Šta je novo?

Prestigio Multipad 8.0 DUO PRO (5580C)

isto i kod mene, al me više brine što je počeo gubit wifi vezu iako piše da je spojena; onda moram ručno ugasit i upaliti wifi pa opet sve radi, vrlo frustrirajuće moram priznati

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Pre par dana sam u Comtrade uzeo 5580C. Ono sto me brine je izuzetno tih zvuk na tabletu cak i uz sva moguca pojacavanja bude pri slusanju muzike bude tisi od mobilnog telefona i to upola tisi.
Da li ja ocekujem previse od njega ili je ovo problem?

Pozdrav ljudi,imam problem oko 3g interneta,jednom prijatelju sam poklonio doticni tablet,on je otisao u telenor i uzeo usb modem i prikacio i on ne radi,zte je model ne znam tacno broj,da li ima neko bezbolno resenje tog problema?
HVala unapred na odgovoru...

Dobismo i mi JB.
Momci sa 5770 su objasnili kako se radi update.
Ko instalira nek javi utiske.

Ajde zbilja javljajte utiske... kako da najbolje napravim backup?

Oho, kako lepa vest :D ..ako su lepo optimizovali ROM sad bi trebao da bude jos bolji..jel neko probao? Utisci? Bugovi?

Sta znam, meni je ok radio i pre, za sad nikakvih problema. Ima nova ikonica ota update, atutu rezultat je sa skoro 10000 pao ispod 8000, root nije moguc, za bateriju ne znam sta bih rekao. Keybord je prestao da brljavi, sad nema problema sa wifi nakon unlock. Da, i nakon usb povezivanja sa kompom nema problema kao ranije.

Poslednja izmena:
Pa meni odmah poceo da brljavi. Malo sam ga pretiso sa instalacijama I puko mi sistem. Ponovo instalirao I opet brljavi. Desava se da blokira pa moram da ga restartujem. Malo dodje nestabilan. I kod mene daje rezultat u antutu oko 8000.

Znaci izgleda bas i nisu odradili dobar posao po pitanju JB, na stranu taj score u antutu, to je sintetika i nista ne znaci ali resetovanje i nestabilnost, to je vec pravi problem... Javljajte utiske kad se sve to malo slegne, posebno me zanima trajanje baterije da li je poboljsano.

Da bih se prebacio na 4.1 verziju trebam uradit backup svojih aplikacija i ostalog sadrzaja, uz pomoc titaniuma npr? a backup nije moguce uradit ako tablet nije rootan? nikad nisam radio root ovog tableta, strah me da ne s****m nesto :/

Da bih se prebacio na 4.1 verziju trebam uradit backup svojih aplikacija i ostalog sadrzaja, uz pomoc titaniuma npr? a backup nije moguce uradit ako tablet nije rootan? nikad nisam radio root ovog tableta, strah me da ne s****m nesto :/
Proces rutovanja je veoma jednostavan, bukvalno jedan klik, ali ako ne zelis da se zezas ima i bezbolno resenje za backup na marketu, aplikacija se zove Carbon pa ti preporucujem da je pogledas.

Problem je sto nema root za 4.1.1. Ja sam se vratio na stari i cekam root.

Problem je sto nema root za 4.1.1. Ja sam se vratio na stari i cekam root.

A jesi probao onaj programcic sto je rootovao ICS, ko zna mozda radi? ..a to je problem ono tebi, meni i mozda jos par ljudi, ali vecini nedostatak root-a ne znaci nista jer ga i ovako ne koriste...meni na primer takodje smeta sto nemamo ni custom recovery a samim tim ni custom ROM-ova al sta je tu je.

Unlock root, ne radi.
Imao sam problem, izasle ose po ivicama ekrana, trag prevlacenja se video, skroz je brljavio. Pa sam jedva povezao na USB, ubacio stari i instalirao ICS. ***, pola krekovanih apk nije radilo, ni jedna paid igra, ali kao sto kazes, nekome odgovara, nekome ne.

Da, na unlock root sam mislio...nista onda, ostaje nam samo da se nadamo da neko nadje neki nacin za root a dok se to ne desi update ce da priceka, a taman i da cujem utiske od drugih koji su updateovali.

Zlajo kako si odradio vracanje na stari ICS. Ima li nekog upustva. Nemogu da se snadjem. Hvala unapred

Isto kao i prelazak na JB. Prebacio ICS na sd, ugasio, power & vol- i to je to.

Jel iko uopste ostao na JB? Kakvi su utisci posle par dana? Kakvo je trajanje baterije?

@ivanilija: jesi uspeo da se vratis na ICS?

Nisam uspeo da se vratim.
Baterija mozda traje nesto duze. Zavisi zasta koristim tablet. Ali i dalje desi se da zablokira. Nadam se da ce stici opet neki updejt. Dosta igrica i programa nije uspeo da podrzi. Ipak nisam zadovoljan u potpunosti sa ovim updejtom.

Jel tablet ista brzi? Jel se oseti project butter? Koje igrice/programi ti ne rade? I kako mislis zablokira, ceo tablet se zamrzne ili sta? Izvini sto postavljam toliko pitanja ali posle ovoga sto citam nekako mi se i ne stavlja JB da sam isprobam sve..

E pa ovako. Tablet je isto brz sto se tice ulaska izlaska iz menija. Mozda i sporiji. Po testu u antutut je pao skor za 1000 poena. Mada ja se uzdam u njih i mislim da realno ocenjuju. I dalje ima problem sa onim jednim jezgrom sto nece da se aktivira. I dalje je prisutan taj problem. Nece da ukljuci jezgro kad treba u visim zahtevnim aplikacijama. Ovo za project butter nikad cuo ali srecom ima google pa cu da ga razmotrim malo pa ti javljam i za njega ali ako vec znas o cemu je reca moze pomoc. Nece da rade igrice koje su vise zahtevne tj. 3d. Hoce neke ali vecinu nisam uspeo da instaliram koje sam imao na ICS.
Zablokira tako sto napr. hocu da udjem u podesavanja i pokusam da izbrisem neku aplikaciju i on u tom momentu blokira sve. Pretisnem dugme za gasenje monitora i on se ugasi. Kad hocu ponovo da ga ukljucim on nece da se ukljuci. Pokusam nekoliko puta i ako proradi dobro je , a ako nece restartujem ga. Takodje hoce neka aplikacija sama od sebe da se ugasi mada ne cesto. Kad sam ga prvi put instalirao pravio mi je problem njegom pregledac. Kad god sam ukljucivao on je pucao (mislim na pregledac). Dok mu nisam izbrisao u podesavanja/aplikacije njegovu kes memoriju i aktivne podatke. Da rezumiram. Blokira skoro svaki put kad udjem u podesavanja.
U svakom slucaju pitaj ako te jos nesto zanima sto vazi i za druge.

Pa project butter bi trebalo da nas resi laga, tj da sve bude brzo i smooth, da brze ucitava aplikacije i generalno da se ceo OS oseca zivljim.

Takav problem sa blokiranjem je postojao i na PMP5080B i to uopste nije dobar znak, kao da nista nisu naucili od pre. A pucanje aplikacija se desava i na ICS ali koliko sam primetio samo u graficki zahtevnim aplikacijama tj igricama ali ne sve vec samo neke. Poslednja koja me iznervirala na taj nacin je Arcane Legends, kad sam je skinuo odlicno je radila i igrao sam je 2 sata bez problema, sutradan kad sam je pokrenuo samo puca i tako stalno od tad...a bas mi se svidela igrica :/

Izgleda da jedino meni ovaj update radi kako treba, ili mi se samo cini...Naime, ubacio sam update, evo vec cetvrti dan, i za sada sve radi bezprekorno, cak cini mi se i bolje nego pre. Baterija je za nijansu duze izdrzala nego ranije, odziv je nekako tecniji, cak mi igrica Vector i Death Rally rade bez ikakvog kocenja i slicno. Ja koristim default browser, koji meni najvise odgovara jer cini mi se da radi najbrze od ostalih, i nisam imao do sada problema. Uskoro cu da probam i 3g modem kako radi, pa javljam utiske...
Da ne duzim vise, generalno meni sa ovaim update-om, tablet mnogo bolje radi nego pre.
Mozda da napomenem samo da obavezno odradite iz recovery-ja wipe all data(restore factory settings), pre update-a, bar sam ja tako odradio...

Posle vih losih iskustava sto sam procitao mislim da ostati na ICS bar do nekog novog updatea, @miljanars ti si prvi koji kaze da mu radi bolje , svi ostali se zale :/

Nazad
Vrh Dno