabl ne visi sa plafona) jer sam video da njihovi monteri to pedantno rade, ljubazna tehnička podrška preko telefona mi je naglasila da se to naplaćuje, ljudi došli za sat vremena montirali i otišli, a ja sam kroz prvi račun sledećeg meseca (a prema potpisanom radnom nalogu) to i platio (doduše samo to, bez raćuna za internet uslugu jer sam još u gratis periodu do februara sledeće godine), tako da neko ne pomisli da su oni džabe dolazili kod tebe, a kabl priznaćeš da si mogao i sam da zameniš ako je samo on bio u pitanju (ja nisam ni imao kanalice, a mrzelo me da tražim gde ima i da ih nameštam). Naplatiće ti sigurno bar dolazak koji je 1020 rsd i eventualno „podešavanje internet konekcije kod korisnika“ 280 rsd ili taj UTP kabl ako su ti ga oni dali. Da ne bude zabune, ja i mislim da je to sasvim korektno sa njihove strane da svaki put naplate dolazak kod korisnika ako to korisnik traži (a nije njihova greška), i sve pohvale za montere i brzinu za koju su došli i sredili stvar, kao i za tehničku podršku koja je sve to brzo organizovala! :D

Sad moraju da se cepe korisnicima kad su zabrljali sa ONT-ovima. :p Ko zna koliko nas ceka na ugradju zato sto je njih dobavljac ispalio.

A tebi ne uvode zbog toga što više nemaju ONT-ove (ECI Telecom koje su do sada deljeni), a sve je već što se tiče kabla spojeno i spremno za montažu kod koriniska ? Ako ništa drugo možda će sad da nabave bolje (i manje) uređaje, mada kao modem u bridge modu i ovaj trenutni ONT super radi (i ne greje se mnogo!), a meni se uklopio i u boju zidova sa sve onim zelenim lampicama i ne izgleda mi preveliko na zidu pri plafonu...

Poslednja izmena:
Ljudi, jel neko uspeo na torentu da izgura upload veci od 1 MB/s, sad posle povecanja, na paketu 24/12, meni nece preko 650-700 kb/s. Kao da su za download pustili duplo jace nego sto imamo, a ovo smanjili :D Moracu da probam da napravim neki torrent i da dam nekom da skine od mene, da vidim koliko ide.
A inace, kada sam uzeo targo, imao sam 3 meseca duplirano, 20/10, i tada je bez problema up dolazio do 1.3 MB/s.

a kada si ti potpisao? kako si dobio do februara gratis? koliko to meseci?

Ljudi, jel neko uspeo na torentu da izgura upload veci od 1 MB/s, sad posle povecanja, na paketu 24/12, meni nece preko 650-700 kb/s. Kao da su za download pustili duplo jace nego sto imamo, a ovo smanjili :D Moracu da probam da napravim neki torrent i da dam nekom da skine od mene, da vidim koliko ide.
A inace, kada sam uzeo targo, imao sam 3 meseca duplirano, 20/10, i tada je bez problema up dolazio do 1.3 MB/s.

Torenti piče na paketu 24/12 Mbps (tj. 26/13 , ex Targo net 10/5 pre povećanja) čak i preko 5,5 MB/s i to je normalna brzina kad ima od koga naravno, evo baš danas skidam nešto i brzina je konstantnih 5,6 MB/s svo vreme skidanja... evo kako piči (sa print screen-a):
uTorrent.jpg

Speed test radi normalno za 24/12 paket (čak primetih da je ping "0" sve učestaliji :D):
Speedtest.jpg

tako da sigurno nisu smanjili torente posle povećanja, čak naprotiv :D

a kada si ti potpisao? kako si dobio do februara gratis? koliko to meseci?

Ugovor sam potpisao početkom maja ove godine. Standardno su nudili 6 meseci gratis svima u ulazu (tj. 1 rsd mesečno) + 3 kupona koje možeš da realizuješ (ako ih neko drugi pokaže prilikom potpisivanja ugovora sa TT) i dobiješ još 3 meseca gratis koji čak ulaze u ugovorenu obavezu. Znači 6 mes. + 3 mes. od kupona = 9 meseci gratis korišćenja usluge, a to mu dođe u mom slučaju do februara 2014 god... ludilo... Jedina mana je što se nisu pojavili ranije :D

Poslednja izmena:
Torenti piče na paketu 24/12 Mbps (tj. 26/13 , ex Targo net 10/5 pre povećanja) čak i preko 5,5 MB/s i to je normalna brzina kad ima od koga naravno, evo baš danas skidam nešto i brzina je konstantnih 5,6 MB/s svo vreme skidanja... evo kako piči (sa print screen-a):
Pogledajte prilog 119207

Speed test radi normalno za 24/12 paket (čak primetih da je ping "0" sve učestaliji :D):
Pogledajte prilog 119208

tako da sigurno nisu smanjili torente posle povećanja, čak naprotiv :D
Ma download pici i kod mene, isto ide do 5.3-5.4 MB/s, ali mi je problem upload, nijednom nisam video da je presao 1 MB/s, pa me zanima kako je kod vas ostalih. Evo sad mi radi neki torrent, ide upload do 680 kb/s, a tako je i na ostalima, znaci ukupno nikad ne prelaze 700 kb/s.

A speedtest je normalan, pokazuje oko 26/13 skoro uvek.

Sad moraju da se cepe korisnicima kad su zabrljali sa ONT-ovima. :p Ko zna koliko nas ceka na ugradju zato sto je njih dobavljac ispalio.

Ljudi, odakle vam informacija da TT ima problema sa dobavljacem, tj. da je "iskoristio" sve ONT-ove ? Od koga ste culi za tu informaciju ?

Poslednja izmena:
Evo istestirao sam torent koji sam ja napravio, sa ortakom koji ima 20Mbps.

jjq3ceC.jpg

Bilo bi lepo da jos neko proveri, da vidimo dal da se bunimo :D

Ma download pici i kod mene, isto ide do 5.3-5.4 MB/s, ali mi je problem upload, nijednom nisam video da je presao 1 MB/s, pa me zanima kako je kod vas ostalih. Evo sad mi radi neki torrent, ide upload do 680 kb/s, a tako je i na ostalima, znaci ukupno nikad ne prelaze 700 kb/s.

A speedtest je normalan, pokazuje oko 26/13 skoro uvek.

Već pisah ranije, na 24/12 paketu, download na torrentima sa hdts.ru ide do 6 MB/s (teorijski to je min 48mbps) što je duplo više od plaćenog.

Za upload, kada kopiram sa svog OwnCloud servera kući na računar dok sam na poslu, transfer je do 1,2 MB/s (dakle ~10Mpbs). Za torrente sam retko kad video da vuku od mene preko 700-800 kB/s.

Za upload, kada kopiram sa svog OwnCloud servera kući na računar dok sam na poslu, transfer je do 1,2 MB/s (dakle ~10Mpbs)...

Baš sam testirao upload na Google Drive i brzina je malko veća od tvoje, tj. 1,492 MB/s = 11,936 Mbps

Targo protok realno dl 26 / up 12-13 Mbps

upload na 'Google Drive' - statistika

100 MB fajl prenese za 67 sec. (1 min. i 7 sec.)

1 sec = 100 / 67 = 1,492 MB/s = 11,936 Mbps

1 GB = 1024 MB = 1024 x 1,492 = 1528 sec. = 25,4 min.

1 CD (700 MB) = 700 x 1,492 = 1045 sec. = 17,4 min.

1 DVD (4,7 GB) = ~ 4.813 MB = 4813 x 1,492 = 120 min. = 2h

ovo je i te kako upotrebljivo :D

Baš sam testirao upload na Google Drive i brzina je malko veća od tvoje, tj. 1,492 MB/s = 11,936 Mbps

Targo protok realno dl 26 / up 12-13 Mbps

upload na 'Google Drive' - statistika

100 MB fajl prenese za 67 sec. (1 min. i 7 sec.)

1 sec = 100 / 67 = 1,492 MB/s = 11,936 Mbps

1 GB = 1024 MB = 1024 x 1,492 = 1528 sec. = 25,4 min.

1 CD (700 MB) = 700 x 1,492 = 1045 sec. = 17,4 min.

1 DVD (4,7 GB) = ~ 4.813 MB = 4813 x 1,492 = 120 min. = 2h

ovo je i te kako upotrebljivo :D

Sedi dole, jedan. Loše te ide matematika :)

1 GB = 1024 MB = 1024MB / 1,492MB/s = 686 sec. = 11,43 min.
1 CD (700 MB) = 700MB / 1,492MB/s = 469s = 7,8 min
1 DVD (4,7 GB) = ~ 4.813 MB = 4813MB / 1,492MB/s = 3225s = 53,76 min

Poslednja izmena:
Sedi dole, jedan. Loše te ide matematika :)

1 GB = 1024 MB = 1024MB / 1,492MB/s = 686 sec. = 11,43 min.
1 CD (700 MB) = 700MB / 1,492MB/s = 469s = 7,8 min
1 DVD (4,7 GB) = ~ 4.813 MB = 4813MB / 1,492MB/s = 3225s = 53,76 min

Auuu da, trebo sam da delim :lupko:... još sam i naduvo vremena... šou. Hvala :)

Poslali su ti ekipu ? Na kraju si sigurno potpisao radni nalog na kome se vidi šta je rađeno? Ako nisi obavešten, već sledećeg meseca uz račun će to da ti naplate (bez obzira dali si u „gratis” periodu ili ne). Svaki izlazak na teren kod korisnika, ili ti dolazak njihove ekipe kod tebe (osim prvog puta za besplatno uvođenje), se naplaćuje po važećem cenovniku „dodatnih usluga kod korisnika” koji se nalazi na njihovom sajtu. Ja kada sam ih zvao da mi montiraju još 4-5 metera samolepljivih kanalica zbog UTP kabla (spoj sa ruterom na obližnjem stočiću da kabl ne visi sa plafona) jer sam video da njihovi monteri to pedantno rade, ljubazna tehnička podrška preko telefona mi je naglasila da se to naplaćuje, ljudi došli za sat vremena montirali i otišli, a ja sam kroz prvi račun sledećeg meseca (a prema potpisanom radnom nalogu) to i platio (doduše samo to, bez raćuna za internet uslugu jer sam još u gratis periodu do februara sledeće godine), tako da neko ne pomisli da su oni džabe dolazili kod tebe, a kabl priznaćeš da si mogao i sam da zameniš ako je samo on bio u pitanju (ja nisam ni imao kanalice, a mrzelo me da tražim gde ima i da ih nameštam). Naplatiće ti sigurno bar dolazak koji je 1020 rsd i eventualno „podešavanje internet konekcije kod korisnika“ 280 rsd ili taj UTP kabl ako su ti ga oni dali. Da ne bude zabune, ja i mislim da je to sasvim korektno sa njihove strane da svaki put naplate dolazak kod korisnika ako to korisnik traži (a nije njihova greška), i sve pohvale za montere i brzinu za koju su došli i sredili stvar, kao i za tehničku podršku koja je sve to brzo organizovala! :D

Pa nisam tražio da dođu, nisu mi dali njihov utp kabl, a na nalogu koji sam potpisao čekirana je rubrika nije za naplatu :D

Meni su isto tako došli, i fino me ošurili. Trebalo je provući optiku u drugu sobu, produvili su kabl za jedno 5, 6 metara + isto toliko kanalica, iskrimpovali mi 2 jako kratka utp kabla, cca 4000 dinara.

Razvod optike, postavljanje kanalica, krimpovanje RF konektora i sl.naplacuje.
Sto se tice problema na racunaru i lokalnoj mrezi, naplata ide u zavisnosti od situacije.

Evo danas: 1.4 MB/s upload speed i na torrentima (obično ne vuku od mene toliko). Ovo će lepo da mi pojača ratio ako potraje :)

Prilozi

• maxup.jpg
    maxup.jpg
    98.1 KB · Pregleda: 138
Evo danas: 1.4 MB/s upload speed i na torrentima (obično ne vuku od mene toliko). Ovo će lepo da mi pojača ratio ako potraje :)
Kod mene nema sanse toliko da dogura, znaci jedva dodje do 700 Kb/s. Ali testirao sam upload na google drive, tu je oko 1.2 MB/s.

Ja sa paketom 32/16 izvlacim do 2MB/s, ako ima leecher-a.

Prilozi

• upload.jpg
    upload.jpg
    14 KB · Pregleda: 141
Upravo sam skinuo desetak GB. Paket je 24/12, skidao brzinom oko 3MB. Upload 1.5MB/s.

upload.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam mnogo glup. Slucajno sam se setio da pogledam da nije ogranicen up u mikro torentu, i vidim ogranicenje na 680 kb/s za upload na sve torente, nemam pojma kad sam ga stavio.
Skinuo sam sada to i sve radi normalno, ide preko 1 MB/s, izvinite na laznoj uzbuni :D

"Danas dajem targu 40 dana" :d toliko je proslo od potpisivanje ugovora.

Ti iz tvog ugla gledas tako, iz mog to izgleda ovako: odjavio sam net kod prethodnog provajdera i sad koristim tetering sa mobilnog telefona...i tako od pocetka ovog meseca, a to kosta a i jasno i je koliko sam limitiran sa takvom konekcijom...

Ti iz tvog ugla gledas tako, iz mog to izgleda ovako: odjavio sam net kod prethodnog provajdera i sad koristim tetering sa mobilnog telefona...i tako od pocetka ovog meseca, a to kosta a i jasno i je koliko sam limitiran sa takvom konekcijom...

*** decko to se ne radi tako, ako si vec imao neki adsl net ili neki od kablovskih provajdera nisi trebao odjavljivati sve do onog trenutka dok ti ne uvedu novi net, bar bi ja tako radio. Naravno ko je mogo znati da ce se to toliko cekati na uvodjenje i da neces imati net 40 dana. Ko zna mozda bih i ja isto tako uradio i odjavio net jer bih se nadao da ce za nedelju dana doci i povezati sve i da cu onda uzivati.

Ja kada sam uvodio TT sam ostavio KDS, a komercijalisti iz TT-a sam rekao da ne nameravam da plaćam taj mesec oba neta - on je rekao nema problema, prvi mesec je gratis na konto toga, posle imao i besplatne mesece preko kupona, tako da sam tek plaćao posle 4 meseca.

Inače KDS sam otkazao tek kada sam se uverio da sve radi i da nema problema.

Ti si se malo izleteo sa otkazivanjem ugovora za stari net, trebao si da ostaviš stari net sve dok ti TT ne proradi.

Mada meni su net uveli tačno 7 dana posle potpisivanja ugovora. Stvarno je čudna ta priča oko nestašice ONT-ova. Nadam se da ipak imaju neku rezervu, za slučaj da se nekom pokvari ONT, inače biće gadno ...

Ne znam jel ima samo nestašica ONT-ova za privatne korisnike, imaju i manje ONT-ove, bez RF (TV), samo za net, bukvalno kao kablovski modem, koje daju poslovnim korisnicima.

*** decko to se ne radi tako, ako si vec imao neki adsl net ili neki od kablovskih provajdera nisi trebao odjavljivati sve do onog trenutka dok ti ne uvedu novi net, bar bi ja tako radio. Naravno ko je mogo znati da ce se to toliko cekati na uvodjenje i da neces imati net 40 dana. Ko zna mozda bih i ja isto tako uradio i odjavio net jer bih se nadao da ce za nedelju dana doci i povezati sve i da cu onda uzivati.

E ako si mi ti pametan rek'o...Decak ne radi se o nedelju, dve, tri...nego o mesec ipo dana...recemo mi da je je 15 dana max a da je 30 naucna fantastika da su ljudima i za par dana dolazili po potpisivanju...ja sam ocekivao da ce mi se pretplate jos i prekolopiti nekoliko dana, a ne da cu biti bez neta jace evo sad vec 24 dana...

@mighty78, procitaj i ti sta sam gore napisao...

Poslednja izmena:

***, zeznuo si se...Nisi ti samo kriv, kriv je i TT sto je probio rok, ali nisi znao da TT nudi npr. ako kod nekog drugog operatera ti istice net za 3 meseca, ti mozes da imas dva net-a i da ti ta 3 meseca budu besplatna kod targa. Sledeci put ako budes menjao provajdera nemoj da prvo raskidas pa tek onda da uvodis nesto drugo :)

Nazad
Vrh Dno