Šta je novo?

Prestigio Multipad 8.0 DUO PRO (5580C)

A ja je već imam plaćenu i koristim je na telefonu, tako da mi je baš bezveze što ne mogu da je skinem sa marketa...

A ja je već imam plaćenu i koristim je na telefonu, tako da mi je baš bezveze što ne mogu da je skinem sa marketa...

Jeste malo bezveze ali sta je tu je, ako te mrzi ili ti nije sigurno da skidas na nekog sitea mozes i sam izvuci iz telefona apk pa prebaciti na tablet.

Koristim ES file explorer i dovoljno je dakle foldera system/app ili data/app prekorirati apk fajl na (micro)SD i potom u drugi uređaja koji nemora biti identičan?

edit:

sad sam proveravao u data nema ništa au system su samo aplikacije koje su fabrički došle sa uređajem sve dodatne instalacije se nenalaze tu

Poslednja izmena:
Potrebno je u ES File Exploreru u podesavanjima, omoguciti Root funkciju, da bi mogli da pristupite sistemskim fajlovima, i naravno da imate Root-ovan tablet. Inace aplikacije su u data/app folderu sad sam proverio....

Hvala ti za pojašnjenje verovatno je to bio problem

Problem!

Evo, posle mesec i po dana normalnog koriscenja, sinoc mi se desilo da ne mogu da upalim tablet.
Naime, ostaje na prvom ekranu koji se pali po ukljucenju, i na dalje se nista ne desava. Ne reaguje na volume + ili - tastere, niti hoce da radi update sa sd kartice. Jedino puni preko punjaca normalno-vidim po diodi koja svetli crveno ili zuto.
Najgore od svega je sto je koriscen normalno pre toga,nista nije brisano od programa, zatim je ugasen nomalno, i od tada ne radi.
Ukiliko neko ima neku ideju, bio bih zahvalan na pomoci.

To sto si opisao mora na reklamaciju, mora da se ukljucuje sa Power+Volume Up/Down.

valja li ista ekran na ovom tabletu, vidim da nije IPS?

Zale se ljudi da nije dobar ugao vidljivosti sa svih strana.

valja li ista ekran na ovom tabletu, vidim da nije IPS?

Ekran je podnosljiv, ja ga koristim vec par meseci i zadovoljan sam, ali sve zavisi od toga sta si koristio pre i na sta si navikao, zato ti je moj savet da odes negde gde ga imaju i isprobas uzivo pre kupovine i vidis da li ti odgovara.

Da li je neko uspeo da instalira google hangout sa marketa?

ovo pod 1 me ne dotice, tj ni ne kontam te probleme koje si tu opisao...
pod 2 imam isti problem sa d3 go aplikacjom, ali sam pretpostavio da je ona kilava. fullhd materijal stvarno super pusta :[ a nemam sa cime da ga uporedim... nisam primetio inace nikakve probleme sa performansama, u odnosu na moj galaxy s+ radi super

Ovo pod 3 ne kontam potpuno kako da proverim, kad normalno drzim tablet nema nikakvih deformacija, kad ga bas stisnem na nekom delu na 2-3 mesta se javi kao neki deformitet slike...

nego kako si ubedio ove u prodavnici da ga prime nazad? i koja je to prodavnica... u lokalnom winwinu sam jedva oteo svoj hard disk koji je stigao sa reklamacije, a ne da probam da im vratim nesto sto radi :D
Prema zakonu imas pravo da vratis svaku robu u roku od sedam dana od dana kada je kupljena, narocito ako je u kvaru.

Evo nekoliko slika rasklopljenog tableta, cisto da vidite kako izgleda iznutra i neka moja kratka zapazanja...
Ranije u postu je neko rekao da dolazi do izoblicenja slike na ekranu pri pritisku na poledjinu tableta a krivac za to su ove baterije, koje su zalepljene za pozadinu ekrana i dve male termalne trake koje tesno nalezu na zadnji poklopac i prenose pritisak na ekran.
Na poklopcu je zalepljena veoma tanka bakarna folija koja bi trebalo da sluzi za odvodjenje toplote sa procesora a na koju nalezu pomenute termalne trake.
Termalne trake su inace jako loseg kvaliteta i malom povrsinom nalezu na poklopac, te mislim da bi neka bolja termalna traka resila problem zagrevanja tableta u nekoj meri.
Baterije su kako se vidi na slici 4720maH i ima ih dve ali su prica za sebe...Naime, ja ovakve baterije jos nisam video, veoma su tanke-nekih 2-2.5mm, i cak mogu da se i saviju u nekoj meri, cvrsto su zalepljene za ekran i ne verujem da je moguce odlepljivanje istih bez njihovog ostecenja.
Kuciste je veoma dobro odradjeno od kvalitetne plastike i veoma se tesko otvara.
Izvinjavam se zbog losijeg kvaliteta slika, slikano je mobilnim telefonom.

Prilozi

• IMAGE00002res.jpg
    IMAGE00002res.jpg
    746.2 KB · Pregleda: 287
  • IMAGE00003res.jpg
    IMAGE00003res.jpg
    681 KB · Pregleda: 235
  • IMAGE00004res.jpg
    IMAGE00004res.jpg
    753.1 KB · Pregleda: 241
Poslednja izmena:
Prema zakonu imas pravo da vratis svaku robu u roku od sedam dana od dana kada je kupljena, narocito ako je u kvaru.
По милионити пут ово пишем на овом форуму :D
Продавац није дужан да прими назад исправну робу, тих фамозних 7 дана је само интерна политика неких продавница тј. њихова добра воља, а не законска обавеза.
Исправна роба се може вратити у року од 15 дана ако се купује на даљину тј. поручивањем преко интернета, то стоји у закону.
Такође стоји и да доказивање исправности робе у првих 6 месеци иде на трошак продавца тако да се у том периоду уопште не морате цимати са сервисом већ требате стиснути продавца. Ако се роба поквари у тих првих 6 месеци сматра се да од почетка није била исправна тј. не морате прихватати поправке већ имате право да тражите новац назад.

Da li neko moze da se snadje na novom Prestigio siteu i da me uputi na Jelly Bean update? ja sam malopre trazio ali nigde ne mogu da nadjem update i ako znam da je izasao.

Od kako sam ponovo istalirao JB a nisam stavio srpski jezik tablet lepo radi. Nisam imao probleme kao pre. Na engleskom sve radi i nema da pravi bagove. Nisam pokusavao da rootujem ali za sad sam zadovoljan u odnosu na pre mesec dana.

To je ohrabrujuca informacija, ja se sve nesto neckam ocu-necu bas zbog tog roota I sto mi se ne gledaju opet reklame u svakoj aplikaciji + ona ruzna boot animacija.

Ali da nepomen da nisam uspeo da se vratim na stariju verziju 4.0.4. Nikako nece. Na kraju sam se zadrzao na ovu moju. Mada u Ćupriji ima zvanicni serviser za prestigio pa ako rešim odoh kod njih da mi reše muku. Ali za sad radi kako treba.

Pozdrav forumasi, interesuje me, ako neko ima strpljenja i zivcaca da mi objasni. Na mom tabletu (PMP5580c) je instalirana verzija 4.0.4. Zanima me da li je izasao novi update, i da li se isplati skidati tj. da li su napravljena neka poboljsanja. Iskreno buni me vise prestigio sajtova pa neznam odakle da skinep update, pa ako moze link. Takodje ako neko u par rijeci mopze da objasni postupah. Hvala unapred i pozdrav

Pozdrav forumasi, interesuje me, ako neko ima strpljenja i zivcaca da mi objasni. Na mom tabletu (PMP5580c) je instalirana verzija 4.0.4. Zanima me da li je izasao novi update, i da li se isplati skidati tj. da li su napravljena neka poboljsanja. Iskreno buni me vise prestigio sajtova pa neznam odakle da skinep update, pa ako moze link. Takodje ako neko u par rijeci mopze da objasni postupah. Hvala unapred i pozdrav
Da update je izasao, a link je okacen par postova iznad jer je i meni trebao ali evo da se ne mucis da trazis http://www.prestigio.rs/info/suppor..._ID=61101103718510974&ITEM=121010111458440401 .

Da li se isplati ili ne to morate sami da zakljucite, ja licno jos uvek nisam uradio update ali posto pratim sve redovno mogu vam preneti iskustva drugih clanova sa ovog foruma koji su update uradili i cija misljenja mozete da procitate na prethodnih par stranica. Poboljsanja su uglavnom ispod haube jer je JB mali update na ICS bar sto se vizuelnog dela tice, neki prijavljuju da je tablet sa JB mozda za nijansu brzi ali to je vec subjektivan osecaj, jedno od poboljsanja koje sam na vise mesta procitao da ljudi javljaju je trajanje baterije, malo je poboljsano na JB sto je nekom samo po sebi dovoljan razlog za update.
Ja licno nisam updateovao jos uvek zato sto ne postoji root za JB.

Neki clanovi su imali problema sa updateom sa ICS na JB, a resenje je factory reset pre updatea tako da to obavezno preporucujem.

Update se radi poprilicno jednostavno, sta vise u ovom fajlu koji skinete sa Prestigio sajta imate i detaljno upustvo tako da samo pratite korake i ne bi trebalo da bude problema.

Da update je izasao, a link je okacen par postova iznad jer je i meni trebao ali evo da se ne mucis da trazis http://www.prestigio.rs/info/suppor..._ID=61101103718510974&ITEM=121010111458440401 .

Da li se isplati ili ne to morate sami da zakljucite, ja licno jos uvek nisam uradio update ali posto pratim sve redovno mogu vam preneti iskustva drugih clanova sa ovog foruma koji su update uradili i cija misljenja mozete da procitate na prethodnih par stranica. Poboljsanja su uglavnom ispod haube jer je JB mali update na ICS bar sto se vizuelnog dela tice, neki prijavljuju da je tablet sa JB mozda za nijansu brzi ali to je vec subjektivan osecaj, jedno od poboljsanja koje sam na vise mesta procitao da ljudi javljaju je trajanje baterije, malo je poboljsano na JB sto je nekom samo po sebi dovoljan razlog za update.
Ja licno nisam updateovao jos uvek zato sto ne postoji root za JB.

Neki clanovi su imali problema sa updateom sa ICS na JB, a resenje je factory reset pre updatea tako da to obavezno preporucujem.

Update se radi poprilicno jednostavno, sta vise u ovom fajlu koji skinete sa Prestigio sajta imate i detaljno upustvo tako da samo pratite korake i ne bi trebalo da bude problema.

Evo uspio sam' hvala' nije bilo problema medjutim sad mi neke aplikacije nece da rade na google play. Kaze mi da mi uredjaj nije kompatibilan. Da l je to do ove nove verzije ili mi se nesto na marketu pobrkalo?

medjutim sad mi neke aplikacije nece da rade na google play. Kaze mi da mi uredjaj nije kompatibilan. Da l je to do ove nove verzije ili mi se nesto na marketu pobrkalo?

To je slučaj kod ovog modela. Kada se update-uje na JB, onda neke aplikacije postanu "nekompatibilne", jer je potpis uredjaja izmenjen.

Evo uspio sam' hvala' nije bilo problema medjutim sad mi neke aplikacije nece da rade na google play. Kaze mi da mi uredjaj nije kompatibilan. Da l je to do ove nove verzije ili mi se nesto na marketu pobrkalo?

Nije se nista pobrkalo vec je ovo sto kaze kolega CorvusCorax..mada applikacija bi trebalo I dalje normalno da radi samo sto moras naci apk na netu.

Koje applikacije konkretno ne rade tj ne mogu da se instaliraju?

isti problem imam skoro da nijednu bolju igricu nemogu da pokrenem,a sto je najgore market mi suzio odabir igrica.na predhodnom softveru sam igrao sve zivo sad neznam da vratim predhodni katastrofa dodjemi da ga od koleno napravim na dva.

isti problem imam skoro da nijednu bolju igricu nemogu da pokrenem,a sto je najgore market mi suzio odabir igrica.na predhodnom softveru sam igrao sve zivo sad neznam da vratim predhodni katastrofa dodjemi da ga od koleno napravim na dva.

svaki savet je dobrodoso HVALA UNAPRED.:sceptic:

Vrh Dno