MagicMaster
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.05.2007
- Poena
- 510
gorila
Štefan Ratarac ....
@alfaunits
Nije nista bitno. Mislio sam da vidim kakve su cene mobilnih telefona i da li mi se isplati ako bih narucio telefon preko nekog njihovog sajta, posto su LG i Samsung kod njih domaci proizvodi, pa cak i da me nasi oderu za carinu i porez mozda bih se isplatilo, ali...
Nisam znao da ne rade direktnu prodaju na strana trzista.
Nema potrebe za time, Intesa konverzije radi po VISA kursnoj listi koja u osnovi ima dolar, tako da je kurs konverzije verovatno najpovoljniji mogući po korisnika.Pozdrav svima,
Procitao sam bar 50ak stranica ove teme i sve je jasno ko dan, ali opet imam jedno pitanje na koje nisam nasao odgovor. Isao bih sutra u banku Intesu da narucim Visa Internet karticu pa me zanima za koliko dana bude gotova? (Znam pre kada sam se zanimao o oko toga i imao neku karticu u RBV da sam cekao vise od 3-4 nedelje).
I posto planiram kupovinu preko ebay-a da li ima leka protiv konverzije EUR-DOLARI, citao sam negde na netu da je neko stavljao samo dolare na devizni od kartice a sklanjao eure na obican devizni dok ne prodje transakcija i onda mu je "uspevalo". Sad ne znam da li je to tacno? Hvala unapred.
Ne treba ti PP za njih. Najnormalnije plati karticom, u pitanju je ozbiljna kompanija, nema takoreci nikakvog rizika. Do skora su slali i USPS-om ali nakon promena u regulaciji slanja litijumskih baterija u Srbiju salju samo UPS-om, sto i nije tako lose jer UPS ne naplacuje spediciju fizickim licima. Plus ako je foto oprema u pitanju carina je 1%, tako da kompenzujes razliku u ceni isporuke i ne moras da brines o postaru.Na sajtu B&H vidim da moze da se koristi PP. Medjutim zbunjuje me ova druga recenica:"We accept PayPal payments (via our website only) provided that the shipping address is a PayPal confirmed address. PayPal is accepted for U.S., Canada & UK customers only.". Jel to znaci da prihvataju samo PP iz ove tri zemlje? Da li neko ima iskustva sa kupovinom sa B&H ?
Meni danas stigle ploče, 15 funti, bez carine, sve regularno...
@zeljko
Koliko manje? :S Gde se zale? Moze link ako je negde po forumu jer trebam sutra naruciti karticu pa da vidim jel vredi.
Pre ce biti da je to nasumicno po sistemu : eci , peci ,pec :d
Naravno osima ako nije bas ocigledno da je preko 50 e ...
Iam 74 kupljena predmeta na eBay, nijedna carina.
Preko 100 sa zavvi i amazon, nijedna carina.
Ti si u NS, to je druga drzava, shvati. BG ima Evicu, lopove, stoku koja lomi pakete.
Imam 500 kupovina na ebay-u, bar 10% je doslo osteceno, 10% je ukradeno ili sta vec. Carina je najvece leglo korupcije posle pravosudja u Srbiji.
Nisam kupio nista vrednije od 50 evra.
Aha samo cekaj novu turu, izgleda ako nema osnova za carinu ima da ukalkulisu PDV...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari