Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cek,zivota ti,a kako se to vidi razlika kada neka igra (npr crysis) ima 80 ili 100 frejmova?

mislim,sa neklokovanim haswellom 4670 i gtx 680 ce imati 80 frejmova,a neki odvrnuti ivy/sandy na 4,5ghz ce imati 100tku.......

ako neko vidi OCIGLEDNU i DRASTICNU razliku,onda nije slepac neopevani,nego ima natprirodne moci...

Ko ne razume problematiku, bolje bi bilo da slusa... Ucitaj bilo koji nivo sa "puno trave", kod onog tornja recimo, sa onom puskom gde je bio bug da nema municije, gomila razlupanih vagona), pa proveri.

Ja na 3,6Ghz i5 750 imam 33fps, na 4Ghz imam 36fps, na 4,4Ghz bi imao 40-41fps. Na mnogim delovima igre minimalni fps (bez obzira na rezoluciju) pada na 30 i nesto bas zbog procesora, dakle ima razlike 4,6Ghz i 3,4Ghz.

pa ja sam pitao da li neko ima iskustva sa NON K haswelom na stock vrednostima?......tj da li se on npr na stoku od 3.4Ghz penje na 100 stepeni?.......npr dok se igra Kriza 3?

@Peca

Sve je to lepo, ali nestanak tvog entuzijazma ne znaci da mladje generacije nemaju neki svoj, drugaciji entuzijazam, vezan za istu stvar.

Koji entuzijazam? facebook? Counter strike sa gomilom citova? Ovo mi prvo pada na pamet...

Patis od sindroma starih dobrih vremena. Koja nikad nisu postojala, nego si zaboravio sve lose, a pamtis ono bolje. Nije ni pre 10-15 godina bilo sve savrseno, daleko od toga. Koliko je kostao DVD rezac? Samo toliko, i dosta je pametnom coveku da vidi da ne pricam bez veze. Inace, generalno se slazem da je mladez danas zaglupljena svim i svacim

Poslednja izmena:
Neko recce, mislim demios na moj post, svi klokuju...ja stvarno ne znam ko je to svi? Klokuju ljudi u ovom forumu i to je to. SVI ljudi sa kojima komuniciram u svom zivotu drze CPU na defaultu vec godinama. Mislim, i ja odem na juznu trbinu pa mislim da svi navijaju za Partizan, a cigana na milione :)

kako zivimo u svetu punom krajnosti....:)

jedan ne zna nikoga ko NE klokuje,drugi jedva zna par ljudi koji klokuju.........ja,spadam u ovu drugu kategorijutj,ne znam da li sam video par ljudi u zivotu koji su klokovali svoj procesor.....(naravno,mislim na ljude mimo ovog foruma)

Nije ni pre 10-15 godina bilo sve savrseno, daleko od toga.

Nije bilo sve savrseno,ali je bilo MNOGO sta bolje nego danas...:)

Ja DEFINITIVNO smatram da su stara dobra vremena postojala,imam dokaze u materijalno-psiholoskom smislu,ali nije to sada ovde tema..:)

Poslednja izmena:
Nije bilo sve savrseno,ali je bilo MNOGO sta bolje nego danas...:)

Ja DEFINITIVNO smatram da su stara dobra vremena postojala,imam dokaze u materijalno-psiholoskom smislu,ali nije to sada ovde tema..:)

Dobro. Sta je bilo bolje? Pazi, pricamo o hardveru.
Ja ne kazem ni da je bilo bolje ni da je bilo gore, tako je kako je.

Ko ne razume problematiku, bolje bi bilo da slusa... Ucitaj bilo koji nivo sa "puno trave", kod onog tornja recimo, sa onom puskom gde je bio bug da nema municije, gomila razlupanih vagona), pa proveri.

Ja na 3,6Ghz i5 750 imam 33fps, na 4Ghz imam 36fps, na 4,4Ghz bi imao 40-41fps. Na mnogim delovima igre minimalni fps (bez obzira na rezoluciju) pada na 30 i nesto bas zbog procesora, dakle ima razlike 4,6Ghz i 3,4Ghz.

ne zelim da se prepucavamo ili tako nesto,ali ja sam iz tvog posta shvatio da je vise problem u samoj igri (mozda neoptimizovanost ili sta vec) a ne u procesoru....tj svejedno da li je NON K haswel na 3,4ghz ili Sandy na 4,5 GHz frejmrejt ce pasti na 30?

btw,meni licno bi bilo svejedno da li igra ima 33-4 fps ili 39-40 fps......ajde da se poredi 33 i 60 fps,tu bi se sigurno videla razlika.....ali u samo 7-8-9 frejmova?

Vidish maxx79...ja znam bar 200 ljudi u Subotici koji drzhe svoje procesore OC 24/7 jer sam im licno sklapao racunare....a znam i 10-ak mojih prijatelja koji svi odreda imaju 2500K,2600K,920,930 ili 3570K i 3770K procesore i svi ih cede ispod Halema,Corsa,Intel vodeno,custom vodeno itd.
Tako da mene ova glupost sa Intelom lichno pogadja prvo kao nekoga ko se bavi OC-om vise od 15 godina a kao drugo jer realno nemam proizvod koji cu moci da preporucujem do kraja ove a bogami verovatno i do kraja 2014. godine....

Dobro. Sta je bilo bolje? Pazi, pricamo o hardveru.
Ja ne kazem ni da je bilo bolje ni da je bilo gore, tako je kako je.

Pa evo ti najdrasticniji i najslikovitiji primer...(doduse i najdalje seze u staru dobru proslost)

Bez sumnje znas sta je amiga 500?..:)........znaci,ko je to cudo tamo neke 1986 mogao da kupi(tj kome su to mogli da kupe roditelji),maltene narednih 10 godina ne samo sto je bio glavna faca medju ortacima,nego nije morao da brine hoce li mu neka igra seckati ili ne,da li ce FPS biti 19 ili 60....:)

a zadnjih godina suvise cesto se pojavljuje neki softwer koji je prevelik zalogaj za neki (ponekada skupoceni) komad hardwera kupljenog pre npr samo godinu dana........

itd,itd,da ne objasnjavm dalje....

Po toj logici ne treba nam overklok,ne treba nam nista sto posdstice bilo kakav entuzijazam.
Pa dobro onda,koji ce nam onda i aftermarket cooler-i,vozicemo Haskija na box-u dok se preznojava na 100c na defaultu .
Vraticemo se korenima tj staroj skoli i nekim ne tako naprednim vremenima posto nam ova definitivno ne odgovaraju i ne idu na ruku!

Ne bre, samo vi uzivajte, niko vama to ne brani. Samo ne mogu da dozvolim da overklok pojede sve dobro sto radi ovaj sajt i da negira ideju da Benchmark treba da bude medij za mnogo sire mase. Review ne moze da bude los ako nema overkloka u meri kojoj vi mislite da treba. Ja vas razumem, trazim i da vi razumete mene i moje pristojno obrazlozenje. Sajt je jedno - forum je drugo i imam maksimalno uvazavanje za sve o cemu govorite

Ne moze ploca da bude losa ako se klokuje za MHz manje od druge, a imao sam prilike da vidim kako se na ovom forumu takvi modeli nazivaju djubretom. Ne pristajem na tu filozofiju u 2013. godini kao urednik medija koji ima drugaciju viziju. APSOLUTNO razumem vase porive, vasu strast i necu to vise da ponavljam, ali ne zahtevajte od mene da se vracam u proslost. Jako bih voleo da organizujemo neko drugarsko vece negde, u Kosutnjaku, kafani, svejedno - da o tim stvarima prodiskutujemo, razmenimo stavove. Kada sam 2001. dosao po pozivu u jednu distributersku kucu da radim, prvo sto su mi rekli da zaboravim na moje "Dzi Forsove" jer se od toga leba ne jede

E pa sada isto tako kazem da se od OC-a leba ne jede jer ni u 2013. godini kao medij mucim istu muku kao pre 10 godina, nit podrske onih u koje se kunete, nit vremena, nit racunice. Eto predlog za diskusiju stoji kada god pozelite, uz cevape, pivo, mesano meso, moze o svemu da se prica, ako vas bilo sta zanima o trzistu, kako izgleda posao sa nase strane, zasto necega nema, zasto nesto kosta vise ovde nego preko....sve moze. Ovako preko nisana da pricamo je glupo

Vidish maxx79...ja znam bar 200 ljudi u Subotici koji drzhe svoje procesore OC 24/7 jer sam im licno sklapao racunare....

Ok,ti spadas u onu drugu krajnost...:).....mislim,za razliku od nas koji vrlo srecemo ljude koji klokuju procesore.....

mada i tu se moze praviti zanimljiva statistika,npr njima 200 si sklopio racunare i oni klokuju,a koliko si UKUPNO racunara prodao i sklopio,pa da vidimo u kom je odnosu ona cifra od 200 klokera?

i zasto neko uopste drzi ocovan procesor 24/7?.....mislim,ajde kada igra neku igru pa hoce 10 frejmova vise,ali nije valjda da nekome treba klokovan procesor za skidanje torenta?.....:)

Ima jedna stvar, cak i kada je bench radio specijalizovane testove (GPU i CPU), oni opet nisu bili na nivou najboljih, NHF, ja sam uvek isao po jos, po bolje i vise (i kukao ovde sto fali ovo ili ono, za dz.), sada i dalje radim isto, jedno bench-a nema na listi sajtova koje posetim kad izadje nesto novo (forum da, na sajtu citam testove mobilnih)... C'est la vie...

ne zelim da se prepucavamo ili tako nesto,ali ja sam iz tvog posta shvatio da je vise problem u samoj igri (mozda neoptimizovanost ili sta vec) a ne u procesoru....tj svejedno da li je NON K haswel na 3,4ghz ili Sandy na 4,5 GHz frejmrejt ce pasti na 30?

btw,meni licno bi bilo svejedno da li igra ima 33-4 fps ili 39-40 fps......ajde da se poredi 33 i 60 fps,tu bi se sigurno videla razlika.....ali u samo 7-8-9 frejmova?

Razlika izmedju 34 i 45fps se jasno vidi.

Ima jedna stvar, cak i kada je bench radio specijalizovane testove (GPU i CPU), oni opet nisu bili na nivou najboljih, NHF, ja sam uvek isao po jos, po bolje i vise (i kukao ovde sto fali ovo ili ono, za dz.), sada i dalje radim isto, jedno bench-a nema na listi sajtova koje posetim kad izadje nesto novo (forum da, na sajtu citam testove mobilnih)... C'est la vie...

+1

Naravno da je NHF :)

Ima tamo negde u mom velikom postu to objasnjenje: oni koji znaju, ne umeju da pisu ili nece da pisu. Priznajem, nisam uspeo da pronadjem novinara sa tom kolicinom entuzijazma koji je umeo i jedno i drugo, da je bio normalan i realan. Da ambicijom ide za korak ispred redakcije, sve bi se pre ili kasnije svodilo na tezgu. Uvek je negde skripalo na tom planu kod hw testera

Ima mnogo istine u ovome sto Peca zbori....overclockeri su vrsta koja izumire......neki dan sam naleteo negde na neko istrazivanje i da je populacija gamera rapidno starija ....elem ima mnogo ljudi koji su pripadnici obe grupe....a buducnost nije tako vesela....za nas ...staru gardu.....tablet generaciju NE interesuju OC mogucnosti novih procesora.....sto je josh gore....osipamo se...nestajemo.....a njih ...neke nove klince sada interesuju iskljucivo mob telefoni i tableti....ostalo zaboravi......pogledajte samo surovu istinu da se u Srbiji na svaki prodati desktop proda 5 laptopova.....a plakanje sledi jer od tih X puta 6 verujem da u proseku 0,0001 ima SSD.....

Poslednja izmena:
Ok,ti spadas u onu drugu krajnost...:).....mislim,za razliku od nas koji vrlo srecemo ljude koji klokuju procesore.....

mada i tu se moze praviti zanimljiva statistika,npr njima 200 si sklopio racunare i oni klokuju,a koliko si UKUPNO racunara prodao i sklopio,pa da vidimo u kom je odnosu ona cifra od 200 klokera?

i zasto neko uopste drzi ocovan procesor 24/7?.....mislim,ajde kada igra neku igru pa hoce 10 frejmova vise,ali nije valjda da nekome treba klokovan procesor za skidanje torenta?.....:)

Sta ce nekome 4770K pored Celerona G1610 ako se vec vodis tom logikom?

Vezacu se za Pecin post... Odavno vecina nas nisu vise klinci, odavno vec imamo mnogo manje vremena za sve ali nista ne moze ubiti onog decaka u nama koji cuci negde. I danas vecina matorih ne moze da odoli kada vidi igracku na daljinski i otimaju deci s vremena na vreme.
Ono sto Peca kaze, vecina na ovom forumu klokuje... Jeste ali koliko bench ima clanova? Koliko ima drugih foruma sa slicnom tematikom nevezano za "velicinu" i ozbiljnost istih? Koliko ima ljudi koji nisu clanovi a neko im je pokazao?
I na kraju krajeva, koliko jos ima ljudi koji to i ne znaju?! Zbog cega ne znaju? Zar im treba vrata pred nosom i ne informisati ih. Ok, neki od nas su to prerasli ali postoje i mladje generacije kojima Bench treba da bude izvor znanja kao sto je nekima od nas bio.
I mladji trebaju na nauce nesto.

Peco, slazem se da se trziste menja ali ne treba gubiti identitet koji Benchmark ima. Zbog cega bi se ti odrekao da poteras nesto da radi 30% brze od onoga sto si platio ako vec moze? To sto tebi jedan solidan lap zavrsava sav posao ne znaci da treba izgubiti ljude i stimulisati default. Cemu onda ime Benchmark? Sta ces ti da radis sa "pozorisnom publikom"? To moze bilo koji forum. Jedina prednost Bencha ce biti ne to sto je najbolji iz nekog razloga nego jer ima ogromni broj korisnika.
Da se razumemo, ne pricam o ekstremnom overkloku vec o 24/7, nadjes jednom klok i ne diras.

Znam, tako se ne prave pare. Ako krenes sa online prodajom onda je bolje da svi drze def i kupuju cesce. U tom slucaju Bench ljudima ne treba uopste. Odu lepo u prodavnicu i kupe prvi komp sa pulta i to je to.
Tako gledano ja bih jos sedeo na 2.66GHz umesto 4GHz. Malo li je 50%?
Ne potcenjujte OC niti narod. Narod i dalje nema ni blizu dovoljno love da bi bili klasicno potrosacko drustvo i svi gledaju da dobiju sto vise za sto manje para. Ne treba im to uskracivati.
Dokle god bude moglo da se klokuje te komponente ce imati prednost kod kupaca, ne zaravajte ako mislite drugacije.

@ abacus

I trziste laptopova je u krizi, FYI, sve vecoj. Znas li koliki je ASP za prodati notebook u Srbiji? Usranih 35k dinara u proseku, ej, 300 evra sa PDV-om. Znaci prodaju se realno modeli od 28/30k dinara i poneki skuplji koji prosek dotera do 3 glave. Najgori ASP u Evropi kada su laptopovi u pitanju, u Hrvatskoj je 550e, u Sloveniji prosecan NB je 900!

Jedino sto funkcionise jos jesu tableti...a sta cemo kada svi budemo kupili po jedan? Sta cemo, da prodamo stari da bi kupili novi? Vazi...

A trziste racunara je palo dva i po puta, mislite o tome...to je esencijalni problem. I ja treba da klokujem da bi Pera i Mika rekli da sam cool a svet ide u drugom smeru

pa sta ti tu nije onda jasno sto se tice Haswela,ako radi OK posao na def vrednostima?

ja prvo nisam razumeo zasto ljudi toliko kukaju oko tog haskija,prvo pomislih neka kompletna katastrofa od procesora koji uopste ne moze ni da radi ili da podigne sistem.......a ono ispalo da ne valja samo zato sto ne moce da se propisno klokuje....

pa mislim,znas koliko to zanima te klince sa tabletima,fabletima i 95% ostale IT populacije?

pa taj celeron ne moze da propisno pokrene npr Skyrim...:)......a haski,ivi i sandi (svejedno da li su klokovani ili ne) mogu...:)

... Jako bih voleo da organizujemo neko drugarsko vece negde, u Kosutnjaku, kafani, svejedno - da o tim stvarima prodiskutujemo, razmenimo stavove. ....
....Eto predlog za diskusiju stoji kada god pozelite, uz cevape, pivo, mesano meso, moze o svemu da se prica, ako vas bilo sta zanima o trzistu, kako izgleda posao sa nase strane, zasto necega nema, zasto nesto kosta vise ovde nego preko....sve moze. Ovako preko nisana da pricamo je glupo....

:banana::banana:

E da i ova trolovana tema dobije neki smisao, konacno :) :) :)
Samo, ya ovo nemoj nikakvo glasanje, vec mesto i vreme, pa ko moye moye, ili ajde posto svi volimo da tupimo nesto, 2,3 predloga pa da se glasa :eyebrows::eyebrows::eyebrows:

...
Dalje, o temi, OC je over i tacka, ya yahtevne korisnike, postojace ili render farme ili pojedinacne dual ili sada cak vec quad socket ploce, sa xeonima i to je to, gotovo, ende... to sto mi nemamo pare da se isprsimo ya 5.000e, pa to je nas problem nayalost :mad::mad:

A sto se tice BENCHA, pa sve se menja... sve je nekad bilo drugacije i to nije licna percepcija vec realnost, i to je globalni efekat
aj primer iyliyani odes kod ortaka presnimavas 2 TDK kasete ceo dan, i srecan si ko tibetanski monah...

Poslednja izmena:
Vezacu se za Pecin post... Odavno vecina nas nisu vise klinci, odavno vec imamo mnogo manje vremena za sve ali nista ne moze ubiti onog decaka u nama koji cuci negde. I danas vecina matorih ne moze da odoli kada vidi igracku na daljinski i otimaju deci s vremena na vreme.
Ono sto Peca kaze, vecina na ovom forumu klokuje... Jeste ali koliko bench ima clanova? Koliko ima drugih foruma sa slicnom tematikom nevezano za "velicinu" i ozbiljnost istih? Koliko ima ljudi koji nisu clanovi a neko im je pokazao?
I na kraju krajeva, koliko jos ima ljudi koji to i ne znaju?! Zbog cega ne znaju? Zar im treba vrata pred nosom i ne informisati ih. Ok, neki od nas su to prerasli ali postoje i mladje generacije kojima Bench treba da bude izvor znanja kao sto je nekima od nas bio.
I mladji trebaju na nauce nesto.

Peco, slazem se da se trziste menja ali ne treba gubiti identitet koji Benchmark ima. Zbog cega bi se ti odrekao da poteras nesto da radi 30% brze od onoga sto si platio ako vec moze? To sto tebi jedan solidan lap zavrsava sav posao ne znaci da treba izgubiti ljude i stimulisati default. Cemu onda ime Benchmark? Sta ces ti da radis sa "pozorisnom publikom"? To moze bilo koji forum. Jedina prednost Bencha ce biti ne to sto je najbolji iz nekog razloga nego jer ima ogromni broj korisnika.
Da se razumemo, ne pricam o ekstremnom overkloku vec o 24/7, nadjes jednom klok i ne diras.

Znam, tako se ne prave pare. Ako krenes sa online prodajom onda je bolje da svi drze def i kupuju cesce. U tom slucaju Bench ljudima ne treba uopste. Odu lepo u prodavnicu i kupe prvi komp sa pulta i to je to.
Tako gledano ja bih jos sedeo na 2.66GHz umesto 4GHz. Malo li je 50%?
Ne potcenjujte OC niti narod. Narod i dalje nema ni blizu dovoljno love da bi bili klasicno potrosacko drustvo i svi gledaju da dobiju sto vise za sto manje para. Ne treba im to uskracivati.
Dokle god bude moglo da se klokuje te komponente ce imati prednost kod kupaca, ne zaravajte ako mislite drugacije.

Bicu kratak jer bih se manje vise ponavljao...

Nije to lako kao sto vi svi mislite da jeste, naravno da cu se potruditi da ne idemo u konfekciju. Nije OC sve od kompjutera, nemoj da brkamo pojmove. Benchmark nije rekao zbogom komponentama pa sad da nam se stavlja u usta ono sto nije receno. Izvor znanja moze biti i u drugacijem obliku od onoga kako je bilo godinama, ja o tome govorim.

Ajde ovako...cisto da me razumete o cemu pricam. Dobijes procesor u sredu, u petak je NDA, ocekuju od tebe review u trenutku kada se test bude pojavio na svim svetskim sajtovima. Sta moze da se uradi za 48 sati? Kakvi sve problemi mogu da te snadju u 48 sati, ne ide sve uvek po loju. I sta, procesor si predao nekom drugom u petak i doci ces na red za tri nedelje dok se svi izredjaju...sta ce mi novi test za mesec dana?

E da i ova trolovana tema dobije neki smisao, konacno :) :) :)
Samo, ya ovo nemoj nikakvo glasanje, vec mesto i vreme, pa ko moye moye, ili ajde posto svi volimo da tupimo nesto, 2,3 predloga pa da se glasa :eyebrows::eyebrows::eyebrows:

...
Dalje, o temi, OC je over i tacka, ya yahtevne korisnike, postojace ili render farme ili pojedinacne dual ili sada cak vec quad socket ploce, sa xeonima i to je to, gotovo, ende... to sto mi nemamo pare da se isprsimo ya 5.000e, pa to je nas problem nayalost :mad::mad:

A sto se tice BENCHA, pa sve se menja... sve je nekad bilo drugacije i to nije licna percepcija vec realnost, i to je globalni efekat
aj primer iyliyani odes kod ortaka presnimavas 2 TDK kasete ceo dan, i srecan si ko tibetanski monah...

Kolega zaglavila ti tastatura na YU podesavanju, a ti vidim navikao na US :D

Pa evo ti najdrasticniji i najslikovitiji primer...(doduse i najdalje seze u staru dobru proslost)

Bez sumnje znas sta je amiga 500?..:)........znaci,ko je to cudo tamo neke 1986 mogao da kupi(tj kome su to mogli da kupe roditelji),maltene narednih 10 godina ne samo sto je bio glavna faca medju ortacima,nego nije morao da brine hoce li mu neka igra seckati ili ne,da li ce FPS biti 19 ili 60....:)

a zadnjih godina suvise cesto se pojavljuje neki softwer koji je prevelik zalogaj za neki (ponekada skupoceni) komad hardwera kupljenog pre npr samo godinu dana........

itd,itd,da ne objasnjavm dalje....

Omasio si :) u smislu da je to bila takva, nemodularna platforma, kao sto je bio Apple do skoro, ili PS3. Aplikacije su pisane specijalno za taj i taj procesor sa toliko i toliko memorije, pa nije ni moglo da bude odstupanja niti seckanja. To je problem u principu poceo sa PC-jem, sto proizvodjaca, delova, razlicitih konfiguracija, te je mnogo teze optimizovati aplikacije. A sa druge strane, koliko je kostala ta Amiga? 4000 dem? To je 2000 eura ( u stvari, mnogo vise, tipa 5-6000 eura, ali da ne sitnicarim). I koliko je ljudi imalo racunar i moglo da ga priusti? A koliko ih ima sada? Tad je bilo losije vreme, definitivno

Ajde ovako...cisto da me razumete o cemu pricam. Dobijes procesor u sredu, u petak je NDA, ocekuju od tebe review u trenutku kada se test bude pojavio na svim svetskim sajtovima. Sta moze da se uradi za 48 sati? Kakvi sve problemi mogu da te snadju u 48 sati, ne ide sve uvek po loju. I sta, procesor si predao nekom drugom u petak i doci ces na red za tri nedelje dok se svi izredjaju...sta ce mi novi test za mesec dana?

I onda istestiras integrisani GPU kroz 10 igara (jer se nema vremena), a OC ni ne pokusas. Racionalno, nema sta.

E da... i SiSoft sandara koju 99% "tablet" korisnika ne ispusta iz ruku.

Ruku na srce OC je postao sport za mali broj onda kada smo od procesora od 35-60e presli na skoro 300e, pa prosecna konfa kosta toliko sa monitorom. Mozda na ovom forumu (bicu optimista) ima 1500 vlasnika K procesora (bilo koji K), ali sta je to naspram prodaje svih procesora (dekstop + laptop) cak i u Srbiji... jasno je da sajt mora da zaradi pare da bi opstao.

Pa ja u vecem krugu ljudi koji su svi IT pro, sa kojima imam kontakt, ne znam vise od par koji imaju K, a onih koji imaju S3/S4/One znam bar 5x vise. Uostalom sta vam smeta da u formi user-testova citate ovde utiske na temi kao sto je ova (kad neko bude izvrteo Linx AVX konacno :d).

Poslednja izmena:
Ruku na srce OC je postao sport za mali broj onda kada smo od procesora od 35-60e presli na skoro 300e, pa prosecna konfa kosta toliko sa monitorom. Mozda na ovom forumu (bicu optimista) ima 1500 vlasnika K procesora (bilo koji K), ali sta je to naspram prodaje svih procesora (dekstop + laptop) cak i u Srbiji... jasno je da sajt mora da zaradi pare da bi opstao.

Pa ja u vecem krugu ljudi koji su svi IT pro, sa kojima imam kontakt, ne znam vise od par koji imaju K, a onih koji imaju S3/S4/One znam bar 5x vise. Uostalom sta vam smeta da u formi user-testova citate ovde utiske na temi kao sto je ova (kad neko bude izvrteo Linx AVX konacno :d).

Sto onda uopste testiraju K modele... kad smo "vrsta koja izumire", neka vrte Celerone, AMD osmojezgarce koji "proricu buducnost" itd.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno