Ako smem ja da kazem koju...IT industrija ne zna u kom ce smeru da ide i to je cinjenica. Luta se, pokusava se svasta, malo toga upali
Meni je OC bio zanimljiv dok je bio zabranjeno voce, kada smo pre recimo 12 godina pisali o tim stvarima kao prvi ovde, kada je do mene stigao interni mail iz tadasnje Jugodate (a oni su tada jedini u zemlji imali neki kontakt sa Intelom) da se ne smeju davati procesori sajtu po imenu Benchmark jer oni hoce da uce narod da pravi nestabilne sisteme, da ce imati povecan broj reklamacija, da oni uce ljude kako da spaljuju procesore. I bilo mi je zanimljvo dok je najjaci model CPU-a kostao 700e a ja sa 150 ili 200e cpu-om dostignem te performanse. To mi je bilo super, imao sam osecaj zadovoljstva da sam nesto dobio po mnogo nizoj ceni...
Kada je to preslo u nadjacavanje koje ne vodi nicemu, kada je podignut hwbot, izmisljene razno razne alatke za "ciji je veci", kada su pocele zestoke diskusije, meni je to postalo dosadno.
Neko recce, mislim demios na moj post, svi klokuju...ja stvarno ne znam ko je to svi? Klokuju ljudi u ovom forumu i to je to. SVI ljudi sa kojima komuniciram u svom zivotu drze CPU na defaultu vec godinama. Mislim, i ja odem na juznu trbinu pa mislim da svi navijaju za Partizan, a cigana na milione
Opet podvlacim...ponosan sam na sebe sto sam promenio Benchmark da bude zanimljiviji medij, apsolutno svesno, doslo mi je iz dupeta u glavu. I razumem OC strast, nije da je ne razumem, ali to je sport koji ce trajati jos sezonu-dve-tri, a onda ce se svi vratiti u vinklu. Zivi bili pa videli...meni je dosta bio slajd na Intel Channel Conferensu prosle godine gde Intel najjacu seriju procesora za dve naredne godine ostavlja na Sandy Bridge jezgru. Sta da se doda na to, odmah vidis da je to cao zdravo, da ni njih to ne zanima vise
Steta dobrih ploca, ne znas koja je bolja, zao mi je sto te neke mogucnosti nismo imali u onim vremenima kada smo zaista klokovali, kada nismo imali krsten kuler, kada smo plakali za memorijom koja nije Kingston OEM ili NCP. To je bilo zanimljivo...ovo sada, odes sa jakom kreditnom karticom u radnju, nakupujes, instaliras i glavni si baja - gde je tu zadovoljstvo? To je bre skupa zanimacija...
Davnih godina Peca je bio nekakav prvak u kibernetici i radio tehnici...dodjem na takmicenje a matorci mi daju pare u 6 popodne u petak za delove. Celu noc pravim stampanu plocu letrasetom, gusim se u kombinaciji sone kiseline i amonijaka, dodjem sutradan i osasavim tatine sinove sa kitovima iz Conrada