Šta je novo?

Haswell

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mmm, super tema. Ispade da je najbolje da se juri 310A, koliko sam video. :eek:

Sutra ili prekosutra ce biti josh jedan komplet lowbudget plocha ali sasvim OK znaci Z87A-G43 i i5-4670K....pa da vidimo sada malo detaljnije...kom ce ici obojci a kome opanci...ako se ni ovaj primerak ne pokazhe ...zamolio bih cenjeni auditorijum da ne spominje vishe Haswell i ozbiljno u istoj rechenici....

Zivo me interesuje greje li se zaista vise od Buldija.

Koliko sam shvatio, o da. Buldi se ne greje ovoliko strašno kao neki primerci Haswella, mada je i on tu negde otprilike.

Perice, po tvom mišljenju koji je onda NAJBOLJI batch da se kupi ? Da li ima i nekih drugih serija koje nisu Malay ? Pominjao si ranije Costarica i neke druge. Možeš li da navedeš sve serije koje si upoznao, do sada ?

Poslednja izmena:
Kad covek procita tvoje postove u ovoj sobi i epsku seriju o tvom apgrejdu koji traje pola decenije, naravno da je smesno. Te cekas sendija, te ajvija, te hasvel, te sad hoces, te neces, savetujes, mudomrsis, insistiras od ljudi da nesto rade (sa kojim pravom zanima me, koga briga da li si ti zadovoljan ili nisi), izigravas nekog moderatora, panelistu, ko zna sta si ti utripovao u svojoj glavi i jos delis lekcije ljudima koji znaju jedno 500-750x vise o kompovima od tebe.
Uce studenti o tvom stanju uma na medicini, majke mi!

Odavno nisam procitao ovako dobar post, koji pak perfektno pogadja u metu. Od "petogodisnjeg apgrejda", kojim se proslo preko svih zivih procesora i generacija (a dogurace vala i do tog Brodvela, svi to znamo)... pa do svih ostalih epiteta.
Sve je na mestu, a zakljucak poentira.

I realno je toliko poceo da davi i mrsomudi (TM by Marti Misterija), cak sad nesto maltene i *zahteva*... da ja apelujem, evo upravo na Paradigmu kao moderatora u ovom thread-u, da mu opali makar jednu kazneno-vaspitnu od 7 dana, cisto da malo odmori od foruma. Tacnije, da forum odmori od njega.
Ne treba perm ban, nije dotle doslo... ali jedan lagani temp.

Mislim, ima kosta svojih bisera i od ranije (meni, recimo, meni odmah pada na pamet ona njegova famozna zatucanost za brzinu memorije i CL11), upada u oci jednostavno... na neke sam licno i reagovao, ostrije il' blaze... ali ovo ga vise pretera. Em maltene svaki drugi post u ovoj temi njegov... em on u tim postovima stalno nesto trazi, zahteva ili pak *moli* da (mu) se uradi.
Jednom recju - smara.

Kome se ne sviđa NE MORA da komentariše ono što pišem, jasno sam to mnogo puta rekao !!! Nadam se da sam bio jasan, ako treba biću još jasniji jer pojedini od vas to itekako ZASLUŽUJU. Da ne imenujem te članove...

Ono što treba je da moderator počisti ovu temu od nepotrebnih prozivanja, i ja ga pozivam da to uradi ali bez deljenja bilo kakvih kazni i opomena. Hvala na razumevanju.

Uce studenti o tvom stanju uma na medicini, majke mi!

Jao, oplakah! :D

Elem,

Da li je Haswell superiorniji prozvod od Ivy-ja? (arhitektura) -> Da.

Da li se Haswell više zagreva od Ivy-ja? (po svemu sudeći) -> Da.

Da li je Haswell brži od Ivy-ja na istom kloku? -> Da.

Sve ostalo je sviranje *****!

@kosta10

uzmi lepo amd pa cekaj Haswell refresh , vidish i sam da nesto debelo ne stima kod superiorne Haswell arhitekture...

Kome se ne sviđa NE MORA da komentariše ono što pišem
...ovaj, greska u koracima sine! Ne radi se o tome da li se nekome svidja tvoje misljenje (noubadi kerz), radi se o tome da je tvoj stav bezobrazan i iritantan! Zauzeo si neki stav komadanta-experta ovde a daleko si od svakog znanja (iskustvo da ti i ne spominjemo), plus izdajes "naredbe" drugima kao shvabe u onim uniformama.
Sto puta sam ti rekao, cuti i gledaj sta rade pametniji i iskusniji od tebe. Ako ti je toliko stalo (vidim da je stvar zivota i smrti), da te na ovom forumu postuju kao nekog autoriteta i znalca, onda postoji samo jedan nacin kako se to zasluzuje a on je upravu suprotan od svega onoga sto radis ovde.

^A i mogao je za dobrobit foruma i zajednice da kupi neki K procesor u kombinaciji sa plocom i podeli iskustva sa nama kad vec nije pazario nista unazad citavu deceniju a samo nesto zahteva kao matora baba :d

Kome se ne sviđa NE MORA da komentariše ono što pišem, jasno sam to mnogo puta rekao !!! Nadam se da sam bio jasan, ako treba biću još jasniji jer pojedini od vas to itekako ZASLUŽUJU. Da ne imenujem te članove...
Zemljace, ovo je forum, a ne otoman kod psihijatra. Tamo idi, pa lepo zalegni, opruzi noge i onda lagano, nadugacko i nasiroko, o svemu sto te tisti i muci. Pocni sa Hasvelom i uncore frekvencijom, moj savet.

To sto ti pises sve i svasta, uglavnom nepovezano i besmisleno - tvoj je problem... ali kada to radis na ovom forumu, u svakom drugom postu - problem je svih nas. To stoji na javnom forumu i svi to vidimo. I ja da bih dosao do neke relevantne informacije, moram da prodjem kroz 15 takvih tvojih nebuloznih postova.
Prema tome - nemoj da pises BAS SVE sto ti padne na pamet... a pada ti stvarno mnogo toga. I nauci nesto vec jednom, ovladaj materijom... pa onda dodji da delis "savete" i/ili "zahtevas" nesto.

Ono što treba je da moderator počisti ovu temu od nepotrebnih prozivanja, i ja ga pozivam da to uradi ali bez deljenja bilo kakvih kazni i opomena. Hvala na razumevanju.
Ma nemoj... ti ga pozivas? Da p(r)ocisti... ali da to bude bez kazni/opomena?
Pa koji si ti to faktor, leba ti?

Kad malo bolje razmislim... malo je za tebe jedan temp ban od 7 dana. Tebi treba da se zalepi jedan trajni i gotovo.
Da ne drobis besmislice vise po ovom forumu. Dosta bre vise, davis k'o zmija zabu. I iritiras ljude, iz posta u post, sve vise i vise.

P.S. I kupi vise nesto, aman.
Pa onda ucestvuj u diskusijama sa bar iole malo argumenata. A ne da - standardno - pricas samo napamet.

jaoj gde ova tema ode :-D @ car :-D hahaahahaahaha Blesavi ste ljudi :-D

Ma jok, verujem da smo zavrsili sa ovom offtopic pricom. Nema potrebe da se nastavlja.

Samo su neke stvari trebale (i morale) biti recene.

Izvoli:

Buldi FX-8150 na [email protected]:
4.7ghzb1.jpg

Hase 4770k na [email protected]:
vulkan.jpg

U otprilike identicnim uslovima, kod mene je Buldi kao sto se vidi, imao 36(trideset sest) stepeni nizu temperaturu u odnosu na Haseta(koji je uzgred budi receno, 100c nabio vec nakon minut i 47 sekundi. Aferim.

Evo iskopah i maksimum maksimuma koga sam imao sa Buldozom, pusten simultano LinX, Prime i FurMark, u kucistu ciljano napravljena gomora, temperatura nesto visa ali i dalje punih 33 stepena nize od Haswella. (usput, matori FX-8150 je prosao i tu torturu). Mislim da je suvisno da kazem da ovaj mix na Haswellu ne smem da pripustim ni na defaultu, bar ne na ovom primerku:
4.7ghzsimultano.jpg

Naravno, ovo je svojevrsno poredjenje babe-zabe, buduci da ove brojke ne govore zapravo da se Bulldozer greje manje od Haswella, problem kod Haswella je nemogucnost prenosa toplote sa jezgra na IHS i dalje, te ista ostaje "zarobljena" unutar procesora pa otud privid ogromnog zagrevanja, no sustina ostaje, to naprosto onemogucuje bilo akav overklok i dalje igranje/experimentisanje sa ovim CPU-om. Steta.

Poslednja izmena:
Hvala Magny, za ne poverovati zaista.
Ne verujem da je pitanju bila usteda, ili neka greska koju nisu uocili na vreme.
Ne vidim kako im ovo moze obezbediti uspesnu prodaju novih modela.

OT:
Citam ovo sve vec godinu dana+ i ne mogu da verujem, jel vi stvarno mislite da velike korporacije uopste vise posluju trzisno???
To vreme je umrlo sa Deimler Benzom i Fordom-T, apsolutno mnogo vece igre su u pitanju, kako to ne shvatate???
I da, kako ne ukapirate da je ovaj i sl. forumi po svetu, 0.0000000001% trzista??? pa zabole ih...
Kao kupce imaju sa jedne ljude/ firme koji uzimaju dual-socket ploce od 5.000€ za celu masinu, i drugi veci dao uzima masine za net i office, kakvi bre vise GHz i OC i sl???
Pa to vise nije interesantno.... vremena se menjaju..
aj, pa tako....

cpuz.jpg

Kako je moguce da procesor radi sa ovako malim naponom? :O Ili ja nesto ne vidim?

Drugar se zahebao i uzeo 4770k :D
Temp na defaultu u avx linxu sa hyper 212 evo posle jednog kruga 99c najtoplije jezgro.
Sjajno zaista :D

Za neverovati stvarno da su kixnuli toliko :( Inace citam ove neke strane forume (guru3d npr) njima je merilo stabilnosti 1h OCCT ili sta vec. I na kraju zaklljucak "42x @ 1.15v is the sweet spot". Epic fail nema sta.

A kako radi Haswell na nekim standardnim klokovima,znaci bez nekog overklokovanja?......mislim,da li se onda (preterano) greje?.......zanima me narocito kako na def. taktovima ponasaju non K Haswell procesori....

Kako neko rece,hard-core overklokeri su valjda 1 % kompjuterske populacije (mozda i manje) pa sada,ako se bas neki Haswell previse zagreva pri klokovanju,intel se sigurno nece mnogo uzbudjivati oko toga...

Ma oni su to namerno ogranicili.

Sledece godine ne moraju nista cackati, samo staviti bolju zvaku i podici OC potencijal za 200-300Mhz i eto novog ubrzanja u Haswell Next Gen. :)

Ako je LLC zar onda i klok ne reaguje na LLC pa da ga spusti ?

Ako ovde uskoro ne padne neka revizija Haswela,msm stvarno.....

Ja još od najave čekao Haswel za neki upgrade, ali izgleda da će se čekanje nastaviti... bedak...

Ma oni su to namerno ogranicili.

Sledece godine ne moraju nista cackati, samo staviti bolju zvaku i podici OC potencijal za 200-300Mhz i eto novog ubrzanja u Haswell Next Gen. :)

Nažalost vrlo je verovatno da će se baš tako i desiti. Intelu uopšte nije teško da od ovako loše napravljenog TIM-a izvuče novu reviziju jezgra i stavi bolju žvaku. To će biti vrlo mali napor za Intel. :smash:

ostadoh duzan za shotic...
kad smo otvorili kucishte, palo je na 93c

Prilozi

• hasivuklan.jpg
    hasivuklan.jpg
    467.3 KB · Pregleda: 155
uzmi ivicu,i uzivaj!

Ne svidjaju mi se ploče za ivicu, čekao sam 1150 socket baš zbog novih ploča, ali šteta što izgleda nema šta valjano da se udene u njih.

Sačekaću svakako još malo, tamo do zime (što sam inače i planirao)... ne znam da li će do tada izaći parni valjak, pa da vidimo kako će on da se pokaže.

Ali stvarno ne mogu da verujem da su odradili istu stvar sa buđavim TIM-om kao i kod ivice, s tim što se ovaj izgleda još više greje zbog jačeg gpu-a.

Baš me zanima da li će biti nekog refresha, revizije itd. ili je to to, ali kako stvari stoje, Hasa mi nešto ne privlači mnogo pažnju za sada.

Šteta, jer ima zaista fantastično lepih Z87 plojki.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno