Zdravo. Nisam siguran da li je ovde pravo mesto pa se unapred izvinjavam ako sam omasio
Naime, imam iphone 4s, iOS 5.1.1 kupljen u USA otkljucan sa gevey Ultra S karticom i mislim da je sa Verizon mreze, nisam siguran. U Americi sam imao problem sa porukama na T-Mobile sto je inace slucaj sa gevey i od dosade sam cackao i resetovao network settings. Sad da li zbog toga ili ne, tu negde u to vreme pocinju problemi. Sve to u principu dobro radi ali s vremena na vreme (nekad na 10 dana nekad na 2-3 meseca nema pravila) telefon se sam restartuje i dobijam poruku "activation required". Tada moram da ugasim telefon upalim ga sa izbacenom karticom, vratim je nazaad i cekam da Gevey opet sve odradi.
E sad mene zanima sta tu moze biti problem, da li je kartica ili mozda nesto do interneta jer je jedini period kada tih problema nije bilo, bio kada sam u njemu imao prepaid MTS karticu sa ugasenim GPRS-om?
Isto tako kad vec pisem, zanima me da li je sa ovim gevey karticama (ovom koju imam ili eventualno nekom drugom) moguce updateovati ios na 6 posto pocinje da me iritira da dosta aplikacija zahteva ios 6.
Najbitnije od svega je pitanje sta sad da radim, da li to nekako da popravljam, da prodajem tako ili da ga polomim? Hvala unapred i pozdrav svima